Mučenje živali

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sara28
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 30
Na forumu od: 28. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sara28 » 30. Maj. 2009 20:14

pa dej ne nalagejte neumnosti tiste ,ki še nikol niste ble na razstavi pa nimate pojma o tem!
sama vozm svoje pse na razstave pa jih ne mučm pa ne tlačm v kletke.
no,sicer itak s čivavo nimaš kej neki dela pa to z njeno dlako je ne rabš tko strič pa navijat tko k kšnim pudlom,yorkije pa pudlom ampak useen.
vrejemte mi ,da psi večinoma uživajo na razstavah.
nč jih ne vlečeš na vrvici in take neumnosti kt ste jih ve pisale.je u ringu čist isto k če gre pes na sprehod.je pač na vrvici in je okol mal več ljudi ,ampak če je pes dobro socijaliziran mu to ni noben problem.tko da ne nalagajt tiste ,ki nimate pojma in niste še nikol u življenju ble na razstavah.
in take neumsnoti ,da pse vozmo po razstavah za denar.
no,nej vam neki povem.kok ve mislte ,da uzreditelji majhnih pasem profitiramo s tem ,da imamo mladiče.prvič mladičev se ne skoti veliko pbl. 1-3,drugič kar se mene tiče vozim svoje pse parit na nizozemsko,potem krvni test oz. proesteron ,da se ugotovi kdaj je samička godna z parjenje in pa še carski rez ,ker večina malih pasem ne more kotit sama in je nevarnost ,a če tako majhen pes sam koti lahko pogine in carski rez stane okoli 400 eur ,parjenje pa odvisno od kvalitete psa je pa ponavadi za dobrega psa okoli 400-1500 eur.
in če mladiče prodamo pa še to ponavadi kakšnega zadržimo recimo za 800-1500 eur pa povejte kako mi vzrejamo za denar.kar se meene tiče vzrejamo zato ker imamo pse radi!
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 558
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 30. Maj. 2009 21:28

^o tem smo debato že zaključile in ni treba da se ponavljaš in s tem spet odpiraš temo pri kateri itak ne pridemo do konca. Za nekatere so te razstave pač totalno brezvezne, ker nevemo kaj ima žival od tega+ni lepo gledat kako psi čakajo v kletkah(hvala bogu ne vsi!)+kako jim nekdo vleče glavo gor(iz kakršnegakoli razloga že), za druge pa to ni nič spornega. Pač kakorkoli kdo misli a ne.
sara28
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 30
Na forumu od: 28. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sara28 » 30. Maj. 2009 21:41

Maya19 napisal/-a:^o tem smo debato že zaključile in ni treba da se ponavljaš in s tem spet odpiraš temo pri kateri itak ne pridemo do konca. Za nekatere so te razstave pač totalno brezvezne, ker nevemo kaj ima žival od tega+ni lepo gledat kako psi čakajo v kletkah(hvala bogu ne vsi!)+kako jim nekdo vleče glavo gor(iz kakršnegakoli razloga že), za druge pa to ni nič spornega. Pač kakorkoli kdo misli a ne.

pri meni še noben pes ni čakal v kletki in verjemi mi ,da nekaterim ljudem nebi bilo potrebno vleči pasje glave navzor,ker jst mojim nikol,zato ne morš kr določat ,da so pasje razstave mučenje.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 558
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 31. Maj. 2009 7:32

^joooj ženska meni so! Če tebi niso, hvala bogu! Jaz pač še rib ne bi mogla met v akvariju al pa pogled na kačo v terariju mi je že :tot: ali pa pes v kletki, na ketni itd. Jaz pač tako gledam na to in mi ni treba 100x razlagat, da ni tako. Ker sem tudi že marsikaj slišala in mi ni treba zato hodit na razstave, ker so mi totalno odveč in še zdaj nimam pojma kaj ima žival od tega!!! Za moje pojme se gre le za pumpanje ega lastnikom, ki so valda ponosni, če njihov pes dobi kako nagrado...Tako jaz mislim in mi lahko še 100x napišeš, da to ni res :roll:
kinna
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 671
Na forumu od: 24. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a kinna » 31. Maj. 2009 9:05

če majo pse na zarstavah smao za to, da se lahko z njimi hvalijo, dobivajo nagrade pa imajo oni dobiček od tega, je to mučenje.

če pač imajo psa, ga imajo radi, se z njim ukvarjajo še kako drugač (ko pa samo da leži v bajti kr se pes nesme umazat al kakorkoli) pa to ni mučenje. sej recimo če maš lepega psa, zakaj pa ga nebi peljal na razstavo- če psu seveda ni neprijetno sedet na miru in mu moraš posledično glavo gor tišat... :( če majo psa lepo in jim ne gre samo za ponos in pa denar... zakaj pa ne...

sicer a se tudi sama ne strinjam z takimi razstavami in tekmovanji ker pes ni kip ali slika ki jo postaviš na mizo in z nje brišes prah...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 09. Jun. 2009 22:47

Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1171
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 10. Jun. 2009 8:37

Jaz sem ta dokumentarec že parkrat gledala nekaj časa nazaj in je kriv za vse moje spremembe v življenju in boljša razmišljanja. Ko pa sem film priporočala drugim, pa sem ponavadi dobila nazaj : jaz tega ne morem gledati, se mi preveč smilijo. In ob tem so po možnosti še jedli kak sendvič :roll:
sara28
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 30
Na forumu od: 28. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sara28 » 11. Jun. 2009 17:22

*cheRry* napisal/-a:Bi to, da zaradi velike noči nardiš razstavo zajčkov in morskih prašičkov (mislim kaj majo pa ti veze z veliko nočjo?), jih natrpaš v ne preveč velike kletke, postaviš sred nakupovalnega središča, kjer jih valda "napade" vsak mimoidoči (še posebi mali otroci), vsak mal počoha (kljub sicer dokaj malemu napisu ne dotikaje se živali ), zraven je seveda še delavnica za male otroke, pa seveda nek oder, na katerem imajo nek glasbeni program (v glavnem dretje, hrup!) šteli za mučenje živali? S tem, da so bli med drugim razstavljeni neki res ful vlki zajci (dost večji od tistih navadnih kuncev), zaprti v kletki, komaj kaj večji od njih samih-v glavnem, ti zajci po moji oceni ne morejo narediti niti enga koraka, ampak so cele dneve pri miru. Mislim res no, kaj za vraga folku ni jasno? Mogoč kira ve, če bi se te organizatorje al kaj so, dal prjavit zarat mučenja živali?

ja...ena taka razstava je tud usako leto u italiji.
me je prou groza ,ker sm enkrat (zadnjič) šla tja...ljudje tm prodajajo želve,ribe,hrčke,kokoši,osle,zajce in celo pse.
da ne govorim kje so imeli pse zaprte.nabasani so bli v eno kletko,tko kt za morske prašičke in so jih tm kr prodajal po 100 eur.
drugač so pa tud razstavlal kokoši pa zajce in jih mel cel dan zaprte u kletki brez vode in hrane,na vročini,poleti...
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1171
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 12. Jun. 2009 17:33

*srčica*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 392
Na forumu od: 22. 10. 2005
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a *srčica* » 12. Jun. 2009 19:59

:eek: sploh nimam besed... Folk se mi iz dneva v dan bol gnusi.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Jun. 2009 22:25

jst sm šokirana! :roll:
ne morm vrjet, da so res taki grdausi na tem svetu, res ne morm vrjet!Tolažim se sam s tem, da je bil Rožnik prej usaj ustreljen, da mu niso še na živo rezali česa :?
nevem, men je bil tale medo prou pri srcu.Tak posebnež, ki je očitno preveč preveč zaupal ljudem :? Čeprou mislm, da so ga pospravl sigurno eni, ki so mel kšno vezo z radarjem in vidl kje hodi.ne verjamem, da je to tako ornk naključje :? sploh glede na mesto najdbe.Vse deluje kot neko sporočilo....

In da ne pozabm povedat! jajca bi slekla in ga za ostanke obesla na klin in pustila crknt!Točno to si taka zver od človeka zasluži!
Bonnie.*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 43
Na forumu od: 18. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Bonnie.* » 21. Sep. 2009 17:49

Moji sosedi imajo zaprtega psička (večji, mešanček) v kletki meter krat meter(notri ima pasjo hišico) in je velika ravno toliko da se lahko obrne...in tam ga imajo zaprtega v vseh razmerah (poleti na vročini, pozimi ko je minus)..pes včasih tudi po cel dan joka. Večkrat mu nesem kaj za jesti, kakšne igračke, itd. pozimi sem mu tudi že nesla odejo, ampak je naslednji dan ni bilo več notri.(zgleda jo je lastnik vzel, res ne razumem zakaj).. Ko ga pelje na sprehod, je bolj divji, saj je cel dan zaprt in se želi vsaj maalo zdivjati, zato ga lastnik tepe. Res se mi smili, ampak sem brala pravilnik, da če ima pitno vodo in ni izstradan da praviloma inšpekcija ne naredi nič :eek: oz. samo opozori lastnika?..

ugl. res ne razumem ljudi, ki imajo živali in potem jih zapirajo in mučijo. Bolje da je nimaš kot pa da ne skrbiš za njo, tako kot je treba..

:frown: :frown:
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 817
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 21. Sep. 2009 18:54

Zakon predpisuje tudi minimalno velikost pesjaka in ute, pa še kaj drugega:

II. SPLOŠNI POGOJI
3. člen
(naloge skrbnika hišne živali)
(1) Skrbnik hišnih živali (v nadaljnjem besedilu: žival) mora storiti vse potrebno, da zagotovi dobro počutje živali, ki so v njegovi oskrbi, in preprečevati vzroke, ki lahko povzročijo bolečine, poškodbe, bolezni ali motnje v obnašanju živali.
(2) Skrbnik živali mora zagotoviti ustrezno namestitev in skrb za živali z upoštevanjem etoloških potreb glede na vrsto živali in še posebej zagotoviti:
1. kakovostno in količinsko ustrezno hrano in vodo;
2. ustrezno gibanje živali glede na vrsto;
3. ukrepe, ki preprečijo pobeg živali.

8. člen
(posedovanje)
Posedovanje hišnih živali je dovoljeno le, če ima skrbnik ustrezne pogoje, ki zagotavljajo dobro počutje živali, in je v primeru živali prosto živečih vrst skrbnik predhodno pridobil dovoljenje za njihovo gojitev v ujetništvu v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo narave.



23. člen
(bivalni prostor)
(1) Pes mora imeti ustrezen bivalni prostor, ki mu zagotavlja zaščito pred padavinami, vetrom, mrazom in sončno pripeko, preprečuje pobeg živali ter omogoča potrebno gibanje.
(2) Psa ni dovoljeno nastaniti (zapreti) v prostor brez naravne svetlobe, kjer pes ne vidi okolice, ali v prostor brez zadostnega zračenja.
(3) Če pes biva zunaj, mora imeti ustrezen pesjak in uto oziroma drugo enakovredno zavetje.
(4) Če je zunanja temperatura nižja od 0 stopinj celzija, mora imeti pes na voljo primerno izoliran bivalni prostor. Psice z mladiči ter bolni psi morajo imeti na voljo bivalni prostor, v katerem temperatura ne sme biti nižja od 15 do 20 stopinj celzija.
(5) V bivalnem prostoru psa ne sme biti snovi ali predmetov, na katerih bi se lahko pes poškodoval ali bi ogrožale njegovo zdravje.
(6) Skrbnik mora bivalni prostor psa redno čistiti.


25. člen

Minimalna velikost pesjaka skupaj z uto, v odvisnosti od teže psa, je:

do 24 kg: min. površina 6 m2/min. višina 1,8 m/min. širina 2 m
25-28 kg: 7 m2/1,8 m/2 m
29-32 kg: 8 m2/1,8 m/2 m
nad 32 kg: 8,5 m2/1,8 m/2 m
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 201
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 21. Sep. 2009 19:47

:cry: :cry: pa kako so lahko taki do zivali?? nam so sosedi zastrupili psa mesancka, ker se je skoz igral z njihovo cistokrvno psico, in so se ful bal da se ne bi parla in itk bols preventiva kot kurativa :evil: neki casa je se bil na svojem mestu, je lezal pa ful tezko dihal, dokler smo ugotovil/razumel kaj mu je, je ze sel v gozd...

ni vecjih posati na svetu, kot so ljudje!!! :cry:
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Bonnie.*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 43
Na forumu od: 18. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Bonnie.* » 21. Sep. 2009 20:42

Ja jst že resno razmišljam, da bi poklicala društvo za zaščito živali, al pa kkšno inšpekcijo!

Mimi - jooj to more bit grozno, jst vem da bi čist znorela če bi moji gdo kej naredu,res pomoje bi se mi čist zmešal :eek: :eek: :eek: :cry: kako pa veste da so bli oni? Groza res kok so lahko eni ljudje hudobni =((((((((

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov