Pasji mladič doma

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 17. Okt. 2008 17:34

ojla,
no js sm se res ful veselila kuzike, ki nj bi jutr oziroma ta vikend prsla 'domov', AMPAK mami pa fotr protestirata, ker nj ne bi blo nobenga doma zutrej, in bi pol use zgrizla, polulala itd itd,..pesjak zunej se ni koncan in je edina varianta da pride cez mesc pa pol, kar je pa ubistvu ze dost pozn, ker bo stara ze neki mescev in tist najleps ze zamudis, pa sej tut to ni problem, ampak js se sprasujem, a v tistih druzinah ki majo majhne pse imajo povsod neki babico al nekoga doma, da skrbi zanj? kako se vi soočate s temi problemcki?

ah, res sm se zlo zlo zlo veselila,...zdej mi pa je pa kr use dol padl :oops:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
sarci*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 213
Na forumu od: 17. 1. 2007
Kraj: Lj - Bežigrad

Neprebrana objavaNapisal/-a sarci* » 17. Okt. 2008 19:27

Brezveze je navajat psa da ima cez dan ko ni nikogar doma na zacetku nekoga zraven, saj se bo potem na to navadil in bo delal cele scene ko to kdaj ne bo mogoce. Kupi box v pasji trgovini, seveda ustrezne velikosti in daj psa ko gres od doma notri, mladici itak vecino casa prespijo. Bi blo fajn da vmes kdo skoci domov in ga pelje ven, ce ne mu das lahko pa v en del boxa na tla plenicno podlogo ki vpija lulanje.
Preden gres od doma ga pelji ven da se podela, potem pa ga daj box. Pes si vzame box za svojo ''sobo'' , svoj prostor v katerem ima mir in se lahko spocije. Moji so ga z navdusenjem sprejeli ze kot mladici, ni bilo nikoli kakrsnekoli panike.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 17. Okt. 2008 19:48

sej sm ze razmislala ja, in se mi ni zdel tolk problematicno kukr to mami poudarja :roll: ...pa ubistvu gre za mjcknga kuzija (jrt pasme)... sm pa slisala da so boxi dost dragi, kdo ve kolk prblizno stanejo? js sm razmislala da bi ji magar kr zagradila en del sobe in bi se pac tam gibala dokler ne pridemo domov, kar pa itak ni vec kot 4 al 5 ur dnevno
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
sarci*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 213
Na forumu od: 17. 1. 2007
Kraj: Lj - Bežigrad

Neprebrana objavaNapisal/-a sarci* » 17. Okt. 2008 22:50

Jack russel terierji so mejhni psi, tko da tut box ni treba da je velikosti za Nemsko dogo :D

Pomojem bi bil tak ravno prav velik za JRTja, pise da pride 50€ Klik
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 18. Okt. 2008 9:09

ej ful hvala za predlog! upam da se zdej mal omehcajo doma :wink:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Okt. 2008 23:02

ah, načeloma pes ne rabi nekoga da bedi nad njim 24 ur na dan.
valda, poskrbiš da ga ne pustiš lih v dnevni sobi v leglu kablovja tehnike in pregrešno drage sedežne, ampak ga tačaš zapreš v kopalnico/predsobo, skratka nekam, kjer nima lih kej preveč za uničt, mu zraven dodaš kšno igračko, vodo in je.
mi tud nismo mel nobenga zjutri doma, pa smo nekak psa učil že od vsega začetka, da ne sme grizt zadev in uničvat in jih tud ni (no, razen copati so bla njena šibka točka in smo pretežno hodili bosi ker nam je vse copate pogrizla :D).Polulala se je pa itak tam, kjer jo je zagrabla potreba ko je bila sama.Proti temu praktično nimaš kej.
je pa ubistvu bolje, da psa navadiš na to, da je sam in da takrat ne počne zdrah/ne tuli in ponoči ne budi cele soseske.
smo pa recimo mi z našo meli problem, ker je ful pogrešala mamico in brate in sestrice in je ful tulla ponoč.Pa je spala potem zraven fotra na postli, da je čutila bližino in da se je h komu stiskala.ampak ni blo dolg, po kšnem tednu se je že navadla (al pa naveličala fotrouga smrčanja :D ).
aja, drugač pa naj bo mali pes v stanovanju in ne kje zaprt v pesjaku.že zaraqd tega ker je zdej mraz, pa tud ukrade ti ga kdo lahko.ko si doma pa itak ukvarjat na polno :)
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2376
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 19. Okt. 2008 23:15

Jst sm pa brala in večkrat slišala, da je ful pomembno, da ko pride mladiček h hiši, da je velik z ljudmi, ker je že tko čist iz sebe, ker gre od mamice. Tko da mejhnga psa ni pametn kr takoj v pesjak zapirat in izolirat.

Mi smo nardil to napako pr naši psički, da smo jo takoj prve dni dajal v pesjak, tud za čez noč in je ful cvil'la in zdj je ne spravš v pesjak za noben denar! Se cela trese in ni šans, da gre notr, razn če jo neseš. Pa res smo ji nobl pesjak nardil, cela pasja vila...ki zdj sameva :D
Uporabniški avatar
Temptress
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 199
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Temptress » 20. Okt. 2008 6:46

Potrebno je razumet, da je za mladička odhod od mamice stresen. Prvih nekaj noči naj mladiček spi z nečem, kar diši po njegovi mamici. Magari dekca, ki ste jo nesli k vzrediteljici in so jo položili k psici. Ravno tako baje pomaga če daš malčku pod ležišče tisto staro budilko, ki tik-taka (naj bi ponazarjalo bitje srčka mamice). Jaz nisem toliko komplicirala pri svojem. Zvečer sem ga položila v svoj boks, skupaj z mojo majico. Je spal 4 ure, nato je rabil mal tolažbe in pa na potrebo. Hitro se je navadil in v roku dveh tednov že spal celo noč (od desetih zvečer do šestih zjutraj).
Pri prvem kužku res še bolj paničariš in ne veš kako bi se znašel. Ampak po izkušnjah: manj kompliciraš, manj imaš potem težav ko pes odraste. Sam ne ga v vatko zavijat, ker boš imela eno razvajeno ščene ki ti bo sralo po glavi, sploh ko se pes hoče rangirat in testira meje do kam lahko gre. :lol:
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 20. Okt. 2008 7:11

ubistvu mate prou ja, js sm hotla nabavit samo eno ogrado, da bi tam notr pocakala (baje mladici v odsotnosti lastnika itak vecinoma spijo ali grizejo kaksno igraco)... tut prejsnji pes je biu navajen notr pocakat, nikol ni lulou al kj grizu, sam je pa res da je bla takrt babica doma in ga je po malem navajala na to,..in ravn to zj vse doma tko psihira. se mi zdi da tut zdele pozim se ne bo mogla bit kar v pesjaku, kljub temu, da ji je oci naredu ceu luksuz :D

kolk stare mladice ste dobil? nasa je stara zdej dva meseca, pa je ubistvu se z enim bratcem edina, ki je se doma, ker jih mamica ne mara vec, ne da jim vec mleka in jih posledicno grize, ko ji tezijo za mleko...tut iz tega razloga bi jo rada cimprej domov pripeljala, da ne bo potem usa pogrizen :oops:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 80
Na forumu od: 17. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 20. Okt. 2008 10:14

Jaz sem brucka, in sem si vzela s sabo v privat stanovanje mladička. Prvi teden sem bila nonstop z njim, ker še ni bilo faxa, zdaj ko pa imam fax, pa je mali sam vsak dan. Nekje od 4 pa do 8 ur dnevno, odvisno od dneva.
Prvih par dni je malo jokal, zdaj se je pa že navadil. Razgrizel ni nič, tudi polula se zelo redko (ponavadi takrat ko reeees ne more več zdržat).
Itak pa mladiček, ko je sam, večino časa prespi...
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 20. Okt. 2008 10:52

Mladiček mora bit tudi sam. Če bo non - stop imel nekoga seboj, ne boš mogla niti do trgovine, ker ne htel bit sam. In bo cvilo, lajal, praskal .. Če pa ga od malega začneš navajat, da je nekaj ur na dan sam, ne boš nikoli mela problemov. Samo glej, da nastavljeno vodo pa kakšno igračko, da če mu slučajno postane dolgčas, da začne grist in se igrat z igračko in ne z kakšno obleko ali kos pohištva. Pa če greš in veš, da te ne bo par ur, ga prej pelji ven na protrebo. Kr hitro se bo naučil, da je treba lulat zunaj. Če pa že najdeš kakšno lužico/kupček pa pač sprejmi to, da se še uči in se še kdaj lahko tudi spozabi. :)
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 20. Okt. 2008 15:06

_malena_ napisal/-a:Jaz sem brucka, in sem si vzela s sabo v privat stanovanje mladička. .


kjut, kero pasmo pa mas? :)

no js upam da bom u naslednjih nekaj dneh dobila ogrado oziroma boks tko da lahko pol pride ce bo use po sreci... a ti ga mas kr spuscenga u stanovanju a mas kj ograjen da ma mal omejeno gibanje?
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 80
Na forumu od: 17. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 20. Okt. 2008 21:25

Mešančka mam :)

Slika

Drugače pa ko sem doma, je spuščen po celem stanovanju, ko pa je sam pa je v moji sobi. Pač zaradi tega, da če slučajno nastane kaka lužica, da se to ne zgodi sredi cimrine sobe al pa kaj podobnega :)
V moji sobi pa nima nič takega da bi se lahko poškodoval al pa kaj, nastavljeno ima vodo, po tleh so razmetane igračke, in to je to. Večinoma pa itak mislim da prespi...
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 817
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 20. Okt. 2008 23:23

Najprimernejši čas za oddajo mladička je okoli 8 tedna starosti. Pasja mama začne izgubljati mleko okoli sedmega tedna. Pomembno je, da psička ne vzamemo iz legla prej, ker se pri starosti okoli 4 tedne začne obdobje 'primarne' socializacije in mladički se preko igre s svojimi bratci in sestricami naučijo, kako se obnašati v krdelu, pasja mama pa jih nauči po domače povedno 'reda pri hiši', mladičkom hitro pokaže, koliko časa tolerira njihovo vedenje in teženje ter kaj nikakor ne smejo početi. Če mladička vzameš pred 8 tednom, moraš za vse te stvari poskrbeti ti kot lastnik. Se pravi, da moraš biti in pasja mama - stroga in nepopustna, a hkrati ljubeča, ko mladiček to potrebuje - po drugi strani pa si tudi v vlogi pasjih bratcev in sestric, ko psička z določenimi igrami primerno socializiraš. Jst sem vsekakor pristašica tega, da mladič ne zapušča mame pred 8 tednom starosti, ker ljudje nikoli ne moremo v celoti nadomestiti tega zgodnjega obdobja, ki je najpomembnejše za poznejši značaj psička.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 523
Na forumu od: 21. 7. 2006
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 22. Okt. 2008 18:15

Seveda so mladički lahko sami doma.
Mi imamo že 2 psički in obedve sta bili že od majhnega sami doma 8 ur in je bilo vse ok. Kakor se pes navadi :wink:
Srečo smo pa imeli, ker nam nobena ni ničesar uničila. Pač nastaviš mu nekaj igrač in kakšno kost za glodanje, da mu nebi bilo tako zelo dolgčas.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov