Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Avrora6
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 11
Na forumu od: 5. 4. 2013
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Avrora6 » 11. Apr. 2013 12:04

Jaz sem jemala kontracepcijske tabletke 2 leti.
Ko sem nehala se mi je pa eno leto grozno mastila koža (najboljše da bi se na 4 ure umivala, drugače sem bila kot da bi me z oljem polili - pred jemanjem tabletk nisem imela težav z mozolji), od tega je že 4 leta, pa imam še vedno precej mozoljev, samo masti se mi koža manj.
Od takrat naprej si moram na 2 dni prati lase, ker so tudi mastni.
Poleg tega so se mi, ko sem nehala jemati tabletke, nehala nihanja v razpoloženju, med jemanjem tabletk sem bila ogromnokrat slabe volje, pesimistična in zelo razdražljiva.
Poleg tega imam zdaj precej večjo željo po spolnosti, poleg tega je tudi nožnica precej bolj vlažna.
Mestruacije sem imela redne od prvega meseca prenehanja naprej. S časom so postale menstruacije še krajše, kot med jemanjem tabletk, z občasnimi bolečinami, ki pa niso prav hude.
In sem totalno odočena, da se tabletk ne dotakem nikoli v življenju več! :mad: So mi čisto porušile hormonsko ravnovesje v telesu, kar je zelo močen in negativen učinek na žensko telo, da si ne mislim take škode delat. Obenem pa se počutim bolj jaz, bolj pristno brez njih. Prej kot da me je imelo nekaj drugega pod kontrolo (hormoni v tabletki ane) in nisem mogla biti jaz taka kot sem bila pred tabletkami. Zdaj pa sem spet :)
~ Najtemnejša je ura, ki ji sledi sončni vzhod ~
klok
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 9
Na forumu od: 8. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a klok » 15. Apr. 2013 20:32

Pri meni je bilo enako kot preden sem jih začela jemat.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 24. Maj. 2013 12:05

Jaz sem jih tud nehala jemat pred kratkim. Sicer moram potrkat na les da sem očitno ena redkih srečnic, ki s KT oziroma njihovimi stranskimi učinki nisem imela problemov. Ampak doba 10 let z vmesnimi kratkimi pavzami se mi je kr naenkrat zazdela kr dolga in sem pač nehala. Je bla to še zadnja taka kemija, ki sem jo v sebe metala.

Se pa od vsega najbolj bojim, da bodo menstruacije spet ratale take kot so ble .... :(
Uporabniški avatar
skepticone
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 94
Na forumu od: 3. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a skepticone » 21. Jul. 2014 21:29

A je katera od vas jemala ze Belara KT? Jaz sem imela pred letom yaz 3mesece in nisem nikoli imela nobenih simptomov razen malo povisane teze.

S to belaro pa sem po enem tednu jemanja opazila taksno anksioznost, da se jesti ne morem. Imam tiste strahe da se bom zadusila s kosi hrane (v pretekloati sem imela enkrat taksen dogodek da se mi je zataknilo meso in imam zdaj vse strahe pred mesom In jestjem samim) potem razmisljam o fantu, ce ga imam sploh rada. Taksne cudne letece misli. Ven da je sigurno od KT, ker sem imela leto in pol mir po tem ko sem nehala jemati AD-je.(depresija pred leti zaradi samomora v druuzini) Brez kaksnih panicnih napadov dusenja kot jih imam te dni. Ceprav imam astmo ampak zacelo se je v tem tednu po jemanju Kt.

Ali so te belara res mocnejse kot yaz?

Je katera imela taksne probleme? Je bolje da prosim za menjavo na yaz? Ker je grozno. Ko se zbudim ze imam te letece misli in vse me skrbi za cel dan vnaprej. Dusi me in spim kot da bi dremala. Zbudim se pa iz nocnih mor cela zmesana in zivcna. Jemljem jih ob 11 zvecer. Probala bom se zjutraj ampak ne verjamem da bo kaksna sprememba glede anksioznosti?


Torej punce. Nasveti?
Uporabniški avatar
Green Cookie
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 568
Na forumu od: 1. 10. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Green Cookie » 22. Jul. 2014 14:44

kontracepcije je na izbiro malo morje, posvetuj se s svojo ginekologinjo. Različne tablete vsebujejo različne hormone, zato niti ne moreš rečt, da so ene "bolj močne" kot druge. Če že jemlješ, povprašaj o kontracepciji z najmanjšo dozo hormonov.
Uporabniški avatar
katy.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 741
Na forumu od: 7. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a katy. » 23. Jul. 2014 9:33

Jaz bi rada samo delila v tej temi, da sem po prenehenju jemanja kontracepcijskih občutla izoblšanje na vseh področjih. Nobenih zdravstvenih težav več, nič več glavobolov pa anksioznosti, nič več vnetij, ne redim se kot nora, najbolj pa mi je pomagalo pri tem, da nisem več anksiozna cel čas in tečna na vsakogar, ki mi kaj reče + ne cemrim se več za vsako figo...aja pa večji libido... skratka, moj nasvet... če imate težave ob jemanju kontracepcije preklopite na kondome. Jaz vem, da tega 'sranja' ne jem več nikoli.
Bucka**
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 2. 11. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Bucka** » 02. Nov. 2015 19:52

Jaz sem se odlocila da bom prenehala jemati kontracepcijske tabletke pa me samo zanima ali je potrebno to sporociti ginekologu ali ne?
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 07. Nov. 2015 9:33

Nič ne rabiš nobenmu sporočiti :)

Tudi jz tega "sranja" - KT ne vzamem več za noben denar. Tudi jz sm se redila, da ne govorim o suhosti "tam spodaj" zarad tabletk. Nikoli pred tem in nikoli po tem nisem pomislila na uporabo lubrikanta...

KT so kemija, ki nas oddaljuje od sebe in svoje ženskosti.
Redila sm se na tabletkah, za 5 kg, po prenehanju so se mi spustili mozolji, sm rabila 2 leti da se mi je malo umirilo. KT sm dobila zaradi bolečih M, vendar so tudi drugi, bolj naravni in telesu prijazni načini kako se znebit krčev.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 525
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 08. Nov. 2015 16:17

Jaz se nisem zredila nič, libido je ostal enak, ne opazim nobenih sprememb v razpoloženju - zaenkrat. Upam, da tako ostane. Edino, kar me moti, je to, da so moje krvavitve še kar naprej precej močne - tako močne kot srednje močna menstruacija npr., kar mi je res bedno. Sem res upala, da se mi zmanjša na minimum pa ni nič iz tega. ;( Mogoče malo manj kot prava menstruacija, ampak nič bistvenega.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
*Lani*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 401
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 19. Nov. 2015 0:04

čuftika napisal/-a:KT so kemija, ki nas oddaljuje od sebe in svoje ženskosti.


Tvoje telo je tudi "kemija," kot je tudi hrana, voda, zrak, kot so antibiotiki, cepiva in konec koncev tudi kontacepcijske tabletke. Če jih ti ne želiš jemati, ker so tiste, ki si jih ti jemala pri tebi povzrčile nezaželene stranske učinke, jih ne jemlji, ne prepričuj se pa, da so kontracepcijske tabletke kaj več "kemija" kot tvoje telo in vse kar daješ vanj ali da naj bi kogarkoli oddaljevale od sebe ali svoje domnevne ženskosti, ki je pravzaprav stvar sociologije in ne fiziologije ali farmacije. Kontracepcijske tabletke lahko na človeka vplivajo tako pozitivno kot negativno, isto kot ogromno drugih tako v naravi pojavljajočih se kot človeško ustvarjenih kemijskih spojin, in medtem, ko so tebi dodale par kilogramov in mozoljev, so drugi ženski pomagale pri bolečih menstruacijah, tretji pri težavah s kožo, četrti pri policističnih jajčnikih in tako dalje in tako dalje, zato je to prepričevanje same sebe in drugih, da se z njimi kdorkoli oddaljuje od sebe neverjetno zgrešeno, prav toliko kot bi bilo, če bi kontracepcijske tabletke v tem stavku zamenjala z antibiotiki.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 20. Nov. 2015 14:55

Kemija je zame vse kar ne najdemo v naravi, kar ni naravno, voda je sicer kemijska sestavina H20, vendar jo najdemo v naravi.
Ne prepričujem pa nobeno v nič, smao povem svoje mnenje in glede na to da smo na javnem forumu imam pravico do tega :) :cool:

Lepo bodi :ja:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7524
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Nov. 2015 16:45

Dobro a ni samoumevno kaj je mišljeno pod pojmom 'kemija'? Da so to umetno sintetizirane snovi, ki same po sebi v naravi ne obstajajo.. Saj če tako pogledaš so tudi plastika in solata npr. oboje kemija,pa ni vseeno kaj od tega zaužiješ.
Jaz se tukaj strinjam s čuftiko,tabletk ne podpiram in jih tudi nimam namena nikoli začet jemati. Tiste,ki jih želijo jemati pa naj jih,je svobodna odločitev..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
*Lani*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 401
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 20. Nov. 2015 20:50

Ja, žal sem slišala že dovolj podobnih pametovanj, da mi je jasno na kaj naj bi se "kemija" v takih stavkih nanašala, se mi pa zdi smešno in obenem žalostno, da se besedi spreminja pomen samo zato, da bi se lahko posploševalo o tisočih spojinah naenkrat in se propagiralo nesmisel, da je vse, kar se ne pojavlja samo od sebe v naravi, škodljivo, kot da nas ni ogromno zdravih in živih prav zaradi človeško ustvarjenih spojin. Ko se tak nesmisel dovolj propagira, se namreč zna zgoditi oziroma se je že dogajalo in se še dogaja, da nekomu, ki bi mu zloglasna "kemija" lahko bistveno izboljšala ali rešila življenje, slednja ni bila ponujena ali pa pri uporabi slednje ni imel podpore.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 25. Nov. 2015 16:47

Lani, spoštujem tvoje mnenje, vendar se ne strinjam.
Vsak se odloča ali bo uporabil tablete, zdravila in še kaj po lastni presoji in prav je tako.
*Lani*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 401
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 25. Nov. 2015 17:48

Kot sem napisala, ti se zase odločaj ali boš jemala človeško ustvarjane spojine ali ne, a se vzdrži propagandnega spreminjanja pomena besed in posploševanja na vse ostale, da se oddaljujejo od sebe in svoje ženskosti, če se odločijo kaj drugače od tebe. No, ali pa ne, ampak vedi, da na tak način izpadeš skrajno neizobraženo in nespametno ter, kar je pravzaprav najbolj pomembno, da se zna zgoditi oziroma se je že in se še, da zaradi takega posploševanja marsikdo, ki si želi ali ki bi mu kakšna človeško ustvarjena spojina bistveno izboljšala ali rešila življenje, slednje nima na voljo.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov