Prva pomoč za računalniške nevedneže #2

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Mikopina
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 83
Na forumu od: 28. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Mikopina » 12. Nov. 2014 11:27

Če pa to vsem šteka in nikak ne dela, pokliči svojega operaterja. Mogoče je njihova napaka in jo lahko samo oni razrešijo.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3830
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 05. Jan. 2015 1:07

Na pomoc!

Zdruziti moram nekaj .AVI posnetkov z dvema razlicnima vrstama MP4 posnetkov. Po domace povedano, nekaj sem snemala s fotoaparatom, nekaj z starim mobijem in nekaj z novim. Vse posnetke sem skonvertirala v .avi, problem je le, ker imajo posnetki seveda razlicne frame-rate.

Kako torej kombinirati videe z razlicnimi frame-rati?

Zaenkrat uporabljam Moviemakerja, Avidemux in Machette, ne rata nic. Kombinirani videi mi zagrabijo edino v After Effectsu, a mi napise 'error', ko dokoncan video poskusim eksportirati.

Anyone? :oops:
I promise if you keep searching for everything beautiful
in this world, you will eventually become it.
Uporabniški avatar
Pjeb
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 137
Na forumu od: 9. 10. 2010
Kraj: koroska

Neprebrana objavaNapisal/-a Pjeb » 05. Jan. 2015 16:15

After Effects-i in Premiere "prebavita" vse brez problema...niti ne rabiš vseh spreminjati v .avi. Pravkar sem v obeh probal par posnetkov z različnimi fps-ji združit...pa je v obeh export-alo brez napake. Imam pa CS5 verzijo.
Jaz sem tisti pred katerim te je opozarjala mama...
ampak oba dobro vema, da je nisi nikdar poslusala.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3830
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 08. Jan. 2015 1:54

Ocitno so bili fajli drugace poskodovani.. v AE mi na koncu ni delal zvok, drugod pa ne slika..

Ma sem zgruntala neki, hvala ti :)
I promise if you keep searching for everything beautiful
in this world, you will eventually become it.
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1037
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 13. Mar. 2015 17:45

Ce napisem nekaj v wordu in skopiram besedilo, zaprem dokument in kliknem NE shrani, ko me vprasa, ce zelim, da je besedilo v odloziscu na voljo drugim aplikacijam, kliknem DA, odprem nov word in zelim stvar prilepiti in ne gre, what now?
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 765
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 14. Mar. 2015 16:24

Ker se verjetno wordov clipboard zbrise (in s tem tudi sistemski clipboard), ko zapres aplikacijo.

Pac ne zapirat dokumenta, dokler nisi c/pjala tja, kamo rabis.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4937
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 20. Mar. 2015 11:01

torej, posedujem kišto z naslednjimi specifikacijami: http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/publ ... -c01346340

pred kratkim sem dokupla še nov ssd 265 disk. v kratkem je plan še nova matična, procesor, ram in vse kar spada zraven.

kak nasvet?
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 765
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 20. Mar. 2015 15:41

Komplet nova kista, trenutni SSD pa pac preneses.

OS bos morala itak ponovno nalozit, tako da si uredi nek backup dokumentov.

Najceneje te pride po kosih iz Nemcije, ne kupuj predsestavljenih zadev iz BBja ali podobnih trgovin.

Pa tudi namen uporabe napisi, ceprav sem videl, da rabis zadevo za renderat stuff.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4937
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 21. Mar. 2015 9:04

podatke mam itak ločene po diskih, tako da to ne bi smel bit problem.

rabim ga za Photoshop, Illustrator, Indesign, Autocad, Archicad, Sketchup+ Vray.

pa res bi rada čim čim bolj prišparala, ker sem u ibr broke, ampak s trenutnimi specifikacijami se mi bo pa tudi snelo.
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 765
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 21. Mar. 2015 12:45

Raje nasparaj tam 800-1k in potem kupis nekaj spodobnega, kot pa zdaj zmeces, tisto kar imas, za neko zanic kisto.

Edit:

Koda: Izberi vse
HV20Y470DE   Intel Core i7-4770 Box, LGA1150   317,47 €
HV1138RKDE   ASRock H97 Pro4, Sockel 1150, ATX   89,24 €
HV20MI48DE   8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9   59,99 €
HV203O15DE   Corsair Carbide Series 200R, ATX, ohne Netzteil   56,99 €
HVR551EEDE   Enermax Triathlor ECO 550W ATX 2.4   67,83 €
HV1039MYDE   MSI N750-2GD5/OCV1, 2GB DDR5   112,31 €
HVZPCDE   Rechner - Zusammenbau   29,99 €

Total value: 733,82 €

All prices are delivery prices
         
created with hardwareversand.de PC Configurator:
http://www.hardwareversand.de/pcconfigurator         
 


Nekaj na hitro zmetano iz http://www.hardwareversand.de/

Postnina te pride tam nekje 15eur.

Graficno sem dal eno budget, ce se resno ukvarjas s PSjem/AutoCADom in zadeve podpirajo grafiko, bi se mogoce splacalo vlozit malo vec tudi v graficno. Diskov nisem dal, ker si rekla, da jih ze imas, pravtako lahko preneses tudi CD/DVD pogone. Ohisje se mi zdi kar solidno, ima protiprasne filtre in USB3 spredaj (http://www.hardwareversand.de/en/Midi/7 ... il.article)

Pa 30eur lahko odstejes, ker mislim, da so vkljucili tudi sestavljanje PCja (to ti tudi fant/kolega naredi za eno/dve pivi).
Flavij
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 323
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 25. Mar. 2015 0:05

Zakaj pa ne bi obdržala starega ohišja? :gruebel:
Drugače pa vse preveč predvidevanj. Poleg tega ti za pivo ne bo nihče sestavil računalnika (z izjemo fanta in kakšnega mladoletnega geeka). ;)
All is vanity, nothing is fair.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4937
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 25. Mar. 2015 12:22

kišto bom vsekakor obdržala (filtre proti prahu mam gor take DIY :P ), otalo bo pa treba kupit. grafična bo zaenkrat še počakala, ker ni super nujna. ta podpira open gl in bo zaenkrat morala še malo delat.

tnx!
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 765
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 25. Mar. 2015 15:49

Flavij napisal/-a:Zakaj pa ne bi obdržala starega ohišja? :gruebel:
Drugače pa vse preveč predvidevanj. Poleg tega ti za pivo ne bo nihče sestavil računalnika (z izjemo fanta in kakšnega mladoletnega geeka). ;)

Ker stara ohisja so preprosto zastarela. Napajalniki zgoraj in sesajo vroc zrak iz ohisja, preko svojih vezij in v okolico. Pravtako nimajo dovolj prostora za ureditev kablov, ki pravtako ovirajo pretok zraka v ohisju in s tem povzrocajo vecje temeprature kar spet pomeni glasnejsi racunalnik.
To govorim predvsem za ohisja, ki jih dobis pri predsestavljenih racunalnikih, velja pa tudi za starejsa ohisja.

In ne vem o kaksnih predvidevanjih govoris. Podal sem neko normalno solidno konfiguracijo (pac grafika je budget, ampak se vedno boljsa kot prastara 8800GT), ki pa se seveda da spremenit glede na potrebe (npr. komot se vzame kaksen i5 procesor in namesto tega boljsa grafika).

In kot sem dejal v originalnem postu. Zdi se mi nesmiselno nadgrajevat trenutno konfiguracijo, ker jo je preprosto povozil cas. Edina smiselna nadgradnja je SSD, ki ga pa floribunda ze ima.

In ja, zastonj/pivo ti tega ne bo nihce sestavil in ce tega ne znas sam, raje das dodatnih 30eur in ti to naredijo v trgovini.
Flavij
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 323
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 26. Mar. 2015 4:14

wasd napisal/-a:...OS bos morala itak ponovno nalozit, tako da si uredi nek backup dokumentov...


Dvomim, da še obstajaja kdo, ki tega ne bi vedel! :rolleyes:


floribunda napisal/-a:...pa res bi rada čim čim bolj prišparala, ker sem u ibr broke, ampak s trenutnimi specifikacijami se mi bo pa tudi snelo.

wasd napisal/-a:Raje nasparaj tam 800-1k in potem kupis nekaj spodobnega, kot pa zdaj zmeces, tisto kar imas, za neko zanic kisto...


floribunda bi rada prišparala, ti pa ji svetuješ računalnik za 800 oz. 1.000 €. :nein:


wasd napisal/-a:...Graficno sem dal eno budget, ce se resno ukvarjas s PSjem/AutoCADom in zadeve podpirajo grafiko, bi se mogoce splacalo vlozit malo vec tudi v graficno...


Grafična kartica s ceno nad 100 € ne spada ravno v budget kategorijo. :nein:
V njenem primeru itak pridejo v poštev samo OpenGL kartice, torej AMD FirePro ali Nvidia Quadro serija.


wasd napisal/-a:...Ohisje se mi zdi kar solidno, ima protiprasne filtre in USB3 spredaj...


Res strašno pomembno! :lol:


wasd napisal/-a:...ker mislim, da so vkljucili tudi sestavljanje PCja (to ti tudi fant/kolega naredi za eno/dve pivi).

wasd napisal/-a:...In ja, zastonj/pivo ti tega ne bo nihce sestavil in ce tega ne znas sam, raje das dodatnih 30eur in ti to naredijo v trgovini.


:confused:


wasd napisal/-a:...Ker stara ohisja so preprosto zastarela. Napajalniki zgoraj in sesajo vroc zrak iz ohisja, preko svojih vezij in v okolico. Pravtako nimajo dovolj prostora za ureditev kablov, ki pravtako ovirajo pretok zraka v ohisju in s tem povzrocajo vecje temeprature kar spet pomeni glasnejsi racunalnik.
To govorim predvsem za ohisja, ki jih dobis pri predsestavljenih racunalnikih, velja pa tudi za starejsa ohisja...


Pozabil si na (po tvojem) najpomembnejše - protiprašne filtre in USB 3.0 spredaj! :D
Če že moraš filozofirati, filozofiraj raje o grafični kartici, ki je v njenem primeru najpomembnejša komponenta.


wasd napisal/-a:...Zdi se mi nesmiselno nadgrajevat trenutno konfiguracijo, ker jo je preprosto povozil cas...


Menjava matične, procesorja in spomina v bistvu ni nadgradnja, ampak (povsem) nov računalnik. ;)
All is vanity, nothing is fair.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4937
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 26. Mar. 2015 9:57

now we're getting somwhere :D

s sestavljanjem ne bo problema, bo že to kdo naredu. če ne obstajajo jutub tutoriali, how hard can it be.

sej sčasoma bom vse novo kupla, ampak se bo to pač zgodilo po delih in hočem it od najbolj pomembnega dalje.

problem je predvsem pri 3d modeliranju (ok, renderiranju tudi, sam to pač pustiš čez noč pa je) in preklapljanju med programi (navadno imam 4-5 odprtih), ko traja sto fakin let da se mi nekaj spet sestavi.

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri