Najbolj/najmanj prijazni narodi

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Izgubljen
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 77
Na forumu od: 31. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Izgubljen » 26. Dec. 2010 8:28

Te teme se nisem zasledil, pa me zanima, kaksne so kaj vase izkusnje v tujini, kateri narodi se vam zdijo najbolj in kateri najmanj prijazni. Do tega vprasanja sem prisel ze lani, ko mi je prijatelj, ki zivi v Mehiki, ko je prisel v Evropo dejal, da smo Evropejci neverjetno hladni. Najprej se mi je to zdelo cudno, saj sam na to nisem nikoli pomislil. Rekel je, da je bil v vec evropskih drzavah in da je prav neverjetno kako hladni smo. Nekaj casa sem se potem druzil z njim in njegovimi prijatelji, prav tako mehicani in opazil, da so res popolnoma drugacni. Prav cutis tisto toplino, tip prijatlu rece te amo, kar bi pri nas takoj oznacili, da je gej itd itd itd...

No pred kratkim pa sem se vrnil iz Avstralije, naravnost sokiran :roll: Take prijaznosti, kot sem jo dozivel tam nisem dozivel se nikoli... Ze na letalu dozivim prvo presenecenje.. Avstralci neverjetno vljudni... Pridem na njihovo letalisce, tamkajsnji carinik mi ob pregledu vize pove neko avstralsko salo, me vprasa od kot sem, cel nasmejan, mi zazeli vse lepo.. V casu bivanja v Avstraliji dozivim svasta i svega, bi lahko rekli :lol: Prodajalci v trgovini me vsakodnevno sprasujejo, hey how are you, how was your day, ljudje se me na ulici niti dotaknejo ne, pa recejo sory sory, vcasih slisis sory, pa sploh ne ves kaj so ti naredili :lol: Najbolj sokira me mestni avtobus, ko 15 letne najstnice (ko pomislim na slovensko mularijo omg) izstopijo pri zadnjih vratih in ena punca na glas rece, hvala sofer za voznjo, lep dan :eek: In se ogromno je bilo teh anekdot v Avstraliji, ko sem bil vsak dan dobesedno sokiran. Potem pa se spomnem na Ljubljano, kdaj sem nazadnje dozivel kaj takega, ko te prodajalci niti ne pogledajo v oci, ljudje se na Copovi skoraj pobijejo med sabo, med nami pa vlada zavist.. Kaksne so vase izkusnje? Smo evropejci res tako hladni? :?
Live your life
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1320
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 26. Dec. 2010 9:46

Ja.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 26. Dec. 2010 10:35

kaj je prijaznost naroda? po čem se meri?

bil sem enkrat v angliji, na vsakem koraku yes sir, of course, sir, 10 pounds sir, pa jih že ni bilo več....funtov....klanjali pa so se mi na polno....a jebi takšno prijaznost, ki te na kant spravi.... :roll:

nizozemci, odprti do amena, takoj spoznaš, ko pa prideš k njim na obisk, te vpraša kaj boš pil, če te sploh vpraša, potem pa tisti 2 deci kokakole žuliš ves večer, žejen ali ne žejen...

večina evropejcev...prijatelji gredo ven...najboljši prijatelji, vendar na koncu vsak samo sebi plača tisto pivo, čeprav bodo naslednjič spet skupaj pili in bi lahko komot vsak enkrat dal za rundo...

in še se najde takšnih čudaških...

ni ga čez balkan, kamorkoli greš, ne boš lačen niti žejen! :D
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 26. Dec. 2010 12:47

Nizozemska pa Francja sta hladni, Grki so neverjetni -prijazni lepi in ustrežljivi, italijani preveč osvajajo pa mal so preveč agresivno nadležni, Američani ful prjazni ampak to ni tista prijaznost ki pomeni neko vez med človekoma, pač pa priučena prijaznost ki me ne gane -Kanadčani podobna zadeva. Črnogorci ultra prijazen narod, Beograjčani rahlo hladni, Arabci nasplošno ful vredi ljudje, sm mislala da moram bit pazljiva ker sm pač ženska, na koncu pa so se izkazal za ultra odprte in sm v eni bolj tradicionalnih držav kjer so ženske pokrite, pila alkohol s tipi pa se zafrkavala... In so mi razložil da turistke smo vedno tretirane drgač kot domačinke -te so ob poznih urah zaprte doma po hišah, medtem ko tipi pijejo s turistkami. Te države bi izpostavila. Če izbiram so Arabci med bolj toplimi ljudmi, kakršnikoli so že stereotipi.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1320
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 26. Dec. 2010 13:07

Sicer je pa že v Sloveniji razlika. Dolenci, Belokranjci, Prekmurci so zelo odprti, gostoljubni, veliko bolj kot naprimer Ljubljančani, Gorenci. Pa da ne bo jeze, to je samo iz mojih izkušenj.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 26. Dec. 2010 13:08

Nesanica napisal/-a:In so mi razložil da turistke smo vedno tretirane drgač kot domačinke -te so ob poznih urah zaprte doma po hišah, medtem ko tipi pijejo s turistkami. Te države bi izpostavila. Če izbiram so Arabci med bolj toplimi ljudmi, kakršnikoli so že stereotipi.
Mhm, možno da je res, ampak - men se pa zdi, da bi moralo bit "merilo" ravno to kako se (narod) med sabo tretira..ja, s tujci, predvsem turisti, nam ni problem bit osladen, ker vemo, da jih nam ne bo treba dolg gledat, pa še koristi se ima (turistična panoga) od njih :D, če se smem tkole pohecat.

Izgubljen napisal/-a:Potem pa se spomnem na Ljubljano, kdaj sem nazadnje dozivel kaj takega, ko te prodajalci niti ne pogledajo v oci, ljudje se na Copovi skoraj pobijejo med sabo, med nami pa vlada zavist.. Kaksne so vase izkusnje? Smo evropejci res tako hladni? :?
Ponavljam zgoraj napisano - odvisno, kakšni smo sami; jz, npr. (pa verjamem, da mi tle ne bo nihče verjel, hehe), kot stranka vedno prijazno & vljudno pozdravljam, ko vstopam kam (tudi šoferja avtobusa), se zahvaljujem, tudi že samo za postrežbo oz. service (npr., pred kratkim sem neke birokratične zadeve urejala, pa je bila punca za šalterjem sila prijazna in me je res primerno informirala), itd. .. see my point?

Ampak, se pa strinjam, da velja neko prepričanje, da smo Evropejci bolj "zadrgnjeni". Škoda. :/
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 27. Dec. 2010 18:20

Ravno prišla s potovanja po Južni Ameriki. Ves čas so me ljudje spraševali pa zakaj za vraga smo Evropejci tako hladni?! :D
V Aziji recimo, so ljudje na trenutke že pretirano prijazni in ustrežljivi. Čutiš, da ni to iskreno. Ampak ljudje, ki sem jih spoznala v J Ameriki so pa tako iskreno in sproščeno prijazni. Tudi med sabo, pridržijo vrata ženski, ki ima v naročju otroka, pomagajo starki splezati na bus itd.
Eden izmed mojih novih prijateljev mi je - razočaran nad obnašanjem tujih turistov - povedal, da je bil prav presenečen, da sem se spustila v pogovor z njim, ker večina Evropejcev le medlo odzdravi in se briga zase.
Čeprav imam sama tudi po Evropi dobre izkušnje. Verjetno, ker sem povsod turistka. Tudi pri nas se do turistov obnašamo osladno prijazno.
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2891
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 27. Dec. 2010 18:33

Jochie napisal/-a:ni ga čez balkan, kamorkoli greš, ne boš lačen niti žejen! :D


:razz:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Dec. 2010 18:45

Js imam najslabše izkušnje ravno z slovenci :lach: Stalno trobljenje na cesti, nadiranje raznih delavcev, vzvišenost, pogosto preveč nergajoči in zateženi, polni predsodkovitd...
Eni najljubših so mi bili japonci. Noro zabavni ljudje (daleč od stereotipov), sicer malce z pokvarjenimi mislimi, ampak presenetljivo odprti. Potem litvanci, latvijci- daleč od kao "hladnost", ki se jim jo pripisuje. Res odprti ljudje. Španci- glasni in malce nori (v dobrem smislu), angleži vzvišeni in izbirčni glede hrane, turki- fajn, ampak znajo fantje prestopit mejo okusa, švedi najprej malce hladni, potem pa prijazni (in z precejšnim odporom do svoje države, kar nisem pričakovala), poljaki- sposobni spit neverjetne količine vodke :D, tihi, ampak se sprostijo po par kozarčkih :lach:
itd...

Seveda priznam, da vse govorim na osnovi parih primerkov, ki jih poznam iz tam in mojih izkušenj z njimi.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 27. Dec. 2010 20:01

kubanci so tudi izredno prijazni.
Drugače se pa meni od europskih narodov nemci tudi zdijo zelo odprti.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
Izgubljen
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 77
Na forumu od: 31. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Izgubljen » 27. Dec. 2010 21:46

*mala* napisal/-a:Js imam najslabše izkušnje ravno z slovenci :lach: Stalno trobljenje na cesti, nadiranje raznih delavcev, vzvišenost, pogosto preveč nergajoči in zateženi, polni predsodkovitd...


no ravno to je to, kar mene pri slovencih najbolj moti, ta nestrpnost, vzvisenost,... v Avstraliji sem dozivel, da so mi ljudje ustavili se preden sem sploh prisel do ceste, da bi jo preckal (pa sploh ni bilo prehoda), ni agresije med vozniki, prav neverjetno se je peljat po njihovi avtocesti, vsi vozijo tako cudno umirjeno :roll:
Live your life
Uporabniški avatar
Cadillac
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 47
Na forumu od: 18. 12. 2010
Kraj: sincity

Neprebrana objavaNapisal/-a Cadillac » 27. Dec. 2010 21:56

Pri Slovencih se vidi jasna razlika že samo med gorenjci in dolenjci, pa štajercev da niti ne omenjam, moram rečt da mi grejo gorenjci najbolj na jetra :D
Sicer pa balkan je zakon, najbolj prijazni in odprti ljudje ;)
*mwa*
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2157
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 28. Dec. 2010 1:49

Meni so balkanci že preveč odprti. Moti me ta njihova vsiljivost, glasnost, ko te gledajo čudno, če si mal bolj tiho...no, pri tem imam konkretno srbe v mislih.

Ne vem, so mi nekako severnjaki bolj pri srcu :) Prijaaaazni, tolk prijazni, da bi ti zadnje gate dali, če bi blo treba. Ampak te tud pustijo pri miru, ne gnjavijo ko sto mater (okej, razen ko so res amortus nažgani)...ampak meni tako omiljeni ljudje...da mi ne reče več kdo besede o hladnih skandinavcih :D
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 31. Dec. 2010 14:11

Američani so zeloooo prijazni. Res so srčki :)
Uporabniški avatar
leal10
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 9
Na forumu od: 12. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a leal10 » 31. Dec. 2010 23:41

positive vibration napisal/-a:Meni so balkanci že preveč odprti. Moti me ta njihova vsiljivost, glasnost, ko te gledajo čudno, če si mal bolj tiho...no, pri tem imam konkretno srbe v mislih.

Ne vem, so mi nekako severnjaki bolj pri srcu :) Prijaaaazni, tolk prijazni, da bi ti zadnje gate dali, če bi blo treba. Ampak te tud pustijo pri miru, ne gnjavijo ko sto mater (okej, razen ko so res amortus nažgani)...ampak meni tako omiljeni ljudje...da mi ne reče več kdo besede o hladnih skandinavcih :D


pri meni je podobno...le da je obratno...se mi zdi da so ravno srbi tisti ki bi ti dali še zadnje gate...vedno prijazni,nasmejani in pripravljeni na pomoč...še posebi nas slovence imajo zelooo radi...

skandinavci pa se mi ravno zdijo...kot da nebi imeli ljudskosti v sebi...nevem...sigurno je tudi en kup fantastičnih ljudi iz skandinavije...a sigurno dosti manjši procent kot pri ostalih narodih...

btw...ne "amortus"...temveč "mortus"

pa brez zamer...

Želim vsem srečno in uspešno leto 2011! zdej pa nazdravt...lp

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov