Mučenje živali

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*srčica*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 392
Na forumu od: 22. 10. 2005
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a *srčica* » 26. Apr. 2009 12:08

nisem neka fanica razstavljanja psov, ampak to ziher ni mučenje. Veliko psov se prav rado vozi v avtu, moj je čisto navdušen, odpreš vrata in je not. Se pravi prevoz ni problem. Tistega urejanja so že itak vajeni, česat se more psa itak vsak dan(no odvisno od pasme in dlake), tako da tega ne delajo samo zaradi razstav, kopanje pred razstavo se mi tut ne zdi neko mučenje, tut to delaš tko al drugač... Mogoče psu na trenutke že vse mal preseda, kar pa še ni mučenje. Glede tiste vrvice, da držijo glavo gor, probite svojmu dat, pa boste vidle, da jo pri tem že avtomatsko sam dvigne, vrvica je samo spodbuda in ne davljenje. In tisti psi, ki jim drugi psi in ljudje predstavljajo problem, se ne udeležujejo takšnih stvari. Pes je samosvoje bitje in če mu kaj ne paše hitro pokaže, sicer pa mislim da veliko razstavnih psov to dojema kot igro in ne prisilo, na koncu pa ve da dobi priboljšek v takšni ali drugačni obliki.
kaj ma pes od tega? mogoče res nič kej dost, kar pa ne pomeni da je to mučenje. Aja, pa dosti je psov, ki verjele al ne, uživajo v pozornosti, občudovanju, druženju,...

Sama nebi razstavljala psa, ker se mi po pravici povedano, nebi dalo+zarad vseh stroškov ki jih maš z nego(pasja kozmetika je še dražja od človeške).
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 558
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 26. Apr. 2009 13:43

No pes nima nič od razstav,pa se jih še vseeno vozi tja. Ima pa veliko od tega lastnik-seveda saj z več naslovi je pes več vreden in več zasluži z njim a ne :roll: .

A ni mučenje, če psa po sili zateguješ z vrvico, samo da bi glavo gor držal? Če bi to pes hotel sam, bi glavo dvignil na ukaz, ker pa mu ni do tega pa se ga pač po sili zateguje. Očitno imam jaz napačne predstave o tem kaj je mučenje in si napačno interpretiram slike kaj sem jih vidla in od teh tri tudi sem prilepila.

In žalostno, da se še ene osebe lahko narčujejo iz vsega tega, čeprav vejo da pes nima nič od tega in dvomim, da uživajo...aja ups naziv pa le imajo :cool: Sej to je pa ja najbolj pomembno.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Apr. 2009 15:03

nevem kaj bi nam pogovor z lastnikom, ki razstavlja psa pomagal prosti mučenju živali?logično bi nam "razložil" kako se ima pes fino :roll:

in ljubiteljice razstav, utemeljite mi naslednje slike:

Klik 1
klik 2
klik 3
Klik 4
Klik 5
Klik 6
Klik 7
klik 8

najbrž ful uživajo in se imajo fino, kajne?
sam da je use to in uso čičkanje ubogih psou, vredno enga neumnga naziva :roll:
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1171
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 26. Apr. 2009 15:14

1. slika-večina psov je srečna, če lahko ima malo mira v boksu, kjer tudi počivajo na koncu. Nekaj slik je takšnih, kjer se pse v vsakem primeru more tako negovati, ker so določene pasme(vsakodnevno česanje, čiščenje oči...)tisti papirčki na dlaki niso nobeno mučenje, ampak zaščita pred vozli, pes se tako tudi lažje giba in nori, pisanega pudla prvič vidim in ga še nikdar nisem na nobeni razstavi, ker je barvanje psov prepovedano, razen, če je to razstava za klovne. Vrvice, za pokončno držo glave pa tudi niso noben bavbav, jih uporablja vsak frizer.
Prav tako psi nimajo nič od kopanja s šamponi, objemanja, nenehnega poljubljanja in vzklikanja kako ljubki so, psi v bistvu večinoma nimajo nič od raznih zadev, ki jih vsakodnevno delamo z njimi. Ampak imamo mi. Tud moj fant nima nič od tega, če me masira po hrbtu al pa mi teče v štacunu po kaj jaz vem kaj. Ne rabite no tako dramatizirati. Pes rabi določene nazive tud za parjenje.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 558
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 26. Apr. 2009 16:24

^ok Sessa to je pa menda najbolj glup odgovor oz. obrazložitev teh slik kaj bi ga lahko dala. Gledala sem nek dokumentarec iz Nemških razstav in tam je večina pudljev bila tako obarvanih. Zakaj tam ni to prepovedano?
In zakaj pes rabi nazive za parjenje? A brez nazivov pa ne bo zmožen narediti otročkov al kaj? Ajaaaaa za denar se gre, te pa tak napiši :roll:

*srčica* nevem al ne bereš postov malo nazaj, ker sem napisala, da sem nekaj brskala po netu,ker sem se malo zanimala o argentinski dogi(pri fantu jo bodo kupili) in sem slučajno naletela na tiste slike neke slovenske psarne in me je zmotilo tisto zategovanje in vlečenja pasje glave nekam v zrak z tisto tanko vrvico. Nisem bila še na nobeni razstavi, ker ne podpiram tega in bi jih takoj prepovedala, če bi le lahko! Prav tako sem rekla, da nimam nekih izkušenj in nekega groznega znanja o vsem tem, ampak sem komentirala pač tisto kaj sem videla na slikah.

Aja Sessa na tistih slikah kaj sem jih jaz gledala na netu ne zgleda,da bi psi bili srečni.
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 392
Na forumu od: 22. 10. 2005
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a *srčica* » 26. Apr. 2009 16:43

tut jst nisem navdušena nad razstavami ampak ve ful pretiravate. Na tistih slikah od purple js ne vidim nič spornega(z izjemo tistega obarvanega pudla-kar se ponavadi na razstavah lih ne dela). Preden sem pogledala fotke sem misla kaj bo pa to zdej neko maltretiranje in ko sm vidla sem se začela samo smejat. Moj pes tut ni srečen ko ga kopam, češem, čistim učke, režem kremplje, ko more jest brikete brez okusa, ko mu ne pustim ostankov od kosila ki si jih tok želi,...dejstvo je, da ni nobenmu samo fuul lepo u lajfu, ampak so tut take stvari ki jih rajši nebi. In men razstave ne predstavljajo nekega blaznega nelagodja za pse, ker ni vse samo v pripravah in rihtanju.
včasih se mi zdi koda bi se pogovarjal o bikoborbah :?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Apr. 2009 0:01

o sessa, kakšni izčrpni "argumentirani" odgovori na slike.

ti pa jst povem kaj si mislim o slikah:
1.dva psa v občutno premajhni kletki,v kateri pomožnosti preždita polovico dneva+nočem vedet kolk vožnje!sej v to, da raje izbereta premajhen boks kot šundr na prizorišču,ne dvomim, ampak tale s srečo je pa res za lase privlečena.Očitno še nisi videla srečnega psa.
2.tistle čoučou,je tud čist preveč srečen,da more v vsem tistem šundru ždet ceu dan na tisti mizci in počet uslarije za dobiček lastnika :roll:
3.po sveti videvam ogromno jorkširceu, pa oprost je razlika med normalno nego in temle pretiravanjem.Ampak sej, pes itak uživa a ne?!
4.verjetno komentar ni potreben?pa ne leti zdej samo na pobarvane pse ampak še na use tiste, ki jih šemijo v nevemkajuse :roll: pes je pa izredno srečen, da je lahko oblečen v pilota, oziroma avion?
5.vrvica ne boli....ampak silt psa da drži tkole pokonc glavo in ga zategvat.Oh please, komu na čast?Kolikor imam jst rada živali jim kej tazga zihr nebi nikol privoščla!
6.velja enako kot za peto sliko!
7.S škarjami okol oči?kaj pa če se na hitro obrne?
8.te so tud vidt ekstra zadovoljni ja :roll:

skratka ne rabš klet tukej, pasje in mačje razstave pač niso v nobeno korist psu!Nobeno!In so samo za filanje ega,tistga -danerečemkaj- ki ga s špago zateguje, da ja ne bo drugam pogledu :roll:

Zame je tole enako cirkusu in za prepovedat!
strinjam se pa z obema predhodnicama.
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 735
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 27. Apr. 2009 0:40

Ful veseli zgledajo ja :roll:

Klik
Klik
Klik
Klik
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 963
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 29. Apr. 2009 7:44

link Klik
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1171
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 29. Apr. 2009 21:26

Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2708
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 29. Apr. 2009 21:48

O fuj!! Pa sem si cel filmček govorila, da ga ne smem pogledati do konca, ampak sem ga vseeno! :stupid:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5791
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 29. Apr. 2009 22:34

:?
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 01. Dec. 2010 18:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 229
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 30. Apr. 2009 8:31

Mislim fak, kk bi ubila tega kretena na posnetku, živega bi ga iz kože dala (in vse, ki se ukvarjajo s krznom, pa vse "dame", ki ga nosijo):evil: Pa kaj gre to ljudem po glavi, da se spravijo počet take stvari? Kdaj smo postali tko primitivni? In pol se mamo za neko inteligentno vrsto.. za take kretene bi js uporabla kak Hitlerjev način čiščenja naroda.
In NIA, čist res je, da si ponavadi ljudje ne predstavljajo, kaj pojejo. Kupjo poli salamo, pa sploh ne razmišljajo. Si naročijo za kosilo zajčje meso, pa jih sploh ne gane (kk lahk kdo je zajčke no :cry: ).
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 947
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 22. Maj. 2009 10:18

(s)mej se
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 817
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 22. Maj. 2009 10:43

^ Brez besed. In mulc naj bi menda dobil samo opomin.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov