Ptice kot domači ljubljenčki

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1325
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 17. Maj. 2007 12:15

vsakič,ko vidim zaprto ptico v kletki me stisne pri srcu.letenje je njihovo bistvo,ljudje pa jih zpirajo v veliko premajhne kletke in če majo srečo,jih včasih celo spustijo,da naredijo en krog po stanovanju :roll:
vem,da tudi druge živali ljudje zapirajo v kletke,ampak to s ptiči mi je vseeno najbolj kruto,še posebej če jim pristrižejo peruti.in kako maš lahko doma recimo aro ali podobnega ptiča,ki je izredno družabno bitje,on pa mora biti non stop sam zaprt v kletki?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Maj. 2007 12:28

ma to tud jst ne razumem :?
ok mi smo mel dvsjt let doma kanarka..ampak ta kanarček je bil najden zunej (verjetn je kšnmu ušel) in potem smo ga mi uzeli, ker pač sam nebi preživu na prostosti...Mel je kletko, dost veliko-uno za papige, pa še stalno smo ga spuščal po stanovanju...sploh pozimi ko so bla skos zaprta okna v hiši je prosto letal naokoli..in mislm da se je mel precej fajn, glede na ostale kanarčke po drugih stanovanjih...
mi pa to ni logično zakaj se zapera živali v kletke za skos...jst sm mela tud morskega prasca, pa je bil skoz zunej s kletke če smo bli doma...kletko odprto da je šel jst/pit notr, sprehajal seje pa prosto po stanovanju...tud mački imajo pri nas obširen krog gibanja in početja...
mislm nevem, men se te živali smilijo...tud kakšni ko imajo are in kakadauje zaprte v kletkah ker se jih bojijo..ja kva d fak pa maš pol tako žival če se jo bojiš :roll: nevem jst tega nkol nom razumela :roll:
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1494
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 17. Maj. 2007 12:34

Jst mislim, da če imaš doma ptička, ga moraš imeti res rad. Ker konec koncev je najlažje ga pač imeti tam, da je cele dneve zaprt. Ko greš mim mu mal rečeš kje si Koki al karkoli, mu daš vodo, za jest in mer. Nobenga ukvarjanja. To je ful žalostno. Če ga imaš pa zares rad in se z njim veliko ukvarjaš, ga nosiš po rokah, ga naučiš da ti sedi lepo na rami, lahko leta okoli, itd pa mislim, da mu ni kaj dosti hudo. Jasno pa je, da mora biti v kletki zaprt vsaj en čas, saj ne more biti kar prosto po stanovanju cel čas. Če mu priskrbiš veliko kletko, se veliko z njim ukvarjaš, mu je sigurno luštno.
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1227
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 17. Maj. 2007 15:29

Jst osebno ne bi mela ptice doma, ker kot prvo mi gre tisto dretje, recimo od papagajev, preveč na živce. Kot drugo se mi zdi, da je ptič za to, da leta okoli, ne pa za to da nekje sedi za rešetkami.

Mamo pa doma na balkonu, obešeno hišco pa ptičke. Jst jim vsak dan tja natrosim drobtinice. Na začetku so bl mal prhajal ampak zdej so se že čist navadli in pridejo vsak dan :) Večinoma vrabčki in siničke :)
Uporabniški avatar
x_anonimna_X
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 10
Na forumu od: 2. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a x_anonimna_X » 02. Avg. 2007 14:32

če hočeš imeti doma aro, moraš zanjo imet zloo zloo velik prostor, da lahko v njem leta in se giblje. Ker ma zelo velik in močen kljun uniči skor vse kar ji pride pod njega. Sm obiskala nekoga ko jo ima, poleti jo zapre v reso ogromen prostor, kjer ima drevesa in ne vem kaj še vse notri, pozimi je pač omejena na malo večjo sobico v hlevu al kk bi temu rekla. Drugače je pa ara najčudovitejša ptica, še posebej ko razpre krila.
Uporabniški avatar
Afrodita
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 112
Na forumu od: 23. 1. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Afrodita » 02. Avg. 2007 15:57

jst mam sicer eno skobčevko. ampak smo ji kupli ta velko kletko. spuščamo jo po stanovanju pa clo sem jo naučila ojla rečt. ta ptič je bl luftarske sorte. skoz ma odprto kletko tk da gre lohk in ven in not ko hoče :D
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1209
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 03. Avg. 2007 9:05

Mi smo imeli od kar vem zase vedno kanarčka. Takega lepega rumenega. si so peli, da ne moreš verjet :hearts:. Sploh ta zadnji je bil oooooh, pevec in pol. Priznam, da sem vse svoje ptičke imela zeeeeelo rada. Nikoli mi ni bilo težko, mu spucat kletko, zamenjat vodo, hrano, ko je pel, sem sedela špred kletko in ga poslušala. Meni ni bil moj Piki samo za "okras" tako kot je nekaterim, ampak sem imela te moje male prijatelje fuuuul rada. In sem vedno jokala ko je poginil- vedno zaradi starosti. In smo takoj naslednji dan šli po novega. In res full pogrešam eno tako malo čudovito bitjece. Doma imam še vedno prazno kletko :(
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 293
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 03. Avg. 2007 11:29

js sm mela skobčevko od prvega razreda OŠ.. pa do srednje šole, sam nevem al do 2. al 3. letnika.. in je bil skos spuščen :)
ene par let smo meli celo 2, ker bratranec ni mogu svojga obdržat.. & ta je bil ekspert za lumparije - njihov največji dosežek je bla luknja v zidu ob cevi (na kateri sta taborila na vsake tolk) :lach:
drugače je pa naš se naučil oponašat alarm od pečice.. in je po možnosti vedno, ko je dala stara mama kaj pečt začel piskat (in ni blo za ločit med originalom & njegovim oponašanjem) da je prtekla notr da če je že, al se je pa drla da naj vgasnemo pečico, itd :lach:

zdej mamo (no, naša tamala ma) pa nimfo, poba.. kaj je ta ptič smotan :lach:
je pa tud spuščen, razen ponoči ga zapremo.. zdej že obvlada letenje, ko smo ga domov prinesli ni znal ne pristajat (skos se je zaletal) ne nič..
njegov hobi je pa opazovanje, oponašanje & nadzorovanje naših pujs, pa ko jim damo travo more it obvezno zdraven pa pomagat, itd itd.. če one grizejo kartonasto škatlo od mleka (notr se skrivajo) jo more it še on probat.. sej pravim da je malo smotan :lach:

tetin mož si je pa omislil agapornise - te so šele zgage :lol:
njim drugače pravijo tudi zaljubljenci (al pa porniči po domače :lach:) ker lahk umrejo od žalosti (če nimajo svojega dragega), zato naj bi jih vedno prodajali v paru.. so vzeli 2, vendar nalednjič ko so šli kupit hrano so vzeli še tistega enega, ker je bil čisto žalosten, tak da majo zdej kar 3 kričače... teta pa na robu živčnega zloma na vsake tolk :lol:
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 558
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 24. Maj. 2008 10:26

Se že naprej opravičujem, da obujam tole staro temo, ampak vest mi ne da miru in enostavno moram vprašat.
Nisem našla nobene teme o belih goseh, zato mislim da je tale tema o ptičih še najbolj primerna. Zanima me, če je slučajno kje na Štajerskem kaki azil/zavetišče/karkoli s perutnino-pač račke, gosi itd.? Namreč moja babica je imela dve taki gosi (samček+samička) in sta nonstop bila skupaj. Mimo nas teče reka (babica je pa naša soseda) in sta onidve zjutraj šle ven pa sta se celi dan kopale v reki,zvečer pa sta prišli nazaj. Pred tremi dnevi pa samčka ni bilo več in ga do zdaj ni, s tem da je dedek vse preiskal in ga ni našel. Stvar je pa zdaj taka, da se samička celi dan tak grozno dere-seveda, če ga išče. Vsem se zelo smili, ker noče več nič jest pa samo hodi po dvorišču gor in dol in ga išče. In zdaj seveda je babica mislila kupit novega samčka, da ona ne bi bila sama, ampak če je le možno bi jaz rešila eno ali pa več teh živali kje iz zavetišča- če le imajo kje to. Se mi zdi bolj smiselno rešit neko žival in ji ponudit dom,seveda če je le možno. Hvala že naprej za informacije :wink:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5791
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 26. Maj. 2008 6:43

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 8:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1755
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 26. Maj. 2008 17:01

mi smo tudi meli zdaj par let nimfo.. najbolj udomačena živalca ever :D spuščen je bil itak skoz, pri mizi je mel svoj krožnik in med kosilom bil zravn nas.. ali pa pred tevejem.. pa fuuuul rad se je cartal, ko kakšen maček. ful ga pogrešam :(
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1460
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 04. Jun. 2008 21:56

tisti k mate skoz spuščene ptiče... kako se pa spopadate z drekci, k jih pušajo glih kjer jim pade... men gre to že kr dost na jetra da morm stalno pucat to k je ptič spuščen :? ... mam pa nimfo k se zna kr konkretn usrat
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 523
Na forumu od: 21. 7. 2006
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 05. Jun. 2008 10:21

Mi smo imel tut 3 skobčevke pa potem smo eno Nimfo dobil, samo ko smo šli na dopust, smo jo dal sorodnikom za čuvat in jim je pobegnila :(
Men je tut hudo gledat ptičke v kletkah, samo tele bi sedaj na prostem umrle, ker se nebi znašle ali bi jih pa drugi "divji" ptiči ubili.
Uporabniški avatar
kocka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 1. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kocka » 05. Jun. 2008 13:37

mel smo kanarčka, kr 10 let. to je za kanarčka dolga doba, mel smo ga reeeees radi. :) še zdj mi je toplo pr srčku k se spomnm nanj. pa k je poginu, je cela družina jokala. res smo ga mel radi <3 Koki :hearts:

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov