Menjava inštruktorja za vožnjo.

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

AoTora
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 12. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a AoTora » 12. Apr. 2014 12:37

Živjo vsem skupaj!

Mene pa zanima če ima kdo kakšne izkušnje z menjavo inštruktorja za vozniški izpit.

Torej ko sem se prijavila sem izbrala inštruktorja, ki je doma iz istega kraja kjer sem doma jaz tako da sem lahko vozila od doma. Najprej je bilo ok - brez problema- Potem pa se je začelo. Za vsako napako je začel vpiti in biti precej nesramen - Kar je zame pomenilo da sem postala živčna in da sem posledično začela slabše voziti. Kar je pomenilo več napak- Trenutno imam 50 ur - društvene vožnje mi niti noče omeniti kaj šele glavne! Voziti znam brez problema - edini problem je to da če začne vpiti (kar se zgodi skoraj vsakič kljub temu da sem ga prosila da naj tega ne počne) postanem nervozna in delam neumne napake - kar po njegovem pomeni da še nisem dovolj dobra in da potrebujem več ur.

Problem je da hočem zamenjati inštruktorja vendar ker se njegova in moja družina poznata moji sorodniki vztrajajo da tega ne naredim oz. da grem do njega in se z njim pogovorim - česar pa me je strah ker se tukaj vse zelo hitro razve. Po mnenju moje družine je prepozno da zamenjam inštruktorja in bi morala z novim inštruktorjem iti od začetka- zanima me če je to res? Greš od začetka ali od tam kjer si pač ostal? Trenutno še nisva niti šla na avtocesto ampak delava en in isti krog že kar nekaj ur (do Kranja-proti Jesenicam- skozi cono 30- skozi središče mesta) - Velikokrat se mi naredi tudi da niti ne gleda kaj delam (zraven mene bere/Telefonira) in potem se dere da nisem dovolj pozorna/da sem šla v napačno smer čeprav mi ni povedal kam bi morala iti. Če postanem preveč nervozna znam iti veliko prepočasi/prehitro kar zna biti velik problem. Veliko problemov pa imam tudi z lego saj grem vedno preveč na desno stran- kar posledično pomeni še več vpitja da mu bom uničila avto.

Zanima me kako točno se da spremeniti inštruktorja - mogoče tudi avtošolo in koliko časa traja da dobiš novega inštruktorja ker bi rada čimprej zaključila s tem. Če ostanem pri njemu imam občutek da ne bom nikoli prišla niti do društvene vožnje kaj šele do glavne vožnje. Žal mi je tudi da se nisem za to že prej odločila ker sem trenutno zapravila več kot 1000 evrov za nič =(
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Prispevkov: 3231
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 12. Apr. 2014 12:51

Torej zato, ker se tvoji pa njegovi poznajo, boš raje zapravljala pa se sekirala in nikoli naredla izpita kot pa poskrbela za sebe pa odjebala tega idiota od inštruktorja? Jaz sem mel isto izkušnjo, s tem, da sem jaz na srečo vsaj naredil izpit po 30 urah, pa še precej ceneje je blo 10 let nazaj. Sicer vprašanje, če bi ga res naredil, če ne bi malo pred izpitno moj idiot od inštruktorja, ki je tud pičkaro nonstop, če sem nardil napako šel vozit tovornjak in odjebal službo, ki ga je očitno morila, da se je moral znašat nad svojimi učenci in sem delal izpitno z veliko boljšim inštruktorjem. Jaz ti svetujem, da se pozanimaš pri šefu avtošole, če pa tud to ne upaš pa pokliči kako drugo avtošolo ali pa drugega inštruktorja (njihove številke lahko najdeš velikokrat že na avtih v katerih učijo) in zagotovo ti bodo z veseljem pomagali z nasveti, ker verjela ali ne, nekateri celo nekaj dajo na zadovoljstvo ljudi, ki jih učijo vozit.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
AoTora
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 12. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a AoTora » 12. Apr. 2014 12:57

Hvala =) A mogoče veš kje se dobi izkaznico in to? Ker bi morala baje iti do tega inštruktorja in dobit kartico in to - ampak imam občutek da ne bi bilo ravno ok če bi šla do njega in mu rekla da ga hočem zamenjat - drugače pa razmišljam da bi šla vozit v Kranj če ima kdo kakšne izkušnje s kakšnim dobrim inštruktorjem tam.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Prispevkov: 3231
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 12. Apr. 2014 13:00

Ti samo povej tej novi avtošoli ali pa inštruktorju celo zgodbo in tud povej, da nočeš imet stika z njim po menjavi in če lahko on dobi izkaznico od njega pa ti bo zagotovo pomagal. Vem za nekatere res super inštruktorje tak, da ni pes, da ne bi ti tud boljšega dobla. Škoda samo, da si se po ogromnih 50 urah komaj odločla menjat. Z imeni pa ti žal jaz ne morem pomagat.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 876
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 14. Apr. 2014 19:12

Če prav razumem, si doma kje v okolici Kranja? Vse spodobne avtošole iz širše gorenjske vozijo po Kranju, tako da ne bi smelo biti nobenega problema. velik bl zabavno bi blo, če bi povedala pri kateri avtošoli si, da se ne bo najdu kakšen, ki bi ti utegnu predlagat že obstoječo :D Js sem delala pri Praktikumu in nisem nikol imela nobenih težav.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 17. Apr. 2014 17:24

Vdihni, skrij strah, se odločno postavi pred njega in mu s primerno odločnim, glasnim in tečnim tonom povej, da če še enkrat dvigne glas nad teboj, da ga boš tožila zaradi šikaniranja in da ima zaradi tebe plačo (očitno celo več plač) in naj se temu primerno začne tudi obnašati.

Povej mu tudi da je čas da gresta na avtocesto in da te prijavi na izpit. V kolikor pa se s tem ne strinja, pa je mogoče najbolje da se razideta.

Če ti kaj pomaga imej v mislih, da si v bistvu ti njegova nadrejena in ne on tvoj. On je brez vas voznikov navadna p..., inštruktorjev pa je tudi kot solate.

Sam bi že na začetku odreagirala bolj burno ampak jz znam bit res prasica in se itak ne bi upal tako obnašati... Priznam... :D

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov