Pobiranje pasjih kakcev

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Pobirate pasje kakce?

Da
40
36%
Ne
70
63%
Včasih
2
2%
Skupaj glasov : 112

Uporabniški avatar
Hotty
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 48
Na forumu od: 14. 12. 2006
Kraj: ...home...

Neprebrana objavaNapisal/-a Hotty » 15. Jul. 2007 22:27

Jaz živim bolj na vasi in imam majhno psičko. Imamo kar veliko zelenico, malo naprej travnik. Vsak pasji iztrebek poberem (pograbim) za njo. Tudi oče ima psičko, ki je malo večja pa tudi on to naredi. Zamislite si kako bi izgledalo, če bi kakce pustili po vsej zelenici tako eno leto, od obeh psov pa še od kakšne mačke. Halo?? Ogabno. Takole puščati kakce pa, da smrdi, pa še nevarno je! Ja vsi tisti ki pa še po mestih ne pobirate za psi ste pa res pravi... Nič kolikorat se mi je že zgodilo, da se mi je mudilo kam, pa ko hodiš po mestu (center MB ali pa LJ), sigurno ne gledaš po pločniku ali ulici kaj preveč, pa sem stopila v kakšen tak konkreten kakec. Pol pa kaj, kličeš, da zamujaš, poiščeš wc itd... groza, eni so res pravi packi... Dobro ne rečem če se zgodi enkrat, se pač zgodi ne moreš omagat, mogoče res nimaš zraven ničesar, ampak da se ti to vedno dogaja... Pa tudi če greš v gozd, če se ravno ne odela v kakšnem grmovju, jaz tudi pobiram. Najboljše je ko nabiraš gobe, ali kostanje, pa tako sočno primeš ali stopiš v kakšen "drekec" pod listjem...
Uporabniški avatar
miss_kitty
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 105
Na forumu od: 29. 7. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a miss_kitty » 16. Jul. 2007 16:29

Jst poberem, ker mene osebno zlo moti, če vidim na cesti kakec od psa in po možnosti še stopim ravno tja in pol veselo smrdim vse dokler ne najdem kake pipe. :evil:
Vedno, ko svojo psičko peljem ven mam s sabo vrečko ali papir s katerim pol vse poberem in ni me sram, niti mi ni slabo.

Bolj bi me bilo sram, če kakca ne bi pobrala in bi šla naprej. Res nagnusno.
Just dance!
Uporabniški avatar
..aNia*.
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 296
Na forumu od: 25. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ..aNia*. » 16. Jul. 2007 21:13

ok, js pač ne poberam kakcev mojega kuža, ker se mi zdi smotano, da bi jih poberala v naših rovtah...če bi se sprehajala po nevemkakem parku pol bi jih ..tako se mi pa zdi totalno brezvezee

itak pa kaka zmeraj na ISTEM mestu..to je pa malce stran s poti pod drevesom..tm pa dvomm da ga je že kdo zahodu :D
Don''t care what people say, just follow your own way...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Jul. 2007 23:10

jst tud nikol nism pobirala kakcev po travnikih in gozdovih..ponavad je šla itak iven poti kakat, tko da ni blo panike...ok, če bi se pa podelala sred pločnika, bi pa valda pobrala,že iz tega razloga ker vem kako je fajn ko v tanajtalepših čeveljcih stopiš na topel veelik pasji drek :heul: ponavadi še kšnmu kej zinem naj pobere za svojim psom če sem "dobre" volje. :D
Uporabniški avatar
Rory
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 42
Na forumu od: 3. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Rory » 17. Jul. 2007 11:30

Jaz jih pobiram, res mi je to najmanjši problem. Ne bi bilo lepo za vidt, če bi bilo pred našim blokom, kjer se igrajo otroci, polno drekov. Pa bi po možnosti še jaz kdaj stopila na drek svojega psa.
Uporabniški avatar
BeLLi
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 239
Na forumu od: 28. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BeLLi » 26. Jul. 2007 19:03

Ja, tole je link :D

Sicer pa me pasji kakci ne motijo, dokler nisem sama v njem. Kulturno od lastnika, da vsaj na pločniku oz. kakšni javni površini pobere tisti drekec.
*anchek*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 3. 8. 2007
Kraj: gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a *anchek* » 07. Avg. 2007 17:18

Jaz hodim s svojim psom večinoma na sprehode v gozd in tam kakcev ne pobiram, ker nikoli ne kaka ob poti ali na njej, ampak se vedno naguzi v največjo šumo in tam opravi svoje, tako drek mirno razpade daleč od oči in nosov. Če pa greva v mesto ali pa v park, pa seveda pospravim za njim, pač če maš psa posledično tud takšna opravila sodijo zraven. Mi gre pa blazno na jetra folk ki ne pospravlja pasjih drekov z poti oziroma kakršnih koli javnih površin, ravno zadnjič sem skoraj zahodila v največji drek, ki sem ga kdajkoli v življenju vidla! :freak:
Drugače pa pri nas niti ni tak problem v pasjih drekih, temveč bolj v človeških, ker vsakih par metrov ob kakšni bolj obljudeni gozdni poti vidiš drek in tono papirja zraven. :?
Uporabniški avatar
Lady*Bird
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 15
Na forumu od: 5. 9. 2007
Kraj: ¤Space¤

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady*Bird » 22. Sep. 2007 12:22

me zanima kdo to res pobira... no res je to d ce si u mest doma je drgac kokr pa da je okol tebe pouno travniku pa gozda... jst jih uglavnem ne :D .. pa tm k so kantice,.. dvomim da je sploh kei noter.. ker pa ne vidim nubenega da bi to sploh pobirou..
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1563
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 22. Sep. 2007 16:46

Danes sem v stari ljubljni skor stopla na pasji drek. In cel razmazan je bil sred pločnika. Res ne vem, kako da ljudje nimajo tok v glav, da bi pobral, če se jim pes userje sred pločnika.
Uporabniški avatar
metulcek
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 28. 1. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a metulcek » 28. Sep. 2007 10:53

Sama imam psičko že sedem let, in če se pač pokaka v nekem travniku ki je odmakjen in kjer se ne sprehajajo ravno veliko, po možnosti še nepokošen potem ne poberem. V nasprotnem primeru pa poberem. Če že ne drugega tudi meni ni fajn na vsakem sprehodu gledat pod noge, da nebi domov kake omamne dišave prinesla.

Edino kar me moti, no vsaj pri nas je tako, da tudi če kakec pobereš ga potem nimaš kam vrečt. Kar me zelo moti, saj mi ni ravno se sanjsko sprehajat 10 min s vrečko v kateri je drek. Mislim, da bi občine morale za to poskrbeti.
Alhambra
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 37
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Alhambra » 29. Okt. 2007 17:59

omg, kolko vas ne pobira :eek: . ne vem, mora bit s človekom nekaj narobe. največji štos je, da ne pobirajo finoče in stare mame k rade moralizirajo (majo spuščenega psa in se delajo ku da ne vidijo). js vedno poberem, razen če gre peso v grm, ker ma rad zasebnost včasih :eek: . in če je driska, pač populim še malo travo okoli. hodim naokoli z žepi polnimi z vrečkami, pa še fanta sem navadla na pobiranje :cool: . ne mi srat, da me ne sme motit drek okoli mene, zame je drek drek, neglede na izvor. pa smo se nekako zmenli, da imamo za to wc, ne? pr psu je wc pač vrečka k mora romat v smeti. pol pa js pobiram drek od mojga psa in ked tem stopim v dek drugega. wtf?" vsi k ne pobiraste (izjema je res samo šuma in nek xy travnik in podobno) ste eni navadni pujsi. vrjetno če bi se vam pes posral v dnevno sobo bi pobrali, ne?
Uporabniški avatar
Nita*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 316
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: **lost in my world**

Neprebrana objavaNapisal/-a Nita* » 29. Okt. 2007 18:03

jaz našega psa ponavadi vozim v gozd in pač ne pobiram njegovih iztrebkov. drugače pa mi bi blo če bi ga vozla nekje po mestu.
miss_x
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 18
Na forumu od: 17. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a miss_x » 01. Nov. 2007 12:10

Jaz za svojo vedno poberem kakce, tudi na vrtu in travnikih.. Ker mi gre na zivce ko grem na travnik in morm pazit kam stopim ker je povsod polno kakcev..
Uporabniški avatar
Black Amber
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 81
Na forumu od: 12. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Black Amber » 19. Nov. 2007 14:22

Kakšna anketa??? :eek: Več kot 60% folka ne pobira za svojim psom.

Jst bi to vse sankcionirala!
Uporabniški avatar
Lopatka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 166
Na forumu od: 18. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Lopatka » 19. Nov. 2007 14:41

Najbolj mi grejo na živce tisti psi po blokih. Kolikokrat sem že videla da so se podelali kar v dvigalu :? In potem te skor kap zadane ob tistem smradu.

Nekako še lahko sprejmem če vidim nepobran iztrebek na cesti, ampak da pustiš da se pes podela v dvigalu in potem mirne duše odkorakaš ven je pa podn od podna :?

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov