Mastni lasje? Nič več!

18. 5. 2015
V kraljestvu lasne kozmetike

Večer s prijateljicami..izledaš super! Nova obleka, svež make-up in..oh, ne že spet! Mastni lasje! Pa ravno včeraj si si jih umila. 

V novinarskem poklicu vsak dan srečuješ nove ljudi, spoznavaš nove tematike..skratka, vsak dan nekaj novega. Pred kratkim sem imela intervju z znanim slovenskim frizerjem, ki mi je zaupal nekaj nasvetov, kako naj kar se da omilim hitro maščenje las (kar pri meni zaradi pogoste športne aktivnosti zagotovo je porblem!) Če ti torej prehitro maščenje las že narahlo načenja živce, prisluhni naslednjim nasvetom:

  • Uporabljaj naravne šampone, ki ne vsebujejo parfumov. Negovalni šamponi namreč vsebujejo substance, ki lase še bolj mastijo.
  • Uporabljaj majhno količino šampona, saj prekomerna uporaba pripomore k pospešenemu izločanju maščobe iz žlez lojnic.
  • Izogibaj se nanašanju balzama na lasišče.  Balzam namreč  povzroči zapiranje sloja na celicah povrhnjice, zato ga nanašaj le na lase oz. konice.
  • Uporabi mlačno oz. nekoliko hladnejšo vodo, vroči pa se raje izogni.
  • Lase po umivanju osuši s sušilcem, saj jih tako privzdigneš od lasišča in zaviraš hitro maščenje. Bodi pozorna na primerno razdaljo sušilca od lasišča in temperatura izpihanega zraka.
  • Za česanje uporabljaj krtače izdelane iz naravnih materialov. Pri česanju pa ne bodi preveč groba, saj z drgnjenjem povzročiš hitrejše izločanje maščobe.

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"