Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
maru
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 91
Na forumu od: 16. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a maru » 17. Mar. 2006 10:11

jest sem svoji dve peljala na Vrhniko in je un veterinar res ful lepo poskrbel za njiju, pa še cenej je pršlo kot kjerkoli v LJ. sam sta ble pa potem 3 dni tako bogi, da sta se mi ful smilile. sam je pa ta starejša, k je bla prej taka tečkica, zdej ful lubica ratala in bi se skoz neki muckala. :)
Čudovito je bilo, da so odkrili Ameriko, še bolj čudovito bi bilo, da bi jo zgrešili.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Mar. 2006 11:51

men je najboljš veterinar Prva klinika na gorkičevi v ljubljani.....tm res nikol ne razočarajo, pa res poskrbijo za žival tko kot bi mogli..... :)
Uporabniški avatar
lizzie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 76
Na forumu od: 3. 1. 2006
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a lizzie » 30. Mar. 2006 17:54

caw! mene pa zanima kaj dajete jest vasemu mucku? ce so briketi mi prosim napisite firmo (whiskas, itd.)
Nekatere napake so preprosto prevec zanimive, da bi jih naredili samo enkrat...
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 671
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 30. Mar. 2006 20:20

mi smo mel pred kratkim mucka. briketi so bli friskis, drgač pa une vrečke wiskas. sma ko začneš enkrat mačku dajat sam kakovostno hrano,se navadne konzerve nit prtakne ne več. drgač pa je naš tud drugo domačo hrano jedu.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Mar. 2006 22:00

lizzie čim manj hrano iz vrečic in konzerv..ker to je sama svinjarija...najbolš da se hrano kupi kje pri veterinarju al pa v kšni res specializirani trgovini in ni viskas, friskis, kitekat, sheba.....to je res največja svinjarija.od hrane je naš muci buci pokasiral hudo in kronično vnetje dlesen..tko da če hočeš met zdravga mačka-res ne vrečk pa konzerv..so že bolš briketi, ampak spet ne od viskasa in to (nš mačk je mel od visks briket krvavo drisko)....najbolš je eukanuba, sience plan,hills...se ne da dbit sicer v navadnih štcunah, dobi se v kšnih z živalmi stoposto.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 651
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 30. Mar. 2006 22:24

Se strinjam s predhodnico. Te firme, mi jih tako zelo promovirajo, so najhujsi strup za muce. Vsebujejo ogromno ojacevalcev okusa, bogvekakih stranskih mesnih proizvodov, soli,... In ni redko, da muc kronicno zboli ali dobi ledvicne kamne ravno zaradi hrane, ki mu jo lastniki dajejo v dobri veri, da dobiva res najboljse.

Moja muca od kvalitetnih briketkov je le Techni-cal, ostali, vsaj tisti, ki jih je poskusila, ji ne odgovarjajo (bodisi zaradi okusa, bodisi zaradi oblike). Seveda pa so se druge firme, ki delajo res kvalitetno hrano (prej omenjena Eukanuba, Hill's, Arden grange, Royal canin, Felidae, Purina one, Brit,..). Skratka pojdite v kaksno dobro specializirano prehrano in vprasajte, kaj je res dobro za vase muce. Placali boste sicer vec, ampak se res splaca, ker je kvaliteta neprimerljiva s hrano iz prvega odstavka.

Aja pa to ne velja samo za briketke. Tudi konzervice in vreckice lahko dobite kvalitetne, le pozanimati se je treba in placati malce vec.
Uporabniški avatar
Dalila
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 375
Na forumu od: 5. 8. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Dalila » 31. Mar. 2006 19:06

Jaz se pa sprašujem kaj mi daje zagotovilo, da ni tud Eukanuba, Nutro,...en shit, ampak je res kvalitetna hrana. Moj pes sicer v osnovi je Nutro choise, sam lih navdušen ni, najraj ma konzerve od hoby doga, ki so najcenejše. Eukanubinih konzerv še povoha ne, brikete pa tko, tko. Govorim sicer o psu, ampak saj je vseeno.

A pravite, da mačka ko enksta proba kvalitetno hrano, da ne povoha več navadne. KO bi bil vsaj moj pes tak. Sam on enostavno obožuje tiste pocen konzerve, tko, da jaz mu jo dam vsake tolk časa kot ta "bolšo", za vsak dan ma pa Nutro. In seveda kdaj pa kdaj dobi makarone in podobno. Men se nekako ne zdi ok, da bi jedel celo življenje ene brikete, ko ga pa vidim kako je srečen, ko dobi v skledčko makarone s tuno.
pa pa
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 651
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 31. Mar. 2006 23:19

Ni ravno cisto tako, da je med zivaljo in kvalitetno hrano ljubezen na prvi pogled. Jaz imam sreco, da muca ni skrajno zbircna, po cemer so muce sicer znane, in mi je uspelo kar hitro najti hrano, ki ji ustreza. Je pa tudi res, da Hill'sov, ki jih vsi tako hvalijo niti povoha ne. Prav tako obozuje kake poceni vreckice in konzervice, ki jih tudi obcasno dobi.

Pa saj ni nic narobe z domaco hrano. No, muce so najbolj mesojede med vsemi mesojedci in ji je malce tezje pripraviti res uravnotezen obrok. Poleg pravega razmerja hranil ima kupljena hrana se to prednost, da je enostavnejsa. Sicer smo pa mi nase pse vedno hranili z domaco hrano, isto so poceli tudi pri fantu in je sedanji pes star ze 11 let in se vedno zivahen, njegovi predhodniki pa so tudi dosegli zavidljivo starost.

Ko sam pripravis hrano, ves, kaj das notri, kar je gotovo boljse od whiskasa in podobnih firm, za katere vsi veterinarji zatrjujejo, da ni kvaliteten.

Ce isces prave briketke za psa, jih sprobaj vec vrst. Pa tudi ni mu jih treba dajati vsak dan ali za vsak obrok, ampak obcasno pa gotovo pridejo prav, ne?

Aja, dobro vprasanje. Kaj ti daje zagotovilo? Veterinarji in rejci npr. Seveda pa ti nihce ne zagotavlja, da imajo oni prav. Jaz jim verjamem. :wink:
Zadnjič spremenil FemmeFatal, dne 31. Mar. 2006 23:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 31. Mar. 2006 23:33

hrano kot so hils, eukanuba, rojal canin, so vetrinarsko pohvaljene in so narejene predvsem kot dietna hrana..v teh hranah ni kar vse notr kar se spomnejo kot psi kašnih viskasih, kitekatih in slično...

vedno je tko.če žival določene hrane noče jest in ji ne diši je zdrava hrana...ker nima nobenih sladil in parfumov po mesu in nevešekajvsega da bi živali bolj zadišali..se je treba malo pomatrat pa bo jedla..če ne bo pa pač lačna :D

ampak res, hrana iz samopostrežen viskas in to je res strup za mačke.....povohajte enkrat tisto pa me zanima kako vam bo dišalo.bljak smrdi :roll:
Uporabniški avatar
lizzie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 76
Na forumu od: 3. 1. 2006
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a lizzie » 03. Apr. 2006 14:22

ok sj to sm hotla vedt. veterinar mi je predlagu hills pa mi je dau za probat pa sm dala muciju na izbiro pa je oboje povohu pa hills pojedu :D prov z uzitkom. sam zdej ma se mal briketov whiskas za pojest pol pa kupm hills. nism lih vedla al je blo to dobr samo za reklamo al so res dobri. pa vidm da so. drgac sm pa mela prej enga mucka k je zbolel zaradi whiskas vreck... pa te pokvarjene hrane. :cry: pa smo pac presaltal na brikete sam bom zj raj na hills. hvala
Nekatere napake so preprosto prevec zanimive, da bi jih naredili samo enkrat...
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 810
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 03. Apr. 2006 19:06

Whiskas, Peedigree, Hobby dog in podobne imajo živali rade. To pa ni zagotovilo, da so tudi zdrava hrana. V teh hranah je ogromno soli, sladil, maščob in ojačevalcev okusa, zato jo imajo živali za okusno, dejansko pa nimajo nič hranljivega v sebi. Po domače - junk food. Saj je nam (pretežno) tudi okusen hamburger, pa sendviči, pa burek in podobno. Ampak je škodljivo - dolgoročno seveda. Zato raje hranit z veterinarsko priznano hrano iz specializiranih prodajaln. Okusni dodatki pa prav pridejo kot priboljšek in pri učenju živali.
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 859
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 16. Apr. 2006 15:32

FemmeFatal napisal/-a:Moja muca od kvalitetnih briketkov je le Techni-cal, ostali, vsaj tisti, ki jih je poskusila, ji ne odgovarjajo (bodisi zaradi okusa, bodisi zaradi oblike). Seveda pa so se druge firme, ki delajo res kvalitetno hrano (prej omenjena Eukanuba, Hill's, Arden grange, Royal canin, Felidae, Purina one, Brit,..). Skratka pojdite v kaksno dobro specializirano prehrano in vprasajte, kaj je res dobro za vase muce. Placali boste sicer vec, ampak se res splaca, ker je kvaliteta neprimerljiva s hrano iz prvega odstavka.


Tudi te hrane, ki jih nastevas niso ne vem kako kvalitetne. In to, da jih priporocajo veterinarji in da so kao najboljse je en navaden Bull Shit.

Najboljsa hrana, ki jo lahko ponudite svojim muckom je FELIDAE, za pse pa CANIDAE.

Hill, Nutro, Bosch, Tehni-cal, Pro-plan, Pro-pac, Evkanuba, Purina,.... pa niso tako dobre kot se zdijo.
Uporabniški avatar
Ledenka
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 460
Na forumu od: 21. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ledenka » 16. Apr. 2006 23:41

Lastovica napisal/-a:
Najboljsa hrana, ki jo lahko ponudite svojim muckom je FELIDAE, za pse pa CANIDAE.


Še nikoli nisem slišala za te firme. Kje se jih dobi?

Moji kužiki dajem vse. Po mojem je najboljše raznolika hrana.
Tudi ljudje jemo raznoliko in nam zdravniki pravijo, da je tako najboljše.

Torej moja mala je brikete vrhunskih znamk... royal canin, hills...
potem je konzervice Cesar in Friskis (od boljših znamk ne mara).
Poleg tega je včasih tudi našo hrano (nezačinjeno). Obožuje kruh, polento, riž, pašto, zelenjavo (nora je na bučke), sadje (jagode, jabolke, hruške, banane...), ribe (tudi sipe in kalamare) in seveda meso. Te stvari ji dajem občasno in v majhnih količinah (ni to glavni obrok).
Don't worry, be happy!!!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Apr. 2006 0:01

Lastovica napisal/-a:Tudi te hrane, ki jih nastevas niso ne vem kako kvalitetne. In to, da jih priporocajo veterinarji in da so kao najboljse je en navaden Bull Shit.

Najboljsa hrana, ki jo lahko ponudite svojim muckom je FELIDAE, za pse pa CANIDAE.

Hill, Nutro, Bosch, Tehni-cal, Pro-plan, Pro-pac, Evkanuba, Purina,.... pa niso tako dobre kot se zdijo.


jah tle se pa nebi strinjala s tabo.......
to hrano, še posebej eukanubo, dajejo veterinarji za razne diete in tako, ker so narejene za točno določeno dietno kuro in ima vsaka posebej točno določene sestavine za obolelega mačka...tud če je maček zdrav ima svojo namensko hrano in je zelo priporočlljiva od veterinarjev...in tkole povem.mi smo naši mački dajali razne vrečkice in brikete iz navadne štcune (kitekat, whiskas,...) in je skos srala zraven dreka še kri.odkar ima evkanuba brikete posebej za mečke z delikatni prebavo pa niti kapljice več.torej, se ti ne zdi da je nekaj na tem.aja pa predpisal veterinar seveda...
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1286
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 17. Apr. 2006 1:31

Mogoce pa je tvoja mucka pac obcutljiva ali pa ima tezjo prebavo.
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov