POMOČ

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

maaarilyn
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 13
Na forumu od: 2. 7. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a maaarilyn » 02. Jul. 2013 12:54

Živjo!

Stara sem 18 let, in v zadnjem času redno razmišljam o tem da bi začela vadbo doma. Sem suha (imam 47 kg) zato si ne želim shujšati, kvčejemu pridobiti kak kilogram več.
Ravno iz tega problema, da ne želim shujšati bi vas prosila za nasvet kake vadbe naj se lotim? Prijateljice mi fitnes odsvetujejo, saj menijo da sem za to "presuha," Sama pa nimam izkušnje z nobeno vrsto vadbe in nevem kako bi se naj razgibala in naredila nekaj za svoje telo. Rada bi okrepila predvsem trebušne mišice in tudi ostale.

Prosim vas za pomoč, predvsem tiste ki imate kaj izkušenj s tem.
pupika123
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 40
Na forumu od: 10. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a pupika123 » 02. Jul. 2013 19:01

ravno fitnes bi bil za tebe priporočljiv, kak kilogram bi si pridobila z misično maso in tako lepo izoblikovala telo.
lahko pa si tudi na telefonu na android marketu brezplačno povlečeš dol aplikacijo "nike training center". tam imaš točno sestavljene programe ki jih lahko izvajaš doma. jaz ga uporabljam že mesec dni in še vztrajam :)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 02. Jul. 2013 19:53

vaje za mišice, sigurno. ne rabiš fitnesa, lahko jih doma. uteži, če so slučajno, če ne pa flaši vode bosta dovolj za začetek.

pri vajah za mišice je pomembno da po telovadbi počivajo. na začetku rabijo dva dni, tko da jih delaš vsak drugi dan. oz. ko nimaš več musklfibra.

na začetku delaš vaje za celo telo. vzemi si ene 10 minut za ogrevanje, tek, skoki s kolebnico (raztezanje NI ogrevanje), potem pa pol ure tele vaje:

trebušnjaki. poglej tale video, tuki je primer efektivnih trebušnjakov. ne tisto hitrostno odbijanje od tal in kolen, ki jih vsak bultelj po 50 naredi, amapk počasne in take, da čimbolj delajo trebušne mišice.
http://www.youtube.com/watch?v=Xyd_fa5zoEU

naredi jih ene 20+, kukr lahko, potem počivaj kkšno minuto, pa spet. trikrat.

izpadni koraki, za noge: http://www.youtube.com/watch?v=Z2n58m2i4jg
kr zahtevna vaja, zato jih prvo delaj brez uteži, da se dobro naučiš, čutiš prave mišice itd.. naredi jih 8 - 15, najprej eno, potem drugo nogo. minuto počitka, pa spet, 3krat.. sklepi te ne smejo bolet! če te bolijo, delaš narobe, zato še mal preuči gibe.

skleci na kolenih: http://www.youtube.com/watch?v=T_7s7UpNbWg
ravnaj se po navodilih. delaj na pesteh na mehki podlagi, telo ravno. pomembno je da maš ramena poravnana z vratom in ne naprej. naredi jih 8 - 15, ko lahko lepih 15, začni delat brez kolen, ko ne moreš greš na kolena in narediš še ostale (npr. lahko narediš 3 prave, pa ko ne moreš, na kolena in še vsaj 5). minuto počitka, pa spet, 3krat.

in to je to, 3krat na teden.

zelo pomembna je prehrana. jej dovolj beljakovin, kosmiče, meso, jajca, mleko itd.. po več obrokov na dan, ene 4, 5.. čim manj mastnih stvari. pij tudi velik tekočine.

pridobivanje mišične mase je zelo počasen proces, zato se ne tehtaj kar naprej. prve prave rezultate lahko pričakuješ po ene 3h mesecih. najlažje boš vztrajala tako da ne gledaš kar naprej na tehtnico in v ogledalo, ampak da daš večji pomen boljšemu počutju, spanju, ki ga dobiš po vsakem treningu.

je pa začetek najtežji, sam vztrajat je treba. rezultati 100% pridejo, tud če se ti vmes zazdi da, ne. vztrajat ;)
hej norci :)
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 593
Na forumu od: 4. 2. 2013
Kraj: London, UK

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 02. Jul. 2013 20:47

Po mojem mnenju se ne rabiš jet neki fitneserskih pravil in raznoraznih vaj delat, za začetek bo precej efektiven jutranji/večerni tek. Delajo vse mišice, delaš anaerobno in aerobno vadbo, s pravilno prehrano dobiš tudi na mišični masi.

Sicer pa če res želiš delat samo doma imaš precej navodil na netu.. Počepi, koraki vstran, naprej, sklece, teh workout videov maš tudi na youtubu še pa preveč. Jst ti še vedno predlagam 'bildanje' z neko aktivnostjo, namesto monotonih fitnes vaj.

Sicer pa fitnes se meni osebno zdi brezveze plačevat, če nimaš namena resno in redno hodit. Jst sem mel preblisk, da bom pa zdej hodu v fitnes dvakrat na teden bla bla bla, vplačal celoletno karto, nakar sem bil uspešen in dosleden če sm šel ene dvakrat na mesec tja.. :D
maaarilyn
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 13
Na forumu od: 2. 7. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a maaarilyn » 02. Jul. 2013 21:29

Najlepša hvala vsem.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 11. Jul. 2013 20:51

no, jaz mislim da začetnik mora vedno imet neko vodilo. ker kar tko, prosto po prešernu, kadar ti zapaše.. žal ne gre. vsaj dokler se ne navadi, se moraš nečemu sledit, pri pridobitvi mišic pa sploh, ker je to zahtevna stvar, velik bolj kot hujšanje.
pri telovadbi eni obupajo, eni se pa zaganjajo in delajo nevem kaj in se naveličajo, eni se pa zaženejo in si poškodujejo mišice itd.. ni tok preprosto.

po mojih izkušnjah brez programa ne gre, oz. je zelo težko, sploh če si začetnik.. in tudi, ko je program, moraš bit zares vztrajen da se ti uspe navadit ;)
hej norci :)
cilinon799
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 24. 2. 2023

Neprebrana objavaNapisal/-a cilinon799 » 09. Jun. 2023 15:53

Pozdravljeni!

Če želite pridobiti mišično maso, obstaja nekaj osnovnih vaj, ki jih lahko izvajate doma. Pomembno je, da se pred začetkom vadbe posvetujete z zdravnikom in se prepričate, da ste primerni za vadbo.

Najboljši način za pridobivanje mišične mase je izvajanje vaj z utežmi. Začnite z lažjimi utežmi in postopno povečajte težo, ko se vaše mišice okrepijo. Priporočljive so vaje za celotno telo, ne samo za trebušne mišice. Nekaj osnovnih vaj, ki jih lahko izvajate doma, so:

1. Počepi
2. Sklece
3. Mrtvi dvig
4. Dviganje uteži

Pri izvajanju vaj bodite pozorni na pravilno tehniko in dihanje. Pomembno je, da se vaje izvajajo pokemon infinite fusion pravilno, da se izognete poškodbam. Če niste prepričani o pravilni tehniki, poiščite pomoč strokovnjaka.

Poleg vadbe z utežmi lahko izvajate tudi vaje brez uteži, kot so:

1. Plank
2. Kolesarjenje
3. Skakanje čez vrv
4. Poskoki

Redna vadba in ustrezna prehrana sta ključnega pomena pri pridobivanju mišične mase. Poskrbite, da boste uživali dovolj beljakovin, saj so te pomembne za rast mišic. Prav tako se izogibajte prehrani, ki vsebuje veliko sladkorja in maščob.

Upam, da vam je ta nasvet pomagal pri vaši odločitvi za začetek vadbe. Ne pozabite, da je vsaka vadba boljša kot nobena vadba, zato začnite počasi in postopoma povečujte intenzivnost vadbe.

Srečno!

Vrni se na Šport

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov