Kako daleč nazaj sega vaš spomin?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
LisičkaZvitorepka11
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 239
Na forumu od: 15. 2. 2016
Kraj: Jesenice

Neprebrana objavaNapisal/-a LisičkaZvitorepka11 » 27. Sep. 2016 21:11

Imam par starih spominov, sicer samo določene situacije, trenutki.. ampak nimam pojma kako daleč nazaj kateri sega, ne vem s katerim dogodkom bi jih lahko povezala, da bi vedela, koliko sem bila takrat stara :lach: Za določene se mi zdi, da takrat še ni bilo sestre, torej sem morala biti mlajša od 7 let, več pa nevem..
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 516
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 28. Sep. 2016 18:46

Čisto prvi spomin se mi zdi, da je mogel bit pri kakšnih treh letih. Bila je zima, in mama me je oblečeno v bundico stlačila v stolček na balkonu, da sem bila malo na soncu. Spomnim se, da sem držala veliko rumeno lego kocko v roki, ki mi je padla na tla in kako sem bila sitna in nejevoljna, ker je nisem mogla pobrati pa še utesnjeno sem se počutila v tem stolčku.

Zanimivo se mi zdi, ko pomislim, kako sem takrat razmišljala sama pri sebi.. dejansko isto kot zdej :D
Flavij
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 353
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 17. Okt. 2016 19:30

Spomnim se dogodkov pri 18 mesecih, ki so vodili v near-fatal nesrečo. :sniff:
Ne spomnim pa se popolnoma nič kako so me potem rešili. :/
All is vanity, nothing is fair.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7532
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Nov. 2017 23:47

Mislim, da do enih 3 let, ali do 2 zagotovo, nimam spominov, vem zato, ker so me pogosto snemali do enega 6 leta in se npr krajev iz posnetkov, kjer smo bili na morju prve dve ali 3 leta ne spomnim. En spomin mam, ko sem se igrala v peskovniku v vrtcu in me je nekdo vprasal koliko sem stara in se mu pokazala 4 s prsti, potem se spomnem se da sm ogromno risala cel vrtec, da sm enkrat vidla ene iz svoje skupine, ki so hodili na plesne v eni dvorani in sem zelela hodit tudi jaz in potem tudi sm, 2 najboljsih prijateljic iz vrtca,da sva bla z enim fantom kao par v vrtcu, kako smo sli iskat pasjega mladica v bliznji kraj pri mojih 4 al 5 letih (uno pomlad sem dopolnila 5) in kako smo ga peljali domov, da je bil star 3 mesece in so bili 3 kuzki skupaj v leglu in je bil v avtu v neki skatli in mu je bilo slabo, on bil odzadi na levem sedezu,js odzadi na desnem in tata je vozil spredaj, kako je prvih par noci bil v hisi in je lezal prav ob vhodnih vratih, kot da bi hotel oditi,ker ni bil se navajen.. To od psa npr se vse spomnem, kot da bi blo vceraj.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 15. Maj. 2018 14:04

Prvi spomin tam nekje pr 5-6ih letih. S sestrično, kako mi je delala frizuro.

Potem pa so prvi spomini bolj povezani s šolo (taki trenutki, ki jih res lahko še zdej podoživim). Se pravi tudi tam nekje mala šola, prvi razred OŠ..6-7 let. Vem, da sem imela eno učitlco, ki mi je bla res grozna. Mam prav travme še vedno, ko pomislim na njeno vpitje in konstantno izpostavljanje šibkosti pri vsakem. :rolleyes: Tko da očitno so ble pri meni prve stvari, ki so šle tudi v dolgotrajni spomin, tiste, ki so bile povezane z negativnimi čustvi.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov