turistično zavarovanje

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kampara
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 58
Na forumu od: 25. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kampara » 16. Avg. 2012 11:19

Spravila sem se raziskovati ponudnike za turistično zavarovanje, ker se v odpravljam v tujino pa ne želim tvegat brez.
Zaenkrat še ne vem točnega datuma odhoda. Je to problem? Kakor se spomnim nazadnje, sem morala v poslovalnici navesti datume od kdaj do kdaj oz vedeti vnaprej število dni.
Kako to ve urejate? Si naročite samo evropsko kartico ali še kaj dodatnega?
*Žuža*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 209
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Žuža* » 16. Avg. 2012 14:01

Tega imaš zdaj malo morje, ampak jst vedno vzamem Coris. Pa niti ne vem zakaj, stvar navade pač. Evropsko kartico pač koristim za tiste države za katere velja, torej EU in tiste s katerimi ima Slovenija podpisan poseben sporazum (vem da je to tudi Hrvaška, BiH...). Evropska kartica se po novem izda kar za celo leto, tako da ni treba navesti točnega datuma potovanja. Coris pa mislim da se sklepa za določena obdobja, zato moraš vedeti kdaj potuješ. Mislim, vedno se lahko pač zavaruješ za mal daljše obdobje, če res ne veš kdaj greš. :) Malo poglej na njihovo spletno stran, saj je kar lepo razloženo. ;)
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2436
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 16. Avg. 2012 15:36

Sama imam celoletno Coris, kar se za več in daljša potovanja najbolj splača. Razen če greš za več kot 3 mesece skupaj, ker je pogoj, da ne smeš biti v tujini dlje kot 3 mesece skupaj. Plačala sem pa okoli 50€ za tisto najbolj osnovno kritje. Zajema pa zdravstveno zavarovanje plus turistično, torej še kraje ali izgube prtljage, dokumentov, vrednejših stvari, stroški evakuacije (hehe), stroški, ki nastanejo zaradi prestavitve oz. odpovedi leta... Skratka cel paket.
Baje ima Vzajemna tudi nekaj ugodnih paketov in se splača, če pri njih plačuješ dopolnilno zavarovanje, ker se da baje potem za kak popust zmenit.

Za znotraj EU in držav, kjer velja, sem pa vedno imela le zdravstveno kartico za tujino, nikoli nič drugega plačljivega.

Ko skleneš zavarovanje, ti lahko začne veljati takoj naslednji dan, tako da če se ne boš šla kake ultra super last minute, si to pač uredi en dan prej, če ne veš še, kdaj točno boš potovala. Ali pa kar preko neta in ti začne veljati ob polnoči naslednji dan, če plačaš s kreditno kartico - vsaj coris si jaz ponavadi tako uredim.
Uporabniški avatar
Lavriksa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 80
Na forumu od: 12. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Lavriksa » 17. Avg. 2012 14:16

Jaz sem šla nazadnje za 4 mesece po Aziji in glede na to, da plačujem pri Vzajemni dodatno zavarovanje, predlagala kak popust pa mi je referentka samo odvrnila, da cen ne določajo oni. Kako, da ne? Saj so oni ponudnik? Ohhhh. Zdaj, ko se odpravljamo z druščino po Grčiji in Turčiji je pa prijatelj, ki se je javil za organizatorja, vzel pri Tušu zavarovanje. Je pa isto kot Coris. Sploh nisem vedela, da to obstaja.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 956
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 18. Avg. 2012 16:18

Js mam vedno Coris pa če se spomnm mam še tisto mednarodno zdravstveno kartico. Zaenkrat še nism nč uveljavljala *knock-knock* ;)
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3438
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 19. Avg. 2012 6:50

http://www.triglav.si/wps/wcm/connect/7 ... 95d8797d/1

Jaz imam paket a (pa ne poskušam nobene reklame delat :) ). Mam predvsem zaradi kritih stroškov prevoza, ker hodim precej smučat po tujini, in če si na italijanskem, francoskem smučišču npr samo zviješ nogo (kar bi te lahko kolegi komot sami peljali v ambulanto) reševalci takoj kličejo helikopter, ki ga moraš seveda sam plačat. So pred par leti imeli kolegi podobno zadevo, in je domov prišel račun za par K eurov. Jih je skoro infarkt.
Je pa res da ta varijanta odpade če si v tujini več kot 60 dni na enem potovanju.
Uporabniški avatar
_Matej_Z_
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 49
Na forumu od: 5. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a _Matej_Z_ » 05. Nov. 2012 16:42

Jaz uporabljam Coris (najvišje kritje, ker pač dosti potujem), kar znese mislim da 200,16€ na leto. Evropska kartica - to se je treba zavedati - je tista osnova, pa še samo v državnih ustanovah.
Moj kolega je slučajno sklenil Coris, ko je šel na potovanje - smučanje v Italijo. Tam si je zlomil dve vretenci pri padcu in zahvaljeval je boga, da je imel tiste stroške pokrite, ker bi ga stalo drugače 2000-5000€ (samo tisto, kar je bil tam v bolnišnici in prevozi itd...). Najvišje kritje pri Corisu je sicer nekoliko dražje, vendar so notri vključeni tudi nujni helikopterski prevozi in podobne stvari... Seveda se pa mora vsak odločiti.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 16. Dec. 2012 13:21

ja jz imam tega: http://www.isic.si/program/2/73/coris-z ... opust.html

Imam pa kritje do 100.000 EUR ker sem ful na poti. Na agenciji sem hotla vzeti navadnega pa mi je ena punca k tam dela svetovala da naj vzamem tega. Samo ni za vse, ampak samo za študente in maljše od 26.

Sem primerjala z ostalimi, pa je tole res najboljša opcija. Sicer se pa itak največja razlika med zavarovalnicami vidi ko kličeš in dejansko rabiš pomoč. Coris ima ful močno mrežo tako da bom tudi kasneje kar to imela.
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 961
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 16. Dec. 2012 14:49

Sama imam Coris classic.
I am not an enigma, just a contradiction!

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov