PAP - bris materničnega vratu

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 550
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 08. Dec. 2009 22:14

A imate po posegu kakšne spremembe? Kako je pa z izcedkom ga imate po posegu še?
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1764
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 14. Jan. 2010 0:56

če ti že 2 določjo da se neki dogaja tm not,da so ene spremembe in dobiš spet rok odvzema čez pol leta...a bi blo dobr prnehat s KT al je useen? a se loh zdj cepm prot temu al lahko samo predn ti kaj odkrijejo,preventivno?
mateja79
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 372
Na forumu od: 10. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mateja79 » 16. Jan. 2010 23:10

Tabletke pomoje lahko ješ, če jih ne bi smela bi ti že ginekologinja kaj rekla. Cepljenje pa ne bi imelo učinka, če si že okužena. Pa tako ali tako cepijo samo mlade punce, običajno še pred spolnimi odnosi.
lauren
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 31
Na forumu od: 3. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lauren » 04. Feb. 2010 11:01

Smetka_ napisal/-a:Ne vem, dober imunski sistem?

Veliko jogurta, jemala sem Eko imun tablete, pa tampone s šentjanževim oljem sem si vstavljala za 3 urce 14 dni v nožnico. Čez 2 meseca sem imela prvi pap in je bil a, pa potem čez 2 meseca spet pa je bil spet a.

Če je pa moja kura 14 dnevna k temu kaj pripomogla pa ne vem.


Ali si takrat jemala tudi kontacepcijske tabletke? Ker sem ravno slišala, da šentjanževka vpliva na njih, da ne delujejo stoprocent :S
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 08. Apr. 2010 8:50

Ja, s temi brisi zna bit včasih cel cirkus. Moj izvid PAP-testa je bil normalen, na srečo, tega me je blo kar strah. Se potem za naprej to dela na vsake 3 lete al kok? Drugač naj bi bil ta HPV full razširjen, tko da če bom mela kdaj drugega partnerja se grem raje prej cepit, rajši dam tsiti denar, kot pa da mam pol težave kot punce, ki so mele posege in pisale to temo...
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 45
Na forumu od: 17. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a MolliKa » 06. Maj. 2010 10:37

Živjo,

tud jst sm mela že 3 vzeme brise v ene letu :S ker ji biu pvi slab mi je vzela šenkt čez pou leta. Pa mi je sicer že pr prvem rekla da je to lahko samo vnetje in da se pr 80% žensk samo pozdrav, čez pou leta mi je to obarvala in so ble neke spremembe...mesec dni nazaj pa mi je tisto ki je blo spremenjen odščipnla in poslala v LJ jutri pa mam pri njej pregled pa še za izvide izvem. Me je kar malo strah da ne bi blo kej hujšga :( je pa mela tud mami in so ji obrezal maternični vrat. Je pa rekla gin. da je to na konc materničnega vratu tko da ni nč narobe. Najbol me skrbi zarad tega ker že neki časa poskušava za otročka (pa še ni ratal).

Lp
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 06. Maj. 2010 10:45

Mollika-mislim da to kar opisuješ tukaj in tvoje oz. fantove težave v drugi temi, da je povezava med tem. Moje sicer laično mnenje je pa je vzrok HPV, ki povzroča spremembe na materičnem vratu, določen tip pa tut genitalne bradavice. Po tvojem opisu sodeč, ne vem če ma tvoj fant to, ker jz to vživo še nism vidla! Verjetno so pa podobne kot bradavice na rokah, predvidevam.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 27. Sep. 2010 6:35

Kopiram od drugod:

chiky napisal/-a:Pozdravljeni, pred pol leta sem bila prvič pri ginekologu in sem domov dobila pošto, da moram prit na ponoven odvzem brisa čez 6 mesecev. takrat mi je tudi rekla da imam neke virusne spremembe na zunanjem splovilu in da moram nujno uporabljat kondom - kar tudi vedno sem in še vedno ja. No ta tedn sem bila na pregledu in mi je tud ginekologinja rekla, da sem imela takrat izvid cin1 in da sm pač zato mogla prit še 1x čez pol leta. ko me je zdaj pregledovala je neki govorila da pod povečavo vidi neke spremembe.... potem mi je dala tudi neke globule z iodom (verjetno za razkuževanje??), ki jih moram jemat po menstruaciji. jz sem zdaj super zaskrbljena in skos mislim samo na to :( skrbi me da bo tokrat izvid cin2 ali celo 3 in da bom mogla na operacijo - konizacija ali kako se reče... a mi lahko katera ki je bila pove kako to zgleda? koliko časa si v bolnici predvsem to me zanima? mene res ful skrrbi......sploh ne morem tega odmislit...in glede na to da pošta pride, če pride, šele po 5 tednih se mi bo direktno zmešalo do takrat :/
v kolikem času se sploh cin1 lahko spremeni v 2 ali 3?
hvala!


Amaya_91 napisal/-a:Mislim, da je najbolje, da se o tem pogovoriš s svojo ginekologinjo, saj je ona edina, ki ti bo lahko na tvoja vprašanja odgovorila strokovno. Pa še tvoj primer pozna.


čuftika napisal/-a:ne bi ti znala povedat kak to zgleda, saj tega nisem dala skos. Lahko pa poiščeš temo o PAP-testu (pod zdravjem), tam vem da je več punc opisalo poseg in vse kar je v zvezi s tem. Lahko tut pobrskaš po netu HPV-ju, predvsem upoštevaj nasvet ginekologinje glede zaščite in se ne sekiraj preveč (saj nič ne pomaga).
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 502
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 02. Okt. 2010 22:26

A ko ti naredijo te posege, ki jih omenjate, je okužba še v telesu ali ne več? Ženska, ki je nekoč imela pozitiven bris in kasneje šla na poseg, še lahko prenese virus ali karkoli to že je na partnerja ali ne več?
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2099
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 04. Okt. 2010 13:59

Jap.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 04. Okt. 2010 22:41

seveda da imaš virus še v sebi in ga posledično prenašaš naprej...
S posegi ti odtranijo samo spremenjene celice na materičnem vratu, virus pa ostane, se ga ne da odtranit, tak kot herpes, enkrat ga dobiš in ga imaš potem celo življenje.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 472
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 06. Okt. 2010 12:51

Zanima me koliko so dejansko zanesljivi ti brisi? In vem da se je enkrat govorilo da nekateri teh brisov niti ne pošljejo na testiranje?
Danes sem bila šokirana in si ne znam predstavljati kako je bila šele šokirana ženska ki je kar naenkrat zvedela da ima raka in mora čim prej na operacijo.
Redno je hodila na brise in vedno vse ok, letos se je pokazalo da nekaj ni vredu, bris ponovijo spet ni vredu, jo pošlejo na odščip in zdaj se mora prijavit na operacijo ker ima raka na materničnem vratu in je menda že precej hudo.
Ravno redni brisi naj bi pomagali pri zgodnjem odkrivanju??? :?
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 07. Okt. 2010 12:55

Mah, jz zaupam svoji ginekologinji, torej ne dvomim o tem ali brise pošlej naprej. Ja, redni brisi naj bi pomagali pri odkrivanju zgodnjih sprememb in preprečevali raka na materičnem vratu, zdej kaj se je zgodilo nihče ne vem, ali niso brise pošiljali ali so se pri pregledu zmotili ali je enostavno rak tak hitro napredoval... :?
Redno je na vsako leto al kak misliš?
Ker eni pravijo da ti pripada na vsaka 3 leta po zavarovalnici, ampak raje si plačam vmes pa grem na pregled, kot pa da se potem žre ko je kaj narobe. Moje mnenje pač. Je pa tak da več partnerjev imaš, večja veretnost da stakneš HPV, je pa res da so danes že skor vsi okuženi s tem virusom, odstotki v zložeki o HPV-ju pravi da je celo odstotek večji kot 75%... kar pa niti ni čudno, če mene vprašaš, saj večina mladih začne sexat pri 14-ih in menjava spolne partnerje kot po tekočem traku. proti tem se pa nč ne da nardit, ker zdravila itak ni, edino cepivo...
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 472
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 07. Okt. 2010 14:21

Ja hodila je na preglede vsako leto, ker je to doletelo že njeno mami, zato je še tako večji šok da je zadeva že tako napredovala.
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 189
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 25. Okt. 2010 12:26

Mene pa zanima koliko je za plačat, če greš na pregled prej kot v 3 letih?

Mam problem, ker se mi niti ne sanje kdaj sem bila na tem pregledu. Sem pa bila do sedaj samo 1x in tist list, kjer je pisalo kdaj približno naj pridem sem zgubila/hitla :evil: (je pa bilo takrat vse v redu).

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]