Paleo dieta - dieta jamskega človeka

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Poznaš Paleo dieto?

Da
5
56%
Ne
4
44%
Skupaj glasov : 9

Uporabniški avatar
klavdy33
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 76
Na forumu od: 11. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a klavdy33 » 24. Jul. 2013 12:42

Jz sm se predvsem znebila napihnjenosti za kar sm se imela zahvaliti pivu, fast foodu, gaziranim pijačam in podobnim "biserom". Drugače pa moje telo ne pogreša "prepovedanih stvari" in nikoli nisem lačna, zato nebi rekla da je dieta kruta in kakršnakoli bližnjica do manjše kilaže. Pa da se razumemo, seveda grešim pa si privoščim kako stvar, k je načeloma ni na "seznamu dovoljenih živil" - morš se kdaj pocrklat (sploh med PMS-jem), pa bolj si motiviran če se kdaj nagradiš, pa tud ne vem kake škode občasna pregreha ne nardi če si prej večinoma v grehu "živel". Za lepo izoblikovano in čvrsto telo je logična telovadba (začela sm s tekom in aerobiko, da bomo tud to dosegl :cool: ). Moj glavni point je bil bolj zdravo prehranjevanje in znebit se te napihnjenosti zrd vse zaužite svinjarije. Zmer se najdejo haterji pa na srečo tud somišljeniki, debata je odprta za vse, cenim vse feedbacke :)
We're young, we're fine... let's do some damage!
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 24. Jul. 2013 14:26

Itak da, saj je pa čist znanstveno potjreno da junk food deluje po pricnipu dvigovanja ravni serotonina. Henceforth, ko si en čas brez, si ne želiš več tolk tega. O vplivu na zdravje in počutje se pa itak opazi razlika takoj. Sam to ni lih paleo, to je erm.... zdrav način prehranjevanja. Če greš pogledat ene zagrizene fitneserje pa pogledaš jedilnik, ki ga imajo uni na paleo, je precej drugačen od ''modernega'' paleo jedilnika brez procesirane hrane. Sicer pa neme veze kak se reče in al je in al ni, važn da se ti počutiš bolje in da si zadovoljna ti in tvoje telo :wink:
Uporabniški avatar
klavdy33
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 76
Na forumu od: 11. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a klavdy33 » 25. Jul. 2013 7:46

Črtanje junka fooda vsekakor ni paleo dieta, ampak da sm se spravla k tej spremembi sm rabla konkretn plan, neki oprejemljivga da sm se držala/se držim tega :)
We're young, we're fine... let's do some damage!
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 26. Jul. 2013 22:34

pa sej v bistvu sploh nima veze, kakšna je dieta, glavno da nekomu ustreza pa se je lahko drži :D

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]