Blog - novodobna senzacija?

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Pišeš blog?

Da
31
46%
Ne
36
54%
Skupaj glasov : 67

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Sep. 2007 18:03

Ferdox napisal/-a:Pisanje blogov kaže na "izobraženost" približno toliko kot pojavnost na Glasujzame in podobnih.
V 95 % primerov - attentionwhoranje.

Enostavno zadeva za tiste ki imajo preveč časa.


do neke mere se s tem strinjam. sploh to leti na blogos (siol), kjer so najbolj brani blogi polni pametovanj ljudi, ki na vse okoli sebe gledajo z nekim "above it all" odnosom in na kvazihumorističen način kritizirajo stvari o katerih pol kurca ne vedo.
takih blogov ne maram, ker kar sevajo od negativne energije človeka, ki ga očitno v RL nihče noče poslušat, pa je moral na blogu objavit literarno mojstrovino o tem, da so na pločniku kavo podražili, pa še piškota ni dobil zraven. in seveda je to eden najbolj obiskanih in komentiranih blogov.
potem pa še poslušam, da blogerji po novem pomembno vplivajo na javno mnenje s svojimi posti. bože sačuvaj...

aja, kar sem vaših blogov brala, se mi pa dopadejo. (da me ne boste za bv napadale :) ). verjetno ravno zato, ker niso napisani v stilu v stilu naduvanega godrnjača, ki ve vse in bo to zdej delil z vsemi. ampak siola pa res ne maram :)
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 770
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 03. Sep. 2007 20:33

If you don´t like, don´t read it... Simple as that...

Ne razumem zakaj eno napadanje na blogerje. Jaz sem si ga ustvarla kakšne dva, tri tedne nazaj. Pa to nikakor ne pomeni da imam preveč časa. Pač znam delat več stvari hkrati. Npr. trenutno: likam, pomagam ploščice polagat, pišem blog in sodelujem v forumu..

Kar se pa tiče primerjave z glasujzame in podobnimi.. Zakaj že? Ej sorry tega pa res ne razumem! Ne potrebujem nobene potrditve. Pišem zase in za svoje bližnje. Fanta imam (drugega ne potrebujem), prijateljev imam ravno dovolj. Nimam nobenega drugega vzroka za pisanje, kot pa za svojo dušo.
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Sep. 2007 22:05

Hanah napisal/-a:Se strinjam z avtorico teme. Tudi meni se zdi tale "blogomanija" totalna bedarija. Večkrat ko iščem kaj preko googla, mi vrže tudi nekaj zadetkov od raznih blogov, na katere včasih tudi kliknem, ker pač pomislim, da mi bo ker pametnega odprlo... ampak ne, avtorica na dolgo in široko opisuje kako je danes posesala sobo :roll: Get some life people!!!

Berem samo dva bloga, ki sta povezana z mojo stroko. Sta v angleščini in na njem najdem dosti zanimivih stvari. Ne morem pa razumeti raznih bedarij, ki jih pišejo zdolgočasene srednješolke, ki celo stran spacajo o tem kako so v Müllerju kupile lipglos, in ob tem čakale pol ure v vrsti, in se na izhodu skoraj spotaknile ob neko vejo :roll: Take stvari se pišejo v stari dobri dnevnik, in ne na splet, ki je dosegljiv praktično za vsakega.

Ferdox napisal/-a:V 95 % primerov - attentionwhoranje.

Se strinjam. Zadeva je nekaterim ene vrste postavljanje. Se skrivajo za raznimi "nicki" in se ne bojijo nikogar... celo tistih ne, ki se sami prepoznajo v njihovih besedilih. Največ takih nesmiselnosti najdeš na "Večerovih blogih" :?


pa kaj hudiča tebe sploh riga kaj folk piše v svoje bloge?mislm, ne razumem teh dveh strani, da najprej govoriš naj si najdemo živlejnje, potem pa sama daš dost dober vtis tega da se očitno vsakič ko prižgeš net, sikiraš in na glavo psotavljaš zarad blogov :roll: mislm, ljudje, a dandanes vi res nimate drugega dela, kot da se obremenjujete s takimi zadevami, ki se praktično vas niti pikice ne tičejo.pa kaj če piše o lipglossu, pa kaj če piše kakšno drisko ej emla.Če te moti zapri pejđ in pejt druge stvari :roll: mislm eni ste pa res mal omejeni.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 03. Sep. 2007 22:22

Mene tudi moti pretirano stevilo brezveznih zadetkov, ampak tako je. Zato ima google opcijo Negative terms :D Naceloma nimam nic proti blogom, ce ne drugega jih lahko stejemo za vsaj malo priblizno opismenjevanje sirse javnosti o tem, kako zgleda spletna stran z druge strani. Internet je ze tako postal prepoln brezveznih informacij, da 80% pr0n strani ne omenjam - pac odraza trenutno stanje "civiliziranega" sveta.

Blogov naceloma ne berem, ravno zato, ker me ne zanimajo srednjesolske travme in "danes jokam" naslovi, ampak obstajajo seveda svetle izjeme. Da se preko blogov izvedeti tudi kaj pametnega - in to je Hannah tudi izpostavila, se mi zdi.

*purple*, ti se pa ponavljas s tem obremenjevanjem. Tecno.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Sep. 2007 10:35

seveda, tud ti bi se lahko že enhala z mano obremenjevat.sicer pa kar je res je res :)
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 04. Sep. 2007 11:13

[offtopic]
*purple* napisal/-a:seveda, tud ti bi se lahko že enhala z mano obremenjevat.sicer pa kar je res je res :)

Jaz samo povem, da je tecno, ker se ponavljas. Kar je res je res, prav imas :D[/offtopic]
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
Hanah
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 85
Na forumu od: 11. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Hanah » 04. Sep. 2007 11:21

*purple* napisal/-a:pa kaj hudiča tebe sploh riga kaj folk piše v svoje bloge?mislm, ne razumem teh dveh strani, da najprej govoriš naj si najdemo živlejnje, potem pa sama daš dost dober vtis tega da se očitno vsakič ko prižgeš net, sikiraš in na glavo psotavljaš zarad blogov :roll: mislm, ljudje, a dandanes vi res nimate drugega dela, kot da se obremenjujete s takimi zadevami, ki se praktično vas niti pikice ne tičejo.pa kaj če piše o lipglossu, pa kaj če piše kakšno drisko ej emla.Če te moti zapri pejđ in pejt druge stvari :roll: mislm eni ste pa res mal omejeni.


Kaj se pa ti tok razburjaš zdej??? Jst sm samo izrazila svoje mnenje o tem. Tvoj problem če tega ne moreš na normalen način razumet. Ja, res je, briga me kaj folk piše, ampak kot sem že povedala, imam pravico izrazit svoje mnenje, ki za razliko od tvojega ni polno primitivizma!

Recimo ravno tvoj blog je tak tipičen, pri katerem se jst samo za glavo primem. Poln nekih srednješolskih in zlajanih tem (jokcanje, obtoževanje vsega živega, pametovanje, natolcavanje, tarnanje, blatenje...). Ampak ok, imaš prav, tvoj problem kaj notri pišeš. Vendar če je že odrta tema o blogiranju sem se pač obregnila ob te stvari. Sprijazni se!

kepka napisal/-a:Blogov naceloma ne berem, ravno zato, ker me ne zanimajo srednjesolske travme in "danes jokam" naslovi, ampak obstajajo seveda svetle izjeme. Da se preko blogov izvedeti tudi kaj pametnega - in to je Hannah tudi izpostavila, se mi zdi.

Točno to! Ko sem skritizirala bloge, sem imela v mislih tiste, v katerih se samo jokca, piše neke travme iz privatnega življenja, provocira in na splošno opleta brez kakršnekoli osnove ali ideje o pisanju. In takih blogov je 80%... ostalih 20% pa je kvalitetnih in se na njih najde tudi kaj koristnega in zanimivega.

P.S.: en nasvet zate *purple*: nauči se pisat, ker imaš slovnico totalno na nuli. Začni brat za sabo in popravljaj pravopisne napake, ker deluješ totalno nepismena. Sprejmi to kot dobronamerno kritiko, in ne kot napad, kot to večinoma počneš.
Zadnjič spremenil Hanah, dne 04. Sep. 2007 12:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Sep. 2007 11:40

nč se ne razburjam, sam dejstvo je da se nekateri vtikujete v zadeve, ki se vas niti malo ne tičejo.moj problem ej kaj pišem v svoj blog, sej pravim, če te moti ga en rabiš brat.To še zdaj en razumem, kako nekatere moti moj blog (pa kakšen drug recimo) ampak berete ga pa še vedno :D očitno ni tolk slab, če bi bil tok slab bi se ga naornk izognili.
in mislim, da je večina blogov, če odštejmo siolove bloge in prazno pametovanje o vsemmožnem, pisanih na isti stil kot je moj.nam je pač to všeč.in če te moti ga ne obiskuj, no zdej ga tako ali tako ne moreš.
in pišem kot pišem, to sem že povedala.tisti ki bo hotel prebrat moj post ga bo že, drugim pa ni treba :)
Uporabniški avatar
Pookie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 83
Na forumu od: 12. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Pookie » 04. Sep. 2007 13:29

Meni osebno se zdi blog lušna zadeva, vendar le, če vsebino v njem distanciraš od svojega privatnega življenja. Recimo, da pišeš o nekih aktualnih temah in na to podajaš svoje mnenje, glasbenih skupinah, dodajaš recimo posnetke iz YouTube, slike s potovanja, raznorazne fotografije, pišeš o nekih dogodivščinah ki so se ti zgodile... itd. Se pravi, da je tvoj blog zanimiv tudi za tiste, ki te ne poznajo.

Ne vem kako ostali gledate na to, ampak meni se zdi zelo "freaky" zadeva, da na spletu objavljaš najbolj osebne stvari in tako ne ločiš več med privatnim dnevnikom in javnim spletom.

Da ne govorim o tem, kako grdo se mi zdi, ko grejo nekateri v takšne skrajnosti in na svojem blogu opravljajo in blatijo neke znance oz. prijatelje. Kako bi se vi počutili, če bi se nekega dne našli v neki temi na blogu, kjer bi vas avtor blatil po dolgem in počez. Čuden občutek mora to bit.

Pa ne apeliram zdej točno na vas (da se ne bo kšna *purple* spet najdla v nekem stavku), ampak govorim na splošno o blogih, ki se recimo pojavljajo na Siolu, Večeru... itd. Se pa trenutno spomenem, da sem enkrat od ene moderatorke s tega foruma prečekirala blog, in se mi je zdel ful zanimiv. Se mi zdi, da je bil to blog od bejbike.
Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 289
Na forumu od: 1. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 05. Sep. 2007 11:14

@*Lilly* reakcija punc je bila popolnoma normalna, saj nas blogarje označuješ za ljudi brez življenja,...Ne bom se ti "opravičevala" da imam življenje,ker se mi zdi to popolnoma trapasto početje, sploh nekomu katerega ne poznam in ga ne bom nikoli spoznala.
Bi te pa prosila da v bodoče, ko se odločiš nekaj obsojat in o nečem izražat na nekem že dolgo delujočem forumu prvo uporabiš iskalnik, kje pogledaš ali tvoja tema že obstaja in šele potem začneš pisati, kot da si ravnokar odkrila toplo vodo.
...Naj bo vsak do sebe plemenit
Čist in brez okov
...
Uporabniški avatar
deniro
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 156
Na forumu od: 4. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a deniro » 05. Sep. 2007 12:19

Dejstvo je, da se na 1000 blogov najde samo 1 ki bi bil vreden za brat. Na začetku ko so se pojavili je bilo zaslediti dosti kaj pametnega... zdej pa se je to prelil v nek "trend" in tako ima že vsak 13 letni smrkavec svoj blog.

Nikoli nisem štekal poante bloga in ga še tudi zdaj ne. Pišeš kaj se dogaja okoli tebe, tvoji občutki in ne vem kaj še vse. Who gives a fuck about you? Mislim, da bom jaz zdaj šel pisat kako sem spoznal neko bejbo in kako se mi dopade, kako je dobra da dol padeš in ne vem kaj še vse. Meni osebno totalna bedarija...

Ampak ok, vsako tele ima svoje veselje.
Uporabniški avatar
Pikado
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 24
Na forumu od: 29. 6. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Pikado » 05. Sep. 2007 16:21

Še nisem naletel na blog, ki bi spremenil moje negativno mnenje o blogu.

Je en navaden "Attention whore presentation" :roll:
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 05. Sep. 2007 17:39

Pikado napisal/-a:Še nisem naletel na blog, ki bi spremenil moje negativno mnenje o blogu.


Odvisno od tega, kaj te zanima. Meni je zanimivo prebrat recimo kaj takega - klik ali pa takega - klik. Pa se par je takih, ampak jih ne bi objavljala tu :D
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
Lady sadness
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 55
Na forumu od: 6. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady sadness » 05. Sep. 2007 18:01

V povprečju največ blogajo ženske

Citiram:
Blogi so se očitno dobro prijeli, poroča Slashdot.Tako štiri petine Američanov ve, kaj je blog, polovica jih redno obiskuje enega ali več, osem odstotkov pa je takih, ki pišejo svojega. Bolj zanimivo je, da ženske raje ali pa več pišejo blog kot moški - petina rednih obiskovalk blogov piše svoje, medtem ko je takih moških le 14 odstotkov. Dve tretjini bralcev in bralk blogov jih bere zavoljo mnenj, 39 % se na njih informira, 38 % pa za zabavo.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Sep. 2007 22:00

Pikado napisal/-a:Še nisem naletel na blog, ki bi spremenil moje negativno mnenje o blogu.

Je en navaden "Attention whore presentation" :roll:


Oprosti, ampak a bi imoral?

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov