Filmi za razmišljanje + psihološki filmi + trilerji

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2634
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 20. Jul. 2007 18:07

Meni ni bilo baš scary, ker sem ga gledala podnevi. Razen tisto na koncu. Samo pa vem, če bi gledala ponoči (po možnosti sama) valda en čas ne bi mogla spati :?

Še kakšen psihološki film ki ga nismo obdelali? :D Direkt bi enega full napetega gledala zdaj. Samo vse našteto na prejšnjih straneh sem gledala že se mi zdi.
Uporabniški avatar
Temptress
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 199
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Temptress » 20. Jul. 2007 19:51

Priporočam film Frailty (ne vem kako so ga pri nas prevedl).
Uporabniški avatar
tjashika_
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 248
Na forumu od: 18. 11. 2005
Kraj: celje

Neprebrana objavaNapisal/-a tjashika_ » 23. Jul. 2007 15:55

men je pa najbolši psihološki film defenitivn Šesti čut,me je nekak najbol šokiru,pa čist sm bla trda k sm ga gledala :) pa tud Vsiljivci so dost dobr in pa tut Final destination,vsi deli...Hide and seek je dobr...pa Sillent hill mi je dau za mislt,kr ga morš kr fain zakapirat:)
¤Hi.EaT Me *=)¤
Uporabniški avatar
Pookie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 83
Na forumu od: 12. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Pookie » 14. Avg. 2007 15:44

Verjetno je že vsak gledal nek film, ki ga je pustil malo v negotovosti oz. je bila zgodba bolj zapletena, ampak kljub temu zanimiva, da ste si ga želeli še enkrat pogledat. Jst osebno mam ful rada take zapletene zgodbe, v katerih do samega konca ne veš v čem je fora. Prav tako mam rada življenjske zgodbe (ne tiste pocukrane, ki jih predvajajo na pop tv-ju), kjer nam na prefinjen način predstavijo neko realnost. Torej, kateri so tisti filmi, ki so vam dali misliti?

Eni izmed takih filmov za razmišljanje so definitivno:

- Mulholland Drive, ta film je nemogoče čisto razumet ko ga prvič vidiš, je pa zlo dober. Zadnje pol ure prikažejo poanto vsega skupaj, ki je ni mogoče na prvi pogled razbrati, in na koncu sledi zelo dober nasvet.

- Donnie Darko, zelo zanimiva zgodba in precej nejasen konec, ki je največ odvisen od gledalčeve interpretacije samega filma. Film se ti na prvi pogled zdi zelo na "easy" ampak pol hitr opaziš, da je zgodbi potrebno pazljivo slediti in na mnogo stvari biti pazljiv. Čisto vsak beseda, ki jo rečejo je zelo pomembna in čisto vsak prizor je bistven za razumevanje filma. Z površnim gledanjem je zgodbo nemogoče razumeti.

- Odklenjena skrivnost, gre za zelo neobičajno in skrivnostno zgodbo. Film sicer ni preveč strašen, ampak bi ga vseeno uvrstila med srhljivkami zelo visoko. Najbolj zanimivo je to, da ima zelo nepredvidljiv konec, ki ti da misliti.

- 2010, film je sicer narejen 1984, ampak ima zadeva velik potencial ter te drži v šahu do konca. Lahko razmišljaš, ampak vseeno ne dojameš takoj, kaj so ljudje leta 1984 imeli v mislih.

- Memento, pri tem filmu je potreben dober spomin :D Sama zgodba teče nazaj in je zato potrebno bit zelo pozoren, in trenutne prizore povezovat s prejšnjimi. Poleg tega pa je zgodba dokaj pretresljiva. Baje se je nekemu človeku to dobesedno zgodilo.

- Sedem let v Tibetu, je zelo globok film v smislu pogleda na življenje. Kako lahko živijo neki narodi povsem pacifistično, drugi pa samo o vojni razmišljajo. Kako je enim vsako življenje sveto, drugi pa vsak dan nekaj ljudi pobijejo. Zgodba vredna ogleda za vse tiste, ki ne poznajo usode Tibeta in Dalajlame.

- American beauty, definitivno film za razmišljanje! Vsak igralec ima svoje psihološko ozadje, in to zelo dodelano in realno.

- Dogville, sicer se na čase rahlo vleče (traja skoraj 3ure) ampak, ko vidiš konec dol padeš. Ni veliko filmov z taksno direktno sporočilnostjo kot dogville. Še en dokaz, da zadnje čase delajo najboljše filme Evropejci.

- The butterfly effect, ta film sem že ene 5x gledala in se ga kar ne morem naveličat :D Izvrstna zgodba, ki je sicer zelo nerealna, ampak vseeno ti da mislit. Gre za vračanje v preteklost in popravljanje napak iz preteklosti, ki vedno znova prinesejo popolnoma drugačno sedanjost. Tud dvojka je zakon... gre za isti potek zgodbe, le da gre pri dvojki za popolnoma drugačen konec.

- Sleepers, ful dober film z zelo pretresljivo zgodbo. Malo spominja na film "the butterfly effect", le da je "Sleepers" bolj realen. Gre za zelo pretresljivo življenjsko zgodbo parih ljudi, ki so zaradi ene napake, ki so jo storili v otroštvu, plačevali celo življenje. Res eden boljših filmov, ki se ga res splača pogledat! (Na tem linku so slike v črno-beli barvi, ampak film ni črno bel)!

- Lost in translation, zanimiv in na trenutke smešen film o dveh osebah, ki sta malo zgubili rdečo nit svojega življenja.

- Za vedno Lilja, gre za osupljivo zgodbo, ki govori o Lilji, ki jo lastna mati zapusti in sama odide v Ameriko, boljšemu življenju naproti. Od tega trenutka se za Liljo začne življenje, ki si ne zasluži te oznake. Zaradi revščine se je prisiljena spustiti v prostitucijo, ki pelje do najrazličnejših oblik nasilja in zlorab.

- Hiša peska in megle, zelo žalosten film, ki prikaže, kako je lahko človek tako slep, neobziren, materialističen.

- Ne brez moje hčere, govori o Američanki, poročeni z muslimanom, ki se odloči z njem odpotovati na dopust v neko islamsko državo. Vendar ko prispejo tja, žena doživi popoln preobrat in čisto drugačno moževo osebnost. Američanka je morala kar na enkrat biti pokrita, vedno doma, mož jo je začel pretepat, nikdar več ni smela v ZDA, nobenih stikov z sorodniki... Gre za prepletanje drugačnih kultur, vere in tradicije. Film je zelo izvrsten in zelo življenjski, posnet je po resnični zgodbi.
Uporabniški avatar
Marilena
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 299
Na forumu od: 13. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Marilena » 14. Avg. 2007 16:02

Mene osebno je pretresel film Edges of the Lord (Okruški gospodovi), v katerem igrata Haley Joel Osment in Williem Dafoe, kar že da vedeti, da ne gre kar za en larifari. Zgodba pripoveduje o 12-letnem židovskem dečku (Osment), ki ga starša med vojno izročita poljskemu kmetu in njegovi družini. Romek (tako je fantku ime) tako živi v neprenehnem strahu, da ga bo starejši izmed sinov ali kateri od sosedov izdal in spozna, da so tudi otroci lahko zelo kruti. Najbolj me je presenetil najmlajši izmed sinov, ki ima fiksno idejo, da je Jezus in se temu primerno tudi obnaša.
Film gane in ti da misliti, zatorej ga vsekakor priporočam.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1112
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 14. Avg. 2007 16:19

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

A couple (Jim Carrey and Kate Winslet) undergo a procedure to erase each other from their memories when their relationship turns sour, but it is only through the process of loss that they discover what they had to begin with.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2627
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 15. Avg. 2007 9:28

The Cube - Kocka
Po moje najboljši film, kar sem jih videla.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1227
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 15. Avg. 2007 10:07

Monster (Pošast): ne, ne gre za grozljivko, ampak bolj za pretresljivo (malo tudi ljubezensko) dramo. Film je posnet po resničnih dogodkih. Govori pa o ženski (Charlize Theron), ki velja za prvo serijsko morilko v ZDA.

Sliding Doors (Helenini ljubezni): meni osebno zelo lep film, ki govori o ženski, ki nekega dne zamudi na vlak. Pri tem prizoru, se zgodba razdeli na dva dela. Najprej gledamo kakšno bi bilo njeno življenje, če NE BI zamudila na vlak... potem pa se zgodba malo obrne in začnemo gledat njeno življenje, ČE BI zamudila na vlak. Film da človeku mislit, kako lahko nek tako majhen pripetljaj, kot je recimo zamuda vlaka, totalno spremni naše življenje.

The ninth gate: Precej skrivnostna zgodba (+dobri igralci), ki zahteva več ogledov za popolno razumevanje. Splača se tudi prebrati komentarje na imdb (po ogledu seveda :D).

The I inside: tudi vreden ogleda. Govori o moškemu (Ryan Phillippe) ki se nekega dne zbudi v bolnišnici, vendar se ne spominja zadnjih dveh let. Ko začne raziskovat kaj je bilo tisto česar se ne spominja, odkrije svoje misteriozne sposobnosti za katere prej ni vedel.

Million dollar baby: odličen film, ki se spopada z vprašanji predsodkov, drznosti in smisla v življenju. Je zelo lep a hkrati tudi žalosten film.

Splača se še pogledat: American history X, Requiem for a Dream, Brokeback mountain, Mulholland Drive. Pa še tistega ki je že Pookie omenila: Ne brez moje hčere.
Uporabniški avatar
BeLLi
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 239
Na forumu od: 28. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BeLLi » 15. Avg. 2007 10:14

Rada gledam tovrste filme. Se kar strinjam z prejšnimi posti, dodala bi še Final Destination(1. del je najboljši).
Uporabniški avatar
joy23
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1690
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a joy23 » 15. Avg. 2007 15:48

Use your head and follow your heart.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 15. Avg. 2007 17:34

BeLLi: Samo tko me zanima, kaj ti da mislit Final Destination? Jaz se pa zdajle spomnim:
Pa se eno par izmed filmov nastetih tukaj
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 15. Avg. 2007 17:39

Pookie napisal/-a:- 2010, film je sicer narejen 1984, ampak ima zadeva velik potencial ter te drži v šahu do konca. Lahko razmišljaš, ampak vseeno ne dojameš takoj, kaj so ljudje leta 1984 imeli v mislih.


Ce mislis tako o tem filmu, potem zagotovo se nisi gledala odiseje 2001, katere nadaljevanje naj bi bil ta film? :D
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
*Nejka*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *Nejka* » 15. Avg. 2007 17:42

Wicker Park, Učinek metulja, Lužinova obramba, Pianist, Večno sonce brezmadežnega uma, Kaznilnica odrešitve, Hurikan in Čudoviti um so filmi, ki me niso pustili ravnodušne.
Uporabniški avatar
^Tajca^
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 90
Na forumu od: 3. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ^Tajca^ » 15. Avg. 2007 18:54

American History X in Requiem for a Dream :o sicer sta pustila precej bittersweet okus ampak sta vsekakor vredna ogleda.
You have enemies?
Good, that means you accually stood up for something in your life.
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 852
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Poison Girl » 15. Avg. 2007 19:15


Men pa tale nikakor ni potegnil :? .

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov