Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 22. Apr. 2012 8:21

Edina stvar, ki je pomagala pri mojem mačku pri skakanju na pult je bila alu folija, ki sem jo razpostrla po celotni površini pulta. Ob skoku nanj se je zdrznil in ga kar nekaj časa ni bilo blizu.
Kar seveda ne pomeni, da se dveletni 7-kilski maček ne spravi nanj takrat, ko nas ni blizu-mačke so očitno vseeno mačke :D Sicer špricanje z vodo zna delovati, če ne se jaz poslužim tudi besede ne (oz v mojem primeru ne, idi v kuhnjo ali idi iz sobe ali kaj podobnega in pač gre).
Me pa npr pri mojem skrbi to, da se ga razvaja v smislu odpiranja vrat po bajti, ker če se gospodu ne odprejo vrata v roku dveh minut, zna iz sebe spraviti takšne glasove, ki nihajo med f*uck, ubiti me hočejo in o, kruti svet, mučijo me, mene, ubogega reveža (prištej še metanje na hrbet, občasno mižanje in iskanje pozornosti).
Tu voda pomaga za nekaj minut, če ga ne spustiš se dere tudi pol ure, kar je pa nevzdržno za človeško uho.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2157
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 22. Apr. 2012 10:29

^^haha, bodi srečna, da si ne odpira vrat sam. Jz sam še to čakam, da ključ nagrunta, potem sem pa pečena.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 22. Apr. 2012 13:58

si obdržala svojega začasneža? :) slikce!

mi sicer namesto 'NE' uporabljamo psssst!, na katerega kr reagira. ampak itak ve da ne sme, samo grdo izziva. attention whore prve klase!

za alufolioo ne vem, ker čisto elegantno brez napora skoči na pult. ampak bomo probali! semi ji misnla že pult namazat s česnom al pa limono, ker ji blazno smrdita, ampak me to preveč na izganjanje vampirjev asociira :)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 22. Apr. 2012 14:10

^^ne gre se za težavo pri skoku na pult, ampak bolj tisti šumeč zvok, ki gre večini mačkononarjem na živce :)
positive vibration, mačko si obdržala? Welcome to the club, imenovan začasni mački-fail :D
Moj maček je malo preveč na komot, da bi skočil in si odprl vrata, raje se meče ob vratih in nemočno iz ležečega položaja steguje tačke proti kljuki. Rit razvajena mačja pač.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 22. Apr. 2012 14:26

^^tvoj maček je satan, slaba vzgoja ti rečem...
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2628
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 22. Apr. 2012 19:14

^^Oh. Moja je tud bla pravi hudiček. :) Kak jo pogrešam. Da bi vsaj vedela kaj se je zgodilo z njo :(
Yada, yada, yada...
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 22. Apr. 2012 20:27

Ja, alu folija res pomaga, ker macki ne marajo zvoka, ki ga povzroca, pa tudi obcutek folije na tackah jim je neprijeten. Moj mackon je mislil, da je kavc njegov praskalnik, pa sem na delu, kjer je praskal dala kos folije in se ga zdaj niti pritakne ne vec.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2157
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 24. Apr. 2012 7:22

Itak, da sm jo obdržala, klošarja malega :P
Mala je taka faca, uporablja vse mačje pripomočke, ki sva jih nakupla, ptiči jo rajcajo, vglavnem prava mačka :D
Bom prilepla kako slikco =)
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 21. Maj. 2012 21:17

ijaaaaa. dej dej :D slikce!

vem, da je bla na tem forumu enkrat že debata o tem...ampak najbrž so se ponudniki hrane kej menjali, odkar je prurple vehementno trdila svoje tle gor.

torej s čim ve hranite vaše mačke?

mi ji dajemo konzervice shinycat od gimpeta, ker so sestavinsko kar ok, lepo dišijo pa tudi zgledajo solidno. ne pa une mačje pitajbogašta. od briketov ma trenurtno nutriscience al neki tazga, če res ni drugega more jest (božica ubožca) tudi tiste iz mullerja, perfect fit. ampak itak ugotavljam, da so sestavinsko tej briketi vsi skupaj en nikakav šmorn.

drugače pa piščanca. perutničke in bedrca al pa hrbet, ki ga samo v vrelo vodo vržem, da odstranim bakterije, pa jetrca, srčke in vranice puranov, ki se jih res poceni dobi (1.5€ pol kile).

potem pa razni cat treats v obliki posušenih koščkov piščanca, mleka za mačke brez laktoze in podobnega. tiste dm palčke, ki so bolj ali manj samo posušeno meso zmaže v enem šusu (zato jih tržem na koščke, ko ji dajam to)...za te klobasice se je prasička mala celo vsest na ukaz pripravljena!

valda dobi tudi kak kos česa kar ne sme. poli salama ji ful diši in je čisto blesava nanjo. prav tako kot mortadela. ampak to dobi res zlo poredko, vsake tolko ji privoščimo malo junk fooda, bi se reklo.
Uporabniški avatar
*chiela*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 22
Na forumu od: 28. 7. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *chiela* » 21. Maj. 2012 21:55

Tole z alufolijo pa moram probat. Moja dva pobalina sicer vesta, da na pult ne smesta in ko me zagledata, zbežita hitro dol (večinoma) :mrgreen: . Ali pa bi mogoče na posteljo dala, ker eni deli rjuhe so kot tepih skor, jao.
To z obupnim mjavkanjem, ko ne odpreš vrat, mi je pa tudi poznano. Maca je pridna, maček pa ajoj, se smili samemu sebi, mijavka ko zmešan, misli, da se za vrati dogaja ne vem kaj. Groza, res ...

Poli salama je pa itak sveti gral, haha. Znorita čist. Ampak ja, posladek, 1x mesečno mogoče. Je pa fajn za kake tabletke notr skrit :cool: . Drugače od posladkov imata ful rada one pisane srčke (neki vitaminčki). Se še 10 minut oblizujeta :mrgreen: . Mačjo travo je samo mucka, maček noče (ženska pač - mora skrbet za svoje rože :mrgreen: ). Suhe girice sta samo vohala, jest jih sploh nista hotla. Pa so mačke kao nore na to.

Od briketov jima mešam Hills in Topix, kuhano pa jesta večinoma isto kot jaz (piščanca, goveje, tuno z malo riža ali testenin), navaden jogurt imata ful rada (dobita občasno), občasno dobita tudi kako žlico mleka :oops: . Od jajčnih zadev jima ne dajem nič (tudi v briketih ne), ker je en maček očitno alergičen na jajca (če sem mu vmešala samo malo Royal Canin Kitten med hrano, je že imel bolj tekoč drekec, isto pri RC Sensitive :? ).

Tiste, ki imate izključno notranje mačke (stanovanje), jih vozite kaj ven na sprehode? Jaz sem mojega (pač oba skupaj ne morem v naročju nest) hotla malo spoznat z zunanjim svetom (beri: malo okoli bloka, v naročju), ker na balkonu je čist navdušen (pa tudi na balkonsko korito je že skočil, skor me je kap :eek: ). No, pa ni šlo. Srček je delal 100 na uro, tresel se je, se stiskal k meni. Groza. Pa ni blo nobenega psa v bližini, niti ljudi. Me je kar presenetil s svojim odzivom. :?
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 22. Maj. 2012 1:08

Tudi jaz sem mojega hotela navadit na zunanji svet, ampak je bil ves prestrasen, ko sem ga v narocju nesla ven. Potem pa je nekega dne sam od sebe zacel rinit ven vsakic, ko sem odprla vhodna vrata in polezaval na soncku pred vrati. Zdaj je vsakic malo bolj pogumen in si upa vedno dlje od vrat in raziskuje okolico. Sicer sem vedno ob njem, ker me je strah da bo odlutal in se ne vrnil al pa se huje, da bi ga zbil avto. Tako da moras mu pustit, da ga bo lastna radovednost gnala ven, drugace bo samo prestrasen in ne bo to za njega nic pozitivnega.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
*chiela*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 22
Na forumu od: 28. 7. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *chiela* » 22. Maj. 2012 8:34

Ko bomo v hiši, bo lažje :) . V bistvu bom še bolj vesela, če si ne bosta upala zbežat kam daleč :) .

Aja, alufolija pa na moja dva ne deluje (sem probala obe strani). Hodita gor, kot da ni nič. Mogoče celo mislita, da je to rdeča preproga zanju :mrgreen: .
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 22. Maj. 2012 9:14

Meni se zdi mačko ven vozit preveč stresno zanjo, predvsem del, ko jo je treba nazaj not spravit. Sem jo probala ven spustit, ko smo bli doma pri starših in sem jo izjemoma s sabo vzela. Tam imamo pač veliko dvorišče, ki je zagrajeno, pa tudi avtov ni bog ve kako veliko. Navdušenje totalno! Ampak nazaj not, neeee, to pa ne, dretje, mjavkanje, praskanje, užaljenost grozna, potem je še cel dan sedela na oknu in neutolažljivo javkala. Škoda da živim v Lj, če bi mela eno bajtico nekje na samem, bi bla ta mačka dosti bolj srečna žival. Tako pa niti na okensko polico ne sme več, ker nam je butara neumna že 2krat dol padla. Ne vem kako ji sploh supe, glede na to, da je polica dovolj široka, da bi skoraj jaz na njej lahko sedela. Še sreča, da je spodaj balkon, da ji ni bilo nič.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 24. Maj. 2012 20:59

floribunda napisal/-a:imi ji dajemo konzervice shinycat od gimpeta, ker so sestavinsko kar ok, lepo dišijo pa tudi zgledajo solidno.


O ja, moja pa tud rada Shiny Cat, dobi občasno. Drugače pa od mokre hrane kupujem konzerve Grau, ki jih je sicer mal težje dobit pri nas, redke trgovine jih imajo, ampak meni & posebej moji mači so zakon. Pa absolutno kak kos svežega purana na vsake kvatre.

Slika
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2157
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 25. Maj. 2012 8:10

Kje pa kupujete hrano? V trgovinah za živali ali preko neta?

Moja sicer je večinoma konzervo, brikete pa takrat, ko že konzervo dol poje in ji njena nesramna lastnica nočem več dat zraven, ker se nekako bojim zaradi zobnih oblog. Naj malo gricka brikete, kaj, ob polni skledi še nobena mačka ni od lakote crknila.

Glede proizvajalca...brikete ji kupim čist različno, RC, hills ali animonda (včasih kitten, včasih pa oral care). Konzervo pa Animonda. Hillsove niti povohat noče. RC ima pa itak samo one vrečkice, ki pa so drage ko svinja, tako da tisto dobi za poslastico občasno. Aja, pa od Almo nature so tudi ene fajne konzervice v Tukanotu, po 2 skupaj pakirane in kr ugodne.

Da bi jedla meso kot tako, kako govedino ali pa pišeka...hja, ona bi to pojedla, ko bi blo staro že vsaj 2 dni...prej ni dovolj dobro za njo...taki pujs mali je. Tudi voda - bolj ko je stara in svinjska, rajši jo ima. Sveže niti povoha ne. Če pa mi v kopalnici konstantno iz odtoka meče oni pokrovček dol in tam ven vodo pije! Pujsa!
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov