Mučenje živali

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
godnessa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 48
Na forumu od: 5. 5. 2007
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a godnessa » 19. Nov. 2007 19:58

bubabiba napisal/-a:Pozna kdo kakšno stran kjer je napisano o tem kako se izdeluje krzno?


direktne spletne strani ne poznam vem pa da je na spletni strani ljudmila.org kar nekaj takšnih in podobnih člankov.

Klik

drugače pa imam še en link kjer je posnetek kako izdelujejo krzno, vse od zamega prevoza živali itd... sam ti ne priporočam ogleda če imaš slab želodec, in pripravi se prej.

Klik
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 975
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Nov. 2007 21:54

Moram napisat vsaj eno stran samo o krznu...je to premalo samo en stavek..sem gledala že po internetu pa ni nič..no, mogoče v angleščini samo ne bi šla lih prevajat, ker bi mi preveč časa vzelo, ker mi ne gre lih najboljše..bo treba it še v kako knjižnico pogledat.
Oyna
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 59
Na forumu od: 26. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Oyna » 22. Nov. 2007 16:30

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 975
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 22. Nov. 2007 21:09

Hm to sem že neakj takega našla, ja..sigurno bom kaj ven potegnila samo rabim pa še kaj več, sej bom šla v knjižnico pogledat, upam da imajo kaj. če pa kdo ve kakšem konreten naslov knjige se pa priporočam. :wink:
Uporabniški avatar
godnessa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 48
Na forumu od: 5. 5. 2007
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a godnessa » 24. Nov. 2007 16:45

bubabiba jst mam pa še eno idejo. pridi v stik z ljudmi ki se v sloveniji bojujejo proti krznu in iz prve roke narediš interviju. je neki novega, in še podatke boš imela z vidika nekoga ki broti temu bori.
vem da par let nazaj je bil večji shod v ljubljani. mogoče teli podatlki še vedno pridejo v upoštev. pokliči, se pozanimaj in jim povej zakaj rabiš.
mogoče bi ti bili pripravljeni pomagati, čene pa vsaj podatke bi ti lahko kašne dal...
Klik
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 975
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 24. Nov. 2007 20:54

Ja, samo mi moramo imet literaturo iz knjig in interneta (no, boljše iz knjig).
spermij
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 441
Na forumu od: 27. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 19. Dec. 2007 22:07

Opozarjam, ogled zna biti zelo STRESEN!!!!

Klik

Za "ljudi", ki počno to, obstaja le ena kazen - zelo počasno in zelo boleče mučenje do smrti.
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 630
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 21. Dec. 2007 11:01

Sem se odločila, da sem zapišem, kaj se je zgodilo.
Ko sva se vselila, se nama je kmlau pridružil zelo lep mucek, odrastel in enkrat - enostavno izginil. Čez pol leta dobiva lepo mucko, črno kot puma in ja, sredi lepega sončnega dne jo pustim zunaj (sva v hiši), čez slabo uro pride moj domov in mucke ni bilo, nikdar več.
Potem sva k sebi vzela najdeno sivo tigrasto muco. Še jo imava. In ona ima sinčka mucka. Prelepe svetle tigraste barve. Skotil se je z zlomljenim repkom, je prav nenavadno videt. Sedaj je star pol leta in ima 5,8 kg. Kako vem točno težko? Ker ga je danes stehtal veterinar, predno mu je dal uspavalo, da ga je lahko potem slikal. Slikanje pa je bilo potrebno, ker je včeraj prišel polomljen domov. Njegova zadnja nogisa je na stegnjenici zlomljkena na tri dele. Mucek bo doma okreval brez vsake opore, ipd., operacija pa bi lahko bila neuspešna. Želim si, da okreva. Nogico bo po okrevanju imel za dva cm krajšo. Žival ti priraste k srcu in ni ti vseeno.
Ampak mi ni dalo miru, vprašala sem, kaj je možen vzrok poškodbi. Veterinar je bil neomajen in rekel, da je verjetno udarec s kovinsko palico. Vprašam se, KDO, ZAKAJ in KAKO je sposoben to narediti. Samo z eni sosedi v vasi imam stike, z večimi ne želim imet, ker se tako izogneš možnosti nesoglasij. In zato mi je še manj jasno, kdo in zakaj.
Ne morem verjet. :(
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Dec. 2007 11:12

bogi maco noo :( snow flake sej ne moreš verjet, da se reskej tazga dogaja.Na svetu je tok enih pokvarjenih svinj, ki tkole delajo z živalmi.Jst mam tud en kup slabih izkušenj.Najbolj odmevna je ta, da je en sosed znoru in meni kot desetletnemu otroku, kukr sm bla takrat stara, začel na veliko razlagat kako bo na mačka vrgu petardo da ga razkosa, ker OMFG hodi po njegovem vrtu-po solati.In sm prijokala domov povedala doma vse in je fotr šel do soseda in poklical policijo, da prvič grozi in ustrahuje mene, da drugih ima neke umazane namene.No, potem je bil mir in soseda ubistvu sploh nism od takrat vidla več.Je blo pa tukej tud en cajt, ko je nekdo okoli zastrupljal mačke.Mojemu kolegu-sosedu jih ej ene pet zastrupil in vsi so pomrli.Potem so klicali policijo in je bil na koncu mir.Ne ve sepa kdo ej to storil, ker poicija ni hotla povedat :roll:
Mislm, vsepreveč ej tega no, splozh nevem kaj ej treba mučiti žival, kaj je komu naredila?misl svinjarija od svinjarije no :roll: :evil:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 975
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Dec. 2007 17:45

Ja res je grozno samo je pa nekaj..če bi meni že takrat, ko je taprvi maček zginu mi ne bi niti na misel prišlo, da bi potem kar enega mačka za drugim spuščala brez nadzora ven kaj šele ko je izginil drugi in še tretji je poškodovan...nevem zakaj eni potem mačke kar naprej izpostavljajo nevarnostim, kot ne bom razumela tistih, ki jih mučijo tudi takih ne bom.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Dec. 2007 18:31

no bubabiba, sej ne moreš vedet.Kšni mačku tud sami od sebe zalutajo pa jih ni več nazaj.Ne moreš zdej obtoževat nje, d aje sama kriva da se je mačku to zgodilo, ker ni.
nevarnost je pa lahko povsod, tudi doma :wink:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 975
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Dec. 2007 19:09

Ja res, če je bilo v tako kratkem času nekaj narobe s tremi mački bi se lahko kdo zamislil,,pa še sami vejo, da imajo takega soseda, torej? Moj maček je bil tudi notranje zunanji 4 leta pa ni kar čudežno izginil, ker maček ne bo izginil sam od sebe..nazaj ga ni več, ko ga kdo ukrade, ga povozi avto..no ja razen, če pobegne od tebe, če z njim slabo ravnaš to pa jaz ne morem vedeti. Poznam pa uff ljudi, ki imajo mačka (tudi zunaj) pa noben še ni čudežno izginil..no, če ga ni bilo par dni se je seveda vrnil domov, ker maček se pač ne more zgubit.
Oyna
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 59
Na forumu od: 26. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Oyna » 21. Dec. 2007 20:11

Imela sem dolgodlakega prekrasnega mačkončka...
6 let...
Bil notranje zunanji. Najprej sem mislila, da bo neprestano zaprt v hiši, pa je bil bolj srečen, če se je lahko podil okoli hiše...
Kastriran...
Potem pa.... Eno hišo stran od naše se je zgodilo... in sem bila prepozna (vendar tudi takojšnje umetno dihanje ne bi pomagalo :oops: )
NIKOLI VEČ, NIKOLI VEČ sem se drla kot zmešana...

Sedaj imam dve mačji bitji (rešena punčka in fantek), ki bivata notri, ven pa gresta le če jih vzamem s sabo na vrvici!

NIKOLI VEČ!

*purple*
muc nikoli kar tako ne izgine, VEDNO se bo vrnil domov. Ampak pogoj za to je, da ga nihče ne ukrade, zastrupi, da ga ne rani druga žival, zbije avto ...
Jaz sem imela ''SREČO'', da sem vsaj vedela kaj se je zgodilo.
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 630
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 27. Dec. 2007 8:07

Tveganje, da se muckom kaj naredi, je podobno tveganju, kateremu smo tudi mi izpostavljeni vsakodnevno. Vendar se tega ne zavedamo - vsak dan smo na cesti, vsak dan smo v stiku z električnimi napravami in izpostavljeni raznim sevanjem ipd. Ker je to nujno za naše življenje, ker ne moramo živeti kot jamski človek, to sprejmemo kot nujno v našem življenju in na to ne gledamo kot na nevarnost, ki preti na nas. Zgražamo in z grozo spremljamo vsakodnevne novice o nesrečah na cesti in na žalost o nasilju nad človekom. Zakaj je to potrebno, se lahko vprašamo, zakaj lahko nekdo dvigne roko nad nekoga ali množico, kdo si vzame to pravico in kdo jo da drugemu.
Tako tudi ne vem, komu je šel muc v nos, dobro, saj lahko da ta oseba sploh ne ve, da je muc moj, lahko da niti ne prenese drugih bitij, čeprav malo dvomim v to. Ampak zakaj mora zaradi svoje mržnje druge spraviti v žalost in strah?
Če moje živalce želijo ven, se razposajeno poditi po naravi, jih res ne moreva imeti zaprte, da čez okno gledata ven. Saj vem, da boste nekatere rekle, da če sem imela že pri treh malih kosmatinčkih takšno smolo, da sem neodgovorna in jih izpostavljam nevarnostim. Mogoče res, vendar, kot sem rekla, živalcam se vidi, da zunaj uživajo, so razposajene, obstajajo pa osebki, ki sprejemajo le svojo raso.
Če človeka kaj moti, naj pride do mene, ne da se zmese nad živaljo. Z mojim sva se pogovarjala, ko se bo mucek pozdravil, ga bova dala kastrirat in po tistem, ga spet počasi navajat na zunanjo okolico. Mogoče se bo sedaj bolj držal doma in bo še dolgo z nami, tako sva se pogovarjala tudi z veterinarjem.
Verjetno bo tudi vnaprej tako, da bosta muckota nekaj časa, čez dan, preživela zunaj, sploh ob toplejših letnih časih.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 975
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 27. Dec. 2007 13:39

Ja, če ti veš da obstajajo taki ljudje, ravno zaradi tega bi človek pričakoval, da boš pote razumela da ni varno spuščati ga več ven. Lahko gre ven tudi pod nadzorom-na povodcu pa se bo imel isto super in bo lahko skakal okrog, naš maček ko ga peljem ven na povodcu še opazi ne, da ga ima pa mu je čisto ql tako. Ja tud ljudje smo izpostavljeni temu, da nas npr avto povozi ampak mi pogledamo levo in desno in če ga ni varno prečkamo cesto a maček tudi gleda levo in desno? Mislim, da gre na blef čez cesto ane..pa že ene parkrat je bilo povedano, da je prav bolano enačiti ljudi in mačke, ker smo čisto različni ane..tako, da ni to isto in to niso nobeni izgovori.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]