Obrabljeni hrustanec

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1439
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 21. Avg. 2008 23:28

red*cherry napisal/-a:
ženska napisal/-a:Meni se je pri vaji s peskom zelo izboljšalo stanje. Za moje okrevanje je bila super.


O čem to govorite? Kakšna je to vaja s peskom?


Vaje z vrečko, napolnjeno s peskom. Poglej na prejšnji strani.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1401
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 08. Sep. 2008 12:46

Jaz sem imela pred leti podoben problem; prov tako kot si ti napisala; kakšno leto po tem ko sem nehala trenirat rokomet nisem mogla niti sedet več normalno, ke so me sklepi skos boleli...

Ortopedinja mi je dala nek list z vajami; da vsak dan raztezaš določene dele telesa.... Za nekaj časa mi je odsvetovala tek, kondicijsko hojo in pač vse vrste razgibavanja kjer se veliko poskakuje da kolena trpijo.. pa mazala sem s kremo Glukozamin al neki tazga. (ne spomnm točno kak se reče)
Se mi zdi da je krema pomagala; zdej večino stvari lahko delam normalno, sam še vedno me vse boli če sem dolgo v eni in isti poziciji oz če preveč delam s koleni.
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 817
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 08. Sep. 2008 13:54

Kreme dobiš v lekarni brez recepta in na dnar. :D
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 817
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 08. Sep. 2008 14:46

Ma kreme ti ne bo dal na recept. To ni zdravilo, to so samo "prostovoljni dodatki", če želiš. To boš mogla plačat. Pa ni tolk, par evrov. Jst mam kremo Pernaton, men je fajn.
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 03. Jul. 2013 20:22

jaz tudi razmišljam o glukozaminu :) trenutno ga jemlje samo pes in zgleda, da mu pomagajo, ker se dost lažje vstaja (stare kolke ma drugač :D )

pri meni je pa tak da za (desno) koleno sem itak navajena, da me občasno boli, ker me je bolelo že prej, tak da glede tega bo ziher treba kaj ukrenit, pasa za koleno žal ne najdem več :(

drugače pa mi živce parajo kolki, ker mi na vsaki korak pokajo. VSAKI! in bom znorela, resno. dokler se ne spomnim na to je ok, ko pa enkrat slišim pa ne gre iz glave :roll:
in med določeno vajo - npr. mountain climbersi - me to pokanje včasih tudi boli. sem pisala na ortopedski forum pa mi niso znali povedat kaj bi blo narobe :S
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 25. Dec. 2013 15:03

Na žalost lahko tudi jaz nekaj malega prispevam v tole temo. Zadnje tri tedne opažam "hrustanje" v kolenu - po kakem mesecu telesne neaktivnosti (novembra je bila norišnica, in ni bilo časa za športanje). Vse delam brez bolečin, občasno (ko razmišljam o temu :D ) se mi zdi kot da čutim neko "napetost" v kolenu, ampak to je najverjetneje samo v moji glavi.
Ker sem zadnje čase malček hipohondrična sem šla k splošni zdravnici, ki me je leže na mizi fajn prešlatala po kolenu, stegovala koleno pod različnimi koti, zasuki... vse brez bolečin. Diagnoza - obraba pogačice. Svetovala mi je različne vaje, odsvetovala glukozamin (naj ne bi bil dokazano koristen) in mi povedala, da ima sama precej hudo obliko artroze kolena, in da je stestirala tudi tole novo terapijo, ko ti v sklep vbrizgajo tvoje lastne trombocite. Pravi, da dva meseca po zaključeni terapiji ne vidi nobenega učinka. Svetovala veliko gibanja, a ne športov, ki močno obremenjujejo kolena (omenila je hribolazenje, tek in mi prepovedala orbitrek, ki ga zadnje čase pogosto uporabljam). Posebej pa je pohvalila tisto vajo, ko v fitnesu steguješ kolena proti obremenitvi (naj bi se hitro okrepile mišice okrog kolena in razbremenil sam sklep).
Kakorkoli, če ima katera kak pameten nasvet, ga bom ful vesela :).
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Green Cookie
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 568
Na forumu od: 1. 10. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Green Cookie » 27. Dec. 2013 18:23

jemanje selena in vitamina D lahko pripomore k manjšim bolečinam v sklepih...sicer pa je moja babi zmeraj delala domače napitke, za sklepe ji je ZELO pomagal nastrgan surovi hren, ki ga je prelila z medom, nato pa vse to v steklenici pustila stati slab mesec. Vsak dan je potem zaužila žlico do dve tega napitka in je bilo :D aja, pa spila je veliiiko koprivinega čaja...te stvari za razliko od zdravil zdravijo vzroke bolečih sklepov, ne pa samo simptome..

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]