Riž

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Talita
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 57
Na forumu od: 4. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Talita » 12. Nov. 2009 3:20

Kako kaj kuhate riž? Jaz obožujem riž, pa naj bo to džuveč ali rizi bizi ali rižota. Načinov je veliko. Všeč pa mi je tale preprosti način riža po naslednjem receptu:

Na olju počasi podušim čebulo do bledo rumene barve. Prilijem malce vode, da se čebula še malce pokuha. Ko je mehka, stresem nanjo precej na drobno zrezanega peteršilja, povegetam, dolijem vodo in dodam riž in kuham dalje. Neverjetno, kako peteršilj in čebula dasta dober okus rižu!
Slika
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 12. Nov. 2009 7:43

Odvisno ali delam samo riž ali rižoto (kakršno koli že). Če delam riž za prilogo:

Rumeno popečem natanko narezano čebulo (vsaj dve) na kokosovem maslu, dodam riž, mešam, da postekleni. Dodam vodo (3x-no količino) zmešam. Solim, dodam origano, timijan, zeleno, nekaj listov lovorja, peteršilj. Ko zavre še enkrat premešam in pustim pokrito, da se skuha do konca.

Če gre za rižoto, potem pa je namesto vode obvezno jušna osnova, poleg začimb pa dodam tudi ajvar in zelenjava. Dodatki pa želji (odvisno ali delam samo zelenjavno ali delam z gobicami ali delam mesno)

Sicer pa imam rada tudi mlečni riž ter rižev narastek:)
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 947
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 12. Nov. 2009 9:40

Rada imam riž, še posebaj pa rižev narastek njami.
(s)mej se
Baby*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 231
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Baby* » 12. Nov. 2009 13:13

Riž v voku je tut super z zelenjavo njam js mam tu rada riž na vse načine tuzt mlečnega...
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 713
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 12. Nov. 2009 18:40

Pejt na Madagaskar, tam pojejo več riža kot Kitajci, jejo ga 3x na dan, na milijon načinov :D Pojejo kilo riža na dan.

Zraven skuhajo ful ene trave, sej je še kar dobr. Na miljon načinov ga pripravijo, baje ful različni načini. Mal pogoogli, al bom pa js mal kasnej, zdej morm it. Bom pol pogledala pa ti napišem 20 načinov za riž narest.
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 945
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 16. Nov. 2009 23:48

mmm, Basmati mi je všeč :)
al pa rjavi rižek brez dodatkov, gorgonzolna rižota, curryjev riž...
riž je kul :D
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1341
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 17. Nov. 2009 0:06

njam :) Skuham včasih, pa potem v ponvi skupaj z sirnim namazom zmešam... njammmiiii :P :razz: Ali pa rjavi riž pa paradižnikova mezga mi je tud v redu :fisch:
Baby*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 231
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Baby* » 17. Nov. 2009 11:33

s sirnim namazom??? To še pa nisem slišala s katerim pa??:)
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 202
Na forumu od: 26. 7. 2007
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a račka » 17. Nov. 2009 21:48

men je pa rižota z bučkami in šampinjoni svetovna :D
Uporabniški avatar
Talita
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 57
Na forumu od: 4. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Talita » 18. Nov. 2009 9:20

Si predstavljam, da je dobra.
Slika
Baby*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 231
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Baby* » 18. Nov. 2009 15:46

račka napisal/-a:men je pa rižota z bučkami in šampinjoni svetovna :D


Menii tudi
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1341
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 19. Nov. 2009 21:16

Baby* napisal/-a:s sirnim namazom??? To še pa nisem slišala s katerim pa??:)


Zeliščnim :) za probat res ;)
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 961
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 19. Nov. 2009 21:48

meni je pa najbolj kul, če si na navaden bel riž narežem paradižnik na koščke, solim in popram in zmešam-ni ga boljšega in hitreje pripravljenega obrokca :D
I am not an enigma, just a contradiction!
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 201
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 19. Nov. 2009 22:29

mmmm men je pa fuuull dobr Uncle Ben'sov nebrušen riž!
ponavadi tud jst tko naredim, na čebuli podušim. pa naredim za zravn piščanec v zelenjavni omakii, njaaami pa še dons sm to jedla za kosilo :D :D
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Uporabniški avatar
TOXIC
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 36
Na forumu od: 24. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOXIC » 24. Nov. 2009 23:46

najbolsi je Uncle Ben's riz (ki se ne zlepi) + piscanc v kosih + zelenjava + zacimbe (rozmarin in curry nujno) pa kak koscek ananasa... :cool:

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov