Depresija

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

gabika16
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 25. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a gabika16 » 26. Sep. 2017 9:18

Pozdravljeni!

Stara sem 16 let imam težave z depresijo. Velikokrat se mi je že zgodilo, da sem začela kričat in jokat v eno tudi razmetavat svojo sobo, ter tudi pulit lase. Oče mi je umrl ko sem bila star 5. Že te sem hodila k psihologi, ker sem bila prizadeta ob izgubi. In tu so se začeli moji problemi. Vedno ko mi ni šlo sem padla v žalost in sem bila živčna.Moji problemi pa so pa so začeli stopnjevat lansko leto poleti. Tak ko sem zgoraj napisala. Imam tudi fanta z njim sva že skupaj 1 leto 3 mesece. Vedno ko sem šla mi je začel pisat(zaključek in občni zbor) Ter tudi ko nisem šla v Nemčijo z družino sem zaradi njega sem padala v rahlo depresijo. Zaj ko pa se skregava pa še je slabše.Upam, da mi boste lahko pomagali. Hvala! :)
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 27. Sep. 2017 11:59

Živjo! Jemlješ kakšna zdravila? Antidepresive? Kdaj si bila nazadnje pri psihiatru/psihoterapevtu/psihologu? Glede na to, da si stara komajda 16 let, bi lahko dobila tudi zastonj psihoterapijo pri kliničnem psihologu. Vsekakor očitno nisi razrešila očetove smrti, gotovo je bila to zate zelo travmatična izkušnja. Če jih še ne jemlješ, bi gotovo bili dobra izbira tudi antidepresivi: teh zdravil se ne navadiš, ne postaneš odvisen od njih, pomagajo pa ti tako, da uravnovesijo kemične procese v tvojih možganih zaradi česar se začneš po nekaj tednih (treh do osmih) počutiti bolje. Vsekakor pa za zraven tudi resna, redna psihoterapija! Nisem čisto razumela: sta s fantom v razmerju na daljavo? S tem, da se prepirata se poskusi čim manj obremenjevati, poskušaj se pogovarjati z njim o težavah, ki jih imata. Ključna je v zvezi vedno, vedno, vedno, komunikacija! Veliko se skušajta pogovarjat. Vsekakor pa zveze ne jemlji preveč usodno: tudi če bi se s fantom več prepirala ali se razšla, boš to lahko prenesla in preživela. Večina izmed nas gre skozi take izkušnje v odnosih, najboljša popotnica pa je ta, da se vedno v odnosih učiš čim bolje komunicirat, povedat točno kaj čutiš, zakaj tako čutiš in kaj si želiš, obenem pa poslušat, kaj čuti, zakaj tako čuti in kaj si želi druga oseba. Če se poslušata in trudita, da sta oba slišana, je zveza vedno trdnejša, drugače se pa vsaj ogromno naučiš o odnosih in je vedno lažje! In to je pomembno. Vse bo v redu. Najpomembnejše je tvoje zdravje. Res se odpravi k zdravniku, zagotovi si tedensko psihoterapijo - kot pravim je za mladostnike tudi zastonj, na zdravstveno kartico. Sicer pri depresiji pomaga, če skušaš po malem delati stvari, ki jih imaš rada, se potrudiš biti čim bolj aktivna, se ukvarjaš s športom, zdravo ješ in skušaš videt pozitivne reči v svojem življenju. Recimo vsak večer napišeš, kaj lepega imaš, za kaj si lahko hvaležna ipd. Seveda pa je, še enkrat, osnova ta, da jemlješ zdravila (navadno se jemljejo cca. eno leto) in hodiš na terapijo. To je res najbolje, kar lahko narediš zase. Srečno. :kuss:
gabika16
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 25. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a gabika16 » 27. Sep. 2017 17:52

Hvala ti/Vam za odgovor Oblomov. Sem razmislila in bom upoštevala nasvet. Najlepše hvala! :) :) :)
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 27. Sep. 2017 23:27

Drži se. Depresijo se da zdravit, ne trpet po nepotrebnem. Vse dobro ti želim. :)
Uporabniški avatar
kakadu
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 19
Na forumu od: 17. 8. 2015
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kakadu » 24. Jan. 2018 12:04

Z depresijo sem se spopadala tudi sama in je res zahrbtna zadeva, vendar sem jo z različnimi metodami učinkovito odpravila. Kakšne antidepresive ti odsvetujem, razen če je zadeva res resna. Najprej moraš sama ugotoviti zakaj do depresije sploh prihaja, so to dogodki iz preteklosti. Navsezadnje je tako, da biti srečen zahteva trud za večino, razen za redke. Meni je pri odkrivanju vzrokov in odpravi le teh pomagal portal http://jazsemvredu.si/splosno-o-psihoterapiji/, ki ima tudi precej veliko forum in dobro skupnost, kjer lahko najdeš odgovor. Zaradi depresije lahko rečem, da sem postala boljša oseba, začela sem meditirati, si pisati dnevnik in vsako jutro oz. zvečer imam obred, da si v zvezek zapišem 3 stvari, za katere sem hvaležna.

Gre za težko zadevo, ki te izzžame in ti pobere voljo do življenja v najhujših primerih, vendar je vsekakor odpravljiva. V veliko pomoč ti je lahko tudi splet. Veliko uspeha ti želim!!
bonjovi
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 15. 4. 2022

Neprebrana objavaNapisal/-a bonjovi » 15. Apr. 2022 17:03

Thank you very much for your post; it inspires us to collect more and more news in our lives. I also hope you will continue to write fantastic posts and we may continue to converse wordle website; thank you very much, io games , dear.
PhilReacher
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 18. 12. 2022

Neprebrana objavaNapisal/-a PhilReacher » 18. Dec. 2022 16:01

Hi, 1depositcasinocanada this is the place that attracts most players today. You can play anytime as long as your device is connected to the internet!
yoshikozulauf
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 26. 12. 2022

Neprebrana objavaNapisal/-a yoshikozulauf » 26. Dec. 2022 10:30

To je zahtevna težava, ki vam lahko v najslabših situacijah jemlje voljo do življenja, a jo je mogoče rešiti. Morda boste na spletu našli tudi veliko koristnih informacij. Vso srečo vam! cookie clicker
michleprofuse
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 20. 2. 2023

Neprebrana objavaNapisal/-a michleprofuse » 20. Feb. 2023 13:35

Your writing is very approachable for SSYouTube.top. It's easy to understand and follow.
jamesclerkjc
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 8. 4. 2023

Neprebrana objavaNapisal/-a jamesclerkjc » 08. Apr. 2023 7:36

Wordle NYTimes is a word guessing game created by Jonathan Feinberg, a software engineer based in New York. The game is available for free on the New York Times website, and it has become incredibly popular in a short amount of time.
jamesclerkjc
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 8. 4. 2023

Neprebrana objavaNapisal/-a jamesclerkjc » 28. Jul. 2023 7:43

Free Wordle is a game where you try to guess a secret five-letter word within a limited number of attempts. In the traditional version of the game, you have six attempts to guess the word correctly.
https://freewordle.net/

Wordle Game is a popular online word puzzle game. The objective of the game is to guess a five-letter word within six attempts.
https://wordle-game.us/

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]