Psi in mesto

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1549
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 03. Jan. 2009 16:22

frigga napisal/-a:Mi imamo domačo parcelo zavarovano za primer, če bi domača psica koga ugriznila. Poleg tega moraš imeti itak opozorilno tablo, da imaš psa doma, da se izogneš morebitnim neprijetnostim, če pes koga ugrizne. Če opozorilne table ni, te lahko toži tudi ropar, ki je hotel vlomiti v vašo hišo in ga je pri tem ugriznil pes, in bo tožbo tudi dobil (trapasto, ampak resnično).


Ja pa, a so normalni? :roll: Torej bom na SVOJI parceli morala odgovarjat, ker je pes čuvaj vgriznil nekoga, ki spploh nima vstopa na MOJO parcelo. Ljudje niso normalni, svašta ej :? Sicer sama imam tablo gor, ampak vseeno, to ni normalno !

red_rose napisal/-a:mene pa se neki zanima pa bi kr v tej temi vprasala - kaksne so pa posledice na psu da ga vsi crkljajo? namrec mam super kjut mladicka, 3 mesce, in kamorkoli grema ga ni cloveka k bi sel mimo...VSI ga pobozajo in crkljajo in to..se posebi ce majo malo otrocke jih kr rinejo naj pobozajo kuzka..mene to nic ne moti, sam se je mali ze prav navadu da kdorkoli gre mimo, se gre tja pobozat...


Posledice? Ja verjetno to, da se nobenega ne bo bal in se bo pri vsakem še naprej crkljal. Če je njegov namen to, da bi bil čuvaj pa je to pomoje slabo, ker ne bo na nobenega lajal, k vsakemu se bo šel božat.
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1836
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 03. Jan. 2009 21:13

Ko je biu najin lepotec še mali je biu izjemno luškan in ko sva ga peljala po mestu so ga usi hotli božat in Snupi se je še malo nastauljau, ker mu je več kot očitno pasala pozornost. Z moje strani to ni blo za nikamor, ker se nismo premaklni tud po 15 min z enga mesta, ker so usi hotli vedet kolko je star, kakšne pasme je, hotli so ga božat .... Za nikamor. :roll:
Zdej pa ki je zrastu pa je lepo pr Mojmu doma in se šeta po vasi. Z moje strani gledano je narobe samo to, da ni vajen, da si prvezan oz. da ve do kje gre lahko, ker se svobodno šeta po vasi in lovi kokoši itd. Neumno je to, da Mojga že pr prejšnjemu psu ni izučilo, da ne maraju usi psov, sploh tistih, ki niso prvezani oz. nadzorovani (use je namreč kazalo, da so prejšnjega zastrtupli).
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2376
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 03. Jan. 2009 21:32

Našga psa (k smo ga mel, ko sm še doma živela) so pa lovci ustrelil, ker se je šel pač potepat. Res je zlo pametno in odgovorno, da maš psa pod nadzorom.
nadya
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 80
Na forumu od: 16. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a nadya » 03. Jan. 2009 21:42

mene pa ne moti če gdo želi mojo psičko pobožat, bol me motijo tisti ljudje, ki grejo mimo mene pa psa grdo pogledajo :?


pa tud tale moja je čist "scrklana", ona se še sama nastavi da jo pobožaš..
al pa če ji še gdo kaj reče, se vsa trese od veselja :D
je pa enkrat ko je bila še mladiček, stekla k enmu starejšemu gospodu, ta se je pa na vs glas zadru MRŠ..
sam takrat še ni vedla, da se ne more igrat z vsakim ki ji pride nasproti :D
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1836
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 04. Jan. 2009 16:10

Je res, da bi se tisti, ki ne marajo psov, lahko potrudli in to lepše pokazali, ampak po eni strani jih štekam, ker meni niti ne paše, da grem po mestu in se mi nek ps štuli pod noge, da ga božam. Zto ne maram hodit z Mojim in psom po mestu, ker Moj ne šteka, da usi pa niso ekstra ljubitelji živali. :roll:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2376
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 04. Jan. 2009 16:43

S tem, da pač eni ne marajo živali, se mormo lastniki živali sprjaznt (čeprov men osebno ni jasn, kako lahko nekdo ne mara živali :? ) in poskrbet, da naše živali ne pridejo v stik s takimi ljudmi. Moja psička je tud taka, da takoj hoče vsazga povohat, pa ga pozdravt, pa samo crkljala bi se, ampak ji tega ne dovolm. To je isto, k da bi nekomu, k se mu zdijo kače nagravžne, nekdo vrgu svojo kačo v naročje...če si zdej kej lažje predstavljate :D
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 662
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 04. Jan. 2009 18:34

ja mene ful nervira,ko vidim,kak folk navaljuje na tuje živali...jaz si enostavno ne upam pobožat neznanega psa...dost mi je blo,ko me je enkrat pes ugriznil(babičin pes,pa me je poznal-sam zgleda,da ga je starost zmešala al neki takega)in ne želim si več tega...če poznam lastnika pa ne živali raje vprašam kak je pes,če ga lahko pobožam,kak bo reagiral,je hud itd...
sm pa skužla,da so ta mali psi najhujši :? tak malo pa tak opasno...
že ful let nazaj smo ble s kolegicah na kolpi in eni starči so meli 2 čivave...men pa male čivavice lepe...sm šla eno pobožat,sam ko je ta hudiček začel lajat in me je malo uščipnil v prst...never ever!mi je pokazala pameti...
pa tud mačke...enako kot s psih...najprej se pozanimaj,pol pa božaj...ampak sam božanje ne pa gnjavit...
moj maček,ki ga ma pri starcih je faca :D .zdaj ga majo kako leto pa pol...on se sploh ne da nikomur carkljat...sam občasno,ko se mu zazdi...drgač pa bolše,da se ga noben ne dotika,ker pol odnese s posledicah...dobro,ja ga vsake tolko moram mao zajebavat...moj fant,ko je bil prvič pr meni ga poboža(čist nedolžno)rastič pa njemu v zamenu da štampliko...
prvo priliko ga dam na slike naših zverinic,pa bote sami vidli,to žlehtnobo :lol:
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov