Renault taksistka

27. 6. 2014
Hud job taksistka (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Spuščena stekla, radio do konca na glas, veter v laseh, pred mano samo cesta in nebo brez oblačka. Vožnja avtomobila je moja meditacija.

V neki drugi realnosti bi gotovo bila taksistka. Ker neznansko rada vozim in ker še bolj trpim, kadar moram sedeti na sovoznikovem sedežu. Zato tudi ni bilo nobenega dvoma, ko smo rabili šoferja za naš "hud" roadtrip. Med tem, ko so na zadnjih sedežih potekale vroče debate, sem z Renault Capturjem vijugala po ozki cesti soške soteske. 

Avtocesta. Ker uživam v hitri vožnji. Ko je oče še imel športnega konjička, katerega sem kasneje podedovala sama, sem prvič doživela pravo hitrost. Polnoč, prazna avtocesta in šofer, ki mu zaupam so naredili svoje in za vedno sem postala zasvojena z 200km/h. S Capturjem nisva tako drvela, sem pa takoj pomislila na moj zmenek z Cliom RS. To bi bilo noro!

Na neznanem terenu sva se kar dobro znašla, čeprav je v ovinke šlo res previdno. Smo pa zato lahko občudovali lepote turkizne reke, ki jo res premalokrat obiščem. Prava preizkušnja pa je doletela Capturja, ko sva zaradi zapore ceste morala zapustiti asfalt in se podati na zaprašeno poljsko pot. Offroad je poskrbel za nekaj adrenalina in že smo bili nazaj na cesti. Navigacijo je obvoz nekoliko zmedel, a nas je kljub temu pripeljala na cilj - idilično vasico Čezsoča.

Captur na Zorbingu
foto: Helena Milost

Tam si je Captur malo odpočil in poziral z belimi vrhovi, ki so še bolj poudarili njegovo strastno oranžno barvo. Bil je v središču pozornosti. Moji potniki so mi zaupali, da je njegova prostornost velika prednost in da se tudi po dveh urah vožnje počutijo povsem udobno. Še posebej pa so pohvalili taksistko/relly voznico. Hmmm... čedalje bolj resno razmišljam o novi karieri.

Pot nazaj je minila kot bi trenil, vse dokler se nismo znašli v zamašku primorske avtoceste. Klasika, bila je pač nedelja in vikendaši so se vračali iz obale. V koloni smo vijugali vse do Ljubljane, kjer sem v stilu prave taksistke razvozila svoje potnike, nato pa krenila proti domu. Tam sem si na skoraj prazni avtocesti spet dala duška in z rokami plavala skozi veter. Držbo mi je delal tale komad...

Sledite mi lahko tudi na:

* blogu The Stylist
* instagramu
* twitterju
* facebooku

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord