Motoristka?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Michael
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 712
Na forumu od: 26. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Michael » 29. Sep. 2008 21:42

Gone
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 29. Sep. 2008 22:07

Kaychee napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Malo preglej statistike, koliko ljudi umre v letalski nesreči, koliko pa na motorju, potem se pa zgražaj nad trditvijo, da je vožnja z motorjem nevarna.


Se ne strinjam s tem. Divjaki na cesti namreč izkoristijo t.i. "bonus" in zaradi tega se zdi, da je smrtnost motoristov na cesti tako drastična. Je res, da so ranljivi, da se večkrat zgodi, da jih spregledajo, vendar, če ne bi tišal 200 čez vas, bi blo tud manj nesreč, manj spregledov itd.
.


Ne vem, kaj je t.i. bonus, ampak dejstvo je, da je statistično gledano letalski promet mnogo bolj varen od cestnega.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 248
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 30. Sep. 2008 7:36

S tem bonusom sm mislla na to, da je recimo na cesti toliko in toliko nesreč. Tud med motoristi. Sam fora je, da številko "normalno" dosežejo že samo tisti arogantni divjaki na cesti, ki mislijo, da so sami na svetu in potem ogrožajo ne le sebe temveč še vse ostale udeležence. S tem izkoristijo "bonus" nesreč motoristov. Tako nekako.

Michael, res je, hitrost ne ubija, sam ne boš pa buč prodajal, da če se 200 skoz vas peleš, da ne precenjuješ samega sebe. En .... samo en otrok nej ti na cesto skoč .... al pa sej je že dost, da ti žogo na cesto vrže... se boš tko zlimu na cesto, da te bojo s špohtlnam drzal dol...

Če si upaš tko hitr vozt, še ne pomen, da motor obvladaš, da obvladaš situacijo na cesti. Tega ne morš. Je preveč stvari, ki jih je treba predvidet. Cesta nikol ni ziher.

Tud mi smo se včasih tko vozil, kakor je na drugem filmčku - od LJ do KR ... Sam k pomislm zdej ... mi slabo rata k vem, kaj vse bi se lahko nardil sam če bi en ven zapelu na prehitevaln pas - da bi nas spregledal - kar je tko pogosto na naših cestah :(
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 662
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 12. Okt. 2008 19:10

ni treba vseh bajkerov metat v isti koš.eni pač res dirkajo in izzivajo usodo.al isto je tud z avti.ni otor najbolj smrtnostno vozilo na cesti.pač obstajao dirkači in normalni motoristi.in ni za vsako nesrečo kriv motorist.ne vem zak se folk tak naježi ko čuje za motor.mene ne bo noben odvrgu od te želje.ni šans.ja ga ču i mela ga bom.pa magari se isti dan ko ga kupim razkopam z njim!
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
sm00tka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 123
Na forumu od: 10. 12. 2007
Kraj: medvode

Neprebrana objavaNapisal/-a sm00tka » 16. Sep. 2010 16:46

Živjo! Malo obujam temo, kar sem ravno naredila izpit za A2 do 35kw. Sem imela že prej 125kubični motor, tako da nism ravno frišna motoristka pa vseeno. Je tu kakšna motoristka? Malo da se spoznamo, pa mogoče naslednjo sezono gremo na kakšno turco. Javitee see :D
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 25. Jul. 2017 13:33

Bom kar vzela tole temo iz arhiva in malo zbrisala prah z nje, da se ne ponavljam :D V kratkem grem na en daljši izlet s prijateljem in njegovim motorjem in si moram sposodit opremo. Sicer mi bo pomagal kje kaj najt, a bi še raje sama. Ker si imam naslednjo sezono ali čez dve leti namen nabaviti motor tako ali tako, sem razmišljala da si vsaj čelado kupim že zdaj, ampak še raje bi si za ta izlet samo izposodila ali kaj malega plačala za izposojo, samo da pridem poceni čez in vidim po možnosti še kako se obnese taka oprema. Hlače bom imela kar obične kavbojke, ker nima ravno športnega motorja, ledvični pas že imam, kar rabim je še neka ustrezna jakna (XS/S) in čelada (S/M) . Doma imam neko umetno leder jaknico, a to je taka navadna in tanjša za motor. Neke profesionalne sicer ne rabim, ampak kaj naj iščem in predvsem kje, da se ne bom ravno prehladila? Greva severneje v Avstrijo, a ne v hribe.
Ve kdo tudi mogoče za kako trgovino, lahko tudi spletno, kjer posojajo ali prodajajo rabljene stvari, (za ženske) se razume? :D Sem že nekaj gledala na bolhi a nič pametnega za tisto ceno, ker če zdaj kaj mislim kupit/si izposodit, mora biti res poceni, sicer raje kupim novo (kar pa nima smisla, če še ne kupujem motorja zase).

Al pa če je kdo tu iz Štajerskega konca in okolice in bi posodil za slaba dva dneva, dam za pir ali dva oz po dogovoru! :D

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]