Hranjenje labodov

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1439
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 16. Jul. 2008 11:50

Med sprehodom okrog Blejskega jezera sem se zgrozila ob pogledu na družino, ki je hranila labode (odrasel par in 4 mladiče) s pico. Ne vem, kaj jim ni jasno, saj se ob jezeru nahajajo table z opozorili, da se labodov ne sme hraniti z ničimer, razen z regratom, sicer je lahko to zanje usodno.

Nekaj dni nazaj je isto videla mami, takrat se je to dogajalo čisto poleg omenjene table. Poleg tega otroci podijo račke, ki plavajo po jezeru ali stojijo ob njem, starši jih pa mirno opazujejo.

Ne vem, kaj je z ljudmi, da svojim otrokom ne privzgojijo primernega odnosa do živali?

Kar pa se labodov tiče ... Mislim, da bi poleg tistih, ki vneto pobirajo parkirnino, ob jezeru lahko bili kdaj pa kdaj tudi kakšni nadzorniki, ki opazujejo, kaj se dogaja z labodi ...
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2848
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 16. Jul. 2008 20:29

Js nikol ne filam (diujih) živali z ničemer, z izjemo uličnih mačkic, kužatou, na morju galebou.

Vem, da znajo bit problemi (živalski vrt), kr folk meče razne cukre in kruh, žvauce se seveda veselo grebejo, na konc dneva pa obležijo tm nek na robu, čist hin in zagiftane (kar je še najmnj).

Sej so tut table "ne hodi po travi", pa se folk veselo rasteguje po njej, nabija žogo in pele psa kakat :? . Enim falijo osnove kulture.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Jul. 2008 23:02

Ah, neumnemu folku pač nikoli ne boš mogu dopovedat enih stvari.
Me take stvari kr pritisk dvignejo.Plus kakšna plašenja mačkov,podenje ptic, skratka vsako enprimerno obnašanje in teženje živalim.
Ko sem šla v živalski vrt, sem se kakaopak kot vedno ustavila v ogradi jer so pujsi, ovčke in kozice.In ne morem verjet kako lahko uprava živalskega vrta kej tazga dopusti, da vsi tisti nevzgojeni froci v spremstvu še bolj nevzgojenih in patetičnih staršev, vlečejo tiste uboge pujske, jih podijo, jih tepejo, jim stopajo na noge, jih brcajo..aaaaaaaaaaaaa :roll: :evil: mislm nevem, žival NI igrača, da se z njo tako dela.jst grem lepo notr, fotografiram živalice in jih počasi in nežno pobožam.ena mama pujsa se mi zmeri čez noge uleže na hrbet naj jo čoham :D a pred ostalimi bežijo.Mislm nevem, ne razumem tega.
Pa pol jim dajejo razne smokije pa bobipalčke jest pa tko.
Ok ne rečem, parkrat sm tud jst za brundebrunde prnesla kšn jabuček, ampak od jabučka vem da mu nč ne bo, nevem pa kako je s smokiji.verjetno ne lih fajn :?
in ja isto je s pticami.Če grem na zbilje, dostkrat kupm tist cekar koruze za labode za tist en evro in jih mal nahranim s tistim.nikoli pa ne mečem nekih svinjarij od človeške hrane v vodo, d ajih pojedo, ker enostavno to ni hrana za živali.In res me kdaj prime, da bi se kr zdrla na koga ki počne take bedarije! :roll:
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1325
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 17. Jul. 2008 12:29

hranjenje labodov in rac s kruhom in podobnimi stvarmi je na žalost na bledu stalna praksa (pa povsod drugod tudi verjetno)
folk je enostavno preveč upokan,da bi se držal navodil,čeprav so jasno napisana in to lahko na žalost spremeni le stric,ki bi pisal visoke kazni za take ljudi.ne vem zakaj folk če že hoče hranit race in labode,ne potrga malo trave in jo vrže v vodo.aja,verjetno je preveč umazana
drugače pa tud mene moti kako veliko staršev otrokom ne privzgoji enega normalnega odnosa do živali.tud sama sm že dostikrat videla kak podoben prizor kot ga je opisala purple in sploh ne morem verjet kako brezbrižni so starši.glavo da se smrkavci zabavajo :roll:
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1439
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 17. Jul. 2008 14:06

Žalost ...

Pa bi bilo možno, da bi našli nekoga, ki bi pisal kazni?
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1836
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 17. Jul. 2008 18:20

Sploh nism vedla, da lahko labode hraniš sam z regratom. :eek: Sej ne, da sm jz tista, ki jih hranim, da ne boste mene pojedle. :)
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
etny
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 111
Na forumu od: 8. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a etny » 24. Jul. 2008 5:53

hja labodi...
sej so lepi in lušni in prijazni...
znajo bit pa tud napadalni...mene je namreč pred leti napadel labod. šla sm na pomol mal bliže vodi in jedla sendvič...zravn sta pršla dva laboda in vrgla sm jima košček kruha in en je skoču na ta pomal...jst sm se ustrašla in se malce odmaknila...pa je šel kr proti men in me "ugriznu" v prst. to se zdej mal čudn sliš...ni me namreč kljunu ampak prov ugriznu in ker ima nazobčkan kljun ob straneh, ni blo tko nedolžno...mi je kr kri tekla. takrat sm bla stara tm nekje 13 let! takrat še ni blo to hranjenje tok v porastu.
tko da punce...previdno tud z labodi!:)

se pa seveda strinjam, da je noro k folk hrani, plaši in s tem muči živalce. tovrstna vzgoja je pa psu!!!
yosephine
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 21
Na forumu od: 22. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a yosephine » 24. Jul. 2008 9:03

Seveda znajo bit napadalni-hvala bogu,branijo sebe in svojo družinico, pa čeprav na 5 metrov. Očitno imajo slabe izkušnje z ljudmi.
Sicer pa, mi posegamo v njihovo naravno okolje, ne oni v naše.
Večini folku se pa itak ne da več pomagat, ker je veliko takšnih, je pa zato takšen beden, neodgovoren, zaničljiv, nehuman, nespoštovan odnos do živali. Žalostno. Sramotno. Saj človek niti ne ve, kaj bi napisal na to.
Kar se pa tiče hranjenja-ne vem a so že ljudje tok nepismeni, ali so butasti, takšni ljudje so itak z inteligenco na podnu. Takim ljudem ni pomoči, tud napis da ne hrani živali v kitajščini nebi pomagal. Žalostno, ampak tako je. Dokler bodo samo napisi, delalo se bo pa lahko kar se bo hotelo, nikjer nobenega nadzora, potem bo vedno tako. Žal.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]