Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1369
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 27. Jan. 2011 15:59

EvilCookie napisal/-a:sem optimistična, da bo šlo čez čas na bolje. Začeti pa je treba z novim zakonom in učinkovitejšim nadzorom.


Jz pa nisem optimistična, ker nov zakon in učikovitejši nadzor ni nikjer na vidiku. In dokler ne bomo imeli sodnega sistema zritanega, ne bo pomagal noben nov zakon in nadzor. Kaj ti pomaga, če že prideš z zadevo do sodišča, če se vleče potem to par let, se zgublja čas na sodišču, zadeva zastara itd.
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Prispevkov: 3231
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 27. Jan. 2011 16:31

EvilCookie napisal/-a:Dioniz, zate pa resnično upam da nikoli nimaš živali, saj se ti očitno zdi dovolj že to, da pes preživi zimo in obupno hrano. Če ne crkne pozimi in ravno ne shira od stradanja je že vse uredu. Zaradi takšnega razmišljanja pa smo pri nas, kar se tiče živali, še v srednjem veku.


Imam psa in ga mam not v stanovanju na toplem kjer mu popolnoma nič ne manjka. Drugič bolje preberi, da sem to govoril zaradi tega kar vidim pri drugih ljudeh, ki majo pse z zažrtimi verigami in jim dajejo direkt pumije kot svinji za jest enkrat na dan. Da sploh nimam več srca dat mojemu pesu kosti ampak vse nosim sosedom. In to kar ma Evelyn je najnežnejša in najlepša možna oblika psa na verigi. Bolje to kot pa, da se pes prosto sprehaja okoli kot sem že tud doživel pri nas doma. In to tak pes, ki se ful boji ljudi oz je napadalen do njih in je tud mene in mojega psa napadel med sprehodom. Kasneje ga je lovec počil.

Itak pa mislim, da te po nicku poznam katera si tak, da, če bi vedla kdo sem jaz, potem ne bi tega napisala.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 27. Jan. 2011 17:08

pes na verigi in prost pes, brez nadzora sta zdej dve skrajnosti in nobena od njih ni dobra.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Prispevkov: 3231
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 27. Jan. 2011 17:19

pes na verigi kot ga ima Evelyn in pes brez nadzora nista dve skrajnosti.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 200
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 28. Jan. 2011 1:40

Iz tega se je zdaj razvila popolnoma nesmiselna debata. Za moje pojme pač pes ni za na verigo, niti za to "najnežnejšo varjanto". Tudi če je veriga dolga do konca dvoršiča se lahko še vedno zamota, zraven tega pa je psihološki vidik pri psu - drugače je če ga omejuje ograja, ki je mejnik njegovega teritorija (toraj tega kaj bi naj čuval) ali pa če je to vrv - nič ne omejuje teritorija (toraj ga sploh nima, ali pa se kr sam odloči do kod sega) in nekdo hodi po njem, on pa nemore tega preprečit. Da se pes prosto sprehaja po vasi je seveda dost slabša varjanta, ampak če bi imela za svojega psa izbiro med tem si ga preprosto nebi nabavla.
Pa res nisem ena od tistih, ki trdijo da je pes za na kavč pred tv - doma imamo bordojsko dogo in ne njemu ne meni ni všeč ideja o njegovem bivanju v hiši (njemu je vroče - jaz pa nemaram sline in ostre dlake po sebi, kavču, kuhinji..), je pa res da ima ograjo, prostor, pozimi ogrevano kočo in v koči deke, ki jih pridno trga.
Drugi pes je mali kup dlake z precejšnjimi travmami iz legla. Ta cel dan preleži na kavču in mi na kraj pameti ne pade da bi ga postavla ven. Itak da je odvisno od pasme ali pes živi zunaj ali v hiši. In tistemu, ki si bordojca ali podobno mrcino navleče na kavč grem osebno čestitat.

Zakonodaja pri nas je pa sicer obstoječa - ampak popolnoma ignorirana. Na VURSu se jim vrjetno zdi, da je njihova edina naloga "klicni center za lajšanje duše" - pri nas cela soseska nori nad sestradano, pretepeno in pohabljeno argentinsko dogo, inšpekcije pa še ni bilo blizu, kjub temu da tip svojga psa pretepa v javnosti z debelo kovinsko palico. Bi blo temu psu boljše na verigi? Pa bi, ampak bi bilo to vseeno izbiranje manjšega zla.

Kaj se pa tiče mojih prejšnjih postov, moj namen ni bil napast Evelyn, ampak po njenem postu sklepajoč (predvsem izjava o verigi zakonsko predpisane dolžine) ni bilo kaj dobrega sklepat. In ja, verjetno je stanje boljše kot sem po tem sklepala, stojim pa za tem da to ni dovolj dobro - vsaj ne za moje pojme.

No, glede na komentarje nekaterih uporabnic, in glede na to da zavračam kakršnokoli komunikacijo z ljudmi ki so na takšnem nivoju se z tem izključujem iz debate, obenem pa upam, da bo kdo v prihodnje vsaj malo razmislil preden si nabavi psa.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 28. Jan. 2011 11:57

Izjava o dolžini verige je bila bolj kot ne sarkastična, ravno zato, da se nebi katera upiknila v to..ampak očitno bi bilo boljše napisat nič :P
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7042
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 27. Mar. 2011 21:49

Lastniki zunanjih psov, zanima me slednje.Ste se kdaj srečali s tem, da kdo hodi gledat, pomilovat, dajat hrano vašemu psu, ali mu enostavno prigovarjat, ga božat?
Doma imam dva psa, v boksu.Boks je za ograjo.Ampak ker smo doma ravno ob taki cesti, veliko ljudem pade v oči posebej naš mali pes,ker je tako lep in kosmat in dolgodlak in ostali bullshit.
No, kako odreagirate, ko se nekdo potika ob vaši ograji, boksu?
Sama sem večinoma tečna in rečem, da psa nimata zastonj znaka hud pes.Bojim se, da bo posebej tamali kdaj koga ugriznil, če se bo tiščanje rok skozi boks nadaljevalo.
Dobro, to se ne dogaja vsakodnevno, ampak me vseeno moti, ker sta oba teritorialna.
Kak nasvet?
Ker npr, če ga kdo želi božati, ko sem zraven, ok, pustim.Ampak ko me ni zraven, ne garantiram, da ne bo ugriza.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 27. Mar. 2011 22:06

Težko boš dosegla, da bi folk dojel, da ti to ne paše oziroma, da ne morejo kr tko do enega psa, ga božat, po možnosti še hrano dajti. Razen, če se nardi tko, da psa nimata stikov z mimoidočimi al pa ena velika tabla ne dotikaj se psov! :D

Js sicer nimam psov zunaj, me pa zmoti že to, ko se na sprehodu folk ustav in začne požat psa. Se spomnem enkrat ene ženske, ko je prišla do psa in ne samo da ga je božala, še glavo mu je tiščala, da jo je lizu.
Samo enkrat sem doživela, da me je ena gospa vprašala če sme pobožati psa.
Velikokrat sem že popizdla, ker je folk totalno brez manire in kliče psa, cmoka z usti, žvižga..in to ponavadi ravno takrat, ko se mogoče midva kej učiva al pa ko hočem, da je priden in miren.
Glede pomilovanja mam tud že izkušnje in takrat mam vse dlake pokonci!

Res vsak dan se najde kakšen talen. Od začetka sem bila še mirna in sem si mislila okej nej ti bo. Zdej pa žal ne morem več z mirnim tonom povedati da nej pustijo psa na miru!

Mislim, da ljudje ne dojamejo kako je to nadležno in da se ne moreš kar tko približati nekemu psu pa tudi če on izgleda izredno srčkano in prijazno. Potrebno je vsakemu posebej razložiti, ker drugače najbrž ne gre...
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 817
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 29. Mar. 2011 9:54

Poskusi res s tablo ''ne dotikaj se psa'' ali kaj podobnega. Žal je tako, da če pride do ugriza, bo vedno kriv pes, ne glede na to, kaj je sprožilo ugriz, nasrkala boš pa ti kot njegova skrbnica. Pa nabij tablo tako, da je mimoidoči ne bodo mogli falit, ker folk je res glup.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 200
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 29. Mar. 2011 23:40

Kaj pa če bi zaprla ograjo? Ker če table "pozor hud pes" ne pomagajo tud kaj dost druga nebo..
Če boš koga napadla da naj tega ne počne bo vrjetn še hujš (v tem primeru maš "srečo" da VURS ne deluje tko k more)..
Vem pa da ni fajn če ti "šljatajo" psa (pa je moj daleč od puhastega), to se meni včasih zgodi na sprehodu, pa čeprav sem 100% da nebo nič postanem nervozna - nekateri ljudje so pač pogumni:/
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7042
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 30. Mar. 2011 10:10

Hvala za odgovore.
Ograja je seveda zaprta, ampak kako naj opišem.Boks in ograja se na enem delu skoraj stikata in tam je seveda dostop lažji-samo z roko.Če opišem-del boksa in ograja sta postavljena vzporedno.
Z mami sva sicer razmišljali o kaki plastiki, mogoče celo o pokritju tistega dela boksa s ploščami.Do zdaj ni bil nihče pogumen v smislu, da bi šel do psov čez dvorišče, takrat bi se pa zdrla brez milosti...
underdogy, kaj bi bilo hujše, če bi Vurs deloval bolje?
Nikoli nisem nesramna do mimoidočih.Če je folk prijazen, psa z veseljem pokažem, odgovorim na kako vpr o pasmi, vzdrževanju dlake, pač te osnovne fore. Če pa mi kdo takoj začne zakaj lajata na njih in podobne fore, pa tudi jaz nastopim ostro.
Če bi imela kakšno pasmo, ki izgleda robustna že po izgledu, dvomim, da bi si kdo upal tiščati prste.Pozabljajo pa, da bi tamali lahko uščipnil, španjelki pa ne delajo problema niti ježi, kaj šele roka, ki rine skozi režo.Pa moram potrkati, ugriza še ni bilo.Navsezadnje pa, kaj pričakovati od psa,ki laja nad tabo, da se umakni iz njegovega prostora?
Naučena sta vsaj to, da ne jemljeta hrane od neznancev.
Seveda imaš tudi druge primere-ja, veste, če bosta ta dva kdaj imela male, me pokličite-neee, ne bomo imeli mladičkov.
Če boste tamalega kdaj oddajali, me pokličite, ker je tako lep, da ga vedno gledam.Ne, ne bomo ga oddali.Še več, ključavnico smo namestili na vrata boksa, nikoli ne veš kdo ti ukrade psa, ker je kao lep.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 30. Mar. 2011 13:11

Jaz ti lahko rentam svojega nemškega ovčarja, 110% ne bo noben tlačil roke v pesjak :) .

Ko je bil moje pes mladiček, je folk kar hodil do pesjaka pa ga pobiral ven :mad: . Zato sem stranico ki gleda na vidno stran, pokril z dilami - prav tako mu pa dela senco, imam pa tablo Pozor hud pes, pa ne dotikaj se psa. Moj pes je isto luštkan, isto prijazen, nobenih ugrizov - ampak roke v ogenj si ne upam dati, če bo kak tlačil roke v njegov boks.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7042
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 30. Mar. 2011 14:07

Saj najverjetneje bo tako-stran, ki je dostopna, bomo očitno morali prekriti.Škoda je za njiju, ker se ravno na tej veliko dogaja, super stvar za opazovanje.Mami je sicer prišla na idejo neke plastike ali pleksi stekla, da bosta vseeno lahko gledala okrog.
Sama nikoli ne pobožam psa brez vprašanja, nikoli ne grem k psu v pesjak, razen če me pes pozna.
Folk je zmešan, druge razlage ne najdem za seganje v boks, v katerem sta dva lajajoča psa.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 31. Mar. 2011 6:26

^^mah, najbolj žalostno je da ga zaradi neumnih ljudi, na*ebejo psi.
Recimo, moj frend je imel psa v boxu, prišel en dec vtaknil roko notri, ga je ugriznil, on je bil en veljak, in je mogel dati psa uspavat. Tako da, sam batine :mad: :D
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
zivek
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 19
Na forumu od: 4. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a zivek » 31. Mar. 2011 12:20

To gre men tud na živce.. če maš tablo hud pes je verjetno nimaš kar tako. Sicer pa se mi zdi da bi bolj kot ne božaj psa al pa kj tacga pomagal da je božanje na lastno odgovornost. torej božaj psa - če te ugrizne si si kriv sam.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov