Film vs. TV vs. Reality show

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Kaj največ gledaš?

Film
6
55%
TV
5
45%
Resničnostne oddaje
0
Brez glasov
Skupaj glasov : 11

Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 05. Okt. 2010 21:56

Zadnje čase opažam na tem podforumu več al manj aktivne samo teme z reality šovi. Ubistvu so na en način te zamenjali limonade (takrat ko je bila una policijska dirka v USA za men-se-zdi OJ Simpsonom in so jo v živo prenašal, so televizijske hiše "odkrile", da jim je bolj poceni narest reality šov, kot posnet limonado/"daytimeTV" in se je pol tko razvilo, bla, bla, bla) pa me zanima, kaj vam kej pomeni (pod mojo definicijo TV spadajo 1-urne serije & 30min humoristične nanizanke) - film vs. TV vs. Reality show.

Jaz osebno zelo rada pogledam film, in mi je nekako tudi najbolj pri srcu, saj odraža za kako stopničko bolj kvalitetno umetnost, medtem ko mi je TV "guilty pleasure", pri katerem se za tiste 30-60min sprostim in uživam. Kar se tiče reality šovov, mam pa mešane občutke glede njih. Ne razumem splošnih resničnostnih šovov (ala big brother, bar, sanjska ženska, kmetija...) in so mi tudi resnično dolgočasni za gledat, medtem ko mi je včasih zanimivo pogledat kak poklicno usmerjeni RS (ANTM, Top Chef, AI...), ampak pri teh ne zaradi ljudi/tekmovalcev, temveč pesmi, hrane ter za zabavo tudi komentarjev sodnikov.

Sem pa pri sebi opazila, da sem drastično zmanjšala gledanje filmov (ki sem jih kot otrok edine gledala, in to veliko) in jih po večini zamenjala s TV. A se je tudi pri kateri drugi zgodila kakšna podobna "sprememba"?

Ma sej po eni strani je zabava zabava, sam pri filmu vseeno dobiš en občutek, tisto nekaj kar te mal popolne (amm... umetnost?) česar pri teh drugih oblikah zabave ni.

mimogrede, a obstaja še kakšen prevod Entertainment v slovenščino kot zabava? Zabava mi ne zveni tko kot bi moral zvenet...
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 06. Okt. 2010 8:41

Jaz gledam kar dosti filmov, res pa je, da tudi kar nekaj nanizank (oz. TV kot ti to imenuješ). Meni se je stvar spremenila s prihodom torrentov. Enostavno prej za večino nanizank nisem vedela, ker jih pri nas ni bilo ali pa so bile ob tako bednih urah, da sem dejansko verjela,. da sej ne more biti nič posebnega.

Zdaj imam kar nekaj nanizank, ki jih redno gledam oz. čakam nove sezone (The V, True Blood, Vampire Diaries, How i met your mother, Two and a half men, Dexter, Pillars of the Earth, the Event) - skupno torej 9.

Filme nisem zamenarila, sem pa hudo zvišala kriterije in jih sploh več ne gledam na TV, ker realno ni nobene izbire.

Od TV pa osebno stalno visim na Discovery History, ker mi je res zakon program. Tudi ponavljanje oddaj me ne moti preveč, ker vedno kakšno falim in jo potem čaz čas lahko pogledam.

Reality showi so meni odvratni. Vedno pa pogledam vsaj delček kakšne oddaje, da jih ne obsojam po krivici. Zanekrat se to še ni zgodilo, vsi so bili čisto poneumljanje, samo kreganje in rumeni tisk. Brez veze. Moja redna doza rumenega tiska je na 4x letno pri frizerju in takrat zvem za vse Murkote in princese za nazaj :lol:
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 06. Okt. 2010 9:12

Super tema :D

Jaz gledam veliko filmov, ce mi le cajt dopusca (in ce je kaka pametna izbira) se odpravim v kino, od Koloseja, Kinoteke do Kino Dvora. Starejse gledam doma, DVDji iz knjiznice so sploh kul :) Ponavadi preverim na IMDB in Rotten Tomatoes, ali si kak film sploh splaca ogledat, pa kle na forumu aktivno spremljam temo o kritikah filmov (ceprav je zadnje case kar malo zamrla, se mi zdi).

Serije redko spremljam, ampak kaksne si kdaj ogledam, ce mi jih kdo priporoci.

O reality showih zvem - ja prek foruma :D ko se pojavi se ena nova tema - in prek spletnih strani, ki jih obiskujem, temu se na zalost ne da izognit, ze pogovori v kaficih se vrtijo okol: "a si vidlel, kaj je un naredil v (vstavi poljuben reality show)". Recimo Top model spremljam prek Elle spletne strani.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1112
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 06. Okt. 2010 13:14

Tammy_De, jaz bi se kar strinjala s tabo glede vsega, kar si napisala. Filme zelo rada gledam, če so drugačni in zanimivi, pa magari Hollywoodski (npr. Inception, Avatar, Inglourious Basterds ipd.). Romantičnih komedij in podobnih imam pa za nekaj časa dost. Listo filmov, ki bi jih rada pogledala in ocene tistih, ki sem jih, si urejam kar na FB in se potem odločim ali bi film gledala tudi na podlagi ocen drugih. Tadobre filme grem zelo rada gledat v kino, ostale pa pogledam doma.

TV je na sporedu za vsakodnevno sprostitev po službi. Če imam čas, ko pridem domov, si pogledam serijo ali dve in tako dobim nov zagon. Jih pa spremljam kar nekaj, tako da sem pri kakšni tudi včasih malo v zaostanku.

Reality pa nekako ne spremljam, z izjemo America's next top model in sedaj SLO top model. To je ena stvar, ki mi je zanimiva. Ostalo mi ni zanimivo.

Količinsko največ gledam TV... Za film si je potrebno že vzeti čas zaradi dolžine same, pa tudi nikoli ne veš, kaj ti bo prinesel. Ustaljene nadaljevanke, ki jih redno spremljaš so nekako bolj safe, ker imaš že ustvarjeno mnenje o glavnih osebah in celotni seriji. In to je tisto, kar ponavadi rabim za sprostitev.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 06. Okt. 2010 14:15

Tudi jaz sem v zadnjih parih letih zelo razširila obseg oddaj/nanizank, ki jih gledam, na račun zanemarjanja filmov. Čeprav pri meni variirajo obdobja ko gledam dosti nanizank, filmov pa ne, potem pa nanizanke postavim na stranski tir, se malo bolj vržem v filme, pa potem nadoknadim nanizanke na kake ležerne dneve. Resničnosti šovi niso zame, nikoli me niso pritegnili, nikoli nisem nobenega redno gledala. Skratka, to je zame no-go.

Sicer pa trentuno bolj ali manj redno spremljam cca. 10 nanizank, ene par je takšnih, ko sem jih sprva gledala tedensko na TV, potem pa sem prešaltala na torrente (Two And A Half Men, House MD, Desperate Housewives), ene par sem jih tudi vmes opustila (npr. Lost sem gledala celo 1. sezono na TV, potem pa sem v prvi tretjini druge zamudila par delov in sem kar prenahala z gledanjem). Imam tudi nekaj stalnih nanizank, ki ne zapustijo mojega diska in jih gledam kr tak, ko ne najdem kaj druga, pa čeprav sem jih videla že ogromnokrat (House MD, That 70s Show, 3rd Rock From The Sun, BBT).

S filmi je pa tako, če ima kateri res dobre ocene in mi ga priporočijo tudi prijatelji ali kolegi, za katere vem da imajo ''dober'' okus oziroma da smo dokaj kompatibilni pri filmih, z veseljem odštejem karto za kino. Če pa se mi kar tako zlušta enega filma, grem na Bloody Disgusting Zombie Army čekirat grozljivke, ker sem opazila dosti visoko korelacijo med meni všečnimi filmi in njihovimi ocenami/recenzijami. In seveda, obstaja nekaj filmov, ki tudi ne zapustijo mojega diska (Hellraiser 1-8, The Crow, Halloween 1-8, Star Wars saga, X-Men 1,2,3, LOTR.)
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2891
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 06. Okt. 2010 16:49

Filme gledam na compu, občasno v kinu če je kakšen dober.

TV-ja ne gledam, razen kadar so kakšne pomembne tekme (fuzbal, rokomet..)

Reality showov pa tudi ne gledam, ker je to samo poneumljanje ljudi za moje pojme. Edino ANTM sem včasih (občasno) spremljala in zdej supermodel slovenije.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 06. Okt. 2010 17:20

Serije (spremljajoče prek neta, kajpak) FTW. :D

Filme kar "nalagam" na seznam, pa jih potem bolj mal pogledam - predvsem v primerih, ko ni net povezave :lach:, al pa na kakšne bolj deževne dni. Vsake tolk grem v kino, pa ne ker bi me film tolk zanimal, ampak ker je luštno it.

"Resničnostni šovi" pa nikakor niso my cup of tea.

Aja, po TV-ju pa na sploh bolj mal karkol gledam; kvečjem občasno poročila, če sem že kje okoli kakšnega ekrana, ali pa če kdo kaj zanimivega gleda in v tistem pridem mimo. :)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 07. Okt. 2010 11:39

Serije spremljam preko interneta (torenti, streamam). Vsako zimo ko zbolim, pride na seznam serij ki jih gledam, ena nova :) Večino zadev nham gledat po kakih 2h sezonah. Moji TOPs ostajajo Desperate housewives, Weeds, Family guy in še kaka bi se našla.

Od reality showov spremljam Project runway, ker mi je to res en redkih realitijev, ki mi je še zanimiv. Kak ANTM si tudi pogledam, ker obožujem Tyrine sajkobič izpade, poleg tega je ANTM ina zadeva, ko moreš po kosilu prebavit pa rabiš nekaj neumnega za gleda.
Slovenske realitije pogledam občasno, predvsem če se s frendicami zmenimo, da bomo nekaj skupaj gledale ob kakem sixpacku, čipsu in jointu, da se potem režimo in delamo norca iz vseh udeleženih.

Televizije skoraj ne gledam. trenutno je tako ali tako sploh nimam, ampak tudi ko sem jo imela v sobi, sem jo bolj malo gledala. Kak Discovery za zaspat, to je bilo pa tudi vse. Tv mi paše gledat, ko sem zmačkana ali res zelo utrujena in mi paše malo izklopit možgane.

Filmov pa kr precej pogledam. Večino doma na računalniku, do kina se pa tudi 1krat ali 2krat mesečno spravim, predvsem v Kinoteko in Kinodvor.
Ko je LIFFe in Animateka v kinu preživim bolj ali manj cele dneve. Od nekdaj sem rada hodla zaradi čisto drugačnega filinga gledanja filma na velikem platnu. Posebno filmov, ki imajo lepo fotografijo ali se dogajajo v kakih izjemnih krajinah. Žanrsko nisem omejena, ne maram pa grozljivk.
Na srečo imam prijatelja, ki z veseljem z mano hodi na raznorazne projekcije, se pa v kino brez problema odpravim tudi sama. Dečko je prav tako veliki filmofil, tako da večino priporočil dobim od njega, po ogledu pa pridno svoje mnenje podelim še z vami ;)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 07. Okt. 2010 11:52

Zanimiva tema.

Jaz se težko odločim, kaj mi je najljubše, ker vse spremljam :D
Flimov je žal vedno manj (kar imam namen popravit). Seznam gledanih nadaljevank in reality šovov je iz meseca v mesec večji. Verjetno zato, ker so krajši in si lažje vzet čas za njih.

Redno spremljam precej nadaljevank (seznam v drugi temi :D). Všeč mi je, ker se zgodba ne konča v 2 urah kot pri filmu. Hkrati pa jih pogosto gledam površno in zdraven počnem še druge stvari.

Rada imam tuje reality šove (kot so Apprentice, Project Runway, Top Chef, Hell's Kitchen, MasterChef, ANTM). Občasno pogledam tudi kako sezona Big Brother Uk ali Us. Slovenskih ne spremljam (razen Supermodel in STM). Ter iskanja talentov, kot so Ameriški idol, X Factor, angleški talent.

Imajo pa filmi še vedno posebno mesto v mojem srcu. Najraje v kinu, drugače pa doma na računalniku, na kavču in s kokicami. TV itak ne gledam.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov