Cepljenje proti tetanusu

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

smrketa18
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 35
Na forumu od: 2. 9. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a smrketa18 » 12. Sep. 2013 13:49

živjo
zanima me če kdo ve kako je s tem cepljenjem proti tetanusu..
v šoli smo imeli v 3 letniku sistematski pregled (nekje v mesecu marcu je bilo)... takrat naj bi bil odmerek proti tetanusu.. takrat se nisem cepila, ker sem bila prehlajena..in sem njim takrat jasno povedala da se ne mislim cepit proti tetanusu.. sedaj sem domov dobila že drugič povabilo k cepljenju. vendar se cepit ne mislim, ker ne mislim biti noben poskusni zajček.
zakaj kljub temu še vedno težijo in vabijo k temu cepljenju??!
sej usak odloča zase.Zakaj nas silijo?
je imel kdo podobno izkušnjo??

lp
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 12. Sep. 2013 14:06

Cepljenje proti tetanusu je obvezno v starosti 17-18 let. Zato te silijo. Ker je taka zakonska regulativa. Briga njih kaj ti misliš.

Če maš zadržke, vzami zakonodajo v roke pa išči poti okoli zakonov da se ti ne bo treba cepit. Sam ne se pol dret, če se boš na kej nasadila.
smrketa18
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 35
Na forumu od: 2. 9. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a smrketa18 » 12. Sep. 2013 14:15

Tearjerker napisal/-a:Cepljenje proti tetanusu je obvezno v starosti 17-18 let. Zato te silijo. Ker je taka zakonska regulativa. Briga njih kaj ti misliš.

Če maš zadržke, vzami zakonodajo v roke pa išči poti okoli zakonov da se ti ne bo treba cepit. Sam ne se pol dret, če se boš na kej nasadila.



tnx za odgovor :)
sicer zdj sm že 18+.
tut za to sem se pozanimala, sej če se kam nasadiš in se greš takoj cepit prou tko še vedno učinkuje.

sicer pa če mi nekdo zagarantira in podpiše da mi to cepljenje ne škodi se cepim..ker pa takšnega zdravnika ni, se ne bom.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 12. Sep. 2013 14:19

^^To je res da deluje, ampak vseeno, če si proti cepljenju - a če bi se ti pa kaj takega zgodilo pa ne bi bla več poskusni zajček? Takrat bi ti blo pa ok da te cepijo s škodljivim cepivom?

Sicer pa bi tvoje vprašanje bolj spadalo v to temo ;)
smrketa18
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 35
Na forumu od: 2. 9. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a smrketa18 » 12. Sep. 2013 14:23

Tearjerker napisal/-a:^^To je res da deluje, ampak vseeno, če si proti cepljenju - a če bi se ti pa kaj takega zgodilo pa ne bi bla več poskusni zajček? Takrat bi ti blo pa ok da te cepijo s škodljivim cepivom?

Sicer pa bi tvoje vprašanje bolj spadalo v to temo ;)


že že, takrat je to potem nekak interventno da ti dajo cepivo..
ampak za brezveze? če se zgodi se cepiš, če se pa ne zgodi se pa pač ne cepiš..zakaj bi v telo vbrizgaval nekaj kar ni potrebno v tem trenutku?
tnx
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 13. Sep. 2013 12:49

Mogoce si najprej preberes kaj se lah zgodi, ce se ne cepis?

Tetanus often begins with mild spasms in the jaw muscles—also known as lockjaw. The spasms can also affect the chest, neck, back, abdominal muscles, and buttocks. Back muscle spasms often cause arching, called opisthotonos. Sometimes the spasms affect muscles that help with breathing, which can lead to breathing problems.[3]

Prolonged muscular action causes sudden, powerful, and painful contractions of muscle groups, which is called "tetany". These episodes can cause fractures and muscle tears. Other symptoms include drooling, excessive sweating, fever, hand or foot spasms, irritability, swallowing difficulty, and uncontrolled urination or defecation.

In order to survive a tetanus infection, the maintenance of an airway and proper nutrition are required. An intake of 3,500 to 4,000 calories, and at least 150 g of protein per day, is often given in liquid form through a tube directly into the stomach (percutaneous endoscopic gastrostomy), or through a drip into a vein (parenteral nutrition). This high-caloric diet maintenance is required because of the increased metabolic strain brought on by the increased muscle activity. Full recovery takes 4 to 6 weeks because the body must regenerate destroyed nerve axon terminals.


http://en.wikipedia.org/wiki/Tetanus

Ce bi bli pred 100 leti tko paranoicni, bi se vedno umiral za raznimi crnimi kozami, k da se vracamo v srednji vek je ta paranoja pred cepivi - ja res, carovnca te bo picla in potem bodo nezemljani na teb delal poskuse :rofl:
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2046
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 13. Sep. 2013 13:48

Smrketa: Mislim ... daj no, zresni se! Poglej si enkrat statistiko o tem, koliko bolezni je praktično povsem izginilo, odkar so otroci cepljeni proti njim in koliko od teh bolezni je bilo smrtnih ... treba je delat na preventivi, pa pika, če ne, se bodo bolezni pač ponovno začele širit. In da ne bi o tem, koliko enih škodljivih stvari vsak dan vdihneš, popiješ in poješ ... pa ti sploh ne morejo(!) rešiti življenja! Ne tebi in ne nikomur drugemu.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov