Modrostni zob

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1427
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 02. Jul. 2009 10:38

miteq napisal/-a:Kaj je tukaj sploh katera, ki si NI dala spulit modrostnih zobov? Jaz imam vse 4 zunaj, pa jih ne mislim dat odstranit. Spomnim se, ko prihajali ven, je malo bolelo, zdaj pa že nekaj časa ni krize. Upam, da bo tako tudi ostalo.


js si jih nism dala zrit.. mogla bi si jih k mam premajhno čeljust in so sam napou zuni in včasih zna tudi fajn bolet, sam bi mi mogli rezat dlesn tko da to odpade
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2157
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 02. Jul. 2009 13:25

Saj morajo skoraj vsem, ki si dajo modrostnike ven, prerezat dlesen. Kako pa naj sicer pridejo do zoba. Imaš lokalno anastezijo, tak da nič ne boli. Vsi so/bomo preživeli, verjetno bi tudi ti.
Če pa raje cel lajf trpiš bolečine, po možnosti ti modrostniki še kake druge nepravilnosti povzročajo...naj te opozorim še, da osmice zelo rade zgnijejo, ker so nedostopne in se jih težko čisti.

Tvoja odločitev, samo jaz nisem strokovnjak, se ne spoznam na zobe in zato raje naredim tako, kot mi reče zobozdravnik. Verjetno, da ma on bolj prav, kot pa jaz. Pa si jih tudi ne bi dala ven, ker me čist nič ne bolijo.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Prispevkov: 1697
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 10. Jul. 2009 12:28

MIS_MAS
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 251
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a MIS_MAS » 06. Feb. 2011 18:36

Za vse tiste, ki ste se že soočile z modrostnimi zobmi. Kakšni so ubistvo znaki, da se modrostni zob začne rasti? Danes sem namreč opazila na zgornji levi strani malo oteklino nič me sicer ne boli, ampak uuupaaam da kje ne prihaja modrostni zob ven :?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 06. Feb. 2011 20:49

Uf, po moje da odvisno kolk rapidno ti rastejo, v kakšnem položaju so, v katero smer rastejo, od tvoje čeljusti in pozicije ostalih zob. Meni so izrastli trije v roku enega leta, občutila sem nabreklo dlesen na tem področju, ki je bla tud rdeča, kasneje sem dobila grozne bolečine, ki sem jih dojemala kot da rastejo iz zadnjih molarjev, na dveh koncih mi je celo odstopil del dlesni nad zobom, kar je na srečo potem obliteriralo, ampak mam še zmer male štrlce. Ko so enkrat zobi pogledal ven je blo težav konec, so zrasli ven v miru. Ampak jih moram pometat ven, ker mi delajo pajdr z drugimi zobmi.
Uporabniški avatar
Antea
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 51
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Antea » 07. Feb. 2011 11:14

Jaz sem si pred 14 dnevi dala operativno odstraniti vse 4 modrostne zobe naenkrat. Zadevo opravijo v splošni anesteziji. Sicer imam še vedno oteklino in potpludbe na obrazu, vendar mi ni žal, da sem se za to odločila.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 472
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 07. Feb. 2011 12:01

ojoj... vse 4 naenkrat :eek:
Mene čaka marca druga operacija, ampak mi izpuli po enega je pa res da mi bo moral kost odpreti in za samo en zob porabi dobro uro da ga spravi ven.
Meni se opazi da rastejo zato ker mi porivajo ostale zobe, pa seveda na sliki se lepo vidi da rine v napačno smer :(
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1369
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 09. Feb. 2011 0:08

Umrla bi, če bi mi 4 naenkrat odstranili :eek: . Že ko so mi 1, sem se počutila, da mi pol glave fali :D , da ne omenjam, da po enem mescu še vedno samo na eni strani jem, da ne bi slučajno kej poškodovala. Potem sploh jedla ne bi nič trdih stvari kak mesec ...
Enga sem si že dala ven, ni bilo problema, bolelo nič, samo strah me je bilo pa ful :oops: . So se mi pa zobi začeli premikati, ker so mi modrostni zobi zrastli in niso imeli prostora, tako da se mi je oblika zobovja sfakižila.
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 876
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 09. Feb. 2011 12:31

Js mam čez 14 dni zobarja in mi je že zdj slabo. In se že bojim, da mi bo rekel, da morajo modrostni ven... Do sedaj sicer z njimi nisem imela nobenih problemov, tud ko so rinili na plano, me ni bolelo. Samo prostora zanje pa ne vem, če je v resnici dovolj...
Ja, bojim se zobarja. Ful! :?
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1624
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 09. Feb. 2011 14:16

Jaz imam že vse modrostne zunaj, že kar nekaj časa. V bistvu niti ne vem, kolk let že, ker me ni nikoli nič bolelo, ko so mi rastli. Nikoli nisem nič čutila. Tako da imam kar srečo s tem.
Uporabniški avatar
Antea
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 51
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Antea » 10. Feb. 2011 18:38

Ajča napisal/-a:Umrla bi, če bi mi 4 naenkrat odstranili :eek: . Že ko so mi 1, sem se počutila, da mi pol glave fali :D , da ne omenjam, da po enem mescu še vedno samo na eni strani jem, da ne bi slučajno kej poškodovala. Potem sploh jedla ne bi nič trdih stvari kak mesec ...
Enga sem si že dala ven, ni bilo problema, bolelo nič, samo strah me je bilo pa ful :oops: . So se mi pa zobi začeli premikati, ker so mi modrostni zobi zrastli in niso imeli prostora, tako da se mi je oblika zobovja sfakižila.



Ne bi umrla, no vsaj jaz nisem in še mnogo drugih ;). Meni ni žal, da sem šla odstraniti vse naenkrat, predvsem zaradi bolečine. Pri splošni anesteziji je lažje, ker spiš in nič ne veš kaj delajo, potem pa tako dobiš zdravila, ki olajšajo bolečino. Moram priznati, da me po operaciji niti en dan ni (preveč) bolelo. Edino nerodno je, ker imaš zatečen obraz in težko govoriš in ješ. Ampak gre, če se potrudiš.
Zdaj po 17 dneh sem mi samo ena rana še ni zacelila, ker sem imela probleme z izgubo krvi med operacijo, drugače pa že vse normalno jem. Kruh, testenine,....
girasol.*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 26
Na forumu od: 25. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a girasol.* » 23. Jul. 2011 12:23

Meni je pa pred kratkim začel modrostni zob rastit in me je zelo bolelo. Nekaj dni sem hodila k zobozdravnici po trakce, potem sem pa šla k kirurginji, da mi je samo dlesen prerezala in da bo s tem zob lažje zrastel. Ven si ga še nisem mogla dat, ker grem naslednji teden na morje. Je katera že imela to, da so ji samo dlesen prerezali in s tem osvobodili zob?
It's better to lose a moment in your life, than your life in a moment.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 493
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 17. Nov. 2011 16:02

Hey babike...mene pa zanima, če je katera ža bila na kirurški odstranitvi modrostnega zoba? Jaz sem bila februarja na ambulatni odstranitvi zgornjega, pa je blo čist kul, včeraj pa so mi kirurško odstranili spodnjega..Ko je injekcija popustila, sem 1 uro jokala od bolečne, tablete niso primle, spala nisem nič ponoči...mi je pa čudno, da me boli vse spodaj pod brado in ko požiram slino.. kot da bi imela angino sam na levem del :D :D :D :lol:
Je imela kera podobne izkušnje? Koliko časa vas je kaj bolelo?
harmony3
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 4. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a harmony3 » 17. Nov. 2011 19:31

Živijo!
Jaz sem bila že dvakrat na odstranitvi modrostnih zob (s tem, da so mi vzeli ven dva naenkrat, zgornjega in spodnjega hkrati).. To je bilo pred enim letom. Spomnim se, da me je prve tri dni fuuul bolelo, od vratu do glave, vseeee. :/ To je normalno. Prvi dan nisem jedla sploh nič, potem pa nekaj dni samo tekočo hrano. Po tretjem dnevu pa je bilo vedno bolje. Rana ne boli več po dveh tednih, celi pa se še dober mesec. Sem pa takrat vzela kar nekaj Nalgesinov na dan. Ampak res pazi, da se to rana slučajno ne vname.. Upam, da ti bo čimprej bolje!! Počivaj :)
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 493
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 18. Nov. 2011 8:34

Hjoooooooooo danes boli skoraj bolj kot včeraj...satan! :evil: S tabletami pa se kar fajn filam...Meni je sicer včeraj uspelo pojest mini porcijo špagetov, ker sem jih na drobno nasekala, pa puding sem pojedla..tolk, da nisem tablet na prazen želodec glodala :D No danes pa je bil jogurt spet podvig, me kar fajn boli spet :(

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov