Roaccutane

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 645
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 27. Nov. 2012 9:54

Anonymus ne seri...ta tvoja "depresija" je posledica tega, da si mislil, da bodo bonbončki čudežno rešili vse tvoje težave, ker misliš da vse te izhajajo iz tvojega problema s kožo. Delat moraš na sebi, saj si sam napisal, da si hladen...in to bolj odbija ljudi kot kajkoli drugega.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 27. Nov. 2012 10:25

kot ti je že bilo rečeno, za odpravo mozoljev lahko ponoviš kuro. za težave izražanja čustev in depresivnosti pa odpeketaj do terapevta.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 332
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 27. Nov. 2012 18:40

Anonymous, saj so tam zunaj tudi PUNCE z enakimi težavami, kot jih imaš ti... Mogoče pa najdeš eno takšno, ki ima tudi obrazne akne ? Bi ti hodil s tako punco?

Majhen nasvet: lase si lahko postrižeš na fru fru, kar bo skrilo akne na čelu, ko greš ven, lahko uporabiš tudi kak mat puder (zakaj pa ne). Pristopi h kaki puncu, ki vidiš, da ima akne in se pošali na vajin račun, da sta v istem klubu, da bi morala kdaj iti na kavo.. ;) Predvsem pa ne biti depresiven in zatežen, ker je to največji turn-off..

Drugače pa, jaz dobim mozolje predvsem, če kadim. Očitno se mi strupi čistijo preko kože. Važna je pa tudi prehrana : Anonymous, poglej si to, kaj pomeni vzpostavljanje pravilnega PH telesa s pomočjo hrane (tvoje telo se preko aken verjetno čisti strupov, ki so posledica zakisanosti telesa, kar pomeni, da boš moral ZELO spremeniti prehranjevalne navade - ampak, če si želiš imeti lepšo kožo, se splača). Pij tudi čaje, ki ti čistijo kri - koprivo, rman, kupi si B-kompleks vitamine. Predvsem pa ne iti nazaj na Rouccatane, ker je strup za telo - zato si po kuri z njim tudi utrpel še večji izbruh aken, ker se je telo moralo intenzivno čistiti. Lp
Uporabniški avatar
Stewie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 21
Na forumu od: 19. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stewie » 27. Nov. 2012 19:13

carrie_, glede tega, da je R. strup za telo se še zdaleč ne bi strinjal. Že res, da je to resno zdravilo in ima lahko hude stranske učinke ampak po drugi strani, je to verjetno najbolj učinkovito zdravilo za akne. Sicer jaz ne morem trditi iz lastnih izkušenj(šele 1 mesec na R.) ampak jaz sem kar veliko raziskoval preden sem se odločil, da sem šel na R. in moram povedati, da kdorkoli je vzel R. se mu je obraz pozdravil za 100% ampak je pa tudi res, da je tudi nekaj takšnih primerov, kjer so se čez čas akne ponovile ampak takšne sem zasledil zelo poredko. Tako, da je to zdravilo na dolgi rok zelo učinkovito, samo treba je potrpeti ta čas, ko si na kuri. Je pa tudi res, da imajo nekateri veliko več stranskih učinkov od drugih, to je pa čisto odvisno od vsakega posameznika.

Saj imaš na Youtube ogromno teh Roaccutane dnevnikov, kjer so imeli ljudje res hude težave z kožo, pa so potem po kuri imeli naravnost odlično kožo.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7042
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 27. Nov. 2012 19:25

carrie_ napisal/-a: Pristopi h kaki puncu, ki vidiš, da ima akne in se pošali na vajin račun, da sta v istem klubu, da bi morala kdaj iti na kavo.. ;)


Ali pa raje ne reči tega :D Dvomim, da ji bo všeč, da je to opazil, čeprav verjetno se.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 529
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 27. Nov. 2012 19:33

Ta tip si zasluži ornk spoštovanje:
http://www.youtube.com/watch?v=Q4bWxW-cOIo&feature=plcp
Tak je bil pred začetkom jemanja Accutana (pri nas Roaccutane). Po enem tednu je doživel alergijsko reakcijo (katera se je pozneje uredila) in je bil tak:
http://www.youtube.com/watch?v=rhM0N7C_ ... ure=relmfu
in ko je prenehal z jemanjem Accutane tablet:
http://www.youtube.com/watch?v=go_a9VeV ... ure=relmfu

Res nimam besed! Vsaka čast! :) Roaccutane je pomoje v takem primeru edina rešitev... ja, res je da nismo vsi enaki. Samo zakaj pa ne. :) Js sm isto raziskovala po internetu tako kot Stewie, ker sem hotla vedt v kaj se spuščam in sem se za to odločila, ker mi res ni nobena stvar več pomagala. Če bi bila prepozna bi se pa potem celo življenje kazala z brazgotinami. Upajmo, da bo pomagal in da pozneje ne bom imela nikakršnih posledic. :)
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 332
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 27. Nov. 2012 19:46

Stewie napisal/-a:carrie_, glede tega, da je R. strup za telo se še zdaleč ne bi strinjal. Že res, da je to resno zdravilo in ima lahko hude stranske učinke ampak po drugi strani, je to verjetno najbolj učinkovito zdravilo za akne. .



Zdravilo pa takšno. Pozabil si povedati, da je Accoutane sicer uporabljen kot kemoterapijsko sredstvo proti različnim vrstam raka in gre za izredno močne kemikalije, ki na telesu naredijo cel kaos. Sama ne bi svojemu otroku NIKOLI dovolila uporabe Rouccatane. Sploh se mi zdi lenobno dandanes, da ljudje takoj posežejo po zdravilih, in se jim preprosto ne ljubi ukvarjati z razlogi, ki privedejo do simptomov. Osnova zdravja v telesu je nevtralen PH, in ta je enak PHju pitne vode : 7. Bolezen pride, ko je telo v stanju PHja nižjega od 7 in je zakisano kot obrambni mehanizem, s katerim se telo dobesedno čisti strupov- nepravilna prehrana, stres, kajenje, in tudi močna zdravila pa so tisti , ki rušijo nevtralen PH, močno zakisajo telo, in ustvarjajo pogoje za še več bolezni.


emanuela napisal/-a:
carrie_ napisal/-a: Pristopi h kaki puncu, ki vidiš, da ima akne in se pošali na vajin račun, da sta v istem klubu, da bi morala kdaj iti na kavo.. ;)


Ali pa raje ne reči tega :D Dvomim, da ji bo všeč, da je to opazil, čeprav verjetno se.


Saj ne rabi reči "Ti imaš pa obraz poln aken, pejva na kavo" :D Lahko gre za šalo na lasten račun, recimo "Joj, danes sem imel tako stresen dan, da se mi je spustilo 148 novih aken, ne vem kam naj z njimi, zmanjkuje mi prostora na faci, maš kakšen predlog kam jih nej dam?" :) In potem bo ona začela govorit, da ma podobne težave in voila.. :)
Zadnjič spremenil carrie_, dne 27. Nov. 2012 20:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Anonymus
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 13
Na forumu od: 26. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Anonymus » 27. Nov. 2012 20:00

*cukrr* napisal/-a:Ta tip si zasluži ornk spoštovanje:
in ko je prenehal z jemanjem Accutane tablet:
http://www.youtube.com/watch?v=go_a9VeV ... ure=relmfu

Podobne težave kot jih ima on sem imel tudi jaz. Tudi meni se je čudežno povrnil gladek obraz brez aken, a kaj ko se mi je use povrnilo dvojno. Pri tem sem pa skrbel za zdravo prehrano(nikoli nisem jedel fast fooda), treniral sem nogomet, delal vse da bi "čistil" kožo pa ni ni in pomagalo. Zdaj jem Azibiot, obraz si čistim z Clay Cleanserjem(glina), ter dodatno še Skinoren. Namesto da bi bilo boljše je še slabše, dermatologinja mi hoče podstaviti še eno kuro Roacutano, a sem nazaj zabil, da iz koga se ona norca dela. Zakaj bi šel še enkrat na Roacutane, če se mi bo spet povrnilo čez par let? Jaz sem pač medicinska izjema(eden izmed 3% ljudi), kateri bodo imeli težave s kožo ZA VEDNO.

Jao, tukaj sem mislil da bom končno dobil nekoga s katerim se bom lahko poistovetil in ki me bo dejansko razumel, ubistvu ste pa sami pridigarji in pravljičarji.

Jutri planiram izlet v KMŠ ali pa v Top Six, zdaj ste me naphali z neko "pozitivno" energijo, upam pa da ne letim previsoko in bom potem padel.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 332
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 27. Nov. 2012 20:07

Anonymus napisal/-a:Pri tem sem pa skrbel za zdravo prehrano(nikoli nisem jedel fast fooda)


Glej, ti nisi skrbel za zdravo prehrano. Zdrava prehrana je še milijon več stvari kot to , da ne ješ fast fooda. Če se ti ljubi in si res želiš živeti brez aken, začni delat na zdravi prehrani. Kajenje, alkohol, zdravila, preveč napornega športa ali fizičnega dela (fizični stres) in preveč psihičnega stresa lahko kar pozabiš, ker isto kot slaba hrana povzročajo zakisanost telesa. Ne bom ti pisala vseh podrobnosti, sam si na internetu razišči:

-Nevtralen PH telesa
-Zakisanost telesa
-Kisla in bazična hrana
-Alkaliziranje telesa
-Stres in spopadanje s stresom, meditacija
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 27. Nov. 2012 20:40

^^ Jp, to se strinjam, da je najpametneje poiskati možne vzroke za (kakršnekoli) težave v telesu, ne pa samo gasit posledic in jih skušat odstranjevat z zdravili (v večini primerov se bodo itak vrnile, če vzroka ne odpravimo) :ja:

Tudi tisto z zakisanostjo sem že velikokrat slišala, ja... in seveda ni samo fast food nezdrava hrana, v bistvu mora vsak posameznik zase ugotoviti, kaj mu dene dobro in kaj ne. Recimo preveč mlečnih izdelkov ali celo alergija na mleko je lahko eden od pomembnejših povzročiteljev aken baje :) Ali pa kakšna druga reakcija, claire je enkrat napisala, da pozna punco, ki je imela grozne težave z aknami in ji ni nič pomagalo, pa je šele nato ugotovila, da je to zaradi alergije na jajca.
Anonymus
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 13
Na forumu od: 26. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Anonymus » 27. Nov. 2012 21:08

Tudi to s prehrano smo že probali. 1 mesec so me stradali, tako da sem pil samo vodo, ogromno sadja in zelenjave, ki sta določala glavnino jedilnika, nič mastne hrane, nič mleka in mlečnih izdelkov, jedel sem ogromno izdelkov iz soje, ampak tudi ta dieta ni pomagala. Pri meni so razlogi kvečjemu prihološki(stanje se mi vedno poslabša ko imam kolokvije, ko sem razočaran in na splošno, ko sem v stresu). Med poletnimi počitnicami je koža "mirovala", ker ni bilo nikakršnega stresa. To bi moralo pomeniti, da bi moral živeti v "vati", da ne bi smel občutiti nikakršnega stresa, ampak vsi vemo, da če hočeš nekaj postati v današnjem času moraš občutiti stres, drugače ne gre.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 332
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 27. Nov. 2012 21:24

Prehrana je lahko 1 faktor in tudi 1 poskusni mesec, ki si ga imel je premalo. Bi rekla, da bi moral vztrajati vsaj 3 mesece. Pri tebi očitno stres povzroči neravnovesje v telesu in poruši naravni PH, torej delaj na tem!

Ja, žal je stres danes povezan s hitrim načinom življenja. V šolo in službo je treba iti tudi, kadar ti do tega ni. Pozimi si v službi do 4ih in ne vidiš sončne svetlobe, zato pomanjkanje vitamina D, kar povzroči depresijo... Živimo tudi v takih časih, da moramo vsi bit najbolj uspešni, najbolj popularni, imeti vse najdražje igračke, vsi biti najlepši, ... to ustvarja neznanske pritiske na vse nas, in težko je živeti s temi ideali, ki jih gledamo vsak dan preko medijev, reklam.

Jaz se s stresom spopadam tako, da se redno opozarjam na to, kaj je v življenju v resnici pomembno: Ne to, da imam Samsung Galaxy 3ko ali 2000€ plače ali popolnega partnerja - nič od tega nimam, so what, ampak to, da poslušam svoje telo, da grem v naravo, da ne "kupim" vse te kapitalistične ideologije, da ne sodim ljudi in sebe po temu, kolko popolni s(m)o.... ampak sebe in druge sprejemam takšne, kot s(m)o.

Zelo ti priporočam, da začneš delati na tehnikah spopadanja s stresom, recimo z meditacijo. In ne sekiraj se za stvari, ki niso zares pomembne.
Uporabniški avatar
Stewie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 21
Na forumu od: 19. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stewie » 28. Nov. 2012 18:55

dot napisal/-a:^^ Jp, to se strinjam, da je najpametneje poiskati možne vzroke za (kakršnekoli) težave v telesu, ne pa samo gasit posledic in jih skušat odstranjevat z zdravili (v večini primerov se bodo itak vrnile, če vzroka ne odpravimo) :ja:


To pa tudi ne drži. Ko ti končaš kuro z Roaccutanom naj ne bi dobil nazaj aken, pa če si na koncu z živci ali pa če si vsak dan na fast foodu, no aken, vsaj ne v hujši obliki. Kak droben mozoljček se tako ali tako vsakemu naredi. Malo je takih primerov, kjer so po končani kuri Roaccutana ljudje čez čas dobili nazaj še hujše akne kot so jih imeli pred kuro. To so že ekstremi.
butterfly90
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 12
Na forumu od: 4. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a butterfly90 » 28. Nov. 2012 20:36

Hei!
Spet se po dolgem času malo oglašam. :) Danes sem imela kontrolo pri dermatologinji zaradi jemanja roacutana. In dermatologinja reče da se je moje zdravljenje zaključilo. Sem bla prau presenečena. Jemala sem 1 mesec (10mg), 2 mesec (20mg) in 3 mesec (20mg). Kak mesec nazaj se mi je še nardil kak velik mozolj in imela sem komedone po čelu... Drgač se mi pa zdaj ne delajo več podkožni. Čelo mam gladko (je še kak MINI mozoljček ampak to morš na par cm pogledat da vidiš). Na licu mam par brazgotinic in kakšen ogrc. Pa lise od starih mozojev počasi bledijo.
Torej tale zadnji mesec jemanja se je res koža izboljšala. Se zdaj sprašujem zakaj že prej nisem šla k dermatologu. Okol 5 let sem mela težave s kožo. Sedaj se mi je pa zrihtala v parih mesecih.
Js sam UPAM da se mi ne bo koža poslabšala, da ostane takšna kot je sedaj. Ful sem bolj samozavestna. Ni me več sram brez ličil... :)
Uporabniški avatar
Stewie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 21
Na forumu od: 19. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stewie » 28. Nov. 2012 20:45

Zelo sem vesel, ko vidim takole, da so drugi uspešno zaključili zdravljenje. :)

Mene čaka še kar dolga pot, je pa res, da imam jaz že prvi mesec 30mg, naslednji teden imam pregled pri dermatologinji in če bo vse po sreči, grem na 60mg.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov