Svetovno prvenstvo v nogometu, JAR 2010

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 20. Nov. 2009 20:24

Zaradi precejšnih OT v temi Priznam da... odpiram novo temo povezano Svetovnim prvenstvom.

Verjetno moraš živeti na luni, če ne veš, da smo se slovenci zopet uvrstili na SP.

Kopiram iz zgoraj omenjene teme:

*mala* napisal/-a:* da mi gre že na živce ves ta govor o fuzbalu; okej prišli smo na SP, samo ne se zdej slepit, da dejansko pridemo naprej

* da veliko raje gledam prvenstva, ko Slovenije ni zdraven (ker jo morajo slovenski komentatorji skoz notr metat :? )


Tamarra* napisal/-a:* da ne razumem ljudi, ki jim je uvrtitev Slovenije na SP kar nekaj in tega nikoli ne bom razumela, pa tudi če bomo zadnji, brez danega gola tam, je za našo 'državico' uvrstitev na SP in zmaga nad Rusijo nekaj skorajda neverjetnega. In sploh so pametni tisti, ki pomoje še vedo ne, kaj je ofsajd, kaj šele, da bi imeli kaj pojma o nogometu in pomembnosti take uvrstitve sploh :evil:


*mala* napisal/-a:* da me zabava zgornje priznavanje in veselo sporočam, da od leta 2002 gledam vsako prvenstvo praktično vse tekme, do pred eno leto celotno ligo prvakov, in da sem 100% da vem več kot uporabnica pred mano

* da me še vedno nervira, da v vseh novicah/straneh toliko o naši uvrstitvi; nekateri bi radi tudi o uvrstitvah drugih državah izvedeli več kot v parih vrsticah (še dobro da se zanašam na tuje strani)

* da čeprov bom 100% gledala celotno SP, bom bolj žalostna, ko bo izgubila meni ljuba ekipa (ki mogoče dejansko ima možnosti da kam pride), kot pa naš poraz

* da čeprav nimam nič proti naši državi (čeprav verjetno zgleda tako), hkrati ne gojim nobene globoke ljubezni in da bi se v 5ih minutah navadla živet kje drugje in da bi verjetno že, če nebi bila družina tukaj

* da bi z veseljem izvedela kakšno blazno pomembnost ima naša uvrstitev na SP?


~NIA~ napisal/-a:*da gre tud men na živce ves ta kaos okol nogometa. sej smo že bli (l.2002?) pa smo use tekme zgubil :D (it'll be the same)

*da mam občutek da ful žensk gleda fucbal sam zato, ker je tipom všeč. Nikol prej nism nobene slišala da bi se neki nauduševala nad nogometom, zdej pa kar use?! če maš nek hobi, ga maš ponavad skos in tud kej poveš o njem.. :gruebel:

*da je usaj polovica folka gledala sam zato, da so lahko na FB napisal "goooool" :roll: jaaaa, ful fajn da majo usi ist topic, sej kogar zanima ve, kdaj je biu gol... nevem no


kinna napisal/-a:*da nas je večina veselih, da so naši nekaj dosegli... čeprav je bila najbrž sreča , ampak je veselje neizmerno.. nisem neka pristašica fucbala, mi je blo pa noro, kr so res veseli... in sm norla tud js :wink:


claire napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:*da gre tud men na živce ves ta kaos okol nogometa. sej smo že bli (l.2002?) pa smo use tekme zgubil :D (it'll be the same)

*da mam občutek da ful žensk gleda fucbal sam zato, ker je tipom všeč. Nikol prej nism nobene slišala da bi se neki nauduševala nad nogometom, zdej pa kar use?! če maš nek hobi, ga maš ponavad skos in tud kej poveš o njem.. :gruebel:


- da nima veze kakšni bodo rezultati na SP in enim to ni jasno.

- da je iniina izjava o "zvestobi" hobiju totalno zgrešena z vidika dejanskega smisla evforije. morda si tudi ti navdušena nad npr. Plečnikom, Prešernom, Laibach, ... pa te v bistvu glasba, arhitektura, pesništvo ne zanima.
to je pač zgodovinski dogodek in vse, ki si ga jemljejo tako kot ti, naj bo sram.


purple_rain napisal/-a:-da zgleda, da bi me moralo bit totalno sram, pa me ni niti malo :lach:
-da mi res ni jasno, kaj imamo pa od tega SP-ja? Razen, da se je včeraj v MBju precej €€€ obrnilo, to je pa tudi vse. :D


jullia_ napisal/-a:- da si naj tisti, ki orgazmirajo ob fuzbalu, malo pogledajo rezultate slovenskih športnikov v drugih športih, kjer posamezniki segajo dosti višje od same uvrstitve na SP, potem pa pričajte o nacionalnem ponosu, zgodovinskem trenutku in podobnih budalaštinah.


Jochie napisal/-a:priznam, da me zanima, če julka ve, zakaj je nogomet najbolj pomembna postranska stvar na svetu? nogomet ima daleč največ registriranih igralcev tako v sloveniji kot tudi v celem svetu, seveda je tudi najbolj gledan šport tako na stadionih kot tudi na tv-ju. največ prenosov je v nogometu vsepovsod, razren v ZDA ter v eksotičnih državah, ki imajo druge športe za "nacionalne". v nogometu je največ denarja. posledično je tudi večja konkurenca in do raznoraznih uspehov je najtežje priti...

poglej na primer kakšen je proračun najboljšega kluba na svetu v nogometu, kakšen pa je v rokometu, košarki, odbojki, kakšen je npr. proračun avstrijske smučarske reprezentance...

kapo dol vsem slovenskim športnikom, ki so kdajkoli osvojili kakšno lovoriko ter ime slovenije ponesli v svet, ampak dejstno je, da je najtežje postati najboljši v nogometu...zaradi ogromne konkurence in finančnih vložkov, ki jih vse skupaj zahteva... :)


jullia_ napisal/-a:- da sploh ne poskušam omalovaževat nogometa, zgolj nadležne ljudske množice, ki vsaka dva meseca norijo nad drugim športom (septembra so bili pa košarkaši bogovi)
- da večina teh takozvanih fenov itak ne ve ničesar ne o fuzbalu kot igri, ne o tem, kar si ti opisal nad mano
- da jih kar pojdi vprašat, kdo je trenutni evropski prvak
- da mi gre zato tako na kur**, ko potem zganjajo neko ogorčenje nad tistimi, ki se ne mislimo pridružit masovni histeriji


Sicer pa, kdo mislite, da ima največ možnosti za zmago? Za koga navijate?

Pardon za dolgo prvo objavo :oops:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 20. Nov. 2009 20:38

jaz cutim cisto enako veselja ob tej novici, kot ob katerikoli drugi novici o zmagi kaksnega slovenca v drugih sportih (ce pac zvem, ker marsikater ni prevec medijsko odmeven...)

drugace ne spremljam nogometa, sem pa gledala tekmo. zakaj? ker jo je fant, in sva vecerjala zraven :D nisem cutile nobene evforije ob zadetku...

poznam pa punco, ki pred tekmo sploh ni vedela o cem se gre, niti je ni gledala, izvedela je sele naslednji dan (da smo zmagali) in takoj postala najbolj navdusena obozevalka nogometa, zacela sprasevat kdo gre v JAR, in nasploh sodelovat s fanti v pogovoroih o nogometu.

kaj si mislim o takih? smesne so mi... :D

drugace pa ne navijam za nikogar, nogomet samo obcasno pogledam ce kje igra slovenija, tako kot tudi ko smucajo slovenci, ko so smucarski skoki, ko je kaksno plavanje, veslanje...
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Valeria
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 228
Na forumu od: 3. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Valeria » 21. Nov. 2009 11:06

Ful sem vesela.

Fuzbal je fuzbal, najbolj popularenm šport na svetu. Meni dost več pomeni, da se naši že samo uvrstijo na SP v fuzbalu, kot pa da imamo svetovne prvake v športih, ki so zanimivi za 15 držav. tako pač je.

Bravo naši.
fashion.freak
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 103
Na forumu od: 10. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a fashion.freak » 21. Nov. 2009 11:35

meni je pa ubistvo čisto vseeno. nisem gledla te tekme ker me fuzbal še najmanj zanima, priznam, da nimam pojma o fuzbalu in tudi jas nevem zakaj ste vsi tak veseli in presrečni če se pa itak nimamo kam za uvrstit. dobro, sem vesela za naše fante, ki so premagali Ruse, mi pa ni zdaj nekaj da bi bla celi mesec ful vesela zaradi tega, pa da bi samo o tem govorila "kak so naši dobri", sama pa nisem dosegla nič.
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 203
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica » 21. Nov. 2009 20:39

Meni je nogomet zakon :D , pač zanimiv..ne spremljam zdej vsako tekmo, vem kdo je evropski prvak zadnjih par prvenstev(verjetno bi znala povedat tud kdo točno je igral v finalu), enako za svetovno, vem tud nekaj o ligi prvakov, vem tud precej o angleškem prvenstvu..in to da je slovenija z dvemi milijoni prebivalcev premagala rusijo, ki ima 150 milijonov prebivalcev pač je uau..tud če se ne bi šlo za samo uvrstitev na svetovno prvenstvo..in to da je slovenija ena od 32 držav na svetu, ki se bodo udeležile prvenstva je tud uau..vsaj zame.
Sem bla pa tud navdušena, ko je postau primož kozmus svetovni prvak..vsak iz naše male države, ki doseže nekaj je zame super. Sam nogomet je pač ekipni šport, se igra 90min, se doseže le kšn gol in pač je nekak napetost večja...kozmus pa pride vrže :D in potem spet tako..ene petkrat and thats it..pač ni tk razburljivo..in tu so ble tud kvalifikacije k so se vlekle 2 leti in je vse skupaj dost bolj zanimivo. Nasplošno so ekipni športi dost bolj zanimivi.
Uh sem se razpisala :D pa sama sploh nisem športnica, niti najmanj..sem pa v srednji bla ful vesela, ko smo ženske igrale fuzbal pr športni..sem se borila kt da gre za življenje in smrt :D odbojko sm pa sovražla.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 21. Nov. 2009 21:56

Mene je pa čisto zajela ta evforija z nogometom. Lahko rečem, da je nogomet moj naj šport za gledat preko tv ekranov. Najbolj pogosto spremljam prav evropska in svetovna prvenstva, ogledam si tudi večina tekem, večkrat sem si zapisovala tudi rezultate in si delala neke svoje lestvice... Tako, da zase ne moram rečt, da sem ratala navdušenc nad fuzbalom šele sedaj ko so naši premagali Rusijo :)

Sicer ne spremljam vseh športov, ker nisem ravno navdušenka nad vsemi, ampak zmeraj se veselim z našimi športniki, ko dosežejo neke vidne rezultate...se še spomnim, ko smo včasih pred tvjem skakal za Jureta Koširja, Brigito Bukovec... Tako, da se veselim prav za vsakega našega športnika, ki predstavlja to našo malo lepo državico :)
Uporabniški avatar
AncheeYka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 29
Na forumu od: 2. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a AncheeYka » 21. Nov. 2009 22:39

Js sm že vrsto let za Angleže. Enostavno zato ker mi je njihov način igre najbolj všeč, tut njihovo prvenstvo je po mojem najkvalitetnejše... Drugače pa spremljam tud druge reprezentance, samo nobene ne tako podrobno kot angleško... Majo neko tradicijo, stil...
Tko da bi blo zelooo fajn da bi bli KONČNO spet prvaki, ker 44 let brez SP-ja je pa tut že zadost... =)

Pa upam tut da našim uspe pridt vsaj v drugi del, čeprou bo konkurenca huda...

P.s: upam pa da bodo francozi hitr izpadl, ker tole zadnič je blo pa podn od podna...
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1320
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 22. Nov. 2009 12:21

*mala*, fajn ,da si odprla tole temo, in se v celoti strinjam s tabo. Meni je SP v nogometu dogodek ki ga ne zamudim, pogledam, če se le da, vse tekme. Je pa zaradi prisotnosti Slovenije, manj časa za ostale. Naviajl bom ,se razume, za Slovenijo.
Favoriti: Nemčija, Argentina, Brazilija.
presenetila bi lahko kaka afriška reprezentanca, mogoče pa spet Italija, Francija.

jullia, ne moreš primerjat nogometa z ostalimi športi. Uvrstitev Slovenije na SP, je večji odmevnejši rezultat, doma in v svetu. Debevec, Čop, Košir, ....v svetu ne pomenijo praktično nič. Medtem, ko se Novakovič, Brečko, Handanovič....redno pojavljajo v tujih medijih, kaj bo šele v času SP v JAR.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Nov. 2009 12:27

Moji favoriti: Španija (:hearts:) in Argentina.

Močno upam da bo letos leto Argentine. Imajo super ekipo in mislim da jim lahko dejansko uspe. Bi bil že čas :D

Mislim da pa Francozi letos niso za nikamor. Znajo prehitro izpast.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1320
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 22. Nov. 2009 12:52

*mala* napisal/-a:Moji favoriti: Španija (:hearts:) in Argentina.

Močno upam da bo letos leto Argentine. Imajo super ekipo in mislim da jim lahko dejansko uspe. Bi bil že čas :D

Mislim da pa Francozi letos niso za nikamor. Znajo prehitro izpast.


uh, Argentina je imela že 2002 in 2006, ekipo za naslov, res fajn igralci, samo 2002, so igrali vsi bunker proti njim, sami pa niso bili preveč natančni, izpad že v skupini. 2006 pa izpad v četrfinalnem derbiju, proti Nemčiji...če bi zmagali to tekmo, bi bili najbrž kar prvaki.
Francija ima kvaliteto (ribery, Benzema, Anelka...) samo trener ni pravi.
Španija, ne hvala. :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Nov. 2009 12:58

^^ Eh dej no dej, Španija je pa res fajn :D Moja prva nogometna ljubezen. Sem bila presrečna ob njihovi zmagi na EP, kjer so res super odigrali.

Sej pravim, letos Argentina za prvaka. Kak me razočaral takrat poraz proti Nemčiji. Res jim ni dosti zmanjkalo do zmage.

Nemci mi imajo pa tako nezanimiv način igre. Ni moj stil.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
buggi
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 7
Na forumu od: 23. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a buggi » 23. Nov. 2009 17:19

VSI LJUBITELJI NOGOMETA: Vse fotografije sprejema slovenskih nogometašev si lahko ogledate na spletni strani:

www.dic.si/galerija

Vabljeni k ogledu!
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 25. Nov. 2009 11:18

fajn da so se uvrstil, čeprou nevem kakšne možnosti ravno mamo tam, ampak ok.

Zdi se mi pa use skp ful pretiran, glede na to da mamo tolk svetovnih prvakov in nosilcev medalj (torej takih ki se niso samo uvrstil, ampak so tut zmagal..) pa jih nikjer ni čakalo 10.000 ljudi in nikjer niso tega objavljal vsakih 5 min, ampak to je pač fuzbal :wink:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
the big red machine
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 947
Na forumu od: 11. 3. 2007
Kraj: gozd

Neprebrana objavaNapisal/-a the big red machine » 26. Nov. 2009 18:43

Zdej vsaj vem kam se gre na počitnice. Upam da bomo vidli par komadov v mreži nasprotnikov in par takih komadov zraven na tribunah

http://www.siol.net/Trendi/Moda/Katys_b ... acice.aspx
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1529
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 27. Nov. 2009 23:59

Nisem neka strastna navijačica, klubskega nogometa bolj kt ne ne spremljam, reprezentančne zadeve na vsake tolk. Svetovna in evropska ponavad vsaj na grobo čekiram in pogledam finalne boje. Tekmi z Rusi sm gledala in tut skakala od navdušenja, ker so se uvrstili. Good for them!

Kar se pa navijanja za druge ekipe tiče - od malega sm navijala za Brazilijo, tko da (mau nostalgično) to še kr obstaja. Zraven pa še za Portugalce pa Argentince. To je to, upam da bojo naši dobr odšpilal tut dol! :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!

Vrni se na Šport

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov