Splav

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

lina*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 51
Na forumu od: 8. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a lina* » 18. Nov. 2013 21:22

začudena sem kako se mladi spuščajo v odnose kar z nekom zaradi veselja, in niso potem pripravljeni nositi posledic tega. Najprej se pomisli za zaščito potem pa se preide k dejanjem.

Ne želim vsiljevati svojega mišljenja, da ne bo napačno razumljeno ampak.. se prej razmišlja kaj imas pred seboj in kakšni so plani v prihodnosti, zato pa pamet v roke, ko si mlad saj lahko napačne odločitve imajo posledice celo življenje.
@ Nina :) ravno to sem želela tudi jaz povedati :)

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 18. Nov. 2013 21:37

kaj pa če je bilo poskrbljeno za zaščito pa je.. ne vem.. kondom počil?
laurek
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 15. 11. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a laurek » 19. Nov. 2013 13:42

Pozdravljene.
Komentiram vprasanje oz. domevo "line*" Ja je bilo poskrbljeno za zascito. Ker naj z naslednjim mesecem zacela jemati tabletke, sedaj pa sva se posluzevala kondoma. In kondom je pocil in sem sla naslednji dan po jutranjo tabletko, ki pa je nazalost zatajila :-(

Sem bila pri ginekologu ampak je rekla da se se ziher ne bo videlo, ker je 5 teden zato sem narocena naslednji teden.
Uporabniški avatar
Jojo26
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 15. 11. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Jojo26 » 19. Nov. 2013 13:59

Laurek... bi odkrit pogovor s fantom, s katerim si zanosila, vplival na tvojo odločitev? Tudi js sm zanosila med faksom, pa sem vseeno vse spravla skozi. Vedno je pot. Ena je lahka, ena pa ne. Če te zanimajo kako zgleda splav si poglej na youtubu in raje stokrat premisli o tej odločitvi... Lahko je reči-grem na splav in se 'težave' rešiš.. kaj pa ko se otroka resnično želiš ( napr. čez nekaj let) pa ne moreš in ne moreš zanosit... Odločitev je vajina. Sama poznaš situacijo, zato je brez veze da ti pravim-ja pejt na splav al pa- ne ne it. Otrok pa je del TEBE. Pa srečno
Uporabniški avatar
g.AI.a
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 137
Na forumu od: 21. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a g.AI.a » 19. Nov. 2013 14:11

Eh no, pač ne želi si še otroka. Dvomim, da bi ji pogovor s tem fantom kaj pomagal ... Verjetno si ga tudi on ne želi, če pogledaš, da sploh nista v zvezi. Jaz jo čisto razumem, tudi sama bi se trenutno odločila za splav, če bi prišlo do nosečnosti.

Srečno, Laurek.
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1107
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 19. Nov. 2013 16:51

Zdej se bo cela debata o splavu odprla spet...

Avtorici teme- RES še premisli, z dečkom se pogovori, ker če se ti zdi kul, da si zdej hladnokrvno odločena- po posegu ti bo precej hujše. Ker pri 20ih si v tem našem svetu, ob študiju ččist pripravljena rodit otroka, če ne že tuddi vzgojit. Zakaj pa majo študentski blok za mamice prav narejen..
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1107
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 19. Nov. 2013 16:53

Btw, meni se zdi splav težja odločitev kot odločitev obdržat otroka.
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 19. Nov. 2013 17:21

ne vem, če se glih da iz njenih postov sklepat, če je sposobna rodit ali vzgojit otroka.
možno, da hodi na faks kjer je potrebna 80% (ali več) prisotnost.. lahko da se komaj preživlja skozi mesec, ne more računat na pomoč staršev ali starih staršev, nima podpore fanta, itd.
sploh pa če že tako močno razmišljaš o splavu da si ga dejansko tudi pripravljen naredit, potem je že to tisto kar si dejansko želiš in je večja verjetnost, da ji bo žal, če tega ne bo naredila
Uporabniški avatar
Green Cookie
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 568
Na forumu od: 1. 10. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Green Cookie » 19. Nov. 2013 18:21

Sej ok, pač vsak po svoje, ampak meni je pa tako mimo pol moralca spuščat nekomu glede zaščite ipd. ker itak ne spremeni dejstva, da je ona zdaj noseča. In prepričevat v to, da naj otroka obdrži, ter da ga zaradi enega splava morda ne bo mogla imet, ko bo hotela...to zadnje sploh ne drži, sploh če se dela splav s tabletko, je taka možnost res minimalna. Punca že ve kako pa kaj in verjamem, da se je pravilno odločila.
Avtorica tebi pa želim čim manj neprijetnih trenutkov glede splava
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7042
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 19. Nov. 2013 19:27

Prepričevati nekoga v to, da naj mogoče obdrži otroka mi je enako sporno kot prepričevanje, da naj splav naredi. Odločila se je, res ne vidim smisla, da naj mogoče še premisli o tem, da bi otroka obdržala, kaj šele, da bi si pogledala totalno neumne videe (ali celo mogoče stran proti splavu, ki izgleda, kot da bi jo napisal naš župnik in njegove pristašice).
Drugače pa imamo temo, kjer smo že delili svoja mnenja o splavu :)
Res pa me zanima, koliko od vas punc, ki ji svetujete, naj mogoče premisli o tem oz ga naj obdrži ve, kakšno je življenje samohranilke-domnevam da bi tako končala, ker je napisala , da nima stalnega partnerja. Se zavedate, kakšen problem znajo biti preživnine, kako je, ko te morajo podpirati starši, ker še sama študiraš, kako je, ko morajo podpirati še enega otroka, ki si ga niso sami naredili? Se vam sploh sanja, kakšna obveza, kakšen napor itd je, če si sam za vse? Kaj, če mogoče starši ne bodo hoteli hčeri odnašati riti in skrbeti še za enega?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 20. Nov. 2013 10:30

Fak neverjetno, ta tema je čisti dokaz kak pritisk se izvaja na žensko glede njenih reproduktivnih pravic. :) Punca ni zanosila zaradi malomarnosti, uporabila je zaščito, dvojno (!), ki se je na žalost izjalovila, nato je sama premislila in se odločila, da ni v položaju, kjer bi lahko otroka donosila in vzgajala pa jo gredo ljudje vseeno prepričevat in ji celo moralizirat..Obupno po mojem mnenju. Kakor emanuela poudarja, vse se tuaj na netu v črkah vidi in sliši smiselno, nobena od nas pa ni v njenem položaju (in tudi nikoli ne bo pa tudi, če ste donosile že tristo otrok, ker ima ona svoje okoliščine in svoje poti). Pri dvajsetih je resnično težko donosit otroka, ga primerno vzgojit (sama!!) in poskrbet zase, in če je avtorica sama precenila, da ji to ne bo šlo skozi in da si tega ne želi, lahko samo rečem bravo za to odločitev.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 573
Na forumu od: 12. 3. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Inaa** » 20. Nov. 2013 12:43

se popolnoma strinjam z evelyn. moralizirat tukej je čist brezpomensko - avtorica se je odločila tako, kot je zanjo najboljše. itak je pa verjetno poseg že opravila, tako da.. :)
You make me smile, please stay for a while :)
Uporabniški avatar
Jojo26
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 15. 11. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Jojo26 » 20. Nov. 2013 13:22

Če lahko pojasnim-ne glede na to kako se je Laurek odločila, nism želela moralizirat al pa kar koli.. Ob otroku sem doštudirala- naredila še dva letnika in naj povem-sva zmogla sama s partnerjem. Pač nisem rojena pod srečno zvezdo zato nama niso niti moji in niti njegovi starši 'odnašali riti'. Želela sem poudariti pomembnost odločitve o splavu... Kar pa se tiče filmčkov-mislim da se najde strokovne... Poznam pa tudi kar nekaj deklet ki so splavile in pozneje niso mogle zanosit... Ne bom več moralizirala- lep pozdrav vsem
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 20. Nov. 2013 14:14

Zanimivo..ko ljudje nekaj argumentiramo naenkrat kar poznamo ogromno takih ljudi, ki pričajo v prid našemu argumentu :)
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 20. Nov. 2013 15:36

^^Anee? Jst ne poznam oz. (preden se kdo spotkane) ne vem za nobeno, ki bi naredila splav, kaj šele, da bi jih poznala ene par, ki so ga naredile pa potem niso mogle zanosit :wink:

Ne jemljem pomembnosti samemu postopku in njegovemu vplivu na psiho ženske, je pa treba priznat, da so zapleti pri splavih danes izjema, ne pravilo. Saj imajo tudi tablete en kup možnih resnih stranskih učinkov, pa vsaka od nas kakšno kdaj vzame ane?
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]