Poškodovana mačka

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Bi obdržali mucka, ki ne premika zadnjih tačk?

DA
18
75%
NE
6
25%
Skupaj glasov : 24

Uporabniški avatar
Upgrade_me
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 113
Na forumu od: 29. 4. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Upgrade_me » 04. Avg. 2008 12:16

JA, glej frigga, jaz moram enkrat prit k njej na obisk ko nebo delala niti ona pa ne jaz da bova SKUP šle tja... kr mislim da sama nebo šla... kr si vedn najde kaj za delat... in prvo bom rekla naj pokliče tja pa tja.. vpraša in pol pač bova šle tja z mačkom.
rekla sm ji itak že takoj pa še kr nekaj drugih predlogov sem ji dala...
pač mal jaz obtožujem prejšnega zdravnika ko ji je šou rečt da bo vse ok. in zei se ona nekak na to zanaša...

pač jaz tu nism čiist nič kriva.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 817
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 04. Avg. 2008 12:28

Če je pa tako neodgovorna, da sama ne bo šla, in če se moraš ti pobrigati za to, da bo z mačkom vse v redu, jo pa prijavi inšpekciji (sem že omenila, kaj pravi zakon). Oprosti, ampak pri takih stvareh se prijateljstvo zame konča.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
krEna
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 42
Na forumu od: 21. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krEna » 17. Avg. 2008 21:26

OMG....

Tudi jaz mislim, da se mora vsak predno nabavi žival zavedati da so stroški veterinarja visoki. In če nimaš denarja, to pomeni, da si tudi živali ne moreš privoščiti!!!

BTW: Tudi jaz in moj nimava bajnih plač in naju pri vseh stroških zadnje čase zelo baše z denarjem, pa lahko povem da sva si pred kratkim omislila 2 morska prašička, (eden je bil 25 eden pa 60€ - kar niti ni veliko če si žival želiš), ampak žal ima eden težave z zdravjem in tako na okroglo, lahko rečem da sva zanju v dobrih 3-4 mesecih zdevala že okoli 1000 € (mnogo več kot je ena moja plača) - no v to so všteti vsi stroški veterinarja pa tudi oprema, hrana in vse kar potrebujeta, največ seveda veterinar. In lahko povem samo tole tudi če bom morala zdevati še 10x toliko mi ne bo žal nobenega centa. Zadnji evro na računu bi raje dala za moja pujsa da ne bosta trpela, kot pa da bi ju doma gledala umirati, ker nimam denarja za veterinarja. (No sicer vse zgleda da se bo stanje od božčka popravilo in imamo ta teden upam da zadnji obisk pri veterinarju, ko mu bodo pobrali šive.)
Pa tudi žal mi ni da sem kupila takega pujsa, saj vem da če bi ga dobil kdo drug verjetno že zdavnaj nebi bil več med živimi in živahtnimi pujsi.
Res da pred nakupom nisem imela pojma, da me bo pujs toliko stal. Ampak je kar je, kaj ga naj zdaj kar pustim, oz. si omislim novega, ker je dati lažje tistih 25 € za pujsa kot potem za zdravljenje???
Zase vem da to zame ni bil stran vržen denar, pa tudi če bi se slučajno (upam pa da ne), zgodilo da nebi preživel narkoze, operacije, itd, vsaj nebi imela slabe vesti in bi vedela da sem za pujsa storila vse kar je v moji moči.

Glede muca pa močno upam, da sta se neodgovorna lastnika spravila z njemu do veterinarja, saj je takšno obnašanje res mučenje živali in popolnoma nič drugega. Kako lahko nekdo reče da ima rad žival, zraven pa gleda kako trpi??? To je še huje, kot tisti ki odkrito priznavajo da sovražijo živali. Oni si je vsaj ne omislijo in potem gledajo njihovo bedo!

Uf... res me razjezijo zgodbe o tako neodgovornih lastnikih...
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1198
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 18. Avg. 2008 22:51

Krena, lepo, da obstajate tudi taki, ki ste pripravljeni dati toliko denarja da rešite svojo živalco, ampak ste v manjšini. tudi sama sem proti temu, da se bolanih ali drugače prizadetih živali ne znebimo kar tako, ampak 1000€ le ni tako malo denarja. potemtakem noben otrok nebi smel met živalce, ker nima tolko denarja. če bi bilo z mojim prašičkom kaj narobe, bi ga odpeljala k veterinarju in ga prosila, da mi iskreno pove, če se lahko kaj dejansko pomaga, v nasprotnem primeru bi pač odštela nekaj denarja in plačala da ga uspavajo. in morda bi mu s tem naredila večjo uslugo, kot pa da ga mučim z operacijami.
Uporabniški avatar
Upgrade_me
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 113
Na forumu od: 29. 4. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Upgrade_me » 19. Avg. 2008 9:20

ok, kul. mi lahk zai še nekdo nekaj pove? ma kdo kako rešitev kaj zdai nardit z balkonom da nebo muc opet dol pado? kr zasteklit ga nočeta kr je to le podnajemniško stanovanje... tk da med drugim lahk zai tud ugibate kaj je z muckom blo!
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2376
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 19. Avg. 2008 9:33

Jst mam eno dobro idejo :!: Tale tvoja kolegica nej najde temu mucku ene nove, odgovorne lastnike, ki bojo skrbel zanga, tko k se zagre, če sama tega ni sposobna. Pol nej pač nima mačka, če ji je vse tok težko narest zanga! A ga še kr ni pelala k veterinarju?
krEna
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 42
Na forumu od: 21. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krEna » 19. Avg. 2008 15:56

Upgrade_me napisal/-a:ok, kul. mi lahk zai še nekdo nekaj pove? ma kdo kako rešitev kaj zdai nardit z balkonom da nebo muc opet dol pado? kr zasteklit ga nočeta kr je to le podnajemniško stanovanje... tk da med drugim lahk zai tud ugibate kaj je z muckom blo!


No upam da to pomeni, da sta ga le peljala :!:

Drugače smo pa mi ko je bila naša psička še mala ob ograjo dali tako leseno ograjico ki se je lepo pripela na ograjo in je imela čisto male luknje, tako da tudi glave ni mogla notri spraviti. Naredi ti jo pa vsak mizar in ne stane veliko. Mi smo jo še prebarvali in je prav lepo zgledalo, pa še notri se ni vse videlo.

Kar se pa tiče mučenja živali z operacijami se pa popolnoma ne strinjam. Če veš da bo živali operacija pomagala, zame ni dvoma da jo bom plačala pa magari si sposodim. Če pa veš da z operacijo samo podaljšuješ agonijo se pa strinjam da je to mučenje.
Naša psička je pri 8 letih zbolela za rakom. Povedali so nam da bo po operaciji (v kolikor bo srček zdržal), živela le še kako leto. Ampak kakovostno. Vsi so nam govorili, da je to predrago in da je psička prestara. No ampak naj povem, da je psička dočakala 15 let :). Res da je pri 13 dobila tudi sladkorno in je šlo spet en kup denarja za inzulin in preglede, ampak je bila kljub temu do konca živahtna psička. Za sladkorno je kar čutila, kdaj ji ni vredu prišla do nas in je dala tačko da smo jo špiknili. Tako da, da se vse....

Sicer pa se ne kupuje otrokom živali da bo njegova igrača, ali da se bo naučil odgovornosti! Saj ni poskusni zajček. Žival je živo bitje in za moje pojme nič drugega kot družinski član!!!
Uporabniški avatar
_martina
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 114
Na forumu od: 11. 5. 2008
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a _martina » 19. Avg. 2008 16:39

mi smo na štange od balkona (do tal) dali mrežo.. navadno kupljenov obiju..
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2048
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 19. Avg. 2008 17:38

K nam je pa en par mescov nazaj pršou maček (pomoje je vrebou našo mačko :D ), samo se ga ni dal ujet, pol je pa pršou en dan z zadnjima dvema tacama.. ena je bla zmrcvarjena, ena pa kokr zlomana :( . in sm ga hotla ujet pa mu pomagat, pa je zginu.. pol je pa zdele pršou pred kkšnimi tremi tedni, pa so se mu nogice zacelile, malo še šepa.. me je res presenetilo.. ker jet sm se bala da je nekje v gozdu, pa da ne more naprej..samo ko sem ga iskala ga pa ni bilo nikjer..
tko da ta maček se je presenetljivo dobro "zlizal".. se mi pa zdi da je bil za njegove poškodbe kriv kmet, ki je kosil travnik in mu je nogice poškodoval s kosilnico. tako da folk, sjte prosim če živite na vasi, pa mate mačke zuni, jih dat v hišo (!!!) takrat ko kmetje kosijo. ker mački se ustrašijo traktorja in otrpnejo, trava je a visoka in se jih ne vidi.

malo OT, ampak sem se ravno spomnila in napisala :)
ovnica
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 8. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ovnica » 20. Avg. 2008 12:33

mah dej umiri se.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov