Klepetalnica #115
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 4432
- Na forumu od: 18. 4. 2007
^ omg to je ena taka social situacija v kateri bi js umirala zraven.. sploh ce bi bla se zadi sama v tisini z nekim mulcem
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3438
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Nene, sej smo govorili samo potem sta si onadva izmenjala še kak sočen komentar . Ugl mi je kar popravilo dan
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Exit - Cosmofrik
- Prispevkov: 1640
- Na forumu od: 25. 2. 2012
trenutna misel: sem ravno skuhala lešnikovo kavo, da gre zj čez noč v hladilnik. sem se zj čez poletje fajn navadila, da zvečer skuham za 3 dni dozo in potem lepo mrzlo spijem zjutraj <3 o njami, pa ta kava tako nenormalno diši, že ko ti jo tam svežo zmeljejo in daš vrečko v torbo še cel teden vse diši.
kje pa to dobiš? kako pripraviš? do tell!
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
- Firestorm
- Kofetarica
- Prispevkov: 511
- Na forumu od: 24. 4. 2016
Exit napisal/-a:trenutna misel: sem ravno skuhala lešnikovo kavo, da gre zj čez noč v hladilnik. sem se zj čez poletje fajn navadila, da zvečer skuham za 3 dni dozo in potem lepo mrzlo spijem zjutraj <3 o njami, pa ta kava tako nenormalno diši, že ko ti jo tam svežo zmeljejo in daš vrečko v torbo še cel teden vse diši.
kje pa to dobiš? kako pripraviš? do tell!
Cafetino v stari Ljubljani prodaja majo ful enih vrst in okusov, pa lepo na grame vzameš, lahko tudi cela zrna ali pa tam pred tabo zmeljejo. Lah si tudi na spletu pogledaš, kaj vse imajo
Jaz samo normalno v džezvi skuham, dam v hladilnik, zjutraj zalijem s hladnim mlekom pa dodam ledene kocke ali ledeno mleko (si zamrznem namesto ledenih kock mlečne) in je ful fajn zadeva zj itak po okusu lah dodaš sladkor, stepeno smetano...itd, ampak potem je že bolj sladica.
-
_patchouli_ - Cosmofrik
- Prispevkov: 2437
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Jaz si tudi naredim ledeno kavo za par dni vnaprej, v velikem kozarcu za vlaganje, kot pravi hipster. Ampak jaz je niti ne skuham, ampak naredim cold brew. Pac, zmesas (po moznosti bolj grobo mleto) kavo in vodo v razmerju nekje 1:4 (ali po okusu) in pustis vsaj 12 ur v hladilniku. Zjutraj precedis in dodas mleko, led, sladkor, karkoli. Aja, jaz se malo z vodo razredcim, sploh, ce ne dodam mleka, ker je precej mocna
Pa tale cafetino moram ocitno preveriti, ko boom naslednjic v Lj.
Pa tale cafetino moram ocitno preveriti, ko boom naslednjic v Lj.
-
hayley - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7500
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Se spomnim da v ta cafetino je enkrt moja prijateljica ful rada hodila.
Drgace pa glede kave, to ne bi bil zame dober recept, ker js obozujem, da je kava vroca in crna. Mrzla mi ful ni.
Drgace pa glede kave, to ne bi bil zame dober recept, ker js obozujem, da je kava vroca in crna. Mrzla mi ful ni.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
- Firestorm
- Kofetarica
- Prispevkov: 511
- Na forumu od: 24. 4. 2016
cold brew nisem pa še nikoli poskusila. sj a okus je na koncu kaj drugačen od skuhane ohlajene kave?
Drugač pa ja, sprobaj naslednjič cafetino, lušten plac z omamnim vonjem
meni je pa mrzla kava ful dobra, verjetno boljša od vroče. pa ni šans, da pijem čisto črno, moram nujno mleko imeti zraven.
Drugač pa ja, sprobaj naslednjič cafetino, lušten plac z omamnim vonjem
meni je pa mrzla kava ful dobra, verjetno boljša od vroče. pa ni šans, da pijem čisto črno, moram nujno mleko imeti zraven.
-
hayley - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7500
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Js ce vidim, da je npr neka ze skuhana in je ze bolj mlacna, ne vroca, moram prav novo si skuhat, ker zame more bit vroca. Drugo je ce grem v lokal in namenoma narocim ledeno al cafe sekerato..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
_patchouli_ - Cosmofrik
- Prispevkov: 2437
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Ja, naj bi imela bolj poln, manj grenek okus.
Jaz si drugače za zjutraj najraje naredim vročo kavo, potem za čez dan, ali če prvo kavo spijem kasneje v dnevu, pa paše tudi ledena. Sploh poleti. Kar je pri meni 10 mesecev na leto.
Jaz si drugače za zjutraj najraje naredim vročo kavo, potem za čez dan, ali če prvo kavo spijem kasneje v dnevu, pa paše tudi ledena. Sploh poleti. Kar je pri meni 10 mesecev na leto.
-
Cryselle - Kofetarica
- Prispevkov: 697
- Na forumu od: 6. 8. 2015
hayley napisal/-a:In ja, to je pa tolk 'ocitna napaka', da tudi js ne pricakujem, da kdo zares ne bi vedel tega tu gor.
Ja če npr. osebno poznaš forumaša oz. si z njim že debatiral kaj na to temo, potem je očitna napaka, če ne, potem ne.
Ugl. jaz ne vidim nobene fore v tem, da zanalašč narobe pišeš. Že tko je pismenost med Slovenci na ne ravno sprejemljivem nivoju in takoj podpišem, da se na fakultetah uvede nekakšno obvezno predavanje na temo Slovenskega pravopisa. Pa nisem po izobrazbi slovenistka.
Drugače pa tudi kdaj v priznanjih vidim napačno rabo predloga s/z (ne bom zdej pisala direktno osebe, ki mi je padla v oči ) in nekak jaz to tudi štejem med tiste napake, ki bodejo v oči, večina Slovencev pa verjetno tega še opazi ne in bi me označila za grammar nazija.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 7034
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Jaz sem takoj po prebranem vedela, da se Sarissima heca. Tudi jaz včasih napišem kaj takega, recimo zakvaj ali kjul, pa ne bi rekla, da mi pravopis ne leži. Na forumu se ne sekiram posebej, tudi ko kdo dela napake.
Huje bi se mi zdelo pisanje v narečju- mene verjetno ne bi vsi razumeli. Oz me zagotovo ne bi.
Huje bi se mi zdelo pisanje v narečju- mene verjetno ne bi vsi razumeli. Oz me zagotovo ne bi.
The world is as you are.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]