Program treninga

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

aisha1992
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 71
Na forumu od: 19. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a aisha1992 » 18. Feb. 2013 10:24

Živjo!
Sem nova na forumu in mam par vprašanj. Res bi bla vesela da bi mi kdo dal kakšne nasvete in smernice, da ne bom česa narobe počela
Torej, do zdej sem trenirala vsak dan. 5x tedensko na tešče: 80 min pilatesa+razne vaje za moč(brez uteži), zatem pa še pol urce teka. 2x tedensko pa sem tekla 11 km - 65 minut. Je to preveč/premalo treninga? Vmes nimam dnevov počitka. Zdej bi rada namesto pilatesa, ki se tako dolgo vleče(cela ura in pol) poskusla z Zuzkolight, če mogoče kdo pozna te vaje. Pa me zanima kulk časa bi jih naj delala pred jutranjim pol urnim tekom na tešče? Ne vem, je dost 15 min/pol ure, al rajš celo uro pa potem še pol ure teka?
Kaj pa glede prehrane? Bi se mogoče dal komu napisat kak primer jedilnika, pa približne količine, kr s tem mam največje probleme
Pardon kr sm vas tako zasula z vprašanji, ampak res bi bla vesela če bi mi kdo pomagal
Lep dan vsem!
Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change. Kiss slowly, play hard, forgive quickly, take chances, give everything and have no regrets. Life's too short to be anything…but happy :)
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 439
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 18. Feb. 2013 14:26

1 ura in pol treninga na tešče je predolgo. Max pol ure, pa še to neintezivni trening. Če je preveč (časovno ali inntenzivno) kuriš mišice in s tem ne narediš popolnoma nič. Pa še slabo izvajaš treninge, ker ima telo premalo energije. Se pravi na tešče light kratek kardio, vse ostale vaje pa po vsaj 1 obroku.
Če rabiš kak dan počitka je odvisno, kakšne vaje delaš, s kakšno intenzivnostjo, koliko je tvoje telo utrujeno. To lahko samo sama ugotoviš.
Glede prehrane - splošno: čim manj sladkorjev, več kompleksnih hidratov (se pravi polnozrnate izdelke), čim več maščobe iz esencialnih maščobnih kislin (omega 3, 6, 9), čim manj predelane hrane...
Obroke si pa narediš glede na tvojo kilažo, aktivnost, cilje...
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 651
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 20. Feb. 2013 22:40

Kot 1. mislim, da si zgresila forum. Roko na srce, tudi ce smo tukaj ljudje, ki se redno, mogoce celo tekmovalno ukvarjamo s kakim sportom, je vseeno precej primenejsih forumov. Pa dobro, mogoce ti je pa ta forum bolj domac in ti je lazje pozanimati se tu.

2. Nisi navedla, KAJ sploh hoces doseci? Zakaj treniras? Program treninga in jedilnik se glede na zastavljene cilje mocno razlikujejo. Poleg tega zmede tudi to, da bi pilates zamenjala z Zuzko, kar je tudi kot dan in noc.

3. Pocitek je del treninga. Kakrsnegakoli. Brez pocitka utegnes dolgorocno imeti vec skode kot koristi.

Kar se prehrane tice, ima pa tudi Zuzka veliko dobrih nasvetov tako v svojih videih kot na blogu. Ampak ne glede na tvoje cilje (ki jih nisi omenila) so osnove zdrave prehrane taksne, kot jih je napisala predhodnica: kompleksni ogljikovi hidrati, dovolj vlaknin, vitaminov in mineralov, beljakovine in zdrave mascobe v vec manjsih obrokih. Pa seveda pripravljaj svoje obroke iz nule.
Cisto resno me pa zanima, koliko casa ti ze uspeva poceti to, kar pocnes sedaj.
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 20. Feb. 2013 23:15

na tešče se vedno delajo aerobne vaje (tek, hoja...) in en smeš met previsokega pulza, tak da če tečeš bi mogla bolj joggat kot tečt no.
priporočljiva dolžina je 30-60 min, odvisno od napora.

pilates pa obvezno popoldne/zvečer.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 20. Feb. 2013 23:28

^^ Jst skoraj vedno na tešče izvajam tut težje kardio treninge, ker drugače pač ne gre. Treniram zjutri, pred ostalimi vsakodnevnimi obveznostmi in ne mislm zard tega vstajat ob 6ih, da bi lahko zajtrkovala (ne morm pa trenirat s polnim želodcem, ker mi je ful slabo). Je res, da je bla na začetku kar kriza, ker se mi je vrtel, ampak sčasoma se je pa telo čist navadu, da ga navsezgodi maltretiram :D
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
aisha1992
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 71
Na forumu od: 19. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a aisha1992 » 21. Feb. 2013 9:43

Js sm se tut navadla zjutri trenirat. Ni šans da bi se popoldan spravla.
Rada bi pač neko uravnoteženo prehrano..cilj je pa vzdrževanje kondicije, mogoč jo tudi malce izboljšat. Problem mi delajo količine porcij, kr pojem res ogromno. In bi rada mela zdej en tak jedilnik, k ga majo povprečne 21-letnice da vzdržujejo težo in se zdravo prehranjujejo...
Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change. Kiss slowly, play hard, forgive quickly, take chances, give everything and have no regrets. Life's too short to be anything…but happy :)

Vrni se na Šport

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov