Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

htc_ribica
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 22. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a htc_ribica » 22. Mar. 2011 11:45

Pozdravljene!

Imam eno vprašanje za vas! :) stara sem 22 let, KT jemljem že 5 let, pred enim letom pa sem jih zamenjala. Menstruacija je bila po pričetku jemanja vedno redna, po navadi sem jo dobila na ponedeljek, nato se je kar na 1x prestavila na nedeljo. Sedaj pa se je pojavil problem. S sobote na nedeljo se je pojavil rjav izcedek, v nedeljo ko pa bi morala nastopiti menstruacija pa je vse izginilo (tudi beli tok, ki je po navadi kar močen). V ponedeljek zvečer se je nato pojavila rahla krvavitev rdeče barve, ki se je danes (v torek) zopet spremenila v temno rjavo in nato izginila. Kaj za vraga naj bi to pomenilo?? Nezaščitenih spolnih odnosov nisem imela. Sem pa cel vikend preležala doma z vročino in močnim kašljem. Mislite, da bi mogoče lahko bil to vzrok za takšne spremembe?
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 264
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 09. Jun. 2011 19:11

Zdravo!
Menstruacijo imam vsak mesec redno,ta mesec mi je zamujala 1teden in bila je zelo šibka.Vsak mesec sem imela srednje močno.Noseča nisem in na KT nisem.Kaj mogoče ve katera vzrok oziroma je imela že katera tak podobn primer?
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 338
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 10. Jun. 2011 7:49

meni se ne zdi nič hudega, malo hormonskih motenj in se menstruacija premakne, brez skrbi. Pri meni je bilo celo tako, da sem imela 14 dni skupaj menstruacijo, ker pomeni da sem imela dve za poredoma :)
iza155
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 18. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a iza155 » 18. Jun. 2011 22:10

Js mam en problem, 4 leta mam že menstruacijo in letos bo 4-to leto, da grem na morje od kar jo mam. Vsa 3 leta sem jo do zdaj mela na morju in seveda s tem tud uničene počitnice. Lani sem jo imela do 1 julija, šla na morje 6-tga in jo že takoj naslednji dan spet dobila, pred leti isto.. v roku enega tedna. Najverjetneje zaradi spremembe okolja in usega, tampone uporabljat mi je bol tko, ker se nimam kam it preoblečt po tem, ko pridem iz morja. Zato me zanima, kaj se da v takem primeru naredit... naj jemljem že iz preventive tabletke (mam Primolut) al naj jih začnem jemat po parih dneh na morju? Hvala za usako pomoč, ker res nočem tud letos met uničenega dopusta. Aja pa stara sem 17 in mam drugače lepo redno menstruacijo.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 19. Jun. 2011 21:55

hmmm, ej nimam pojma, ker kot praviš maš menzo na 1 teden, zaradi spremembne okolja. Primolut se pa začne jemati 3 dni pred pričakovano M. Magari se posvetuj z ginekologinjo, če ne bo kaj narobe da začneš 3 dni pred morjem, jest Primolut, čeprav M ne pričakuješ in ga potem ješ cele počitnice. Raje vprašaj da ne bo kaj narobe, ker jz sem si velikokrat M že prestavila, ampak imam zelo redno M, nikoli tko zarad stresa, pa sprememb okolja... Fajn zrihraj!
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 299
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 18. Jul. 2011 16:19

iza155 napisal/-a:Js mam en problem, 4 leta mam že menstruacijo in letos bo 4-to leto, da grem na morje od kar jo mam. Vsa 3 leta sem jo do zdaj mela na morju in seveda s tem tud uničene počitnice. Lani sem jo imela do 1 julija, šla na morje 6-tga in jo že takoj naslednji dan spet dobila, pred leti isto.. v roku enega tedna. Najverjetneje zaradi spremembe okolja in usega, tampone uporabljat mi je bol tko, ker se nimam kam it preoblečt po tem, ko pridem iz morja. Zato me zanima, kaj se da v takem primeru naredit... naj jemljem že iz preventive tabletke (mam Primolut) al naj jih začnem jemat po parih dneh na morju? Hvala za usako pomoč, ker res nočem tud letos met uničenega dopusta. Aja pa stara sem 17 in mam drugače lepo redno menstruacijo.


Tud jst imam s tem probleme, ceprav sem ze starejsa kot ti. Jst pa tako naredim, da takoj prvi dan ko dobim M rezerviram dopust, tako da v bistvu takoj, ko je konec grem na morje. Glede na to, da pravis, da imas sele 4 leta M se pri tebi se ureja pa se sprememba okolja...
Jst ravno zdaj cakam M in mi ze 1 teden zamuja, tako da je cist bed, ker lahko grem na morje in jo dobim tam, lahko pa cakam, da dobim in sele nato rezerviram kar pa je vprasanje, ce dobim sploh se kaksno sobo prosto na morju, ker se bliza avgust :evil:

Bi pa se vprasala, ce kera kaj ve... imam ze kaksne 3 - 4 dni rahle krce kot pri M... ali je mozno, da bo kaj kmalu? Sicer jo imam vedno na nekje 37dni, danes pa je 38dan. Noseca pa sigurno nisem! Ma ko me tako matra to, ker imam obcutek, da tako ali tako ne bom dobila proste sobe na morju, ker cakam to M... :evil:
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 18. Jul. 2011 20:45

Ma ene pa res komplicirate, no. Pa sej ni menstruacija neka bolezen. Verjamem, da je tečno jo met na morju, sam raje boš tvegala, da boš ostala brez dopusta, kot pa pač imela par dni M na morju. Js sem lani mela M lih med štiridnevnim kruzanjem z džipom po puščavi, kjer nismo mel 3 noči niti tušev in sem se morala zanašat na čistilne robčke. Čez dan še wc-jev ni blo in se je hodilo scat v grmovje, če se je našel kak v puščavi. Sam je pač tak naneslo, kaj naj. Ve pa v apartma na morje ne bi šle z M. Brez zamere, sam sem mogla, ker mi je že naslov te teme čist patetičen :D
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 299
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 18. Jul. 2011 20:56

Glede na to, da grem za zelo kratek cas na morje (1 teden) in se to placamo precej drago (nimamo drugih moznosti), menstruacijo pa imam prav tako 5-7dni je vseeno bolje ne iti kot pa iti pa vrzt dnar stran dobesedno. Jst se grem na morje kopat, vse ostalo lahko pocnem tudi doma.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 18. Jul. 2011 21:06

obstajajo novi tampončki ki so takšne primere prav zakon. Men je tud mal čudn zakaj tok komplicirate,pa da si dopust po menstruaciji urejate.

Sploh pa nevem zakaj bi bila M žensko prekletstvo. Jz sm prav vsak mesec vesela, ne glede na to kdaj pride... :D
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 299
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 18. Jul. 2011 21:21

Ja no, pac tko je, ne gre drugac. Bolje dopust po M urejat kot pa sploh ne, meni je do zdaj vsako leto uspelo, le pred leti sem jo dvakrat imela na morju. Men to ni problem, bedno je samo, ce zamuja in ne ves kdaj bo, zaradi rezervacije. V 10 letih od kar hodim na dopust tako, da gledam kdaj bom imela M je zdaj prvic prislo do "komplikacij". Prej, ko nisem gledala na to se je pa dvakrat zgodilo, da sem jo imela na morju.
In jst ne morem uporabljat tamponov...
Aja, no, ce bi sla kam drugam in ne na morje tud jst ne bi gledala kdaj jo bom dobila, ker grem pa na morje zaradi morja bi bilo pa mal cudno, da bi se mi je*** za to.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1369
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 18. Jul. 2011 23:21

Nesanica napisal/-a: Sploh pa nevem zakaj bi bila M žensko prekletstvo. Jz sm prav vsak mesec vesela, ne glede na to kdaj pride... :D


Potem pa še nikoli nisi bila na urgenci, zaradi M. Pri meni je to kot sodni dan lahko; rešilc, inekcije, infuzija,.. In nisem prav nič vesela, ko pride.
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 19. Jul. 2011 16:56

Tudi sama sem že padla skupi od M, da vsak mesec zaradi nje bruham in sem lahko prva dva dni samo doma, pod tableti, ne omenjam. Pa sem še vseeno vesela, da pride, to ni nikakršno prekletstvo...

Za nekatera dekleta: tiste, ki boste imele celo zivljenje toceno na dolocen dan M in kolicinsko enako iz meseca v mesec, imate zgol sreco, ste ene izmed zelo redkih. To je bol izjema kot pravilo. Zato ne delajte take panike, ce M malo zamuja oz. se njena kolicina spremeni.

Sama ne uporabljam nobenih M koledarčkov, niti nevem točno, na koliko dni jo imam. Vem pa približno, pa je še zmeraj do zdaj prišla.

Res ne razumem, zakaj nekatere delajo tako paniko, ker bi njihova M mogla priti v ponedeljek, pa je prisla sele v sredo. Pa sej nimate svicarske ure no!
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 299
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 19. Jul. 2011 18:00

Sej jst se ne sekiram, sploh pa, ce je tko kot pises "morala bi priti v pon. prisla je pa v sredo" zaradi tega se se nikoli nisem sekirala, tudi zdaj se ne bi. Mi pa zamuja zdaj ze 9 dan in se v bistvu sekiram bolj zato, ker bi morala na morje te dni in zdaj cakam... Drugac pa se ne sekiram, mi je zamujala tud ze po 12 dni...
Uporabniški avatar
SWEET_THING
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 42
Na forumu od: 10. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEET_THING » 19. Jul. 2011 21:30

Nabavi si Lunetko al pa tampone pa bo morje brez skbi :D
”It’s better to be HATED for what you are, than LOVED for what you are not!”
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 19. Jul. 2011 23:23

funny baby pisala sem nasplošno, ni letelo nate.

sicer pa meni M ni ovira, da nebi šla na morje, če lahko funkcioniram normalno :)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

cron