Malta

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
irisina
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 91
Na forumu od: 27. 8. 2006
Kraj: =)

Neprebrana objavaNapisal/-a irisina » 22. Jun. 2008 9:11

Jst sem bla letos spet na Malti :D
Mi je blo the best, edin mal preveč je pihal kakšen dan in nas je mal zapekl, k nismo mel občutka da je tolk močno sonce
Drgač pa super res, upam da bom še kdaj šla, čeprov sm bla že tolkrat tam :)
rabarby
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 28. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rabarby » 10. Avg. 2008 13:57

Mene pa zanima kako je kej tam v drugi polovici septembra? Zanimajo me predvsem temperature morja in zraka?

:) :)
Mejte se radi!!
anchy008
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 23. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a anchy008 » 11. Avg. 2008 22:08

Oii,
js sm bla na Malti ze dvakrat, enkrat z Intelekto in enkrat v lastni reziji...odvisno kaj hoces party ali pa lezanje pod senčnikom...za partyje je najbolsi St.Julians...js sm bla u hotelu Alexandra Palace in je mega, center mesta...blizu Pacevilla, kjer je ulica polna klubov z rablično glasbo...pa busi so ful pocen...mal vozjo divje, ampak da se pridt kamrkol...Valleta je ful lepo mesto, pa otoka seveda Comino in Gozo...ce grete z agencijo ne vzet unih izletov ker se vam bolj splača da greste z lokalci...saj men se zdi da več povejo in da je občutno cenejše...če ste bolj za lezalnik -koktejl varianto lah grete v Buggibo...je cenejs ampak ni tok partyja...
emmm, zdj pocen karte so se iz Benetk pa Munchna...js sm sla drugič iz Munchna pa bla sm u hotelu u Sliemi...pa nas je prsl karta 60e pa hotel 60e sam to je blo konc septembra pa kupl smo vse dva mesca prej...tko da mal planirat...
Men je Malta cisss waa...lajk it...ljudje so ful prjazni...včesih ze mal preveč :D maš kej za vidt Valleta, Mdina, Comino, Gozo, Buggiba...pejte kdaj mal iz civilizacije v kšn njihov bar da zacutiš mal njihovga vibe-a...probejte Cisk-njihovo pivo pa pastizze-zavitki z grahom pa sirom--yummy snack....gooo crazy :D
artemisia
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 99
Na forumu od: 26. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a artemisia » 20. Avg. 2008 8:08

Midva s fantom greva čez teden in pol na Malto v hotel St. Paul`s Bay...bil kdo? Komaj čakam!!:D
aisaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 27. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a aisaa » 27. Mar. 2009 9:47

Živjo!

Zanimam se za počitnice na Malti in bi prosila za kašne informacije v zvezi z hotelom Bay Street? vem da je bolj v središču... :)

ali priporočate kakšen drug hotel na Malti? (kateri?)
hvala!!

Lep dan! :wink:
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1119
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 27. Mar. 2009 15:50

^^Ta hotel je v St. Julians-u (Paceville), natančeneje v kompleksu Bay Street, kar je šoping center, ki ma zraven zgrajen hotel. Je ful blizu plaže (100m) in še bliže ulici, na kateri je ful diskotek. Z samim hotelom pa nevem kako je (hrana, opremljenost ipd.)
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 460
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 13. Apr. 2009 15:21

Ima kdo kakšne informacije o hotelu Paradise Bay v Cirkewwi? Na njihovi spletni strani je vse videti super, berem pa razno razne reviewe ... :?
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 460
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 13. Apr. 2009 15:22

Ima kdo kakšne informacije o hotelu Paradise Bay v Cirkewwi? Na njihovi spletni strani je vse videti super, berem pa razno razne reviewe ... :?
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 26. Apr. 2011 10:51

Pozna katera kakšen lušten hotelček v Valletti? Tam nekje do 40€, max 50€ za dvoposteljno sobo? Nič pametnega ne najdem, vse je predrago ali zasedeno :x Bi pa res raje bila v Valletti par dni, ne v St. Julian's in tam okoli, ker nisva ravno ljubitelja letovišč. Itak bova prve dneve raziskovala okoli, potem se bova pa prestavila na Gozo.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 20. Maj. 2011 11:29

Evo me nazaj... Bom napisala par stavkov, ker se mi da in mogoče bo kateri prišlo kdaj prav :)
Torej, kljub prizadevanjem nisva našla hotela v Valletti in sem potem rezervirala Day's Inn v Sliemi (http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review ... Malta.html). Sliema je vredu alternativa Valletti, ker je praktično čez zaliv (lep razgled na Valletto) in ima odlične povezave z avtobusom do Vallette in nekaj direktnih povezav do drugih turistom zanimivih delov otoka (Mdina, Golden Bay). Hotel je bil nad pričakovanji, vsaj za ceno 33€ na noč za dvoposteljno sobo. Edino zna biti malo glasen, ker je to v bistvu studentski dom ene izmed jezikovnih šol. Je pa najbrž bolj mirni okoliš kot naprej Paceville.
Valletta naju je navdušila, prav lušno mestece je in kar je najboljše, prehodiš celo v enem dnevu vsaj trikrat (velikost centra Ljubljane :) ) Najbolj so naju navdušile stranske ulice, kjer se je res zabavno izgubljati. Je pa bila na žalost precej izumrla proti večeru, verjetno zato, ker še ni glavna sezona.
Prvi dan sva skočila še na kosilo in sprehod v Marsaxlokk. Nimaš kaj za delati več kot par uric, vključno s kosilom v eni izmed morskih restavracij. Ob nedeljah imajo ribjo tržnico, ampak nisva mogla uskladiti dni, da bi bila na tistih koncih ravno na ta dan. Drugač pa slikovito pristanišče, vredno poti.
Goden Bay in plaže nasplošno so me razočarale. Sicer je bilo vsaj zame še itak premrzlo za kopat, ampak tudi drugače so me te kao najlepše plaže pustile hladno (ne sam zarad mrzle vode :D ). Če pričakujete sanjske plaže, ne it na Malto. Večina obale je kamnita (sicer lepa, a ne za kopat), tistih par peščenih plaž je pa preobleganih in kot rečeno v najboljšem primeru solidnih (al sem pa jaz razvajena kar se plaž kot z razglednice tiče :P )
Mdina je eden izmed biserov otoka. Vredno je iti malo bolj pozno popoldan, ko gredo gruče turistov nazaj v hotele in imaš ulice skoraj zase.
Po treh dneh sva šla še na Gozo in tam bivala v naselju Xlendi, zalivu med klifi ene 3 km iz glavnega mesta otoka Victorie. Gozo me je na slopšno še bolj navdušil kot Malta, saj je precej manj turističen in vse je po sredozemsko na easy :bia:
Victoria je lušno mestece, a ni veliko za videt. Ima pa supermarket (oziroma kar dva, kar je precej pomembno, ker v Xlendiju ni trgovine sploh :cool: ).
V Xlendiju sva najela apartma (Seastar Apartments, najdete jih na hostelworldu - super, fajn razgled, vredu lastniki, za 30€ za dva na noč), da sva si lahko kuhala, ker je ceneje. Xlendi je precej zaspan v tem času, plaža seveda ni bog ve kaj, je pa okoli par lepih poti za sprehod.
Dwejra z Azurnim oknom je magnet za turiste ampak ni ravno wow. Če si že tam, seveda greš pogledat, če pa slučajno ne, pa tudi prav. Itak je slika na vsaki razlglednici.
Podobno Comino z Blue Lagoon. Sicer končno privlačna plaža, kamor bi se šla z veseljem kopat. Ampak okoli poldneva se nabere en kup ljudi in poleti najbrž hodijo eden čez drugega. Bolj zanimivo je iti na sprehod okoli otoka, kar ti vzame mogoče kako uro. Na otoku ni sence, zato zna biti prav fajn vroče.
Zadnji dan sva v Victorii najela kolesa in šla malo naokoli. Sicer nisva prekolesarila cele začrtane poti, ker je fant dobil zanič kolo, ampak je bilo vseeno lušno. Javni prevoz na Gozu je namreč bolj tako tako, zato je kakršnakoli oblika lastnega prevoza dobra rešitev. Sicer sva šla do vasi Xaghra in potem še do zaliva Ramla (spet povprečna plaža, Xaghra je pa simpatičen kraj). Proti večeru sva šla na sprehod ob obali oziroma po orgomnih klifih (baje 150m) od vasi Sannat do najnega Xlendija)

Prevozi po Malti in Gozu so smešno poceni in do julija imajo še tiste stare avtobuse iz 70-ih, ki so sicer strašno neudobni, ampak taaak ljubki :D Vožnje po Malti stanejo 0,47€ (manj kot vožnja z Lpp) oziroma par destinacij je 1,16€. Na Gozu so vse vožnje 0,47€. Kolo sva najela za 5€ na dan. V restavracijah so cene take kot pri nas nekje, pice so od 5€ naprej, ostalo od 6,7€ naprej (Valletta je razumljivo dražja, cel Gozo pa kar občutno cenejši). Kokakola je v restavracijah okoli 1,2-1,5€, pivo je tudi poceni. Kava je cenejša kot pri nas. Aja v Xlendiu sva našla slaščičarno, kjer je bila 1 kepica sladoleda 1€, 2 kepice 1,6€, 3 kepice pa 1,8€. Pa za umret dober sladoled :scherzkeks:
Aja, pa ko so en avtobus v Victorii, na katerega sva eno uro čakala, ukinili, ker so poslali šoferja domov, naju je prijazni usužbenec postaje kar sam zapeljal na cilj. Na Gozu so ljudje zakon!!!!

Uf, malo več je izpadlo, kot sem mislila. No, upam, da komu pride prav :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Maj. 2011 9:00

^^uuu, super si se potrudila s "poročilom"! :wtg:


Ampak:
Slika
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 30. Maj. 2011 16:36

^^ Mal je trajal, da sem fotke uredila... Pa ker se mi jih ne da vsake posebej nalagat tu gor, bom kr link prilepla (še mal reklame za moj blog :D )

http://milesaway-tina.blogspot.com/2011 ... erana.html

http://milesaway-tina.blogspot.com/2011 ... malta.html
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2628
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 31. Maj. 2011 13:17

oooo hvala, lepo si se potrudla z opisom in slikce so tud lepe zdaj si mi še sam večje lušte naredla, da grem! :D Malta je tud na mojem seznamu 'to go' zdaj pa sam upam, da se čimprej spravim tja (mal še bo treba šparat) :)
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Jun. 2011 9:33

Se pridrižujem, tole je pa res "oooo, najs, jz bi tudi!" :D
(škoda, ker pred julijem letos ne bo priložnosti/financ, da bi "ujela" še tiste njihove avtobuse :()
In, priznam, nisem se prej toliko s tem ukvarjala, zato me je presenetilo, ko praviš, da ni neke strašne "izbire" plaž..škoda; ampak še vedno precej srčkano vse skupaj.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2628
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 01. Jun. 2011 15:10

Jaz sem že slišala od parih, da plaže niso bog ve kaj. Sicer mene osebno niti ne moti tolko ker ne bi tja šla na dopust oz. na morje da bi se kopala ampak bolj popotniško, da si ogledam Malto... saj ne rečem, da se ne bi ker dan skopala sam mi ni tolk važno kakšne so plaže.
Yada, yada, yada...

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov