Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

matjačka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 18
Na forumu od: 11. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a matjačka » 31. Maj. 2007 10:35

Živjo!

Mene pa zanima, če ima katera podoben problem:
Lani sem delala teste za alergije in rezultat je bil
povečana prisotnost glivice kandida.
To glivico imamo vsi v telesu, jest pa mam še bolj izrazito.
Ko mi pade odpornost - npr. pri menstruaciji se pokaže.

Problem: to glivico povezujem z naslednjim-v kotičkih ust se
mi zdaj že 2 meseca v razmiku par tednov vname koža.
Kar naenkrat me začne srbeti - se ne praskam in potem dobim
rdeče fleke v kotičnih ustnic. Zgledam kot klovn.
Zdravnica je rekla, da je to lahko od pomanjkanja vitamina B
ali pa spim z odprtimi usti in mi to dela slina.

Z odprtimi usti ne spim, vitaminov pa imam več kot dovolj.
Zato mislim, da je to od une glivice.

Ima še katera podoben problem? Naj poudarim, meni ne poči koža
ampak se mi vname. Zdravi se pa tudi čez 14 dni.

Lep pozdrav vsem!
cejlon
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 61
Na forumu od: 30. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a cejlon » 10. Jun. 2007 18:22

Ojla vsem ...

V drugi temi sem se že razpisala o glivicah a lot ... Ponavlja se mi zadeva že cca leto dni, vse skupaj je že fajn nadležno. Zamenjala sem ginekologinjo, ker pri prejšnji nisem prišla na vrsto na noben način, tudi zdravljenje samo s kremo Canesten seveda po določenem času ni več pomagalo. Pri novi pa sem dobila veliko nasvetov in sicer:

- najprej se je potrebno zavedati, da imamo glivice v telesu vsi, probleme, ki jih zdravimo so ponavadi tisti, ko se pojavi nenadzorovano širjenje glivic, ponavadi zelo srbi, opazen je izcedek kot sesirjeno mleko.

- če se zadeva dalj časa ponavlja, zahtevajte bris, s katerim se preveri ali so dejansko glivice ali gre za kakšno drugačno vnetje.

- prva stvar, ki pomaga je krema Canesten, ki se dobi brez recepta v lekarni, ginekologinja pa ponavadi predpiše še Canesten vaginalete, vendar je po končanem zdravljenju zelo fajn, če z vaginalnimi globulami Vagisan (z receptom ali brez) zopet vzpostavite normalen pH v nožnici.

- obstajajo tudi Difulcan tablete (samo na recept), ki se jih zaužije oralno, s tem, da te tablete delujejo na principu totalne odstranitve vseh glivic (tako normalnih kot "nenormalnih"), tako da tu je tudi nujno potem, da dalje zdravite z Vagisanom oz. tukaj se šele priporoča uporaba tampona z jogurtom (finta je, da povrnemo telesu zdrave glivice). Velikokrat sem slišala, da se priporoča jogurt na tamponu, vendar to ni dovolj, nujno se je treba najprej spopasti z glivicami, ki se nenadzorovano širijo.

- v lekarni so se pojavila nova zdravila za uspešno preprečevanje glivic in vnetij in sicer FLORAGYN: Floragyn vaginalne globule (uravnavajo in vzpostavljajo naravno ravnovesje vaginalne flore, obnavljajo pH sluznice), Floragyn gel z mlečnikislinskimi bakterijami in klorheksidinom (blagi gel za umivanje primeren za intimno nego, preprečuje rast bakterij, odstrani neprijeten vonj), Floragyn Silver vaginalna pena(za lokalno zdravljenje sprememb na vaginalni sluznici - rane, rdečica, vnetja), Floragyn vaginalna raztopina (okrepi naravno floro, ki je bila oslabljena zaradi zdravljenja z antibiotiki ali vnetja zaradi Candide albicans), Floragyn vaginalni gel (za vlaženje nožnice).

- ne priporoča se nošenje tangic, perilo naj bo bombažno. Vložki niso ok, ker zaradi plastike še bolj povzročajo nastajanje glivic, so pa v trgovini (našla v Mercatorju ta velikem) vložki, ki so popolnoma naravni in začuda niso gigantski, tako da obstajajo tudi naravni vložki: Natracare. So pa malo dražji od ostalih.

- odpoved sladkarijam je skoraj pogoj za uspešno zdravljenje :!:

- pomaga tudi MulitGyn gel (brez recepta v lekarni)

Ok, upam, da je katera našla kaj koristnega v tem, kar sem napisala, ker stvar je mučna ... Pri sebi upam sedaj, da zadeva izgine forever ... :?
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 262
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Peony » 25. Okt. 2007 12:08

Punce kako glivice izgledajo sploh? Včeraj sem si vstavila prvo tabletko canestena, katero sem porinila res globoko in sem danes ko sem vstala na vložku videla bele kepice. Sem malce razmazala s toaletnim papirjem in je bil to po moje ostanek tabletke, ampak mi je čudno, ker sem jo res porinila globoko v nožnico.

Ste s fantom medtem ko ste imele glivice seksale s kondomom?
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1390
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 25. Okt. 2007 12:15

Em to je ostanek tablete, ni panike, ker se ne razgradi dokonca.. ;)

Jst nism seksala takrt..pomoje je dobr da se uspostav normala dol, pa pol spet veselo na delo, ker če ne lahk kej zapleteš..
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 262
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Peony » 25. Okt. 2007 12:27

No, potem je pa vredu. :D Še vedno pa nimam predstave kako glivice sploh zgledajo. Ali gre to za kakšne kepice, svaljke ali kaj podobnega? In pa kje se ponavadi zaredijo? Na začetku nožnice? So na otip grobe? Sploh si ne znam predstavljat. :nixweiss:

Damyanchyka hvala za hiter odgovor pa vse najboljše mimogrede! :birthday:
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2708
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 26. Okt. 2007 17:06

a ma kje ni tko da ta tableta vedno priteče cela vn (tko "utekočinjena")?? k js k sm si dala te tablete notr, so pr usaki tableti pršli vn taki ostanki...ma ne mi reč d sm pole narobe della?? :)
Uporabniški avatar
¨nina¨
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 56
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ¨nina¨ » 26. Okt. 2007 19:25

MilkyWay: nič nisi narobe delala, men je tud vedno vn priteklo. sej če je učinkovalo pol vrjetno res nis nič narobe nardila.

Peony: glivično vnetje zgleda tako, da imaš ful velik belga toka (tko mal bl gosto je), pa pri nekaterih se pojav pri vhodu v nožnico tko kt ene rance (to si pol mažeš s tisto kremo k jo dobiš zraven tablet). drgač je pa tega ful velik na netu. sam v googla vpiš glivično vnetje pa boš vidla (nek maš tud slikce, da si boš lažje predstavljala).

mene pa sam zanima koliko časa vam pomagajo te tableti (npr.Canesten)? po kolkmu času se vam spet pojav vnetje? pa če mogoče obstajajo kšni tableti (ne svečke), ki se jejo pa če kej bl pomagajo?[/b]
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2708
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 30. Okt. 2007 13:08

ja tko je...meni so takrat takoj pomagale...je pa res, d me je pole usake tolko časa začelo spet srbet, ampak nč ni blo hujšga...una crema canesten pa mi je itak še zmer ostala, in dokler ji ne bo miniu rok uporabe, jo bom kr uporabljala...in tko da vedno k me zasrbi, si namažem s to krmo in neha...pa čeprou samo za 1 tedn, 2, pole se pa spet loti... :?
Žueerca
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 30. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Žueerca » 31. Okt. 2007 16:17

hej!
hmm.jst bi paa zase vprašala :) . Mislim da nimam glivic,ampk me vseeno skrbi.Včasih me okoli sramnih ustnic srbi,opazila pa sem tudi malo krvi na wc papirju(ni od menstruacije).Nimam nikakršnih lis,svaljkov ipd.Tuširam sem vsak dan,prav tako menjam perilo..Tudi beli tok ima normalen vonj in izgled.Tko je približno 2-3 tedne...Kaj bi to lahko biloo?

Hvala* :D
Uporabniški avatar
¨nina¨
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 56
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ¨nina¨ » 31. Okt. 2007 16:53

ja najbolj je da greš h ginekologu. pa ti bo un kej več povedu. mislem da nima smisla zdj tle ugibat kaj ti je, da navš še bl prestrašena. sej ni nujn da je kej hudga sam vseen najbol da greš čimprej, da nav pol še hujš ratal pa mel še kšne neprijetne posledice. upam pa, da bo vse vredu s tabo.

papa
Žueerca
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 30. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Žueerca » 31. Okt. 2007 18:30

¨nina¨ napisal/-a:ja najbolj je da greš h ginekologu. pa ti bo un kej več povedu. mislem da nima smisla zdj tle ugibat kaj ti je, da navš še bl prestrašena. sej ni nujn da je kej hudga sam vseen najbol da greš čimprej, da nav pol še hujš ratal pa mel še kšne neprijetne posledice. upam pa, da bo vse vredu s tabo.

papa


Tennx :D .!Bom poskusla zdj tisto foro z jogutrom.bomo vidl kko bo :)
skelet
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 13
Na forumu od: 9. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a skelet » 02. Nov. 2007 22:35

jaz sem se tudi vseskozi spopadala z glivicami. pomaga tudi malo boljse in kavlitetno intimno milo. vprasej v lekarni pa ti bo vse razlozila. jaz mam mir ze kar nekaj casa, pred tem sem pa vsak teden mela probleme.
Libra
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 18
Na forumu od: 3. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Libra » 03. Nov. 2007 0:22

kaj Canesten se dobi brez recepta??
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 262
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Peony » 03. Nov. 2007 7:19

Mazilo ja, svečke pa ne.
Libra
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 18
Na forumu od: 3. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Libra » 03. Nov. 2007 8:33

ker js jih mam že drugič prvič so se mi same pozdravle (jogurt). Zdej sem pa spet bla na antibiotikih in sem jih dobila. Bom zdej kupla mazilo.
Hvala!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov