Torta
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ashanty - Sramežljivka
- Prispevkov: 49
- Na forumu od: 19. 9. 2007
- Kraj: Šempeter
Lepo od tebe, da mu boš naredla tortico.
Jaz sicer še nisem nikoli delala torte...
...imam pa en full dober recept za pecivo...seveda če ima rad kokos...mogoče bi se dalo to kako predelat v tortico lahko poskusiš...
KOKOSOVO PECIVO
TESTO: -6 beljakov
-30 dag sladkorja
-10 dag moke
-20 dag kokos moke
KREMA: -6 rumenjakov
-10 dag sladkorja
-5 velikih žlic moke
-20 dag margarine
-1 vanilijev sladkor
-1/2 l mleka
TESTO:
Zmešaj beljake v trd sneg. Dodaj sladkor in mešaj. Najprej dodaj kokos moko in nato moko.
Namaži pekač in peci na 170 – 175 stopinj celzija, 20-25 min.
KREMA:
Rumenjake zmešaj s sladkorjem. Dodaj moko (5 velikih žlic). Zavri mleko in vanj dodaj maso – kuhaj kot puding(da masa postane gosta oz. grudasta). Takoj z mešalcem zmešaj v maso maslo in vanilijev sladkor. (ne ohlajaj!) Namaži kremo na testo in potrosi po vrhu kokos moko. Pecivo daj na hladno da se ohladi.
ps.če boš slučajno naredila,sporoči kako je uspelo.
lp
Jaz sicer še nisem nikoli delala torte...
...imam pa en full dober recept za pecivo...seveda če ima rad kokos...mogoče bi se dalo to kako predelat v tortico lahko poskusiš...
KOKOSOVO PECIVO
TESTO: -6 beljakov
-30 dag sladkorja
-10 dag moke
-20 dag kokos moke
KREMA: -6 rumenjakov
-10 dag sladkorja
-5 velikih žlic moke
-20 dag margarine
-1 vanilijev sladkor
-1/2 l mleka
TESTO:
Zmešaj beljake v trd sneg. Dodaj sladkor in mešaj. Najprej dodaj kokos moko in nato moko.
Namaži pekač in peci na 170 – 175 stopinj celzija, 20-25 min.
KREMA:
Rumenjake zmešaj s sladkorjem. Dodaj moko (5 velikih žlic). Zavri mleko in vanj dodaj maso – kuhaj kot puding(da masa postane gosta oz. grudasta). Takoj z mešalcem zmešaj v maso maslo in vanilijev sladkor. (ne ohlajaj!) Namaži kremo na testo in potrosi po vrhu kokos moko. Pecivo daj na hladno da se ohladi.
ps.če boš slučajno naredila,sporoči kako je uspelo.
lp
-
ANGELgirl - Kofetarica
- Prispevkov: 770
- Na forumu od: 9. 11. 2004
- Kraj: Ljubljana
Ja na kulinariki se res največ najde! Ta recept je meni najbolj pri srcu in zelo enostavno za naredit!
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6359
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6359
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
- mily
- Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1230
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Tut jst sem že ful velikokrat nardila tole kokosovo. Ne moreš sfalit 100% (razen če ne mara kokosa).
Drugače pa tudi Torta Nutela
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3603
Drugače pa tudi Torta Nutela
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3603
-
keya - Komunikatorka
- Prispevkov: 293
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
Pri nas gre vedno v promet Sacher torta - ni šans, da je kaj ostane! res super torta & zelo enostavno za nardit (če je meni uspela, potem veš da res ni težko ).
Pa navlažiš lahko (namesto s kompotom, mlekom) s kavo ali pa rumom, da vaju malo segreje (zdej, ko je tak mrzlo zunaj)
& Lesnik.. ne se razburjat zarad olilike, sej vidiš da samo provocira (cel forum) in nima kaj pametnega za napisat
Pa navlažiš lahko (namesto s kompotom, mlekom) s kavo ali pa rumom, da vaju malo segreje (zdej, ko je tak mrzlo zunaj)
& Lesnik.. ne se razburjat zarad olilike, sej vidiš da samo provocira (cel forum) in nima kaj pametnega za napisat
-
Nelaa - Komunikatorka
- Prispevkov: 277
- Na forumu od: 27. 8. 2007
- Kraj: Wien
olilika napisal/-a:si bo ze sam naredu torto kva si tok glupo da mu bos delala
Joj kaksen bedast komentar, jaz mojemu tudi vedno specem torto, pa to z velikim veseljem in ljubeznijo, se posebej pa mi je v veselje, ko vidim da je fant vesel :bussi: tak da lesnik, le speci torto pa naj bo odlicna.
-
*Lally* - Komunikatorka
- Prispevkov: 283
- Na forumu od: 8. 7. 2007
- Kraj: LJ
Jst sm fantu pred 14 dnevi za b-day spekla torto... in sicer... nardiš testo za torto po receptu (mislm da je blo 6 jajc, 160dag sladkorja, 180dag moke, pecilni, vanilni sladkor, mal ruma, nastrgano limonino lupino; nism pa zihr, tko da poglej v kakšno kuharco), ga prerežeš na pol, po spodnji polovici ga mal pokapaš s kompotom al pa sladko vodo. Vmes skuhaš vaniljev (al pa kakšen drug) puding, ga mal ohladiš in razmažeš po testu. Pa to nared ko maš še tist obroč od pekača gor, da se ne razlije. Potem posuj narezane vložene jagode (al pa kakšno drugo sadje), na vrh daj nazaj zgornjo polovico testa. Potem pa to dj lepo v hladilnik čez noč. Ko se vse skup strdi, odstrani obroč od pekača, in torto namaži s stepeno smetano. Potem pa okrasiš kolk ti paše
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov