Veterinarska klinika/Veterinar

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Okt. 2008 22:39

ni nujno, da gre za najdeno žival denar iz občinske blagajne.
midve z mami recimo sva enkrat prnesle tja eno muco mejhno, ki se je zatekla h nam in ni mogla požirat hrane.pa so jo pregledali, nardili rentgen, ultrazvok in vse in na koncu, žal ugotovili, da ima prerojeno napako in zamašeno prebavno pot in hrane ne more prebavit, stanja pa se operativno nikakor ne da rešit.in naju je veterinar prašal, če bova midve krile al on krije te stroške.In dejansko je rekel, da si usake tolk časa da denar na stran za take primere, oziroma v kliniki zbirajo denar za najdenčke, ker občina dostkrat ne krije usega, sploh če je žival potrebna kšnih večjih operacij.No in itak, je dala mami potem denar za evtanazijo, ostalih preizskav nama pa sploh ni računal.In še to, glede na to da je bil tam okoli polnoči, kar pomeni 50 posto dražje storitve, nama je računal samo evtanazijo brez nujnega prihoda izven delovnega časa.
isto je blo z eno drugo mucko, ki je bla tud potrebna neke manjše operacije tačke, pa so prevzeli plačilo oni in mačko preko oglasne deske na kliniki tudi uspešno oddali.
vse je odvisno kakšen veterinar si, al ti gre samo za denar ali res želiš pomagat živalim.
men se pri tej babi ne zdi nič spornega da ji je zaračunal evtanazijo in mačke nji uspaval.me sploh ne briga kako je ta baba zdej oškodovana, medtem ko bi lahko ubogi maček bil oškodovan za življenje in to zaradi najbolj tumpastega razloga.takih ljudi nikakor ne pdopiram in verjamem, da če bi naletela v ordinaciji na tak primer, da bi babi pošteno povedala njene pravice in jo skurcala! :roll:
je bla pa na veterinarski tud enkrat ena ful pozitivna izkušnja, ko je neka gospa pripeljala mucka, ki so ga povozili pred njeno gostilno, pa ni bil njen.In je jokala ko dež s tistim usem bogim muckom v roki, naj ga rešijo, da tega da bi umrl nebi prenesla.In je plačala use operacije, maček se mi zdi je bil kar dobro polomljen, in ga seveda kasneje tudi obdržala.
ravno tako je sodelavec iz hrvaške pritihotapil v slovenijo vso bolhasto in garjasto malo muco in jo poštimal ter obdržal.
jst ful spoštujem take ljudi, ki jim ni vseeno.tistmu ki je pa vseeno, sploh za svojo žival bog mu pomagaj, ga pa zdele lohk pljunem v fris :roll: :evil:
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 150
Na forumu od: 7. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linnka* » 26. Okt. 2008 12:09

*purple*, vsaka (no tiste, ki se tega dejansko držijo) občina ima sklenjeno pogodbo samo z enim veterinarjem (vsaj za te občine vem, katere so na "mojem" področju), nisem pa prepričana kako je s tem v Lj, ampak sigurno z več kot dvema klinikama nimajo pogodbe. In tistega, ki malo zanimajo zadeve o brezdomih živalih in vet. oskrbi, pač tudi ve katera je ta klinika in žival odnese tja. Če jo pa neseš na eno drugo kliniko, ki nima sklenjene pogodbe, je pa logično da občina ne bo krila teh stroškov.

Pohvalno, da je veterinar v tvojem primeru tako ravnal. Pohvalno tudi vama z mami, da nista šli mimo tiste mucke in da sta ji pomagali. Sej veliko vetov je takih, da razumejo situacijo in ne računajo nič, razen mogoče kakšnih zdravil ali česa podobnega. Na žalost se pa najde tudi kakšen vet, ki se mu gre samo za denar in ga briga za žival.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Okt. 2008 21:09

ja sej vem kakon je približno to z občinami.samo hotla sem povedat., da če veterinarju ne bo vseeno za žival ji bo nudil pomoč.Tako kot recimo nam ni vseeno pa bi brezproblema krili stroške zdravljenja tuje živali ali evtanazije če živali nebi bilo pomoči.
to se ponavadi dogaja takrat ko opazimo da je živali nujno potrebna pomoč.če žival najdemo in zgleda ok, jo pač nesemo v azil in potem tam poskrbijo dalje.če pa vidm da ma žival kej poškodovan pa direkt do veterinarja.Ni ga boljšega občutka vesti, ko nekomu pomagaš, pa naj bo to žival ali človek.doma smo takega mnenja in pomagamo.pač en mesec jemo manj dragega sosedouga kruha in je pozdravljen en maček, nam se res ni težko odrečt.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1549
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 07. Maj. 2009 20:06

Jaz bi pa pohvalila in predvsem priporočala naprej veterinarja iz Topolščice :wink: nam je rešil našo psičko, ko so jo drugje že odpisali.. Vsaka mu čast :)
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 07. Maj. 2009 22:16

to je dr.Matko, klinika je pa TOPLICA. je eden boljsih ce ne celo najboljsi veterinar u SLO (k njemu se vozijo tudi iz tujine).

moj kuza ga sicer sovrazi najbolj na svetu, ampak se sploh ne zaveda kako sreco ma da ma takega veterinarja :D

matko je res 1A :P
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 253
Na forumu od: 25. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 08. Maj. 2009 15:29

Tudi mi obiskujemo dr.Matka že od začetka in smo močno zadovoljni :)
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 229
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 08. Maj. 2009 15:35

Tamarra* napisal/-a:Jaz bi pa pohvalila in predvsem priporočala naprej veterinarja iz Topolščice :wink: nam je rešil našo psičko, ko so jo drugje že odpisali.. Vsaka mu čast :)

Js sm 1x peljala morskega prašička k njemu, pa nism bla dlih zlo zadovoljna, nič ni nardil, še nesramen je bil (mislim kaj, a morm tja prit nujno z nekim rodovniškim psom da se bo normalno obnašu al kaj) pa sm pustila tam 20€. Moja kolegica pa je peljala psa, ker ni hotu jest, in ker se njen pes ful slini in mu ni mogu drgač pogledat, če ma kej v grlu narobe, mu je dal narkozo, zaračunu 200€ in na koncu reku, da ni nč ugotovil. Hvala lepa za takega veterinarja :) Ampak je pa res, da ga ostali ful hvalijo, očitno sma sam midve s kolegico meli slabe izkušnje z njim.
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 08. Maj. 2009 16:57

*cheRry* napisal/-a: Ampak je pa res, da ga ostali ful hvalijo, očitno sma sam midve s kolegico meli slabe izkušnje z njim.


Brez skrbi, zdaleč nista edini. Moja kolegica je nekaj časa delala pri njemu in ima dr. Matko lih toliko črnih pik, kot pohval. Se pa lepo znajde, ker ima veliko denarja, in ljudem zaštaufa goflo. Tudi jaz sem že bila pri njemu, a samo informativno, pa mi je precej antipatičen. Računa pa ful mastno, njega se preplača 100x.

Je pa res da je zelo cenjen na področju ortopedije in se mi zdi ful pohvalno, da si je ta znanja nabral sam, z obiski tečajev, simpozijev in prakso. Jaz za ortopedske posege prisegam na dr. Zorka, ki zna bit res nesramen, je pa profesionalen v nulo.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1549
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 08. Maj. 2009 17:03

Komentirala bom samo to glede cene. Poglej, mi smo peljali našo vsak dan na pregled, kjer so ji enkrat naredili ultrazvok, drugače pa so jo samo pregledovali in merili vročino in VSAKIČ smo tam pustili enih 100eur. Ko smo jo peljali k dr.Matku, je tam ostala 3dni!, naredil ji je ultrazvok, pregled grla, ji umetno hrano dajal in še najpomembneje, ugotovil tudi, zakaj je bila takšna kot je pač bila. In za to smo plačali LE 200eur!, tako da ne vem od kje tebi, da je drag :)
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 08. Maj. 2009 17:17

Matko ma pac tak karakter da nekateri mislijo da je nesramen, oziroma mogoce celo izpade nekako nezainteresirano, ampak je zelo profesionalen in ima ogromno znanja s svojega podrocja...mi, oz. moja mami in pac cela druzina vozmo zivali tja ze dobro desetletje...kokr vem je prej nekje drugje delal. pa je res najboljsi. ma svoje cudne dneve, ampak nardi pa tako kot je treba.

enkrat je mela nasa macka neko bulo, in je biu sum na rakavo tvorbo. matko je narediu vse potrebne preiskave za raka, ki so pac precej drage (nevem tocno kok, ampak je prej povedal ceno). ugotoviu je, da tvorba ni rakava, ampak da je neka manjsa notranja poskodba. za preiskave ni racunal NIC! oz.simbolicno vsoto za pregled pac.

zadnjic sva s fantom tja peljala najinga kuzka, ki si je poskodoval prst na nogi in je rahlo sepal. slikali so ga z rentgenom, in matko nama je povedal da ima zlomljen prst. potem pa je nadvse posteno povedal, da sicer obstaja operacija, ampak da ni potrebna in da ce bi bil na najinem mestu ga ne bi dal na operacijo. vidlo se je da ne vema nic, in ce bi mi on reku da morm dat psa na operacijo prsta, bi ga dala neglede na ceno, ker mu zaupam. tako pa je operacijo odsvetoval, ker je bil poskodovan prst ne-nosilni, in ker se kuzkom hitro celi....no, zdaj je vse vredu, potreben pa je biu samo rentgen.

js njemu res zaupam in karkoli mi bo za psa svetoval tako bom nardila :)
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 253
Na forumu od: 25. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 08. Maj. 2009 18:34

Tearjerker napisal/-a:
*cheRry* napisal/-a: Ampak je pa res, da ga ostali ful hvalijo, očitno sma sam midve s kolegico meli slabe izkušnje z njim.


Brez skrbi, zdaleč nista edini. Moja kolegica je nekaj časa delala pri njemu in ima dr. Matko lih toliko črnih pik, kot pohval. Se pa lepo znajde, ker ima veliko denarja, in ljudem zaštaufa goflo. Tudi jaz sem že bila pri njemu, a samo informativno, pa mi je precej antipatičen. Računa pa ful mastno, njega se preplača 100x.

Je pa res da je zelo cenjen na področju ortopedije in se mi zdi ful pohvalno, da si je ta znanja nabral sam, z obiski tečajev, simpozijev in prakso. Jaz za ortopedske posege prisegam na dr. Zorka, ki zna bit res nesramen, je pa profesionalen v nulo.


S temle se pa nikakor ne strinjam, saj sem tudi sama pri njem delala kar lep čas in sem lahko vsak dan opazovala njegov odnos do ljudi, njegovo delo in korektnost in pri nimam niti ene slabe izkušnje. Ogromno ljudi je žival pripeljalo k Matku po tem ko so ga/jo na prejšni kliniki po domače povedano zas****. Po tem, da se Matko ne smeji ves dan, ker je pač tak karakter, še ne pomeni, da je nesramen, saj nisem niti enkrat doživela, da bi bil do kakšne stranke nesramno nastrojen.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 08. Maj. 2009 18:40

Tamarra* napisal/-a:Komentirala bom samo to glede cene. Poglej, mi smo peljali našo vsak dan na pregled, kjer so ji enkrat naredili ultrazvok, drugače pa so jo samo pregledovali in merili vročino in VSAKIČ smo tam pustili enih 100eur. Ko smo jo peljali k dr.Matku, je tam ostala 3dni!, naredil ji je ultrazvok, pregled grla, ji umetno hrano dajal in še najpomembneje, ugotovil tudi, zakaj je bila takšna kot je pač bila. In za to smo plačali LE 200eur!, tako da ne vem od kje tebi, da je drag :)


Ja, lepo da se je tako potrudil in vam ni dosti računal, take zgodbice vedno rada slišim.

Od kje meni da je drag... Iz zanesljivih virov večih ljudi, pa se mi ne zdi fer, da bi razlagala zdaj njihove zgodbice, stroške, izkušnje in posledice, glede na to, da to konec koncev niso moje osebne zgodbice in bi s tem kršila politiko anonimnosti drugih. Pa brez skrbi, da jim verjamem, ker mislim da vsak, ki ima rad svojo domačo žival, želi da je v najboljši možni oskrbi, kadar je to potrebno in ne vidim smisla v laganju (sploh če se končna s smrtjo živali).

Pa btw, od kje ste pobrale da sem jaz trdila, da je Matko nesramen?

:roll: :?:
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 229
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 08. Maj. 2009 18:58

Js nism napisala, da je drag, ampak da mi je zaračunal 20€ za nič. In da je kolegici zaračunal 200€ za narkozo, na koncu pa ji ni znal povedat, kaj je s psom narobe. Nikjer nič o tem, da je drag. Do mene je pač deloval nesramen, mogoč je mel slab dan, mogoč se mu pa ne da ukvarjat z morskimi prašički. In še zmeri lahk povem, da so ostali z njemu zadovoljni in super da je tako, če bo kdaj kej hudo narobe bom še zmeri verjetno žival peljala k njemu, manj življenske zadeve pa urejamo zdej pri drugem veterinarju.
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Kim77
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 53
Na forumu od: 7. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Kim77 » 11. Maj. 2009 19:49

Matko je edini veterinar, kateremu zaupam svojega psa in on je tudi edini veterinar, kateremu se pusti pregledati moj pes. :wink: Do mene je bil vedno zelo korekten, človeški, do psa pa je imel naravnost odličen pristop. Tudi v zelo težkih trenutkih je nastopal z ogromno mero potrpljenja tako do mene, kot do mojega psa. Kar pa še posebej cenim pa je med drugim tudi to, da ko ga pokličem takoj ve o katerem psu je govora in tako nimaš občutka, da si "eden izmed mnogih".

Verjamem pa, da je kdaj kdo naltetel tudi na ne najbolj razpoloženega Matka, pa vendar - njegovo delo je, da strokovno opravi zdravljenja in verjetno pridejo tudi zelo težki dnevi, ko enostavno ne zmoreš več, kot le odgovorit, ker si totalno brez energije. Glede na to, koliko on dela ... Ne veste tudi, kaj vse je morda doživel tisti dan, kako tečne paciente je imel (tu mislim na tiste, človeške :wink: ) in kako težek dan ima morda za sabo.
Kim77
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 53
Na forumu od: 7. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Kim77 » 11. Maj. 2009 19:49

Matko je edini veterinar, kateremu zaupam svojega psa in on je tudi edini veterinar, kateremu se pusti pregledati moj pes. :wink: Do mene je bil vedno zelo korekten, človeški, do psa pa je imel naravnost odličen pristop. Tudi v zelo težkih trenutkih je nastopal z ogromno mero potrpljenja tako do mene, kot do mojega psa. Kar pa še posebej cenim pa je med drugim tudi to, da ko ga pokličem takoj ve o katerem psu je govora in tako nimaš občutka, da si "eden izmed mnogih".

Verjamem pa, da je kdaj kdo naltetel tudi na ne najbolj razpoloženega Matka, pa vendar - njegovo delo je, da strokovno opravi zdravljenja in verjetno pridejo tudi zelo težki dnevi, ko enostavno ne zmoreš več, kot le odgovorit, ker si totalno brez energije. Glede na to, koliko on dela ... Ne veste tudi, kaj vse je morda doživel tisti dan, kako tečne paciente je imel (tu mislim na tiste, človeške :wink: ) in kako težek dan ima morda za sabo.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov