Tečaj varne vožnje

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 593
Na forumu od: 4. 2. 2013
Kraj: London, UK

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 17. Sep. 2013 10:19

Sem pogledal videoposnetke, tako da niti ne rabim jet tja, da podam svoje mnenje. Ni neuporabna zadeva, daleč od tega. Za nekoga, ki ne pozna zmožnosti svojega avta in bo vozil poleti/pozimi z enakim stilom, je še kako koristna, zame pač ni in se je tudi ne bom udeležil.

Kar pa poudarjam je to, da če se že upeljuje sistem obveznih prometnih izobraževanj, bi bilo veliko bolj smotrno, da zahtevajo odlično poznavanje cppja. Cpp uporabljaš vsak dan, v rizični situaciji pa se znajdeš le redko.

In v prvi vrsti je nepoznavanje oz. neupoštevanje cppja tista stvar, ki "ubija", šele potem pride kot posledica prvega, neznanje obvladovanja avta v kritičnih situacijah.
Uporabniški avatar
Poppy.
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 429
Na forumu od: 30. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Poppy. » 17. Sep. 2013 11:30

Jaz sem pa tečaj varne vožnje delala v Krškem. Najprej smo imeli eno uro predavanje za obnovitev spomina, potem vožnja in potem spet uro ali dve predavanje z nekim psihologom (vidim, da je pri nas to predavanje trajalo dosti manj kot pri ostalih, ampak bi tudi pri nas lahko trajalo pol manj, če predavatelj ne bi bluzil in duhovičil v tri dni). Kosila pa mi nismo imeli. Vse skupaj je trajalo nekje šest do sedem ur - ni bilo hudo. Bilo je sproščeno in zabavno, definitivno zelo poučno in predvsem koristno. Jaz bi to naredila obvezno za vse voznike, ker se res naučiš obvladovati avto v kriznih situacijah in vidiš, kako se avto obnaša. Čisto možno, da bom jaz čez nekaj let šla ponovno na to. Kar se pa cene tiče se pa tudi jaz strinjam, da je sigurno pretirana, ampak tu pač ne moremo pomagat. Če je nekaj obvezno pač plačaš, je pa tečaj vsaj koristen, no.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 17. Sep. 2013 15:00

kje je pa v Krškem poligon? :eek:
Uporabniški avatar
Poppy.
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 429
Na forumu od: 30. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Poppy. » 17. Sep. 2013 15:46

^^ Raceland Krško

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov