Pes: labradorec

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2499
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 26. Feb. 2008 16:59

Odvisno, jaz če bom kdaj imela psa, ga bom imela notri. ;)

Se mi zdi, da je pes bolj srečen in bolj v stiku z ljudmi, če je notri. Če je zunaj, je pač zunaj, vidiš ga, ko greš na sprehod ali če kaj delaš na vrtu.

Seveda ga je potrebno voziti na sprehode, da se zlaufa. Če je zunaj na vrtu, še ne pomeni, da je dovolj, če ga pelješ enkrat na dan za pol ure ven ;)

Jaz sem za notri ;)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 975
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 26. Feb. 2008 22:09

Se strinjam z zvončico...tudi meni bi bilo dolgčas cel dan čakat gospodarja, da me pride pobrat za na sprehod. :wink:
Eni naši sosedje imajo beagla v pesjaku...in se mi vsakič prav smili, ker se prav vidno dolgočasi..včasih kar joka, pa ko jaz pridem k njemu vsake tolk časa je ves vesel se kar zaganja v ograjo pa laja.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Feb. 2008 12:30

no ja, nevem.če maš malo stanovanje pa eno velko marcino, mu pomoje ni ravno zlo všeč, da je notr zaprt.Jst sm še vedno zato, da je velik vrt pa ograjen in da je pes skos spuščen v ogradi, pa eno kučico ma da gre lohk notr pančat :D
pes rabi gibanje tko a drgač in ne verjamem da je njemu fajn v enem mejhnem stanovanju ždet pol dneva ko je lastnik v službi.Gibanje, sprehodi, pa neglede na vse, so itak potrebni.
Mi ko smo mel psa smo ga mel v ogradi zunaj (ograjen celoten vrt) z utico zraven.sicer smo mel tud pesjak, če smo karkoli delal da smo ga pač notr zaprli, ampak 95% je bila skos spuščena na vrtu.Potem pozimi pa v garaži vedno.najuhj je blo pa ko smo mogl ograjo podret na eni strani ker se je dovoz neki sfižil.ampak jo je fotr tko antreniral da je bla eglede na vse spuščena pa nikol nikamor ni šla.
v stanovanej sm jo pa dostkrat vlekla, pa je skos cvilila za ven, sploh ji ni blo do tega da bi bla notr.in taki pogoji so zame najboljši za psa, velik bolj kot pesjaki, stanovanje, ketne....
poleg tega je pa itak bla ceu dan naokrog.Zjutri jo je fotrov kolega pelju skos enih par kilometrov, potem fotr ko je psšu iz šihta, potem je šla mami do štcune z njo, potem zvečer sm jo pa še jst okol gonila.
mislm da res boljših pogojev ne more bit.
tud mački recimo.Imam enga zunanjega in enga strogo notranjega.Pa skos cvil in praska po vratih da bi šla rada ven.In ko jo peljem ven s povodcem oziroma jo mal spustim na streho garaže, se ji kr zrola od veselja.Nedvomno so živali rajš zunej kot notr.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2499
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 27. Feb. 2008 14:04

No mi smo imeli pa dobermanko, pa je bila rajši notri z nami kot sama zunaj. Isto mačka, gre ven, pol pa že skače po balkonskih vratih, da hoče not. Pozimi je komi nos ven pomolila, poleti je pa rada zunaj...itak so skoz vrata odprta, pa se valja po terasi, vsake tok časa gre pa malo okol. Ravno toliko, da nas ima vse pod kontrolo :D

Pomoje je čisto odvisno, kako jih navadiš ;)
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2848
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 27. Feb. 2008 23:41

Nš ma na terasi pod pergolo postauleno hiško po merah, k nam jih je dou rejc, ob njej ma še svoj ležalnik, drgač pa še en podestek al pa tepih, na kermu se izležava. Notr ne more bit, kr mamo ša mačkeca, k je biu že ob prihodu kužata u letih in ga ni sprejeu :P , pa tut preveč dela bi mel, če bi biu skos not, ma svojevrstn karakter :) .

Kadar pridejo ekstremno vroči/mrzli dnevi, ga mami mal not spusti , drgač je pa lepo zuni, leži pred vrati (steklena čez celo doužino terase) in čekira, kaj se dogaja, kdo je pršou, kje je mačkec ipd.

Našmu kužatu res ni hudga :razz: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1585
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 28. Feb. 2008 8:51

No jest sem bila še pri mačku skeptična, če je za v stanovanje al ne, kaj šele pri psu.

Jest mislim, da more met pes definitivno prostor, no vsaj večji psi. Najbolj primerna se mi zato zdi hiša z vrtom. Bi ga pa tut jest mela notri pri sebi ne pa sam privezanga pred hišo, ampak vseeno ima v hiši in na vrtu večjo svobodo kot pa na kakih 60 m2.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov