Dobrodelnost

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1402
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 06. Jun. 2006 20:13

Mislim, da še ni blo take teme oz. je vsaj jaz nisem našla...
Uglavnem, zanima me, če se tukaj katera na kakeršenkoli način ukvarja z dobrodelnostjo?
Preko raznih organizacij ali na lastno pest?
Poznate še kakšne druge dobrodelne organizacije razen Unicefa, Rdečega križa, Karitasa in Amnesty Internationala? Jim zaupate?
Se vam zdi bolj pomembno/potrebno, da najprej pomagamo Slovencem, ki so potrebni pomoči in šele nato ljudem iz drugih držav?
To bi bilo zaenkrat to, bom še kasneje dodala kakšno vprašanje. ;)
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2552
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 06. Jun. 2006 20:22

jaz - po novem sem prostovoljka preko Centra za socialno delo, pomagam pa enmu fantku v OŠ,
pač se dobiva dvakrat na teden in delava sprotne zadeve, kar pač imajo pri pouku in greva v bistvu še enkrat čez vse, največ pa delava pri angleščini.
Se mi je prav prikupil, je tako simpatičen fantič pri 12 :razz:
Nii mi ni odveč ali težko, bit z njim dvakrat tedensko po eno urco
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1402
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 06. Jun. 2006 21:16

Mimi, pohvalno. :)
Ampak me je bolj zanimalo, če sodelujete v kakšnih dobrodelnih akcijah, posvojitve na daljavo, donacije denarja, ipd. Veste naprimer, da lahko s 5 evri na mesec omogočite otročkom v Afriki redne obroke za cel mesec? In da obstajajo strani, kjer lahko za samo nekaj dolarjev/evrov kupujete razne potrebščine (naprimer šolske potrebščine, razne sadike, pitno vodo,...).Se katera ukvarja s tako vrsto prostovoljstva?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2627
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 06. Jun. 2006 21:22

Sram me je, da živim v državi, kjer morajo družine z bolnimi in invalidnimi otroki prosit za denar pri Mariu...
Prav tako me je sram, da živim v svetu, kjer bogati izkoriščajo revne (Afrika) in jim potem vračajo z miloščino...

Nisem še čisto razčistila sama s sabo glede tega in počnem po trenutni inerciji. Imam dva klošarja, ki jima občasno dam 100 tolarjev. Včasih sem že klicala na kak oglas (da bi podarila televizor, obleke,...) pa se nismo nikoli uspeli zmenit.
Pri organiziranih akcijah pa še nisem sodelovala. Ne vem, mislim, da ne verjamem čisto, da lahko res kaj spremenim s tem.

Aja, pa zelo rada bi se znebila še uporabnih oblek in obutve, ampak sem slišala, da Rdeči križ zahteva, da daš vse v čistilnico. To mi je pa brezveze.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1402
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 06. Jun. 2006 21:40

Jaz tudi ne zaupam tem najbolj "znanim" in "popularnim" organizacijam. Med drugim tudi zato, ker sem spoznala nekoga, ki je med vojno vozil kamjon na Balkan. Na tem kamjonu so ble velikokrat tudi pošiljke z oblekami, ki so jih ljudje pošiljali prostovoljcem RKja, ki so bli dol...In je rekel, da so 90% teh cunj zmetali proč. :? So pa tudi druge manj znane slovenske organizacije, ki jim zaupam in preko katerih tudi pomagam. Ampak na tak način, da vem komu in kam grejo moje pošiljke. Sej mogoče tudi Unicef in podobni naredijo veliko...ampak po vseh tistih aferah, ki so prišle na dan (in vprašanje koliko jih je ostalo skritih!) jim enostavno ne zaupam več.
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 770
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 06. Jun. 2006 22:00

Kar se moje dobrodelnosti tiče je vrhunec, da vedno pošiljam sms-e. Več pa ne. Vsake toliko časa dam svoje stara oblačila v zabojnike Humana (vsaj mislim, da se tako imenuje). Vem, da naredim veliko premalo. Mogoče čez čas, ko bom imela redno službo, da bom bolj dobrodeljna. Vsaj upam.
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 07. Jun. 2006 10:09

s kšnimi konkretnimi dobrodelnimi akcijami se ne ukvarjam, ker nimam denarja za to :? dam pa vedno kakšnemu klošarju kakšen dinar, če e prosi..ponavadi je skos stal en ful prijazen klošar na nazorjevi pred tramontano, lepo urejen in vse in sa se na koncu že kar spoprijateljila, ker je bil res prijazen in vse..in vedno, čist vedno ko sm šla mimo sem napraskala neki tolarčkov zanj, pa kšn cigaretk sm mu dala.. :)
če ne pa tud drugim klošarjem dam če prosijo, razen če ni kej pretirano nesramen pa mi pride z izjavo "dej dnar", takih ne pošmerglam...in moj fant je isti...dava tud tazadn denar, ki bi šel za kavo, klošarjem, naj imajo za preživetje...
če ne pa cunje vse v zabojnike humana, na karitas in rdeči križ jih ne nosim, ker sm slišala veliko reči, da delavke tabolša oblačila nesejo k sebi domov in jih pošenkajo tistim, ki pomoči res niso potrebni, pa še čistilnico zahtevajo, jst pa za dobrodelnost nimam denarja da bom dala za čistilnico za eno vrečo cunj 10000 sit, ker oni itaq dobio denar od države in jih lahko oni očistijo...goljufanja nepodpiram...
in ne podpiram ciganv!teh pa sploh ne, ena baba mi je enkrat zabusla ko sm ji dala 50 tolarjev, da kaj je to, če je to sploh kej dnarja, in take..haloo, bod vesela da sm ti sploh kej dala, glede na to da je mela obute nike superge!
če ne pa razne akcije, ki jih majo po ljubljani ala vtis roke na rjuho pa tkole, sodelujem pri vseh takih rečeh, če naletim nanje in vedno pošiljam smsje za kakšne ala cunami akcije...nisem pa darovala za darfur iz principa, ker to počne drnovšek, ki bi lahko kaj več naredu za naš narod k so revni pa tko, on pa ajš zbera za darfur..sej mogoče so oni res bolj bogi, sam naj pač on daruje in naj darujejo njim tiste države, ki imajo več denarja, ne naša ki še za svoje nemore poskrbet...mene kar stisne ko gledam kake odaje, kjer predstaljajo družine, ki sobrez vodovoda, elektrike in brez socialne pomoči..
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 469
Na forumu od: 13. 5. 2005
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 07. Jun. 2006 10:41

js pošljem kak sms,ki je baje namenjen zbiranju denarja.čeprav nekako ne zaupam temu,da gre res kej tega keša za pomoči potrebnim. spomnim se,da sem enkrat,ko sem bla mala(tm nekje9,10 let) dala mojga najljubšega medvedka rjavkota za neke otroke v bolnici.se prov spomnim ko sem si zvečer postavla v vrsto vse moje pliškote in sem pol tri finaliste izbrala-pikapolnco,tega medvedka,pa mnde še enga zelenga medvedka.in pol sem se menla z njimi in razmišljala kerga bom dala in sem se odločlas za rjavkota.in tisto noč sem ga ful močno stiskala k sebi in drugo jutro sem se prov poslovila o d njega.in sem se prov dobr počutla pol,ni mi blo nič hudo,čeprav je bil moj najljubši. sem bla ponosna nase. no zdj pa nič kaj več ne darujem.pač ne zaupam vsem tem karitasom pa rdečim križem pa ne vem komu še.enostavno se mi zdi da je tle čist preveč nategavnja!sam d oni služjo.raje dam kakemu klošarju al pa tem ko špilajo na ulici kakih 100 ali par sto tolarjev.sem pa že razmišljala, da bi sama poslala kaki familiji kake cunje al karkol.ker samo tako bom ziher da je res prišlo v prave roke.
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1589
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 07. Jun. 2006 12:23

Sem samo clan Amnesty International :) in jim darujem pac vsak mesec enomalenkost... tudi sms-e sem ze posiljala za unicef, cunami, Posocje...za RK pa se strinjam s kr.eno...ti ljudje, ki delajo tam (vsaj z iskusenj) so en navadn podn...stvari, ki jih dobiijo..talepse oz. najbolj ohranjene ven poberejo, ostalo pa dajo za revne. SRAMOTA! moja mami je dala ze pred leti po smrti babice njene stvari na RK in kaj se zgodi cez kak tedn...obleke so visele pr sosedi cez cesto, ki imajo btw zelo visok standard :evil: adeeeejo...z moje strani...ne dam niti tolarja takim. Bi pa dala (oz.bom) recimo za Iskrico (v Nedeljske Dnevniku) - tam mi pa gre res vedno na jok, ko to berem.
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2627
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 07. Jun. 2006 19:26

A mi lahko kdo pove, kje se nahajajo zabojniki za rabljene obleke? (Humana) Nisem še nobenega videla. Sem pa brala, da so last neke avstrijske firme in da grejo stvari v secondhand shope. Kdo ve kaj o tem?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 07. Jun. 2006 20:40

na vrhovcih je eden :D
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1286
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 08. Jun. 2006 1:26

sAdie napisal/-a:moja mami je dala ze pred leti po smrti babice njene stvari na RK in kaj se zgodi cez kak tedn...obleke so visele pr sosedi cez cesto, ki imajo btw zelo visok standard :evil: adeeeejo...z moje strani...ne dam niti tolarja takim.

OMG!!!! :eek: Ka ste te naredili??
Doniram Drustvu za zascito zivali. Ponavadi prek SMSov ali pa ce je potreben denar za kako operacijo, tudi prek transakcijskega racuna ;)
Ceprav nimam ogromno denarja, si vseeno mislim, da bom pac enkrat manj sla na pijaco in dam denar potrebnim zivalim.
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 864
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a nutella » 08. Jun. 2006 9:14

Mimi_M napisal/-a:jaz - po novem sem prostovoljka preko Centra za socialno delo, pomagam pa enmu fantku v OŠ,
pač se dobiva dvakrat na teden in delava sprotne zadeve, kar pač imajo pri pouku in greva v bistvu še enkrat čez vse, največ pa delava pri angleščini.
Se mi je prav prikupil, je tako simpatičen fantič pri 12 :razz:
Nii mi ni odveč ali težko, bit z njim dvakrat tedensko po eno urco


Bi te vprašala, kko si dobila to delo? Namreč se mi full lepo zdi in bi tut jst tko pomagala otrokom...
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 671
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 08. Jun. 2006 11:14

jz sm prostovoljka preko faksa. drugače pa dam kakšnemu klošarju kdaj neki malga dnarja. dobrodeln im organizacijam pa ne dajem ker nikol ne veš kam bo ta dnar v resnici šou. rajš dam direkt v roke pa je, al pa kej kupiš da podariš.
s takimi stvarmi maš lahko dobre al pa slabe izkušnje, čist odvisno kam daš dnar.
če bom kdaj mela kej več dnara bom pa tud več ga dala, sam tam kamor bom vedla da gre.
al pa ko majo v trgovinah, da dajo nevem ene 10% od dobička v dobrodelne namene, al trgovina cela al pa izdelek(npr.Nivea), to tud rada kupim. mi smo kupli Sparkyja k je šou dnar avtističnim otroko. take akcije so mi bol pri srcu.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1589
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 08. Jun. 2006 23:26

||MuCkAa napisal/-a:
sAdie napisal/-a:moja mami je dala ze pred leti po smrti babice njene stvari na RK in kaj se zgodi cez kak tedn...obleke so visele pr sosedi cez cesto, ki imajo btw zelo visok standard :evil: adeeeejo...z moje strani...ne dam niti tolarja takim.

OMG!!!! :eek: Ka ste te naredili??


ja, nic :? Mamo je skoraj infarkt. Sicer pa so se izkazali za zelo nehumane se kasneje in zame ne obstajajo vec :evil: no fucin' way.

iiiii kak lepo, ti pa za zivalice poskrbela :D how sweet :) vec bi rabli takih....
I love SISLEY& RW

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot], saarijarvi

cron