Mucek in stanovanje

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1431
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 27. Jul. 2008 12:11

Jaz sem imela mačka, ki je bil v stanovanju.. Pa ni nič uničil, le kako nogavico preluknjal ko jo je nosil naokrog :D
Drugače pa odvisno ne... Takrat smo imeli drugo sedežno garnituro in ko se je pretegoval pa nohtke brusil se sploh ni poznalo.. Na današnji se pa bi..
Tako da to moraš vzet v zakup.
Uporabniški avatar
Upgrade_me
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 113
Na forumu od: 29. 4. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Upgrade_me » 31. Jul. 2008 11:33

moj muc je star že 11 let in ga mamo samo v stanovanju... in ga ven niti ne smemo odnest ker se preveč boji...
in morm rečt da ni nič kaj uničil... na začetku je nekaj probalč ampak smo vedn ko je nardil kaj narobe sam vdarli s časopisom nekje v bližini njega... pa ne počne nič takega... edino kaj je, se mu vsako soboto zrola in ma dirke sem in tja po stanovanju... :D
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 974
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 17. Avg. 2008 9:04

Maček ki se nahaja v stanovanju je prikrajšan za marsikaj. Ja, maček bo uničeval pohištvo. Zakaj ga nebi? Ko je zunaj, si kremplje brusi na deblih, lesu ipd, v stanovanju si jih bo pač na pohištvu.

V kolikor se odločiš met mačka v stanovanju, mu je potrebno kupiti igračke, na katerih si bo brusil kremplje ali pa mu po stanuvanju poleg vrat nastavit les, da si bo kremplje namesto na vratih brusil na lesu.

Ko si mačka nabaviš, ga že od malega navajaš, kje si krimlje lahko brusi in kje ne. To je pametna žival. Je pa odvisno, kako jo navadiš in kaj ji nudiš.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2848
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 17. Avg. 2008 19:23

Ko smo še u bloku stanval, sm mela blazno željo po tem, da ga mal okol po dvorišču sprehodm, da bi se mal pasu po travi, se brusu na drevesu, čekiru perjad in grizlou trauce. Neuspešno. Nasršen, velkih oči in hitrega srca je ceu cajt silu in pogledvou h vratom, dokler ga nism odnesla nazaj, kjer si je spet upu (za)dihat.

Zdej že leta živimo u hiši z veeeelko teraso, pouno rož in ostalga rastlinja. Kadar ni kužata doma, ga spustim na luft, kjer se pet minut sprehaja po teglcih bršljana, štir minute poleži na enmu izmed njih, če je pr volji stegne vratek skoz ograjo in počekira, kaj se dogaja en štuk niži, se trikrat povala po ploščicah (in pobere pasjo dlako), čez tri minute že leži nekje u dneuni, kljub temu, da so vrata na teraso še zmer odprta, o kužatu ne duha ne sluha in se njegova sestra (to je: jst) mirno nastaula soncu.

Domou smo ga prnesl kt par tednou starga mucka. Dvomm, da bi pogrešu neki, česar nikol ni meu in dožveu. Ja, še zmer je živauca, kare prvotni žiuljenski prostor je narava, ampak je pa tut domača živau, uzgojena in zrasla tko, da jo z "diujino" veže sam (še) posrečena fotka u loncu bršljana.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2376
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 17. Avg. 2008 21:20

To je dejstvo, da če maš žival v stanovanju, da bo vrjetn kej uničen, da bojo dlake povsod itd, to morš pač že prej vedet in to sprejet, al si pa enostavno živali ne omisliš, če te to mot.
Drgač se pa glede tega strinjam s Tonjo, da ma žival ene svoje potrebe (predvsem po gibanju), za katere je v stanovanju prikrajšana, ma pa to tud svoje prednosti. Pa tko je, če žival ne ve in ni spoznala življenja zunaj, je vrjetn čist zadovoljna v svojem malem svetu.
Jst zmer k grem na dopust, pelem mačko k mami, ki ma hišo v naravi in ima takrat na razpolago ogromn teritorij, ampak je še vseen čist presrečna, ko pride nazaj k nama, v mejno stanovanje, kjer se počut domače in varno.
Uporabniški avatar
ashi
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 147
Na forumu od: 23. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ashi » 20. Avg. 2008 11:29

mamo mačko v stanovanju.. pa ni nič vničenega pa vse je lepo pa prav.. lula v svoje stranišče.. tak da ni panike... mački so zelo pridne in čiste zivalice..
Uporabniški avatar
Dadyka15
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 503
Na forumu od: 25. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Dadyka15 » 29. Avg. 2008 21:18

jz mam mešanko....stara je dve leti in mi do sedaj ni uničla še nič omembe vrednega...no ok lohka ti kšn stol spraska če maš lesenega al pa kj podobnga...pa kšne rože ti vrže iz police kj več pa že ne...
ali pač...odvisno od njenega karakterja...pri mačkah je to loterija...muca te ne bo nikoli ubogala tako kot uboga kuža...preden si jo omisliš moraš vedt d ma muca kremplje in jih kdaj pa kdaj tudi uporabi :)
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2891
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 29. Avg. 2008 21:30

mi mamo zdej mucka malo več kot en mesec, pa ga zaenkrat še ne spuščamo nič ven in je ves čas v stanovanju ... se mu pa na cajte totalno zmeša in nori okoli in se igra z vsem kar najde - z bratovo torbo, prej je vse plastične lončke razmetal, zadnjič mi je eno supergo zvleku na drugi konec stanovanja in ponavadi mi kej ukrade iz moje sobe in se pol s tistim igra ... pohištva pa ni (zaenkrat še) nič uniču ...
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 516
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 30. Avg. 2008 0:05

Js mam muco že 1 leto, pa mi ni še čist nič uničla. Takoj sem jo naučila uporabljat mačji wc, s tem ni blo problema. Seveda pa mucek rabi svobodo, nujno! Ne morš ga met skos zaprtga v stanovanju, men že srce ne da. Sam zdj je pa včasih tut dlje časa ni domov. Ampak kaj naj. Naj uživa, samo enkrat se živi (tut v živalskem svetu). :D
shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 317
Na forumu od: 2. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shtrukeljchek » 30. Avg. 2008 15:33

Ja ponavad je to zlo odvisno od tvoje vzgoje. Vsaka muca malce uniči pohištvo v rosnih obdobjih (1-6 mesecev) ker ji moršđ tut povedat kaj je prav in kaj ne. Zdej ne vem naša je mal sedežno uničla ker je le tko lahk kot mala kepica gor prišla ampak ni blopanike. Drugega nič. Sta ob full pridna, ker sm se z njim full ukvarjala in ju zlo lepo vzgojila.

Je pa res da tamala recimo kdaj uniči kak wc papir, pa še to predvem takrat ko jo pustim recimos amo doma- pomoje iz maščevanja, ali pa ko se ne ukvarjam veliko z njo.

Predlagam ti da o "nakupu" zlo dobr razmisliš ker mačke živijo tudi do 20 let, in če se slučajnos fantom skregata al pa kej tazga poskrbi že zdej da ima muca tudi drugo opcijo doma, da ne bo potem pristala v zavetišču ali pa še kaj hujšega, ker je ne boš imela kam za dat.

Razmišlji rajš o tem kaj muca rabi kot kaj ti bo eventuelno uničila ker je to odvisno predvsem od tebe. Sej so ko mali otroci samo da se morš več ukvarjat z njimi ker ne znajo govorit.

Je pa tut odvisno v kako veliko stanovanje gresta- zdej če je to garsonjera ti odsvetujem, ker bo muc nesrečen in se bo kmalu začel počutit utesnjenega. Jst sicer nisem zato da je maček samo v stanovanju ker se mi smilijo. pač novodobni zapor z malce višjimi standardi. Naše so zuni in verjemi da ni lepšega kot da veš da je tvoj maček najsrečnejša muca na svetu. Ko se spomnim ko je bila še mala, kako žalostno je gledala skozi okno. Srce mi ni dopuščalo da bi jo imela celo življenje notr čeprav sem nameravala. Preveč me je vest pekla ko sem gledala kako njene očke vprašljivo zrejo skozi okno... Pa imamo dvosobno stanovanje... Tko da razmislil v prid živalice in ne v prid svojih želja. Pa tut če nimaš dost keša da bi jo vozila k vetu ko/če zboli je tut bz. Če si je ne moreš rpivoščit je škoda. Ti povem da ena muca z vsemi cepljenji sterilizacijo/kastracijo in eč še kaj takega poje (kot je naša), zboli karkol.. te kr drago stane. Pa hrana tut ni lih pocen.
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
pernecka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 25
Na forumu od: 5. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a pernecka » 31. Avg. 2008 17:40

Vsak ima svoje mnenje,vendar menim da če je muc od malega v stanovanju in nikoli ni bil zunaj gleda čez okno ker ga pač zanima ampak svet mu ni znan. Ravno tako mu je lahko lepo noter. Če ima igračke,kje za plezat in praskat ter vso ljubezen in pozornost pa ni za nič prikrajšana-to je moje mnenje.Če pa je že navajen biti veni pol pa je druga pesem. Moj fant je imel muco samo v stanovanju...in ko jo je nesel ven..niti po travi prav ni upala hodit ker jo je bilo strah.komaj je čakala da pride nazaj v stanovanje.Mi pa imamo doma hišo z velikim vrtom,in smo do sedaj imeli vse muce izključno zunaj.razen pozimi so spale ponoči noter drugače pa so bile samo zunaj.in kaj se je zgodilo...eno za drugo je razmazal ato in sem na koncu imela od mačke le en kup krvi in črev ki sem jih morala odstraniti s ceste in primerno zakopati.naj povem da so vse muce bile izključno sirote,pritepene k hiši.sedaj imamo dva mucka ki pa sta vedno v hiši.tu in tam smukneta ven,vendar ju damo nazaj noter,ker smo preblizu ceste in nas je preveč strah.in mislim da ker sta v stanovanju,kljub temu da ko pogledata čez okno vidita gozd in vrt nista prikrajšana za nič lepega razen za prezgodnjo smrt. :roll:
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1836
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 01. Sep. 2008 17:49

Uf, jz u stanovanju ne bom nikoli ( tok, tok ) mela mačke oz. kakršne koli živalce ( OK, ribice so izjema ), ker me resno žiucirajo dlake in vonj. Ugl. karkoli je povezano z živalmi v stanovanju.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2848
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 01. Sep. 2008 18:56

Mačke nimajo vonja, verjamem, da nekatere tut ne puščajo (tok) dlake za sabo, kužkou maš pa tut kr neki (praktično) brez vonja in brez (tm k ni treba) dlak.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
sarita
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 112
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sarita » 23. Sep. 2008 8:29

Dokler sem živela v LJ, sta moja dva mačurina živela noter. Zdaj sta na vasi in ju upam spustit tudi ven - vstopata in izstopata po želji. Pravzaprav si vsaj starejši že preveč misli... in tud sred noči mijavka za not ali ven. :? Ampak sta moja moja in ju mam najbolj rada, tud če se med sabo ne marata najbolj. Uničila nista nikoli ničesar, je pa res da sta včasih zapičila krempeljčke v kak kavč ali naslonjač...
Zakaj pa noben nikoli ne razmišlja o posvojitvi odraslega mačka? Če posvojiš muca z že izdelanim karakterjem, potem točno veš, kaj boš dobil. In pač izbereš takega, ki je navajen bit samo noter in za katerega veš, da ne uničuje pohištva. Problem rešen.
tashykaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 25
Na forumu od: 13. 7. 2008
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a tashykaa » 26. Sep. 2008 11:27

kaj pa tla? nobena ni nč napisala č kej uničujejo tla. pred kratkim sva sfantom posvojila približno pou leta staro mucko. doma mava laminat. ga bo kako uničla? :(
za pohištvo se pa tako ne sekirava toliko, ku ga mava starega in ga bova 1x zamenjala. :P

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov