Darila v zadnjem trenutku

27. 12. 2014

Ste nekje na polovici obdarovanja? Jaz sem! Ponavadi okrog Božiča začnem s pospešeno produkcijo doma pripravljenih daril, a še posebno v zadnjih letih sem opazila, da se moj seznam vsako leto veča. Vedno več, vedno več, zahteva tudi vedno več časa in priprav ... za letošnja obdarovanja v zadnjem trenutku pa sem izbrala nekaj preprostih idej, kako z malo denarja in omejenim časom lahko ustvarimo darila, ob katerih nihče ne bo pomislil na zadnji trenutek.

Skodelice so vedno priročne. Pustimo takšne sorte skodeličarjev, ki si ljubek primerek prinesejo iz vseh koncev in krajev. Da, takšna sem tudi jaz. In Anejeva mama Janja. In še marsikdo drug. Pa vendar, skodelice so v povprečju všeč največjemu odstotku prebivalstva, zato z njimi resnično ne morete zgrešiti. Danes sem izbrala takšne, ki jih lahko izdelate z otroki. Ali na sproščujoč nedeljski popoldan brez opravkov.

Uporabite barve za steklo in keramiko, najbolje tiste, na akrilni osnovi. 

Všeč mi je bila tudi ideja, o očarljivih malih balzamih za usta. Če ste se resnično odločili za nakupe v zadnjem trenutku, potem je popolnoma Okej, če se odločite za nakup balzama, sicer, pa lahko svojega pripravite tudi doma. V malce drugačni obliki sem balzame za ustnice pripravljala pretekli teden - več izveš s klikom tu. Sicer me v ponujenem darilnem bombončku najbolj preseneča prav ovoj, ki s preprostimi dodatki in postopom, resnično ustvari rezultat, ki očara.

Vse kar potrebujete je bel papir, tenke satenaste trake in celofan. Uporabite lahko tudi že obarvan darilni papir, tako se izognete še kakšni minuti ustvarjanja.

Če pa ste darilo že kupili, in se vam je zataknilo pri ovoju, sem za vas izbrala popolno rešitev :) (malo se počutim kot Top Shop, ampak takšna sem se danes zbudila).

Uporabite okrogel model, izrežite ga iz različnih vzorčastih papirjev, na okrasku naredite luknjo, preko katere potegnete naravno vrv, jo okrasite s plastičnimi ali steklenimi kroglicami in voila.

Ustvarjalnih daril se je letos poslužila tudi naša odgovorna urednica Manca, ki je na svojem Instagram profilu objavila tole prelepo kolekcijo servisa.

Prelepe praznike želim prav vsem :)

Mojim izzivom lahko sledite na:

osebnem blogu

Facebook

Instagram

Kontaktirate me lahko na: Info@deklica.si

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord