Roaccutane

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 26. Apr. 2012 14:30

keepsake napisal/-a: pa ti ga dajo brez recepta?
ker jaz še recept komaj izfehtam od zdravnice, nazadnje ko sem bila tam sem prosila če mi da še za Skinoren, pa je rekla da to bo pa že preveč, preagresivno. Halo, a si me kej pogledala v fris?! Ti si tam zato da mi pišeš recepte :x


Nope, ne dobiš ga brez recepta, vsaj po pravilih ne.

Ne bi rekla, zdravnica je tam, da pregleda pacienta in presodi, kaj bo najbolj primerno / najmanj škodljivo za njegov organizem... vesela bodi, da ti kaj odsvetuje, eni zdravniki se nič ne brigajo in samo veselo pišejo vse mogoče recepte in folk filajo s kemijo, ki ni nujna :wink: Na srečo tvoja ni 'tajnica', ki bi pisala vse, kar si folk izmisli (moja prejšnja je morala dat pri enem celo ugovor vesti, ker je stalno hodil k njej po vse večje in večje doze zdravil in se zadeval z njimi :? ), moja sedanja pa žal drugega ne zna.. direktno v faco ti reče, da ne zna pomagat / ne ve, kaj je narobe, in da lahko samo napotnice oz. recepte napiše :D Še vedno greš pa lahko k dermatologu na pregled, če tu nisi zadovoljna, pa ti bodo tam svetovali..

Drugače pa, jaz imam tudi Klindamicin, mi edino to pomaga, samo ga pa skušam čim manj uporabljat, ker tanjša povrhnjico, kar pa vemo, da ni dobro (ne samo zaradi zdravja, še gubast si prej :D ).

HuDoBa napisal/-a:Jaz sem jemala te tablete. Dvakrat. Vsakič nekje 6-8 mescev. Nobenih stranskih učinkov razen suhih ustnic. Pomagalo ful. Hkrati sem jedla tudi kontracepcijske, ki sem jih pa mesec nazaj nehala in se posledično borim z grozno kožo, ampak bo že. Tudi moj prijatelj je jemal te tablete, brez posledic, razen pač da je zdaj brez mozoljev.


Jah, ja saj take stvari se pomoje itak pokažejo šele na dolgi rok, ne moreš takoj vedt, da ni posledic :? :nixweiss: Podobno kot pri dolgotrajnem jemanju KT in hormonskih zdravil, kjer se poveča tveganje za raka - če ga ne dobiš med jemanjem, to še ne pomeni, da ne bo čez par let kaj narobe :nixweiss:
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 645
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 26. Apr. 2012 16:10

Jaz sem pred temi tabletami in kontracepcisjkimi dala skozi klimicin, skinoren, oronazol, differin, neke v lekarni zmešane kreme, redne nege obraza, piling in najbrž še kaj, ko se je moje telo nehalo odzivat na karkoli od tega. Že tak sem se aktivno zdravila zaradi mozoljev 7 let... In ja na dolgi rok itaq vse škodi dandanes :)
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 703
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 26. Apr. 2012 17:32

*cukrr* napisal/-a:Jooj teli stranski učinki... zakaj morjo obstajat! Skinoren pa klimicin tekočina men niti ne pomaga. Najbolj mi je še Differin gel zdej pa še tega nimam več, ker mam drugo reč. Srečnica ker ti vsaj Skinoren pa Klimicin pomagata. :D Zato pa razmišljam v tej smeri, da bi šla na Roaccutane... mogoče bi prej še probala s homeopatskih zdravljenjem.
No sej to sm mislila glede kilogramov pa celulit itd. Sam ok je pa res, da je odvisno od človeka kolko nanga vplivajo pa na njegov apetit. A je kej predpisano koliko let samo lahko jemlješ Diane35?


Ja meni je skinoren pomagal. Klimicin mi pa dajo brez recepta, ker se poznamo, blush...

Kar se pa tiče diane35 pa meni ni ginekologinja nikoli rekla, da bi bila kaka časovna omejitev....
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 26. Apr. 2012 19:52

Kok hudo obliko pa ste mele, ve ki ste "zdravile" akne?
ker vidim, da jih dosti uporablja te skinorene, klimicine, differine,...pa majo tiste, čist navadne pubertetne mozolje, sicer v malo večji količini. To za moje pojme npr. sploh ni za zdravit, ampak je "normalen" pojav.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 26. Apr. 2012 23:37

jaz sem imela še pri 22 pubertetniško kožo, ko bi se morale stvari že uredit.
Vsak raj ima svojo kačo.
.::ayo::.
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 16. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a .::ayo::. » 27. Apr. 2012 7:36

Jaz sem uporabljala skinoren, sem mela pa težave po prenehanju jemanja KT. Sm mela pa res grozno kožo...se mi je pa zdj koža pozdravla,razn kšnga mazolčka pred menstruacijo znam še dobit. :)
forumsas
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 80
Na forumu od: 28. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a forumsas » 16. Maj. 2012 14:12

ali je katera mogoče morala kaj podpisati pri dermatologu preden je dobila te tablete?
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 529
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 23. Jun. 2012 16:26

Kaj pa une, ki ste jemale te tablete... a ste dobile res hud breakout na začetku jemanja? :)
Tu es dans toutes mes pensées.*
butterfly90
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 12
Na forumu od: 4. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a butterfly90 » 04. Sep. 2012 19:05

Hei hei!

Tukaj še ena, ki ima težave z mozolji.
Probala sem že vse živo, da bi jih zmanjšala (skinoren, Differin, Klimicin, Sumamed, kontracepcijske itd ... Vendar ni nič pomagalo. Zato sem pristala na Roaccutanu, 10mg.
Začela sem jih jemati včeraj.

Zanimajo me vaše izkušnje z Roacutanom.
Po kolikšnem času se je začelo stanje izboljševati,
kakšno dozo ste imeli
stranski učinki,
kakšne kreme uporabljate proti suhi koži,
kakšna je koža po jemanju teh tablet itd.

Uglavnem res upam da mi bo Roacutan pomagal.. Seveda pa bom tudi sama poročala kako te tablete učinkujejo pri meni :)


Lp!
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 529
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 04. Sep. 2012 19:41

Škoda, ker si šla že na tablete. :/ Sicer js ne jemljem Roaccutana ampak so mi ga predlagali vsakič, ko sem bila pri dermatologu pa sem ga hvala bogu zmeraj zavrnila. :) Probaj bit pozorna na prehrano... veliko vode, zelenjava, sadje, nič sladkorja itd. sej veš kako to gre. :) Js sm zdej na dieti in sicer ne jem nič kar je mlečnega. Pač mleko, sir, jogurti, razne smetane itd. vse kar vsebuje mlečne izdelke pa tudi salame seveda kar pa pri meni ni problem hvala bogu. :D Je težko, ker že včasih res ne veš kaj bi dau v usta (tud razne čokolade so kr velika skušnjava ja... razen kakšen košček jedilne pa niti ne škodi :D ) sam se splača potrpet pa sprobat kako to deluje na tebi. Sej ok mogoč, da ti neb pomagal sam probat ni greh. :) Js opažam, da se moja koža izboljšuje... glede Roaccutana ti pa žal ne morm pomagat. :/
Tu es dans toutes mes pensées.*
butterfly90
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 12
Na forumu od: 4. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a butterfly90 » 05. Sep. 2012 10:22

Ni blo druge. Tud na prehrano sem pazila in še pazim. Popijem veliko vode. Mlečnih izdelkov se tudi izogibam kolikor se da, ker itak mleka ne smem pit, sladkarij že tud zelo dolgo ne jem. Privoščim si pa kako tablico temne čokolade :$ :P … Sadja in zelenjave jem veliko – sploh zdaj poleti…
Imela sem tud težave z želodcem in prebavo (sedaj jih nimam več).. se mi zdi da se to tud vidi na koži (na obrazu). Mogoče se je stanje res malo izboljšalo ko nimam več želodčnih težav in ko bol pazim na prehrano ... Vendar še zmeraj nisem zadovoljna. Mogoče sem res malo neučakana.. ker že mam mozolje od 15 leta (7 let). Mam pač to smolo da mi tud sprememba prehrane vrjetno ne pomaga. Drgač pa stres tud zelo vpliva na moje stanje kože, proti kateremu pa nič ne moremo :/
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 529
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 05. Sep. 2012 15:38

Čist vem kako ti je... js mam mozolje že tud od enajstega leta to se pravi isto se dajem z njimi že sedem let sam ok... veliko sem hodila na nege... vmes bla na terapiji z antibiotiki, ki so pač pomagal kratkoročno sam boljš to kot pa nič. :) Vem, da si neučakana tako kot vse, ki mamo res krizo, ker boli pa ne zgleda neki lepo. :( Kaj pa kakšni alergološki testi?
Tu es dans toutes mes pensées.*
butterfly90
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 12
Na forumu od: 4. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a butterfly90 » 06. Sep. 2012 21:11

uu od 11 leta :/ js sm si vedn govorila eh po 20 letu bo ziher bolš... pa še nisem tega dočakala :/
aja pa kontracepcijske tabletke mi tud niso pomagale proti mozoljem (na začetku jemanja sem še celo večji izbruh dobla...

Sem že študirala na alergološke teste ja... sam se nikol nisem spravla, da bi šla. Morem mal zdravnici rečt da mi da napotnico (je pa čakalna doba se mi zdi da okol pol leta - na napotnico.. kuk se spounem ko sem nazadnje gledala)

na konc že res ne veš ka bi nardiu..
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 529
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 06. Sep. 2012 21:38

Samo me prav čudi glede na to, da res skrbiš za prehrano in to, da se ti ni izboljšalo k bi se moglo vsaj mal. :) Katere kontracepcijske si pa jemala, če smem vprašat? :) Ja napotnico si pa res čimprej zrihtej, da še tam probaš če ti bodo kaj povedal al pa svetoval. Aja pa lih nedolg nazaj sm "odkrila" afriško črno milo, ki je čisto naravno pa baje pomaga. Je res, da baje malo izsuši kožo sam še vseeno je bolš posegat po naravnih čistilih in to kot pa tisti kemiji. :) In ja vem kako ti je... na koncu si že čist obupan. :/ Trenutno me boli cela faca in samo čakam na izboljšanje.
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 645
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 07. Sep. 2012 6:19

Ah dajte no, ene pišete o Roacutanu tak, kot da je to najbolj nevarna snov, ki jo lahko date vase, zaradi katere je že najmanj pol planeta umrlo. Ja, imajo možne nezaželene učinke, tako kot vse tablete, ki so bile kdajkoli proizvedene. Ampak dejstvo je, da je mnogim zelo pomagal in se jim po jemanju mozolji niso več ponovili. Tudi kontracepcijske niso nič manj nedolžne in še celo štalo ti naredijo na faci, ko jih nehaš jemat (da o ostalih "čudovitih" posledicah ne bi).
Kar se pa tega mila tiče, če praviš da izsuši kožo to pol tudi ne bo ok, ker se ti pa pol lahko zaradi tega pojavljajo mozolji.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov