Povožene živalce

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2848
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 13. Avg. 2007 21:26

Ja, tist "brezvestni" je biu napisan u afektu ... Res je, ni usak, k zbije živau nepreviden in brez srca, živalce žou švigajo sm in tja, vodi jih nagon, ne razum. U mislih sm mela take, k bi lahko preprečl nesrečo, pa se jim to ne zdi vredn, kr gre po njihovo "samo" za živau. :( Žou je kr neki takih, k stopjo po gasu, čeprou se po cestišču sprehajajo ptiči, se motovil okol sosedou kuža/muca ...

Zate, Satan28, k spluvaš čis usacga, k ne deluje na način kot ti, pa sam to - čez pou ure sm šla k fantu in to po cesti, kjer je bla muca (čeprou sm zato nardila velk ovink), se ustaula na druk stran in šla z grozo in souzami u očeh gledat, pa čeprou mi je blo za znort mučno (ne zarad trupelca, ampak zarad minljivosti življenj živali, k živijo ob cestah) ... in ne, ni bla živa. :cry: Traumirala in cmerala bi tko al drugač. :?
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
_Le`Ona_
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 298
Na forumu od: 8. 10. 2004
Kraj: MS/LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a _Le`Ona_ » 14. Avg. 2007 17:10

Vedno in posvod pazim na živalce ...

Če kje vidim mrtvo žival, me kr stisne ...

Veliko ljudi sploh ne gleda na živali ... vidijo golobčke, ježke na cesti in kar divjajo čez ... zmeri ustavim in počakam, da se sprehodijo s ceste ...
Kdor upa, vztraja, kdor vztraja, zmaguje...
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 504
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 16. Avg. 2007 9:44

k sreči nism še nikol povozla živali ( čeprav sm zarad izogibanja psu in mački že skoraj s ceste zletela).

ja hudo je in grozno. najhuje je, če jo povoziš zanalašč, kar ljudje dejansko delajo, meni pa se ob tem obrača želodec. veliko ježkov je (preverjeno!) povoženih nalašč in ob teh prizorih me zmerja stisne pri srcu. Kako lahko kdo dela to nalašč?

Vsak dan trepetam za svoje tri mucke, ki hodijo čez cesto v gozd in samo čakam, da se bo pot ene izmed njih za vedno končala.
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
Uporabniški avatar
*Laura*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 318
Na forumu od: 28. 12. 2006
Kraj: Pariz

Neprebrana objavaNapisal/-a *Laura* » 16. Avg. 2007 10:28

jaz moram tukaj priznat, da sem en večer PO NESREČI povozila mucka. vozila sem po predpisih, v naselju, ko mi na enkrat prihiti na cesto izza ograje. zavirala sem, a mi ni ratalo ga občuvat pri življenju. to pa zato, ker se je obrnil na sredi ceste in šel nazaj.. tako da je obstal pod zadnjim kolesom...
blo mi je ful hudo. hotla sem it ven... ampak od tistega večera nisem imela nič. čisto nič. saj si lahko previden. zelo previden. a nerešlijvih situacij se pač ne da rešit.


drugače pa sem pred nekaj meseci videla naslednji slučaj: en voznik, verjetno malo vinjen, je kot zmešan norel po cesti v enem naselju in zbil majhnega kužka. kužek je obležal na cesti, se zvijal od bolečin. voznik se je za trenutek ustavil, pogledal skozi okno na kužka in odpeljal dalje.
ker sem vozila za njim, sem se ustavila in poklicala veterinarja, ki ga je prišel iskat. na srečo.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 16. Avg. 2007 15:09

Jst sem zadnjič na cesti videla enega ful velikega povoženega mačka in šla ven. Bil je že žal mrtev, sem ga samo iz ceste potegnila na rob. Sem se pa ful ustrašla, ker je bilo ponoči, in, ko sem ga potegnila ob rob je ful izdihnil (očitno ostanek zraka v pljučih). Upam, da ne bo kdaj kakšna žival ostala pod mojimi kolesi. :? Je pa prejšnji teden stala sredi belega dneva na cesti srna, včeraj ponoči pa kuna ampak sem videla in ustavila (hvala bogu) pravi čas.

Mi je pa pred 5imi leti nekdo povozil psičko staro 3mesece. Registrska mu je padla dol (pripeljal se je ful hitro). Jst sploh nisem bila pri sebi, psička je zvečer umrla. Naj omenim, da se je pripeljal nazaj in pobral tablico iz tal ter peljal dalje. Nas, ki smo bili 3m stran z psičko ni niti pogledal.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Avg. 2007 0:22

tko se je men pa kolegici zgodil ko sva šle s taksijom od mene proti centru in ko smo se pripeljali na prehod za pešce, kateri razdeljuje PST je ravno tist moment s polnim šusem na cesto prilaufal zlati prinašalec.sicer smo li ful počas ker je tam dost zjebana cesta, mapak smo ga vseeno zbili..nekak se je z nami ko je taksist zabremzal kotalil pod odbijačem..in potem smo valda vsi zlaufal iz avta, prilaufal je še lastnik in pač pomagal psu..sicer kuža ni kazal kakšnih poškodb vidnih je bil pa v takem šoku da res še nism vidla psa ki bi tko gledal kot on :( in potem ga je taksist hotel dat v avto, lastnik je pa kar neki noru zraven da bo on poklical svoj prevoz ker itak zraven živi..no, ok, lahko bi se šlo za minute in mislm da glede na taksistovo osebnost nebi zračunal prevoza h veterinarju, pa tudi če bi, mislm da bi blo tlele življenje živali na prvem mestu :? taksistu je blo tok žal za psa, da je še na eu razbit odbija (njegov avto) zamahnil z roko in je reku magar da ceu avto razpade, pa da je s psom vse ok...jst sm bla res presenečena da obstajajo še taki ljudje...sem bla pa presenečena tud nad lastnikom, kater je ubistvu nas krivil, ker čist nč nismo bli krivi..peljal smo še počasneje kot je omejitev, pa še reagiral in postopl smo tko kot je treba...žal, pač se psa če se ne zna ustavt pred cesto v takem primeru zaveže...
čez nasledn dan sva s kolegico hotle poklicat tega lastnika pač na tisto cifro ktero je on klical iz kolegičinga telefona, ampak ji je enkrat vmes gsm padu na tla in se razletu tko da so se zadnje klicane številke use zbrisale... :?
Uporabniški avatar
Marilena
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 299
Na forumu od: 13. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Marilena » 17. Avg. 2007 16:46

Najbolj me dvigne, ko slišim zgodbe o ljudeh, ki mislijo, da imajo doma komisarja Rexa, ki uboga na vsak žvižg. In ja, valda, gremo na sprehod brez povodca, če se bo pa kaj zgodilo bojo pa itak vsi drugi krivi. To so neodgovorni ljudje, ki se ne zavedajo, da pa njihov pasji prijatelj še morda ni sposoben nenadzorovanih pohajkovanj... :roll:
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 130
Na forumu od: 10. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 25. Avg. 2007 20:50

pa sm misla, da sem edina, ki ji gre na jok, vsakič, ko vidi kako povoženo živalco ...
včeri sem vidla povoženo muco. in pol sem zvečer spet razmišljala o tem, upala, da ni trpela in da je ne bodo pustili razpadat ob cesti.

Sama zaenkrat še nisem povozla nobenega živega bitja in upam, da tud nikol ne bom, kr pol verjetno ne bom več hotla sest za volan. Nam je pa povozlo več muckov. Enega je dedi na dvorišču, ker je mačka menda na gumi sedela, enega je zbilo, ko je šel čez cesto k sosedom (pa ne živim ob kaki prometnici - po naši cesti se pele le tu pa tam kakšen avto, razen domačinov pač) pa sva ga pol s sestro oživljali, sam je blo prepozno ... najbolj mi je pa hudo za našga Miškota, ki je bil več kot poseben, sam je mami zahtevala, da ga morma s sestro dat nekam drugam. zakaj še vedno ne vem natančno, pa še zmeri ji to zamerim. kakorkol, pol smo ga dali omi, ki živi ob glavni cesti. Sicer se je bal avtov, pa kastriran je bil, da se neb hodu čez cesto gonit, sam enkrat pa pol oma kliče, da je šel čez in ga je zbilo ... jokala sem kot dež. spomnim se, da sem mu napisala pismo kako ga bom pogrešala - skratka, blo mi je kot, da bi pokopala koga od bližnjih.
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 473
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 30. Avg. 2007 0:42

včasih sm bla ful občutljiva. vidla sm povoženo žval na cesti, pa sm jokala ko dež še 3 dni.
zdaj me nekako ne gane več. ni mi vseeno, ampak ni mi zad tisto, da bi mi kar solze stopile... otopela sem zgleda.
enkrat sem povozila enega mačka. regionalna cesta, omejitev 90, sm šla ene 70 (ponoči, prazna cesta, ravna). pa mi je iz enega grmovja skočil direkt pod avto, še ustavit nism imela časa. jebi ga.
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1494
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 02. Sep. 2007 19:09

V zadnjih dneh sem videla veliko povoženih mačkov in tudi nekaj ježev. Sploh ne vem kaj delajo mačke na eni izmed bolj prometnih cest, ki sploh ni tako zelo blizu hiš. Prav grozljivo je. In poleg vsega tega teh trupelc sploh nihče ne pobira.
Uporabniški avatar
mycosmogirl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 769
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mycosmogirl » 03. Sep. 2007 16:38

Zdej jih bo pomoje spet velik, zto, ker se promet poveča! Jst sem dons že eno upazila...kok se men to srce trga :cry:
*SunnyRose*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 21
Na forumu od: 1. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunnyRose* » 04. Sep. 2007 19:14

Med poletjem sem bila veliko na kolesu...In ob raznih cestah je pravo divje pokopališče :( ... veliko ježev, žab, mačk, ...Pa tudi kakšna miš, kača, podlasica, ptič in celo veverica. Groza.
RIP
Uporabniški avatar
barbi
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 403
Na forumu od: 24. 12. 2006
Kraj: ptuj

Neprebrana objavaNapisal/-a barbi » 05. Sep. 2007 17:35

povozla sem lisico pred kratkim, ko sem se peljala iz kina domov. vzela sem vrečko in nato sem jo vrgla na polje, drugega nism mogla. seveda sem bla zalostna
sweetkana
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 113
Na forumu od: 2. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sweetkana » 06. Sep. 2007 15:01

js sm pa enkrat povozla ježeka :cry: nism se mu mogla izognit, ker je z nasprotne strani avto prhaju in bi direkt v njega počla. ni mi lih blo vseen, ampak ka nej :(
Wherever you go
Whatever you do
I want you to know
That you’re on my mind
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1494
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 09. Sep. 2007 12:09

Objavljam telefonske številke veterinarsko higienskih služb za določeno področje. Tako si jo lahko vsak shrani v mobitel in pokliče, če je potrebno.

Ljubljana: 01 4779353
Maribor: 02 4613150
Kranj: 04 2770611
Novo mesto: 07 3325801
Celje: 03 5451031
Nova Gorica: 05 3383701 in 05 3383703
Ptuj: 02 7493687
Murska Sobota: 02 5321471

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov