Uporabne android aplikacije

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Roky
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 15. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Roky » 15. Apr. 2012 8:56

Naj omenim še lastno stvaritev http://povabi.si. Povabi.si je brezplačen spletni servis za organizacijo tvojih dogodkov.

Na voljo pa je tudi brezplačna Android aplikacija.
https://play.google.com/store/apps/details?id=si.povabi
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 20. Maj. 2012 9:35

Mene pa zanimata dve stvari ... Mam namreč prvič androida in se še malce lovim okoli teh zadev :) Mam samsunga galaxy ace in ne vem, kako si na telefon naložim aplikacijo shazam ter ali mora biti prav za moj telefon? Pa še to... Včasih smo ob nakupu telefona dobili CD, preko katerega si na rač. inštaliral program za povezavo s telefonom preko usb kabla. Tukaj nisem dobila nič zraven. Predvidevam, da si mora<m to stvar potegniti dol iz interneta, a sem že poskušala (Samsung Kies), pa so vsi linki zbrisani oz. ko želim odpret prenos ter zagnati download, mi izpiše error, tako da so očitno te linke umaknili iz spleta :? Kakšen predlog kako to uredim po drugi poti?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 20. Maj. 2012 12:17

^^ne rabiš nobenih programov - priklopi mobitel na komp. z USB kablom in to je to (aja, izbrat moraš (se samo ponudi) opcijo "memory card access"/"USB mass storage"), direktno dostopaš do map in fajlov na telefonu.
Plug & play sistem.

Shazam -> na telefonu imaš ikonco za "google market" - klikni jo, klikni search (na moji verziji je "lupa" narisana), vpiši Shazam in poglej rezultate, če zadeve ni, potem ni na voljo na tvojem telefonu (ali na splošno za Slo. (če jz to prav razumem)); če je, klikni nanj in sledi navodilom za inštalacijo.


Aja, ena samo za ženske :D men prov pride
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 20. Maj. 2012 19:08

Ja, to kar je purple rekla, drugace pa moras se prej imet Google account, ce ga se nimas in v njega moras bit vpisana, ko bos downloadala aplikacije z Marketa (oz. Google Play se zdaj na novo imenuje). Prenos aplikacij z Googla na telefon namrec poteka preko prenosa podatkov oz. wi-fi (brez kablov).

Tudi Samsung Kies si lahko potegnes z Google Play-a in sicer meni je ful fajn, ker lahko preko te aplikacije prenasas datoteke z racunalnika na telefon in obratno brez kabla, rabis samo wi-fi. Meni osebno zelo uporabna aplikacija.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 20. Maj. 2012 19:25

Hvala obema.. Mi pa še ni ratalo naložiti oz. prenesti kakšen komad za zvonjenje iz rač. na telefon in sliko iz telefona na računalnik, pa sem pravilno vstavila usb kabl, a se mi ni nobena opcija odprla, samo za varno odstranjevanje opreme me je opozorilo, če sem spodaj desno kliknila na ikono :? Pod moj računalnik pa ni bilo zaznati nobenega dodatka. Isto me zanima, če želim nekaj slik spraviti na rač. in dostopam preko gmaila, mi ne pošlje, pa ne vem zakaj. A je treba spet kje kaj posebej nastavit?
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 20. Maj. 2012 19:46

Za prenos datotek moras ali na racunalnik nalozit Kies (ki ga dobis tukaj) ali pa na telefon aplikacijo Kies Air (ki jo dobis tukaj, ampak za njo kot sem ze rekla bos potrebovala wi-fi, za zgoraj omenjeni Kies pa ali kabel ali wi-fi).

Drugega vprasanja, ko sprasujes za prenos slik preko gmaila, pa ne razumem, kaj zelis kam poslat in kako.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 20. Maj. 2012 19:52

Hvala! Glede slik sem mislila te, ki sem jih naredila z novim telefonom in bi jih prenesla na rač. Na Nokii sem lahko poslala sliko na gmail, tukaj pa ne gre.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 20. Maj. 2012 20:07

Aja, glede prenosa na gmail ne vem. Nalozi si Kies in potem preko njega prenesi na racunalnik.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 20. Maj. 2012 21:27

*Gaja* napisal/-a:A je treba spet kje kaj posebej nastavit?
Jp.
klik (izberi operaterja), vnesi v telefon.
Za wi-fi pa tudi (če imaš to možnost; pač ime + geslo).

Za USB, ko ga priklopiš (v komp in tel.), "potegneš dol" (na mobi ekranu) zgornjo vrstico, pa maš tam možnost izbire...al je mogoče kej drugač v tej verziji?
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 21. Maj. 2012 8:26

Ja, potegnem dol in se prikaže vrstica (WiFi itd.). Glede APN-ja mi pa ni jasno kje v telefonu to najdem v nastavitvah :?

Navajamo vam podatke, ki jih potrebujete za začetno nastavitev telefona z Androidom. Pri prvem prižigu telefona z daljšim klikom tipke "MENU" pojdite v meni za nastavitve APN in dodate novo dostopno točko. Telefon bo po naših izkušnjah deloval že po vnosu imena, APN-ja, uporabniškega imena in gesla, za vsak slučaj pa vam prilagamo še druge podatke.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Maj. 2012 9:40

Menu icon -> Settings -> Wireless and networks -> Mobile networks -> Access Point Names - > New APN ...potem pa vpisuješ tiste zadeve z zgornjega linka

Oz., sej to imaš vse na linku, ki si ga sama prilepila (v temi Nujno potrebujem) - klik (stran 89).
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 21. Maj. 2012 9:55

Here we go again ... Saj to sem najprej že vpisovala (VPN), a nisem vedela, če je isto kot APN, poleg tega je tam ful teh vrstic v stolpcu, jaz pa imam samo štiri:
Ime VPN
Nastavi strežnik VPN
Omogoči šifriranje
Iskanje domen DNS

Joj, ne vem več kako in kaj, cela znanost je na tem androidu vzpostavit povezavo med računalnikom in telefonom :roll:

-

No, uspelo mi je dat slike in melodije iz rač. na telefon, kontra pa ne najdem po kateri poti gre - torej slike iz telefona na računalnik. V Kies te opcije nisem zasledila. :gruebel: Kaj sem stara in leva za te zadeve :D
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 21. Maj. 2012 19:09

A ne pridejo ponavadi telefoni ze s temi nastavitvami za internet, ko ga kupis pri operaterju?

Saj ni tako tezko no, sam mal moras pogledat, kaj je kaj.
Ko imas telefon povezan s Kiesom, ti bo v zgornjem levem kotu pisalo Connected devices in narisan bo telefoncek. Pod njem bo Contacts, Music, Photos itd. in to je to, kar imas ti na telefonu. Kliknes Photos recimo in prikazalo ti bo vse fotke, ki jih imas na telefonu. Obkljukas zeljene fotke in kliknes Save to PC in potem izberes kam na racunalnik jih zelis shranit. To je vsa znanost. (Evo samo zate sem se zdaj povezala s Kiesom, da sem naredila to fotko, pa mogoce se komu prav pride.)
Slika

Spodaj mas pa Library, to pa je obratno, se pravi ko nalagas z racunalnika na telefon.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Maj. 2012 19:34

CaliLove* napisal/-a:A ne pridejo ponavadi telefoni ze s temi nastavitvami za internet, ko ga kupis pri operaterju?
Če ga kupiš prek operaterja, ja ... jz sem pa to pozabila upoštevat, pa sem jo tja usmerila (verjetno po nepotrebnem, heh).


Lih dons sem mela eno tako debato s sestro.. ahja. Ja, telefoni so pametni, uporabniki včasih mal manj. Lej, če take zadeve ne grejo, zamenji telefon? Al pa pocukaj za rokav kakšnega kolega/-ico, da gresta skupej skoz menije.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 21. Maj. 2012 20:13

CaliLove, ful ti hvala, evo zdaj vse funkcionira. ;D Prej pa ni šlo, ker mi zgoraj telefona ni prikazalo, čeprav sem se povezala.
purple rain, ah ne vem, zaradi tega ne bi ravno zamenjala telefona, pa v bistvu ga niti ne morem, razen po dveh letih, trenutno bi pa potem samo preplačala vse skupaj.

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri